EL TOP 16 1. Maç | Anadolu Efes 68 - 62 Galatasaray MP

Kendimizden güçlü takımlara karşı maçı hep son ana kadar getirip bir kere bile kazanamamayı kaldıramamaya başladım artık. Bizden güçsüz takımlara karşı fire vermememiz güzel ama bizden daha iddiali takımlara da diş geçirebileceğimizi göstermeliyiz artık.

Efes sene başından beri oyununa gerçekten çok şeyler katmış. Sene başında sadece Kerem'in eline bakarlarken şimdi kadrosunda ki oyuncuları kullanabilen bir yapıya bürünmüşler. Oyunun her bölümünde farklı bir oyuncu çıkıp bizi vurdu. Bizim efese göre bir takım eksiklerimiz var. En büyüğü kadro derinliği. Buna bir de eldekileri kullanamamak eklenince işler iyice sarpa sarıyor. Lakovic sadece bir kaç maç ön plana çıktı. Tabi karşı takım bize bakınca en çok Lakovic'e önem veriyor ama bu bir mazeret olmamalı. En büyük hayal kırıklığı Songaila. Songaila şu an bildiğimiz gibi oynasa kaybettiğimiz büyük maçların en azından yarısını kazanırdık. Bu kadar kaliteli bir oyuncunun bu kadar kötü bir performans sergilemesi hiç akıl karı değil. İstediği pozisyonlarda topu bulamıyor falan mazeret değil. Kendisini veremiyor, boş şut atamıyor, mücadele etmiyor. Maalesef olmadı. Ender ise sakatlıktan yeni çıktı. Pek bir şey diyemeyeceğim. Ama beğenmeyenlere sormak isterim. Yerli olarak kimi alacaksın başka ? Barış Ermiş mi ? Hani geçen sene şu Göksenin'in yiyip bitirdiği adamı ? Hele Furkan için yapılan yorumlar tam komedi. Bilmem farkında mısınız ama Enes Kanter'den sonra bu memleketin yetiştirdiği en önemli ikinci uzun, gençler arasında. Göksenin'e ise helal olsun. Özgüveni biraz yüksek olsa çok daha önemli katkılar yapabilir. Kısalarımız genel anlamda çok etkisiz kaldı uzunları beslemek konusunda. Bu yüzden de ribaundlar da ezildik. Açıkçası ribaundlarda böyle fark olacağını hiç düşünmemiştim. Barac faul problemine girdiğim zaman sevinmiştim ama sahneye batista ve savanovic çıktı. Bence bizim takımımız bu ikisine karşı ribaundlarda ezilecek bir takım değil. Ama pota altı işlemeyince sonuç böyle oldu. Ayrıca son bir şey eklemek istiyorum. Bunu sadece bir iki kişiyle paylaştım. Shumpert önemli bir oyuncu. Ama büyük maçlarda çok ön plana çıkamıyor. Yanılmıyorsam Shipp seneye Türk pasaportu alabiliyor çünkü 3 yılı tamamlamış oluyor. Shipp'i Türk yapıp Shumpert ile yolları ayırmalıyız diye düşünüyorum.

Benim anlatmak istediğim tek nokta bu bu takımı eleştirirken. Yoksa verilen mücadeleye, hocanın taktik teknik bilgisi ve hırsına diyeceğim bir şey yok. Beşiktaş alabiliyorsa Arroyo,Bonsu gibi adamları biz nasıl alamıyoruz. Bana göre Oktay Hoca transfere gerek yok diyor ama o da biliyor transferin gerekli olduğunu. Sorun bence yönetimsel bir şey. Yönetim futbola sanki çok zaman harcamaktan basketbola yeterli bütçe ve zaman harcamıyor ve Oktay Hoca'da mecburen transfere gerek yok diyor.

yönetim gerekli bütçeyi verdi ama oktay hoca oyuncu istemedi takım düzeni bozulur diye sonra savovici almışız kendisinin kim olduğunu işin açıkçası bilmiyorum, songailada çok fazla ısrar ediyoruz gibi geliyor bana, işin açıkçası bu gidişle belki bir maç alırız, önümüzdeki senenin transferlerini şimdiden oluşturmamız lazım..

bence shumperta da teşekkür edip göndermek gerek gelecek yıl.artık daha dinamik bi takım kurmak gerektiğini hrkes görmüştür.songaila ve bence lakovic te artı bu seviyede zorlanıyorlar bence maçta eğer lucas a eşlik eden 1 kişi daha olsa bu maç bizimdi

Maçın anahtarı rakibin aldığı hücum ribauntlarıydı. Hücumda geçen yılın belirli bölümlerindeki tıkanmalarımız gözden kaçırılmamalı

lakovic'den domercant olmasını beklemek haksızlık, takım oyun içinde iyi gidiyorsa lakovic de iyidir, işler kötü giderken maçı kurtaramaz..

songaila furkan shipp ender shumpert çok kötü oynadılar 5 tane iyi süreler alan adamdan negatif katkı alırsan maçı kazanman kolay değil ribaunt konusunda hata oktay hocada aldıracaktı kalıplı bir uzun bu takıma gordona ne desek az adam on numara oyuncu her özelliği var şu an bizden gitse barça cska gibi takımlar dahil herkes talip olur

Alamadığımız onca hücum ve savunma ribaunduna rağmen, şu maçta Gordon'un yanında Darius Washington olsaydı, kesinlikle galiptik.
Velhasıl yanlış transfer ve yanlış oyuncu tercihlerinin ceremesini çok çektik bu sezon, çekmeye de devam edeceğiz.

Şimdi eve girdim ve o kadar çok yoruldum ki. Allahtan salondan giremedim siteye yoksa o sinirle her önüme gelene sallayacaktım. Bana sakın kimse sistem falan demesin ya yeter artı. Bu takım bağırıyor artık bana rebocu bir veya lazım diye. Onuda geçtim adı kim olursa olsun ne yaparsa yapsın ama attığı girecek keskinlikte bir şütor lazım bu takıma. Oyun sıkıştığında saçma haraketler dizisine dönen bir takım izlemek istemiyorum. Eğer sistem dediğiniz bu ise ben artık bu sistem denen saçma şeyi istemiyorum. Sistem yokkende biz zaten Aliağa veya haccettepe tarzında takımları yenebiliyorduk. Bana efes fülker maçlarını kazandıracak oyuncular istiyorum. Geçen seneki rochestie bu lakoviç denen adamdan daha mı kötüydü ki adama sayfalarca kötü şeyler yazıldı.

Valla söylenecek her şeyi söylemişsiniz. Tekrarlamaya gerek yok. Tek söyleyeceğim, Efes kadrosunun kalitesinde basketbol oynamıyor ama bizim takımın gücü bu. Seneye eksik yerlere takviyeler yapılırsa takım olarak umut verici bir basketbol oynuyoruz.

Bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Salonda Efesliler ve Galatasaraylılar karışık oturdu. Hatta benim yanımda fenerbahçeli bir Efes taraftarı vardı. Maçın başından sonuna kadar pozisyonları tartıştık. Demek ki maçı izleyenler holigan olmayınca 1970'lerdeki gibi beraber maç izlenebiliyormuş.

yalnızca oyuncu tercihleri sebebiyle bile kazanabileceği maçı veren takımdır. oktay mahmuti'nin açıklamalarına göre yeni transfer olan boris savovic oynayacaktı 19 ocak 2012 anadolu efes galatasaray basketbol maçı'nda, ancak o kadar savunma ve hücum ribandu vermemize rağmen kenarda unutuldu ve hiç oynatılmadı. halbuki karşı takım bu maçta pek ihtiyacı olmamasına rağmen yeni transfer olan lafayette'i dahi oynatarak rotasyonu geniş tuttu. biz ise songaila ve andric üzerinde ısrar ederek, cevher'i bile oyuna dahil edemeyerek savanovic'in kariyerinin ribaund rekorunu kırmasına vesile olduk bu maç itibarı ile.

Sağlık sorunları varmış

Başka yerlerden bilet alanlarda Deplasman tribününe mi geçti forumlara bakınca 124-125'in en az yarısını bizim doldurmamız gerekiyor gibi idi ama çok daha azdık malesef

Sene başı F.Ülker maçı hariç kazandığımız üst seviye maçın olmamasını ve Savanovic gibi bir adama 17 ribaund aldıracak bir pota altımızın olmasını bir oturup düşünmek lazım, takımı yerden yere vuracak değilim, buna gerek de yok ama bazı şeylerin oturmadığını, eksik olduğunu görüp, bunun üstüne gitmek gerekli..

Stres yapmaya gerek yok. Seneye karşı taraf öyle ya da böyle şampiyonlar ligine gidemez, biz gideriz. Az ya da çok para gelir, yönetimin keyfi yerine gelir, para muslukları açılır, gerekli transferler yapılır, kafaya oynar duruma geliriz. Top 16'ya kalmak bile hepimizi tatmin etti, kendimizi kandırmayalım. Zevkini çıkarın, sakin olun. Son topa kadar...

Ribaund ve üçlükler bitirdi bizi ama kötü oynadık ani oynamamız gereken oyun bu değil hala çok ribaund veriyoruz dış atışta sıkıntı yaşıyoruz.Buna bir önlem alınacaktır cevherin maç boyu kenarda tutulmasını da çözemedim doğrusu...

Onur Abi al bu Galatasaray'a Savanovic'i yanına da Barac'ı koy. Şu gruptan rahat rahat çıkar. Final 4'u zorlardı. Şu kalite de 1-2 transfer yapılsaydı bugün çok daha farklı şeyler konuşurduk.

Evet ilk defa katıldığımız euroleague de hedeflerimizi aştık ama inanılmaz bir başarıya bu kadar yakınken yenilmek üzüyor.

Onur Abi al bu Galatasaray'a Savanovic'i yanına da Barac'ı koy. Şu gruptan rahat rahat çıkar. Final 4'u zorlardı. Şu kalite de 1-2 transfer yapılsaydı bugün çok daha farklı şeyler konuşurduk.

Evet ilk defa katıldığımız euroleague de hedeflerimizi aştık ama inanılmaz bir başarıya bu kadar yakınken yenilmek üzüyor.

Muhtemelen iki oyuncunun sadece bonservis bedelleri bizim bütçe ile kıyaslanabilir bonservis ücretleri+senelik ücretleri ise bizim yıllık oyuncu bütçesini geçedebilir hem daha herşey bitmedi