EL TOP 16 6. Maç | Olympiakos 88 - 81 Galatasaray MP

Olympiakos - Galatasaray M.P.
Yer: Peace And Friendship
Tarih 01.03.2012
Saat: 21:45

Euro Leauge´de oynadığımız CSKA Moskova maçının istatistikleri:http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/12484.php

Euro Leauge´de oynadığımız Anadolu Efes maçının istatistikleri: http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/12610.php

Sözün bittiği yerdeyiz... Yenilmez Armada´nın son topa kadar mücadele edeceğine bize ilkleri yaşatacaklarına dair inancımız tam. Madem "yüreğimizde büyük aşkınla koştuk senin için ... diyemiyoruz o halde;

http://www.gsbasket.org/forum/threads/8405-1-Mart-2012-Olympiakos-Galatasaray-Maçı-Zirvesi

Ben bir şey söylemeyeceğim, söylenmesi gerekenler 12 sene önce söylenmiş zaten.

Allah yardımcımız olsun.

AEK maçıyla başladık, ve size hep birşeyler söyledik. dedik ki; arkadaş biz bu işin sonuna kadar gideriz. gidersiniz. Allah'a şükürler olsun ki aslanlar gibi bir periyot çizdiniz. Aslanlar gibi basketbol oynadınız. Bugün 19. Euroleague maçımıza çıkıyoruz. Ve bunun adı da final. Yine söylüyorum kazanacaksınız, kazanmak için oynayacaksınız. Ama netice ne olursa olsun siz benim gönlümde hep kazandınız, hep şampiyonsunuz ve hep öyle kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun !

[video=youtube;dOEUWbjg2c4]http://www.youtube.com/watch?v=dOEUWbjg2c4[/video]

Ntvspor'daki tanıtıma dayanarak söylüyorum. Maçın başlama saati 21.45

Hakettiğimizi almaya gidiyoruz o kadar!

bu özel senede tarihimize altın harflerle yazacağımız bir maç olacak inşallah.. savunmamızın ve özellikle lakoviç'in ön plana çıkacağını tahmin ettiğim bir maç.. son 5 gün ama heyecan zirvede..

Sonuç ne olursa olsun kesinlikle üzülmeyeceğim maç. Takımımız son topa kadar felsefesiyle sonuna kadar mücadele edeceğinden hiç şüphemiz yok ama bu şartlarda hiçte kolay bir deplasman değil. 10000 yunan taraftarı baskısı + ivkoviç bu maçı kazanmak için her şeyi yapacaklar ki hem oly'nin hem de ivkoviçin bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunu bilmeyen basketsever yoktur. Son dönemde içeride yaptıkları pana maçını seyrettiğimde gerçekten istediklerinde seyircileriyle iyi baskı kurabileceklerini görebiliyoruz. Bu noktada bu baskıyı kırabilmek için şutörlerimizin gününde olması lazım. Lakoviç - Shumpert - Ender şok 3lüklerle seyirciyi susturup baskıyı kırmalı, ikili oyunlarla da Andric'i iyi beslememiz lazım. Tabi ribauntlarda da kesinlikle ön plana çıkmamız lazım. Tüm bunlar olursa tabiiki kazanamamamız için hiçbir neden yok ama ben tün artıları eksileri hesaba kattığımda ibreyi %55 oly - %45 bizim yanımızda görüyorum. Umarım herşey yolunda gider ve kazanırız. Başarılar Aslanlar...

Printezis son lig maçında oynamış 17 dk süre almış Papadopoulos'da 8 dakika saha da yer almış

keşke ivkovic bir aptallık edip bizim maçta papadopoulos'a süre verse de andric kariyer istatistiklerini yapsa...şuan euroleague'in en yavaş ayaklı pivotudur muhtemelen...ama dakika alamaz imkansız...

printezis'in sakatlıgı onları çok etkilerdi ama olsun tam kadro da yeneriz onları...kazan gidip deplasmanda panayı yeniyorsa bizim oly'i yenmemiz sürpriz olamaz...

Olympiakos için söylenen şu -ki bu seneki en belirgin sıfatı- "eski gücünde değil." Olympiakos'un iç saha performansına bakıyorum; tek mağlubiyeti Cska karşısında almışlar. Yunanistan Lig'inde tek mağlubiyetle zirvedeler. O tek mağlubiyeti de Pana'dan almışlar. Organizasyon tecrübesi, Fiba'daki Yunan lobisi ve son maç olmasının etkisiyle -üstelik bir Türk takımına karşı- oluşacak tribün atmosferi de cabası.

Bu takım, son 3 senedir yakaladığı yükselen ve istikrarlı grafik, motto haline getirdiği "son topa kadar" mücadele ve gelenekselleşen inatçılığı ile alnımızın akı. Elemelerden gelip vardığımız son 8 eşiğinde teknik taktik analizden öte söyleyebileceğim tek şey var; Birazcık ama birazcık olsun adaleti varsa, top bizi sevmeli bu maçta...

Her şeye rağmen üç şey biliyoruz: Yine son topa kadar formanın hakkını vereceğiz, sonuç n'olursa olsun bize bu heyecanı yaşatan takımımız gururla bağırlara basılacak ve tabi ki Galatasaray'ın adının olduğu her yerde umut vardır.

İnanıyoruz, vazgeçmiyoruz..

Bu takım bize öyler şeyler yaşattı ki kimle oynarsak oynayalım inancımız hep oluyor içimizde. Yunanistan' a kazanmak için gidiyoruz ve kazanacağız. Ama kötü senaryo gerçekleşse bile biz çoktan kazandık.

Son topa kadar saldırın aslanlar.

Saygılar.

Buraya kadar ne zorluklarla geldik bunun üstesinden de geliriz biz yenilmez denilen CSKA'yı yendik o tarihi güne az kaldı az dediğimiz gibi son topa kadar ama abartmadan Başarılar Aslanlar !

Beni en çok sahalarında sadece CSKA haricinde herkesi yenmeleri korkutuyor. Normalde çok iyi takım değiller, seyirci ortalamaları da yüksek değil hem Ivkovic hem de saha alışkanlıkları korkutuyor. Gerçi bizde de Mahmuti var onlarda Ivkovic varsa. :)

Başlığa ilgi niye bu kadar az heyecandan yazamıyor muyuz yoksa? :)
Uyduruk bir transfer haberi olsaydı sayfalar dolusu mesaj olurdu, neyse sitem kısmını geçelim, bir an önce gelsin şu maç sabırsızlanıyorum artık yıllardır hayalini kurduğumuz ligde yeni bir tarih yazmaya çok yaklaştık, güvenimiz sonsuz aslanlara, Allah yardımcımız olsun.

Maçla ilgili en önemli yer boyalı alan olacak sanırım. Spanoulis yapacaklarını az çok biliyoruz kendisine alan bırakmamalıyız. Hatta mümkünse erken faul problemine sokmalıyız kendisini. Son maçlarda ki gibi Jaka içeriyi zorlarsa faul göstermesi oldukça kolaylaşıyor. Takımda faul çaldırbilecek en tecrübeli ve lider kişi kendisi. İçeriden oynamakta inat etmeliyiz. Oly uzunlarına potaya yakın top aldırmamamız gerekiyor. Kazandığımız maçta boyalı alan yardımlarında ya biraz geç kalıyorduk ya da yeteri kadar sert değildik. Sertlik ve boyalı alan maçın kırılma noktaları olacaktır. Takıma inancım sonsuz. Bu seviyede geri adım atacağımızı hiç mi hiç sanmıyorum. Pire'yi yıkmaya geliyoruz!