EL TOP 16 3. Maç | CSKA Moskova 85 - 70 Galatasaray MP

Bu konu altında yazılanlarla kaybetmişiz zaten maçı, oynamaya gerek yok!

Bu takımın çok zor zamanlarını gördük, elbet CSKA deplasmanına umutla gittiğimiz zamanlarıda göreceğiz.

Saygılar.

Deplasmanda Siena, Barcelona, Unics Kazan maçlarından mağlubiyetle ayrıldıktan sonra bu maçta çok ümitli olmamak normal. Tabi bunu alay ederek belirtmek ayıp olur. Karalar bağlanacak bir mağlubiyet olmayacaktır. Deplasmanda farklı kaybettiğimiz bu takımlara karşı içerde başabaş oynadığımızı düşünürsek ben zafer hakkımızı Abdi ipekçiye saklamak isterim :)

18.15 te Can abi . Gerçekten ilginç şu yorumlar CSKA ile karşılaşıyoruz bence kupanın en en en büyük favorisi Barça maçındaki gibi sadece zevkini alalım maçın .

cska yi yenilmicek bi takim yaptik yaa unutmayalim top 16 i ya kalamayan brose basket i son saniye 3luguyle yendi bu takim...iyi takim ama yenilmiyecek bir takim degil..ben takimimin sonuna kadar arkasindayimm sonuna kadar kovalicaklardirr sanslari yaninda olursa ordan galibiyetle donebiliriz

maç için birşey demeyeceğim ama tek bildiğim takımımız son topa kadar mücadele edecek ve elinden geleni yapacak.Yense de yenilse de başımızın tacı..

Güzel Kardeşim 8 yaşından beri bu takımın maçlarına giden biri olarak benim alay etmem söz konusu olamaz. Herkes yeterince karamsar konuşmuş zaten ben söz konusu Galatasaray olunca her zaman televizyın karşısında veya salonda veya stadda galibiyet ümidini taşırım kim olursa olsun. Bir de burası bir forum her zaman bazı şeyleri kutsamak ciddi ciddi konuşmak zorunda değiliz bürokrat değiliz, taraftarız, yeri geldimi takımımızla da eğleniriz onları göklere de çıkarırız. Bu forumda bazı şeyler çok ciddi olmaya başladı biraz sakin yaw. hiçbirimiz diğerimizden daha az Galatasaraylı değiliz. hepimiz oradan buradan kısıp salonlara gidiyoruz kombineler alıyoruz. uzun mesafeler gidiyoruz karda kışta. arada bir espiri de yapalım bu alay etmek değil burası da tbmm genel kurulu değil.

Yinede yorum yapılırken daha doğru kelimeler kullanılabileceğini düşünüyorum. Tabi ki sizde bir bireysiniz görüşünüz budur, benimki de bu. Eleştiri değil de yorum olarak algılayın bunu.

CSKA Moskova - Galatasaray MP (Canlı)

Euroleague Top 16

CSKA Moskova - Galatasaray MP

18:15 / Ntvspor.

Takımımıza başarılar diliyoruz.

Önemli Not: Şimdiden uyarıyoruz, maç içinde gelişebilecek kötü durumlara göre hiç kimse takımı, oyuncuları asmaya başlamasın. Bu uyarıya aykırı tüm mesajlar silinecektir.

Şurda yazılanları takımdan biri okusa neler hisseder çok merak ediyorum.. Her şeyden önce haksızlıktır bu..

Erdoğan abi dalga geçenleri bir kenara koyuyorum ancak takımın da bizim gibi düşündüğünü tahmin etmek zor değil. Elbet onlar da biliyorlar rakiple aramızdaki "siklet" farkını. Fakat yine de gösterecekleri mücadeleden şüphemiz yok, eğer ondan şüphemiz olursa haksızlık etmiş oluruz bence.

Maça gelince CSKA çok güçlü bir takım ve bunun yanında bize ters gelebilecek özellikleri barındıran bir takım. Birebir ve yardım savunmalarında çok iyi bir takım, oldukça kalıplı bir takım ve zaman zaman tempoyu oldukça yükseltip maçı koparabilen bir yapıya sahipler. Kısacası Barca deplasmanından bile zor bir maç olacağını düşünüyorum. Başlangıçta direnç koymak çok önemli aksi takdirde CSKA'yı bir daha yakalamamız çok çok zor olur.

Şu da daha geniş maç yazım, uzun uzun okumayı sevenlere:

http://dogusarun.blogspot.com/2012/02/euroleague-cska-galatataray-mp-preview.html

Teodosic'i Jamon ile savunmamiz lazim. Jamon bu mac yine yorulacaktir. Jamon'un, Domercant'i nasil savundugunu biliyoruz, aynisini Teodosic'e yapar ise, Cska'nin en onemli parcalarindan birini durdurmus oluruz. Teodosic zivanadan cikar ise macin icinde kaliriz. Cunki Teodosic oyle bir oyuncu ki iki ucu keskin bicak. Ya maci size aldirir yahut sac bas yoldurur. Umarim ikinci secenek agir basar bizim icin. Keza Ender'in oyunda kaldigi vakit, Teodosic'e yakin baski yapip, onun hucum faule zorlamali. Teodosic uzerine oynamaliyiz. Keza Goksenin'de eger sure alir ise Teodosic'in uzerine oynamali. Jamon'un yorulacagini dusundugumu yazmistim, ama onun suresini ayarliyabilirsek, isin hucum yonune kuveti kaldigi icin oynayabiliyor. Yorulur ise hucumda zorlaniyor. Ikincisi ise Kirilenko'ya Caner'i vermemiz lazim. Eger sure alabilir ise. Sadece onun uzerine oynasin. Ekstra islere kalkmasina gerek yok. Kirilenko'yu durdurmak mumkun degil ama, alip basini gider ise vurur gecer.

Teodosic-Kristic ikili oyunlarina onlem almistir teknik ekip. Jamon ile Teo'yu kilitleyip ikili oyun oynamasina izin vermemeliyiz. Jamon'un Teo'nun aklini alacagini dusunuyorum. Shipp'in savunmasi onemli, kimi alacagini bilmiyorum, ama elinden geleni yapacaktir. Shipp'den ekstra sayi katkisi almamiz gerekiyor. Siskauskas'i unutmiyalim. Oaka'da cok buyuk oynamis idi. Ozellikle uzatmada Cska'ya maci getiren oyuncu idi. Alan savunmasina dondersek eger onun oyunda oldugu bolume dikkat etmeliyiz. Bos birakmaya gelmez Siskauskas. Birini soktugu vakit arkasi gelir.

Bizim adimiza Jaka Lakovic cok onemli. Takimi son maclarda ki gibi yonetmesi lazim. Onun uclukleri de cok onemli bizim adimiza. Cska'nin onlem alacagini dusunursek, Jaka'nin isi zor olacaktir. Gerekirse takimin ona yardimci olmasi gerekiyor, onun alternatigi Jamon oldu son maclar. Eger Jaka tikanir ise, Jamon devreye giriyor, sorumlulugu ustleniyor. Olympiakos maci dinlenme firsati buldugu icin, Oktay hoca onu diri tuttu, ve meyvesini aldi. Uzatma bolumunu bize maci getiren isim oldu.

Rakipte bir diger dikkat etmemiz gereken isim Lavrinovic. Onun ucluklerine dikkat etmemiz gerekiyor. Cok yildizlari var, hangi birini durdurabilecegimizi bilmiyorum. Shved'i unutmamak lazim. Sorumluluk alan bir oyuncu. Kaun'u begenmiyorum, umarim bu sozumun ardindan yildizlasmaz.

Bizim uzunlarin verecegi katki onemli. Pota altinda ezilmememiz gerekiyor. Agresif oynamamiz lazim. Boris ve Furkan ile basliyacagimizi dusunuyorum, varsayiyorum. Songaila olmadigi icin avantajliyiz. Boris ve Furkan'in sert olmalari gerekiyor. Andric'in hucum performansi onemli, savunmada da katki verebilirse cok iyi olur. Krstic'in uzunlarimizi faul problemine sokabilecegini dusunuyorum. Ona kolay sayi attirmamaliyiz. Gerekirse sert fauller yapalim. Belli bir sayinin altinda tutmamiz gerekiyor onu. Cevher'den fazla birsey beklemiyorum. Zorlu deplasman oldugu icin Cevher'in guven ile oynayacagini dusunmuyorum, ama ilk sutu girerse belki kendine guveni gelebilir.

Bizim sutlarimizin girip,girmemesi onemli. Jaka'nin ozellikle, sutlari girmese dahi korkmadan atmali. Eger ilki girerse gerisinin gelecegini biliyoruz. Jaka Lakovic ve Jamon Gordon onemli. Ikisinin birden iyi oynamasi cok daha onemli. Bizim beynimiz, onlarin duzenli takimi oynatmasi ve sayi bulmalari onemli. Jamon'un sirti donuk oyunlari ve degisik varyasyon ile bulacagi sayilar. Jamon Cska'nin beynini tutacagi icin yorulabilir. Jamon'un kenarda oldugu vakit Ender'in iyi oynamasi gerekiyor. Teodosic'e yapacagi baskida onemli, Teodosic'in saha da oldugu vakit. Bugun eger Teodosic'e isin organizasyon kisminda zorluk cektirebilir isek ve onun gereksiz islere kalkismasina yonlendirsek, buyuk is yapmis oluruz. Gereksiz uclukler dener ve Krstic ile oynayacagi ikili oyunlarin onune gecmis oluruz. Umarim oyle bir gunune denk gelir. Eger Turkiye'ye karsi gibi oynarsa Litvanya'da ki karsilasma cok zor olur bizim icin.

Mucadele yonunden butun oyuncularimizin savasacagini dusunuyorum. Ilk periyod cok onemli. Oyunun icinde kalmamiz lazim. Siena deplasmaninda ki gibi olmaz umarim. Kendi evimizde geri donebiliriz ama burda cok zor. Gerci Olympiakos'da kendi evinde oyunu kontrol etti, ama Cska son bolumler agir basti. Basa bas giderse dahi rakibin farki acabilecegi bir mac. Efes ile Sinan Erdem'de 10 sayi geridenden gelerek bir kac kere farki kapatmamiza ragmen, kazanmamiz icin yeterli olmamis idi. O macin ilk periyodu Efes'in yildizlari oyuna girmis idi. Savanovic'i, Darius savunmadigi icin cok ucluk bulup bizi cezalandiran isim olmus idi. Keza Vujacic'de agirligini koymus idi buldugu uclukler ile oyuna. Bizim bu defa Cska'nin yildizlarini iyi marke etmemiz lazim. Efes'den daha cok silahlari var. Agresif olmamiz, bos birakmamiz onemli. Savunma yonunu, koordineli cok iyi bir bicimde yapmamiz lazim. Oyuncularin birbirleri ile sik sik konusmasi gerekiyor. Sete set Cska ile bas edemez isek, Alan savunmasinda bos oyuncu birakmamamiz lazim.

Ribaund cok onemli. Ustunlugu kaptirmamiz lazim. Kirilenko'nun muthis bir sicrama kabiliyet var. Mutlaka ribaund kovaliyacaktir. Uzunlarimizin dikkatli olmasi lazim. Ozellikle Savovic'e bu konuda guveniyorum. Her ne kadar yeni olsada. Savunma ribaunlarini vermememiz lazim, rakibe ekstra hucum yapma sansi tanimiyalim. Ekstra sayi bulmalarina izin vermeyelim. Olympiakos'a karsi iyi yaptik. Bugun Kristic,Kirilenko gibi oyuncular tehlikeli olacaklardir. En onemlisi bu ezilmeyelim ribaundlarda.

Basarilar Galatasaray

Doğuş elbetteki cskanın gücünün herkes farkında.. Ben zaten alaycı ve takıma haksızlık boyutundaki yorumları kastederek yazdım.. Tamam bugün 30 fark da yiyebiliriz buna şaşıracak kimse var mı burda? Yok.. Ama özellikle bir önceki sayfada çok üzücü yorumlar var.. Her neyse uzatmayalım maçtan keyif almaya bakalım cska ile oynuyoruz..

Son 1 saate girmek üzereyiz heyecan dorukta.Karakterimizi sahaya yansıtalım mücadeleyi ve savunmayı iyi yapalım. Güzel bir maç bekliyorum.Uzunlarımızın faul problemine girmemesi gerekiyor.

sürpriz bi sakatlık olsa ya cska'da...ne güzel olur valla...hiç etik olmayacagım bu konuda kimse kusura bakmasın...ak47'nin burnu kopsun ne bileyim voronsevic'i eşşek tepsin ve özellikle teodosic'e çok ciddi bişiler olsun keza kendisini günahım kadar sevmem...

Yenilirsek şaşırım dediğimde herkezin dalga geçiyorsun diye saçmaladığı bir maç. diğer başlıkta beni dalga geçmekle suçlayan arkadaşlar takımınıza güvenmeseniz içinizde bir ümit olmasa bu kadar heyecanla maçı beklemezsiniz. kimseden daha fazla galatasaraylı değilsiniz hele benden daha fazla galatasaraylı hiç değilsiniz. ben kazanmayı umuyorum. galatasarayımızın olduğu her maç galibiyeti beklerim ben sizleri bilmem. takıma haksızlık yapan ben değil onlar daha maça çıkmadan buradan fark yemezsek şöyle iyi bir skorla yenilsek diyen kişilerdir. Anlayana.. burası bir forum ve forumlarda zıt düşüncelerde olana saldırmak değil kendi düşünceni aktarmak esastır. Takımla ilgili en ufak eleştiri yapanı tü kaka hain takımın kötülüğünü istiyor diye etiketlemekten de vazgeçin. hayatım galatasaray'ın peşinden koşmakla geçti benim gibi bir çok insan da aynı şeyden şikayetçidir kesin. son olarak bu maçı almak gruptan çıkmak anlamına gelir. karşımızda sanki dünyanın en iyi oyuncuları varmış gibi konuşmayalım. krstic ve teodosic iki ucu keskin bıçak, ne zaman ne yapacakları belli değil. Ayrıca Kirilenko'yu iyi savunursak önemli şansımız olduğunu düşünüyorum. Ben birçoğu gibi baştan yenilgiyi kabul etmiyorum. (Silinmesin lütfen)