EL TOP 16 3. Maç | CSKA Moskova 85 - 70 Galatasaray MP

Kimse korkudan yorum yapamamış buraya :) Hakkaten şansımız yok denecek kadar az. Özellikle Siena ve Barca maçlarını hatıladığımda 20 sayının altında kaybedersek iyidir diyorum. Ama yine de aslanların olduğu yerde umut vardır.

Bizden çok daha büyük bir bütçeye sahip Efes'i bile rezil eden CSKA'ya karşı deplasman galibiyeti imkansız zaten. 50 sayı fark bile yesek kimse bir şey diyemez bu takıma. Korku falan yok açıkçası.

Korku falan yok bu sezon kendi sahalarında en kötü sonuçları 15 sayı farkla kazanılmış bir maç :) biz biraz olsun başa baş gidip 12 13 ile yenilirsek yeter :)

avrupanın en iyi takımına karşı oynuyoruz. gerçekçi olalım çok zor maç. adamlar nba'ye katılsalar ve bir iki takviyeyle nba şampiyonluğuna oynarlar. ak47 bile oynama hevesini kazanmış.

İlk kez katıldığımız bu turnuvada sonuca bakmaksızın çıktığımız her maçtan keyif alalım. Bu düşünce yapısına en uygun maçlardan birisi...

2 sene önce ligde kalma savaşı verirken şimdi belki de Avrupa'nın en iyi takımı olan Cska ile deplasmanda maç yapmaya gidiyoruz. Skordan ziyade bunun bilincinde olup keyfini çıkartmak gerek. İnşallah buralarda kalıcı olup üstüne koyarak devam ederiz...

Deplasmanda CSKA karşısında galibiyet için şansımız %0. O yüzden TOP 16 da böyle bir CSKA'yla takımımızın oynamasından keyif almaya bakalım tabi çok fark da yemezsek iyi olur. Hem Barca hemde Siena maçlarında deplasmanlarda dağılmıştık. Tabiki bir gelişim-öğrenim süreci içerisindeyiz Euroleague'de ama yavaş yavaş bazı şeyleri aşmak gerek bu maçta takımdan beklediğim hedef -15 fark olacak. Ve bu -15 'i yakalarsak Abdi İpekçi cehenneminde bir ümidimiz olacaktır.

Yinede kalplerimiz onlarla belki inanılmaz günümüzde oluruz onlarda olmaz yeneriz. (Tamam çok uçuk oldu biraz ama hayal ediyorum işte :) )

CSKA falan fark etmez bence, geçenlerde twitter'da Eyüp Abi'ye de dedim: Bu takım 40 dakika aynı ciddiyetle oynasın her takımla mücadele eder, fark yer yemez bu zaten bizim dışımızda bir durum... Bu takım 25 sayı geriye düşünce de biz bağırdık ''Yenilmez Armada'' diye... Biz bu takımı her zaman seviyoruz, yenilseler de seveceğiz... CSKA karşısında da neden olmasın diyorum, yeter ki isteyelim... İstemeden kimse bir şey vermez, biz her şeye,herkese karşın inanalım... Her şey güzel olacak...

kim hayal edebilirdi ki 2 yıl önce küme düşmemeye oynayan takım şimdi Euroleague top16 tıda grubu geçmek için mücadele ediyor.
Başka forumlardada gördüğüm ve arkadaşlarım dediği gibi önemli olan kimle ve nerde oynadığındır.
Euroleaguein tartısmasız en iyi kadrosuna sahip Cskayla Euroleague top16larında mücadele ediyoruz.Evet yenmemiz zor hatta imkansız ama maçlar 0-0la başlar her zaman.

Taraftarlarımıza Moskova deplasmanı yaşattığı için birkez daha teşekkürler Galatasarayım :)

Cikalim savasalim yeter. Rakip cok guclu, Kirilenko,Teodosic,Kristic gibi elit oyunculari var. Teodosic'in oyunu nasil yonlendirdigini, Kirilenko'nun canla basla oynadigini, Kristic'in Avrupa'da alt edemiyecegi bir uzun yok. Bu denli kadrosu olan bir takima ustelik kendi sahasinda oynayacak olan bir takima karsi savasalim yeter.

O degil de beni essas rahatsiz eden yabanci sitelerde Galatasaray'a karsi alinan tutum. Birsey yaziyorsun, siz once kendinizi kanitlayin da gelin diyorlar. Abdi Ipekci'de yaratilan atmosferi oldukca kiskandiklarini goruyorum.Sitenin basindaki fotografdan rahatsiz oldular.

Bir 10 sene Galatasaray Euroleague'de oynasin biz sizi oyle kabul ederiz diyor, bunu yazan Partizan taraftari.

Hani oyle gunler gelecek ki Galatasaray hepsini susturacak. Yeni olmamiza ragmen top 16 yapmis bir takim saygiyi hak ediyor. Euroleague'in en elit takimlarindan Barcelona'yi zorlamis, Siena gibi sistem takimini zorlamis, Olympiakos gibi guc kaybetse de, buralarin gediklisini yenmis bir takim saygiyi hak ediyor. Galatasaray bu ulkeye basketbolu getirdi, Efes'in,Fener'in yapamadiklarini yapacagina eminim. Adim adim gidiyoruz. Bir sitede ise Olympiakos macindan once bize 20% sans tanimis birisi, sebebi ise Galatasaray felaket bir takim ofans gucu yok. Bizi kavrriyamamis. Evet tikandigimiz oluyor hucum da ama Olypiakos'a karsi da gorduk ki Galatasaray kendi oyununu yansitir ise ne kadar akici oynayabildigini, nasil top cevirdigini hepimiz gorduk. Ben bu koca ve oyunculara guveniyorum. Hani su guzelim mac hakkinda konusmak varken, konu disina gittigim icin ozur dilerim. Galatasaray gibi markanin yabancilarin agzina sakiz edilmesi hosuma gtmiyor. Daha ilk senemiz de yaptiklarimiz yabancilari bunlari yazdiriyor ise illeride cekecekleri var bizden.

Daha önce yapmadığım şekilde CSKA'nın resmî sitesini takip ediyorum bir iki gündür. 2 taraftar kazandırmak için organizasyon düşünmüşler bizim maç için. Bizi de Anadolu Efes gibi, "İstanbul" olarak görüyorlar haklı olarak. Perşembe gününü bekliyorlar. Maçı oynayıp kazanırız, havasındalar.

Maç için yaklaşımım ise; mantıklı olarak baktığımızda, hepimizin nasıl bir sonuç beklediği ortada; ama bunu dillendirirken/yazarken mağlup bir sıfatla değil de, anlayışlı bir şekilde dillendirip yazmak bize en uygunu olacaktır.

Keyfini çıkaralım bulunduğumuz konumun.