EL TOP 16 6. Maç | Olympiakos 88 - 81 Galatasaray MP

Yarın alacağımız galibiyetin benim için bir önemi daha var. Oly'yi yenersek bizim gruptan 4 takım TOP 8'e kalmış olacak. Birilerinin tabiriyle Euroleague'in en kolay grubundan çıkan 4 takım. Aynı şekilde diğer gruptan çıkan 3 takım da elenmiş olacak. (Belki 4 de olabilir.) Kimsenin emeğini küçümsemeyeceksin. İlahi adalet.

Zaman geçmiyor...
Fena halde kilitlenmiş durumdayım Oly maçına, konsantrasyonum daha şimdiden zirvede.
Eminim takımımızdaki bütün Aslan parçaları da şu an benim gibidirler :).

Az önce CSKA maçımızı tekrardan izledim, madem zaman geçmiyor yapılacak en iyi şey budur heralde dedim.
Sanki maçı ilk kez izliyormuşum gibiydi, tekrardan tüyler diken diken, gözler gururdan dolu dolu..
Sahada gösterilen mücadeleye, ruha, o ASLAN YÜREKLERE şapka çıkarıyorum.

Ama daha bitmedi...
Bir adım daha kaldı, sadece 1 maç. Onlar için de bizim için de kader maçı.
Bunu yapabiliriz, buraya kadar getirdik asla ve asla geri adım atmak yok. Rakip, saha farketmez.
Sonuna kadar, herşeyiyle hakediyoruz Top 8'i.
Kesinlikle yapabiliriz bunu.
Siz Pire'de, biz burada çıkıyoruz bu maça, haydi Aslanlar!
Allah yardımcımız olsun!..

Yarın bu dakikalarda belli olacak her şey. Son 24 saati de eritiyoruz yavaş yavaş.

Yarın günlerden Galatasaray olacak yine. İnandık, bekliyoruz.

Uyku gelmiyor yarın tüm gün nasıl geçecek bilmiyorum.Artık son 24 saat hepimiz konsantre olduk,herkes inanıyor biz buraya yüreğimizle geldik artık gerisini de yüreğimizle getireceğiz.Kazansak da kaybetsek de ben bu takımın önünde saygıyla eğilirim.

Hem sosyal ağlarda hem de gorumda gözlemlediğim kadarıyla Lakovic taraftar tarafından bugün kendisinden en çok şey beklenen oyuncu durumunda. Daha sonra da Jamon Gordon geliyor ama benim bugünkü favori oyuncum Shipp olacak. Her zamanki gibi güzel bir süre alacak olan Shipp +15 sayı, +7 ribaund ile maçın adamı olabilir.

Ben Shumpert'tan killer bekliyorum bugün. Yununları sessizliğe gömecek 3lükleri yollayacaktır. ilk maçta 2li oyunlarda 3 ve 4 numaradan yardım getirmişlerdi. Shumpert 2. 5 ten geldiği için yorulmuş savunmaya karşı rahat pozisyon bulabilir. İlk maçta Cevher bu pozisyonlarda coşmuştu. Şampi'nin gününde olmaması durumda yine iş ona düşecektir. Ne olursa olsun Savovic+Shumpert+Cevher 3 lüsünün 20+ sayı üretmesi gerek bugün.

Yarın alacağımız galibiyetin benim için bir önemi daha var. Oly'yi yenersek bizim gruptan 4 takım TOP 8'e kalmış olacak. Birilerinin tabiriyle Euroleague'in en kolay grubundan çıkan 4 takım. Aynı şekilde diğer gruptan çıkan 3 takım da elenmiş olacak. (Belki 4 de olabilir.) Kimsenin emeğini küçümsemeyeceksin. İlahi adalet.

Bizim grubun göreceli zayıf olduğunun iddia edilmesi ilk 4 takım sebebiyle değil;Prokom ve Olympıa gibi belkide EL tarihinin en zayıf 2 takımının bizim grupta olmasından dolayıdır.Maalesef bizde Prokom ve Olympıa haricinde galibiyet alamadık.Üstümüzdeki 3 takımada mağlup olduk içerde dışarda.Şahsen beni kahreden buydu.Bu takımın potansiyeli ile ilk grupta elde ettiği dereceden ve gösterdiği performanstan çok daha iyisini yapabilme ihtimali vardı.

Neyse;geçti o süreç iyisiyle kötüsüyle ki daha da iyi bir derece ile çıkabilirdik gruptan.Bu akşam maçı kazanıp,gerçekten hakkettiğimiz ve bu takımın gücüne yakışır bir şekilde top 16 grubunu tamamlıycaz.Bizim takım çok iyi bir takım.

Bugün günlerden Galatasaray.

O açıdan öyle abi, aynen katılıyorum. Biz o grubun iyi takımlarına da hep son anda verdik maçları. UNICS maçında Domercant'ın üçlüğü, Barcelona maçındaki geri dönüşümüz, Siena karşısındaki bence sürpriz olan yenilgimiz bizi hakettiğimiz sıradan daha aşağıda gösterdi. O grubu aslında 2 galibiyet daha yukarıda tamamlayabilirdik. Aslında Oly maçı, Efes maçı, CSKA maçı da aynı geçti. Bu sefer daha tecrübe kazanmış bir takım vardı ve bu maçları aldık. Bu yüzden kazanılacak bir Olympiacos maçı da büyük önem kazanıyor. Bu sefer Siena maçları onlar için kolay geçmeyecek. Geniş çerçeveden bakınca bu ortaya çıkıyor.

İki tane çok kritik nokta var bence.

-Birincisi faul sayıları. Olympiakos çok fazla potaya giden bir takım ve bunun meyvesini de ligin en çok faul kullanan takımı olarak alıyorlar. Biz de pick-and-roll'lerden sonra potaya gidebilen bir ekibiz fakat buna rağmen savunmada zaman zaman erken fauller yapıp rakibin çizgiden rahat sayı bulmasına imkan veriyoruz. Savunmaların ön plana çıkacağı, düşük skorlu bir maç olacağı düşünülürse serbest atış çizgisine gidiş sayıları ve çizgiden bulunacak isabetler çok önemli olacak.

-İkincisi ise iki tane kurt hocanın diğer takımın yıldız isimlerine çok iyi hazırlanacağı düşünülürse çıkabilecek extra oyuncular çok önemli. Bizde katil Shumpert, Ender ve Shipp bu extra skorerler olabilir. Karşı tarafta ise Printezis hem içeriden, hem dışarıdan skor üretebilen tehlikeli isim. Papanikolau da iyi bir ceza şutörü ve Hines ekmeğini taştan çıkaran tipte bir isim, bu tarz final maçlarında çabasıyla etkili olabilir, dikkat etmek lazım.

http://dogusarun.blogspot.com/2012/03/euroleague-olympiakos-galatasaray-yazn.html Daha geniş maç yazısını şurada yazdım, uzun yazı okumayı sevenlere.

GALATASARAY'ımız bizlere yine tarihi bir akşam yaşatacak inşallah. Ruhumuzu sahaya koyarsak Ay Yıldızı ilk 8'e taşıyacağız. Yürekten inanıyoruz ve heyecanla bekliyoruz.

Genele göre rahat olduğumu düşünsem de doğumgünü kutlamalarına tek kelime cevap yazamadım sabahtan beri.İptal vaziyette olduğumu buradan anlıyorum. :)
Dereceleri anlamsızlaştıran bir performans sergiledik sezon boyunca.Haliyle ''sonuç ne olur?'' sorusunda boğulmuyorum.Bu takımla,Abdi İpekçi'de oluşan atmosferle,EL'deki ilk sezonumuzda yaptıklarımızla gurur duyuyorum.
Bu heyecanı birlikte hak ettik,doya doya yaşayalım.

http://www.youtube.com/watch?v=nkiAbbNRwyU&feature=share

Paok maçıyla başladık size hep birşeyler söyledik. dedik ki arkadaş biz bu işin sonuna kadar gideriz. gidersiniz. Allah'a şükürler olsun ki aslan gibi bir periyot çizdiniz aslan gibi top oynadınız. bugun 18 mi 19 mu? 19.avrupa kupası maçına çıkıyoruz. ve bunun adıda top8. yine söylüyorum kazanacaksınız kazanmak için uğraşacaksınız. ama netice ne olursa olsun sizler benim gönlümde hep kazandınız hep şampiyonsunuz ve öyle kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun..

Galatasaray taraftarı içinde öyle bir kitle var ki, bu gece onların en duygusal gecelerinden biri olacak. Bu takımın hangi yolları katettiğini, nasıl eziyetlerle bugüne geldiğini en iyi onlar bilir. En basitinden, Ayhan Şahenk'te Wiilie Solomon önderliğinde fenerbahçe'ye 91-57 yenildiğimiz maç...Bu kitle, o maçın sonunda oyuncularını ayakta alkışlamıştır. Şu an Avrupa'nın en özel 4-5 şutöründen olan Jaka Lakovic'in oynadığı pozisyonda Şemsettin Baş'ı izledi bahsettiğim kitle. Hem de bugünkü heyecanla. Euroleague'e gelene kadar Eurocup mücadelesi verdi bu takım. 2012'lerde Cska Moskova galibiyetine sevinen o kitle, Buducnost deplasmanında alınan galibiyetlere eşit oranda sevindi zamanında. Çok beklemiştik bugünü, çok uzun zaman oldu. Çook uzun zamandır beklediğiniz, özlediğiniz birini düşünün, öyle işte!

yine söylüyorum kazanacaksınız kazanmak için uğraşacaksınız. ama netice ne olursa olsun sizler benim gönlümde hep kazandınız hep şampiyonsunuz ve öyle kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun..