EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

oktay hocam! saha içinde alınamayan ribaundlardan bu kadar tepki vermeni anlamakta güçlük çekiyorum.transfer döneminde ribaund çekebilen uzun uzun uzun diye dilimizde tüy bitti.bunun önlemini almayarak uzun rotasyonunda songaila yı baş faktör yaparsan savanoviç gibi adam 17 ribaundda alır 27 ribaundda..

'Son topa kadar' felsefesini, maçın bitmesine 3 dakika kala, "Ölüm varmış korku varmış" ile biz baltalamış olmuyor muyuz? Maç 6 sayıya iniyor, adamlar boş dönse "belki" de şansımız olacak ama bizim o andaki destek veriş biçimimiz doğru değil.

Tutkunun keyifleri kaçıran hastalığından ötürü oynayamadigi, enderin uzun sakatlığı sonrası ilk macına çıktığı,rakip yeni transferini oynatabilmisken bizim rahatsızlığı sebebiyle oynatamadigimiz,biz 91 doğumlu iki oyuncuyla oynarken rakibin gecen sene bizim en skorer oyuncumuz olan kuqo'ya süre verme ihtiyacı bile duymadığı , inanılmaz basitlikte basketlerin şanssızlıktan yapılamadığı ,üstelik deplasmanda ( kimse sayıca fazlaydik demesin çemberler,anonslar vb evsahibi onlar ) bir maçta sontopa kadar yine geliyorsun ve hala memnuniyetsizlik var, inanamıyorum. Herkesin görüşüne saygım var lakin herkes sevdasının renklere mı skorborda mı olduğunu sorgulasın...

Buna böyle bakamazsın. Cumhurbaşkanlık kupasını alan takım eurolige katılan top16 yapan takım dünkü efesi de yenebilir.İpekçideki efes maçını da alabilirdi. Beşiktaş maçını çok rahat alırdı.Artık underdog değiliz bu takım geçen seneki takım da değil. Takım normal oyununu oynasaydı dün gayet de galip gelebilirdik fener maçını da alabilirdik. Bir konsantrasyon sorunu var.
Biz zaten bu maçları kazanamazdık demiyoruz elbetde kazanabilirdik yanıldığın nokda bu maçları kazanmak için normal oyun yetmez yetmiyorda zaten çünkü takımın potansiyeli bu sorunda burada işde EL ye kalmak için EL nin içerisinde yarışmak için aynı zamanda Efesle F.Ülkerle mücadele etmek için kendi potansiyelini üstünde performans göstemen gerekir gel gelelim bazen oda yetmiyor F.ülker maçında kötü oynayarakmı kaybettik? Barcelona maçında? senin mantığına göre o zaman Efesi yenen Sienayıda yener onu yenen öbürünüde yener onu yenen öbürünüde yener yenmesine yenerde her maç yüksek performans olmuyor işde.

Eğer diyorsan eurolig elemeleri,cumbaba kupası vs. maçları birikiyor yorgunluk oluşturuyor bu başka birşey. Ama bu sene çok kritik eğer hala bu seviyelerde kalamazsak ( mealen finale kalamazsak ) gelişimimizin ve ilerlememizin duraklayacağını düşünüyorum.

Tamda öyle oluyor zaten takımın yüksek performansla oynaması gereken maç sayısı arttıkca mental ve fiziksel yorgunlukda artıyor,bu senenin kritikliği konusunda sana katılıyorum ancak bunun sorumlusu takım değildir bu kadro kazanabileceği maçları kaybetmişdir ancak eleştirilecek bir performans sergilememişdir belki beşiktaş maçı hayalkırıklığı oluşturmuştur bir sezonda1-2 maçlık kredileride olsun değilmi

Büyük maçlarda patlama yapan orta halli bir takımdık ama artık öyle değiliz ve beklentilerimizi ve performansımızı buna göre ayarlamalıyız. Özellikle bu kadar transfer ve yatırım yapıldıktan sonra. Yenildik ama ezilmedik dememeliyiz karşımızdaki takım Efes Pilsen Barcelona veya CSKA değil.

Bütçe konusunda hiç gelmeyelim sezon başında yapılan bazı tercihlerin şu anda işe çok yaramadığını görüyoruz. Kaldı ki ben takımdan top8 beklemiyorum kendi limitlerini zorlasınlar yeter. Açıkçası bu sezon bunu yapan sadece Göksenin var.

Biz hala orta halli bir takımız bulunduğumuz konumda orta halli bir takım olarak bulunuyoruz yaptığımız üst düzey maçlar size buraya aitmişsiniz hissi vermesin sonuçda bizde Efes değiliz. en büyük başarımız ve amacımız onu bunu niye yenemedikden ziyade çıtayı buraya sabitlemek olmalıdır bunun yoluda play-offlardaki performansımızdan geçecek.

Bütün herkes olayın teknik taktik kısmını yazmış zaten. Bende maçın soonunda girilen 'ölüm varmış'' bestesine yorum yapayım.
İlk girildiğinde 2,50 sn veya daha uzun bir süre vardı far 10 sayıydı. Duyduğğum anda küfürü bastım daha maç bitmemişti. Ama dün şunu da anladım ki ne bağırıldığı önemli değil sahaya ve tribüne nasıl etki ettiği önemli. O bayık beste yavaş yavaş büyüdü daha bir gür çıktı takımda son bir enerjiyi yakaladı ama yine alınamayan ribauntlar fişi çekti. O sırada ben nemi yapıyordum; deli gibi ''ölüm varmış korku varmış'' diye tempo tutuyordum.

Maçtan önce bizim için maçı kazanmanın tek yolunun yüksek tempoda oynamamız olduğunu yazmıştım. Zira geri dönüşlerimizin hepsi hızlı hücum ettiğimiz zamanlarda oldu. Ne zaman set e set kalsak Efes resmen bizi darma dağın etti. Belki biraz abartılı olacak ama resmen oyuncular arasında 1 e 1 baktığında siklet farkı vardı (fiziksel anlamda). Geçen sene final serisinde reboundlar yüzünden elendik. Bu sene geçen senenin de gerisindeyiz boyalı alanda.

Hiçbir oyuncuyu bireysel anlamda eleştirmekten yana değilim. Bence bizim sorunumuz takım kimyasında. Oyuncular birbirini tamamlayıcı özellikte değil. Bu özellikle pota altında zayıf kalmamıza yol açıyor. Şimdi burada uzun uzun yazmaya gerek yok zamanıda değil. Şu an Savovic'in çok iyi post up oyunu oynaması ve rebound canavarı çıkmasını dilemekten başka yapabileceğimiz birşey yok. Bu sene büyük maçların özeti çok özverili oynayıp maçı bir şekilde sonuna getirip, kaybetmeye mahkum olduğumuzdur.

Lig içinde tahminim geçen senenin bir benzeri olur ama finali Efesle oynarız.

Farkı yaratan nokta ilk çeyrek oldu.. Songaila'nın dış şutlarda inatla Savanovic'in önüne çıkmaması ilk çeyrekte önemli fark yakalattı Efes'e ve maç sonuna kadar da inişli çıkışlı bir şekilde hiç geriye düşmeden maçı kazandılar.. Gerçekten çok kaliteliler, bunu vurgulamak lazım..

Bir sürü hücum ribaundu verdiğimiz ve berbat 3lük attığımız bir maçı 6 farkla kaybetmemiz büyük başarı bence.. Songaila'nın durumu ve Ender'in sakatlıktan yeni çıkması, üstüne Shumpert'ın şut açısından gününde olmaması da eklenince opsiyonlarımız da azaldı.. Aslında değinilecek çok nokta var da uzatmamın pek bir anlamı yok. Sonuç olarak artık yapacak birşey yok, sağlık olsun.. Tabi üzdü fazlasıyla bu yenilgi, orası ayrı..

Gerçekçi olarak bakılınca zaten bu grupta pek bi şansımız yok ancak sıradaki Olimpiakos maçı bi umut için, bi hedef için önemli bir maç.. Kaybedersek 0-6 ile tamamlarız grup maçlarını. İlk senemiz için Top 16 iyi bir başarı ancak gelecekte daha iyi noktaları gelmek istiyorsak bir zahmet basketbola hatırı sayılır bir bütçe ayırsınlar..

Takıma kalan maçlarda şimdiden başarılar..

Bayanlar için açılan başlık vardı burası yan gelip yatma yeri değildir diye..Ben aynısını erkekler için söyleyeceğim.

Bazı oyuncular biz geçen sene final oynadık bu sene el e katıldık..Misyonumuz doldu..Bize dokunamazlar..Biz kralız oktay hocanın öğrencileriyiz son topa kadar mücadele eden namımız var vs gibi düşünceler içerisine girmişler yada giriyorlarsa büyük hata yaparlar..

Deplasmandaki Barcelona maçından beri yani top 16 ya katılmayı garantilediğimiz maçla beraber inanılmaz bir çöküntü var..Barcelona maçında Oktay Hocanın feryadını izleyenler hatırlar..Oynamak isteyen varsa o çıksın diye..maşallah takımda bazı oyuncuların durumu bu..zorla rica minnet lütfederek oynamaya başlayanlar var..Form grafiği yerlerde gezinenler var..Bunları dışardan seyretmek keyif bozucu..

Kenan Erdem Aktaş!..

Kimse eleştiremez bu takımı ve Oktay Mahmuti'yi. Hem de kimse. Eleştiren taş olur. Oktay Mahmuti bu takımın başına geldi ve ne dedi biliyor musun? 3 sene dedi. 3 sene ne demek biliyormusun ? 3*365gün demek 3 sene. Biz neredeyiz biliyor musun? 1.5*365 gündeyiz biz daha. Bu takım eurolig için mi kuruldu? Hayır. Eurolig kadro kurulduktan sonra belli oldu. İnsaf edin ya. Oktay Mahmuti bu takıma 3 yılda yapmayı vaadettiği işi 1.5 sene dolmadan başardı. Zorunuza mı gidiyor alışık olmadığınız başarıları görünce? Yoksa ne oldum hastalığına mı tutuluyor sunuz? Ayıp ediyorsunuz. 1.5 sene daha konuşmaya kimsenin hakkı yok. Çünkü Oktay Mahmuti 1.5 sene ileriden gidiyor beyler!!! Anlayan beyinlere!!! Bedava!!!

Kenan Erdem Aktaş!..

Kimse eleştiremez bu takımı ve Oktay Mahmuti'yi. Hem de kimse. Eleştiren taş olur. Oktay Mahmuti bu takımın başına geldi ve ne dedi biliyor musun? 3 sene dedi. 3 sene ne demek biliyormusun ? 3*365gün demek 3 sene. Biz neredeyiz biliyor musun? 1.5*365 gündeyiz biz daha. Bu takım eurolig için mi kuruldu? Hayır. Eurolig kadro kurulduktan sonra belli oldu. İnsaf edin ya. Oktay Mahmuti bu takıma 3 yılda yapmayı vaadettiği işi 1.5 sene dolmadan başardı. Zorunuza mı gidiyor alışık olmadığınız başarıları görünce? Yoksa ne oldum hastalığına mı tutuluyor sunuz? Ayıp ediyorsunuz. 1.5 sene daha konuşmaya kimsenin hakkı yok. Çünkü Oktay Mahmuti 1.5 sene ileriden gidiyor beyler!!! Anlayan beyinlere!!! Bedava!!!

Kenan Erdem Aktaş Mahmuti'yi değil de bazı oyuncuları eleştirmiş sanki ben yanlış anmaladı isem tabi

Kenan Erdem Aktaş!..

görkem bu takımın ligdeki hedeflerine ulaşması da çok çok ama çok zor.ligdeki hedefin şampiyonluk olduğunu ve 3 yıl sonraki hedef olmadığını belirtmek isterim.sadece el açısından düşünme bence.ayrıca yenildiğimiz takım efes ligdeki rakiplerimizden biri ve pota altına üst düzey bir uzun almazsak efesi yenme şansımız yok

Görkem senin yazdıklarını zaten her kulvarda savunuyoruz da önce yazılanı bir anlamak lazım..Kime ne eleştirisi yapıldığını da anlamak lazım..

Böyle ismin sonuna ünlem işareti getirerek hitap etme şekillerini girmemeni öneriyorum..Çünkü zaten yazılanı anlamıyorsun..Forum genelinde kimin neyi savunduğunu ne tarz düşünceleri olduğunu bilmeden eleştiriler getiriyorsun birde bu şekilde hitapla aptal aptal yorumlarla insanın sinirini bozmayın

bu yıl lig sezonu başladığından beri takımımızın genel portresini şu deyim çok güzel özetleyebilir...bal yapmayan arı

10 ciddi maçın 10 unu kaybettik,seriye bağladık ama hala muhalif seslerin çıkmasına tahammül edemeyenler var.seri yaptık arkadaşlar kendinize gelin lütfen!

bir kez daha kazanmamız gereken macı kazanamadık.belki efesin şansının yanında olması belki bizde ship ve shumpertin çok kötü bi performans vermesi furkanın oyuna girememesi songaila nın haketmediği süreleri alıp bizleri kahretmesi tutkunun hastalığı kısaca kaybetmemizin nedenleri.
umarım olimpiakos macında taraftarla birlikte kazanmamız gereken bir maçı bu sefer kazanıp bir çıkış yakalayacağız..

Eğer takımımız şu kadro farkına rağmen sonuna kadar şu maçı başa baş oynayabiliyorsa bunun nedeni 1.Oktay Mahmuti, 2. Takımdaki oyuncularımızın karakteridir.

Allah allah. Ligde sanki yarıştan kopmuşuz gibi bir hava oluşmuş. Eğer FB ve BJK'yi kendi sahamızda yenersek ligi ilk ikide bitireceğimiz neredeyse garanti. Takımın bocaladığı dönemler oldu bu doğru ancak ligde Efesin 1 puan gerisinde 2. sıradayız. Duyan duymayan da sondan 2.yiz filan zanneder. Hadi biz çok kötüyüz ligde diğerleri (Efes Fulker ve BJK) çok mu iyi? Ligin güç dengeleri ortada. En kritik iki maçımız Banvit ve KSK maçları olacak. Onun dışında kendi salonumuzda Fulker ve BJK'yi yeneceğimizden şüphem yok. Kazandığımız maçlara bakıyorum. En az 8-10 sayı farklarla yendik. Kaybettiğimiz maçları zaten biliyoruz. Deplasmada Fulker (son top) deplasmanda Beşiktaş (en kötü oyunumuzdu) ve Efes. Şimdiden lige havlu attık diye yazmak eleştiri değil de kusura bakmasın kimse ama iş bilmezliktir. Ben takımın fnale çıkacağına inanıyorum. Kendi evimizdeki maçlarda ligdeki kimseye de yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. O nedenle ligi ilk ikide hatta lider bitirirsek Şampiyonluk şansımız da herkesten yüksek.

10 ciddi maçın 10 unu kaybettik,seriye bağladık ama hala muhalif seslerin çıkmasına tahammül edemeyenler var.seri yaptık arkadaşlar kendinize gelin lütfen!
Muhalif ses çıksın ama eyyam yapmadan muhalifliğini konuştursun.Kazanılmış maçı 'hokus pokus' yaparak yok etmesin.Yanlış bir klişeden yola çıkarak eleştrinizin niteliğini düşürüyorsunuz bilmem farkında mısınız?

Asvel-Rytas maçları büyük maç olabilir ama çok da büyük rakipler değillerdi. Fener maçını 2 uzatmayla aldık o ekstrem bir maçtır. Prokom ve Olimpija bizim kadro kalitemize yaklaşamaz bile. Büyük maçları kazanamıyoruz geyiği şurdan çıktı.

1) elimizdeki kazan maçını vermemiz.
2) ipekçideki efes maçını vermemiz.
3) beşiktaş maçında felaket bir performans göstermemiz.
4) Fener maçını akıl tutulması geçirerek vermemiz.
5) Banvit maçını da sezonun başında değil eğer bu aralar oynasaydık yenilmiş olacağımızı düşünüyorum kişisel olarak.
Birbirine bağlı bir süreçten bahsediyoruz katılacağınız üzere.Karşı çıktığım nokta galip geldiğimiz maçlar kılı kırk yararak açıklanırken mağlubiyetlere ise 'oynadık kaybettik' denilmesi.Objektif bir bakış olduğunu düşünmüyorum bunun.Sizin özelinizde değil ama çoğu insan emeğe saygısızlık boyutuna getiriyor artık bunu.
İç sahadaki Kazan mağlubiyetine kadar bu takım oynadığı 10 maçın 10'unu da kazandı.Euroleague'e katılım hakkı kazanarak iki adım ileri attı,Kayseri'de Fenerbahçe Ülker maçıyla kupa kazanarak bir adım daha ileri attı.İç sahadaki Kazan mağlubiyeti bu mental yorgunluğun üzerine geldi mesela.Şayet galibiyetleri kendi özelinde değerlendiriyorsak mağlubiyetleri de bu şekilde değerlendirelim ki eleştri bütünlük içersin.