EL TOP 16 6. Maç | Olympiakos 88 - 81 Galatasaray MP

Boyalı alana çok kapanırsak ilk maçta 0/4 atan Antic de bize sorun yaratabilir. 2 tane soksa, ki sokuyor genelde, boyalı alandaki sertliği de kaybedebiliriz. Çok dengesiz ve istikrarsız bir adam.

Boyalı alana çok kapanırsak ilk maçta 0/4 atan Antic de bize sorun yaratabilir. 2 tane soksa, ki sokuyor genelde, boyalı alandaki sertliği de kaybedebiliriz. Çok dengesiz ve istikrarsız bir adam.
İnadımız boyalı alanda kapanmak değil savunmak olmalı. Özelikle sertlik ve ribaunt konusunda. Gerçi böyle maçlarda sertliği hakemler ele alıyor biraz. Bu yüzden gerekli bölümlerde baskılı olmamız gerekiyor. Sadece Antic dengesiz olsa iyi takımın çoğu dengesiz ve çok fazla istikrarlı değil.

Beni en çok sahalarında sadece CSKA haricinde herkesi yenmeleri korkutuyor. Normalde çok iyi takım değiller, seyirci ortalamaları da yüksek değil hem Ivkovic hem de saha alışkanlıkları korkutuyor. Gerçi bizde de Mahmuti var onlarda Ivkovic varsa. :)

Seyirci ortalaması tavan yapar bu maç final niteliğinde olduğu için.Pana tribünleride boş ama son 8 maçları tıklım tıklım.Çünkü onlar için final.Salon dolar büyük ihtimal.İyi takım değiller Kerem abi ama bizde iyi bir takım sayılmayız buralar için.Tribünle yaşayan taraftarla coşan bir takımız biz.Mücadeleyle varız.Bizim kadar olmasa da onlarında bu maç en büyük artısı bu olacak.Ortaya mücadele koyacağız buna şüphe yok.Ama onlarınkinden daha fazla olmalı.Kalite değil mücadele maçı olacak.Daha fazla isteyen kazanacak.Umarım bu biz olacağız.

CSKA maçını kazanacağımızı rüyamda görmüş biri olarak iki hafta önce de bu maçı kazanacağımızı rüyamda gördüm. Ek olarak dün rüyamda bir sanatçıyı gördüm, şehir efsanesidir hani ünlü birini görünce başına iyi bir şey gelir. Kazanacağımıza yürekten inanıyorum.

Tek farklı mağlubiyet için değil, kazanmak için Saldır GALATASARAY !

Yenilsende yensende kelimesinin hiç bu kadar anlam kazandığını hatırlamıyorum.Bu takım bizi o kadar sevindirdiki bu maçın kaybedilmesi bile bu taraftarı çok üzmez artık bundan sonra...Ama birde kazanırsak ki 2012 Euroleague sezonu dendiğinde herkes bizi hatırlayacaktır.

Tarihimizin en önemli maçı.Ben kazanacak kapasitemizin olduğuna ve inandığımız taktirde bu maçı alacağımıza eminim.

Rakipten çok daha iyi bir kadromuz var.Onların bize göre 2 avantajı var ki bunlar;hocalarının deneyimi ve kalitesi ile spanoulis gibi dünya çapında bir beyin ve yeteneğe sahip olmaları.Bu 2 olgunun dışında tüm alanlarda bariz üstün olduğumuzu düşünüyorum.

Maçın anahtarı;sahaya inanarak çıkıp,rakip ne tür agresiflik gösterirse göstersin geri adım atmadan mücadele etmektir.Kazanma kapasitemiz fazlasıyla var ve bence eğer inanarak çıkarsak,bu maçı kazanıcaz.

Son 8 yolunda, Olimpiakos deplasmanı için bile ümitliysek, bu takım gerçekten bir şeyleri başarmıştır. Ama biz bunu yeterli buluyor muyuz? Hayır. Daha da yüksekte olacağız. Bizim alışık olduğumuz bir durum bu.

"Son Topa Kadar" savaşacağız. Bunun basit bir slogan olmadığını göstereceğiz yine.

Olmayacakları düşünmüyorum şu an. Olmasa bile gurur yaşayacağız; ama olacak! Her maçta bir basamak koyduk önümüze. Şu an için en önemli basamağı yaşıyoruz ve daha da iyisi için bir adım daha atacağız!

Takımın geldiği noktadan sonra Euroleague'de oynanacak gazozuna bir maç için bile heyecan yapmaktayım. Bu maçtaki heyecanımı siz düşünün...
Oly'nin sıradışı bir basketbol oynamadığı aşikar olmakla birlikte belki de son 16 takım içindeki en vasat setleri oynayan ekip, biz bu Oly'yi evire çevire yeneriz beyler... CSKA maçı öncesi hedef galibiyetti bazıları için bazıları içinse 16 farkla kazanmak biz bu tarafta olduğumuz sürece,inandığımız sürece, bu takım her zaman her yerde kazanmak için mücadele edecek ve KAZANACAK!!! Çünkü biliyoruz ki biz birlikte bu yola çıktık biz ne düşünüyorsak onlar da aynısını düşünüyor, motivasyon çok önemli ben son raddeye kadar inanıyorum! Olumsuz düşünceye yer yok!

İNANDIK BİZ SİZLERE!!!

Umarim bizi ezdirmeyecek hakemler verirler en azindan bir tanesi bari insafli olsun yeter ,yok rüzgarina faul calan tipler gelirse zaten dokununca dokuz takla atan bi takim 40 ft falan atarlar faul problemi falan uzunlara aman evlerden uzak ,kisacasi fikrim maci bar kavgasindan halliceye cevirmemize izin veririlerse aliriz aksi takdirde faul alma alaninda yuksek lisans yapmis gecevicius,antic ve her driplingini arabesk filme ceviren kabasakala karsi isimiz epey zor

Videoyu izledim yapanların ellerine saglık gözlerımden yaşlar süzüldü gitti.Facebookuma bu videoyu izlemeleri için direk siteyı paylastım baslıgıda Büyük yüreklerin Büyük askları yazdım gercekden cok büyük bizim aşkımız...

Hakemler adaletli olsun biz bu pirede bunları deniz olsun olmasın bogarız deniz yoksa terimizi akıtırız yine bogarız !!!

Maçı Arteaga (İsp), Cerebuch (İta) ve Bulto (İsp) hakem üçlüsü yönetecekmiş.

Arteaga sahamızdaki Siena ve Olympiacos maçlarını da yönetmiş. 2 Olympiacos 1 Siena kalmasın. Siena ile karşılaşalıım o maçı da yönetsin. :)

1990´lı yıllardı... Zaman geçmek bilmezdi, hafta başından itibaren beklerdim Şampiyonlar Ligi maçlarını. Arkadaşlarla kim oynayacağını tahmin eder, kendi futbol bilgilerimiz ölçütünde nasıl bir taktikle oynamamız gerektiğini konuşur, rakibin etkili oyuncularını düşünür... Bunların muhasebesini yapardık..

Yıl 2012, benzer bir heyecan var bedende. Günlerdir sınırlı basketbol bilgimle maçı oynuyorum kafamda. Ve hep kazanıyoruz, başka sonuç yok!.. Tur atlayacak sonucu elde etsek de etmesek de kazanan biz değil miyiz? Kazanan Galatasaray Basketbol Şubesi değil mi? Şimdiden, bana bu heyecanı yaşatan;

Oktay Mahmuti ve ekibine,
J. Shipp,
Jaka Lakovic,
Göksenin Köksal,
Caner Topaloğlu
P. Shumpert,
Tutku Açık
Luksa Andric
Haluk Yıldırım
Evren Büker,
Sertaç Şanlı,
Furkan Yıldırım,
J. Gordon
Ender Aslan,
Cevher Özer,
B. Savovic

SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

Olympiakos - Galatasaray MP macini yayinlayacak ulkeler ve kanallari ;

Yunanistan: ERT
Polonya: CANAL+
Turkiye: NTV SPOR
Amerika: ESPN 3
Cek Cumhuriyeti: CESKA TELEVIZE 4
Filipinler: SOLAR
Macaristan: DIGISPORT
Afrika: SUPERSPORT
Hirvatistan: SPORTKLUB
Buyuk Britanya: ESPN UK
Sirbistan: SPORTKLUB
Latin Ulkeleri : ESPN
Slovenya: SPORTKLUB
Pasifik Ulkeri: ESPN
Rusya: NTV+
Isvec: VIASAT
Brezilya: ESPN
Almanya : SPORT1 TV
Karayipler : ESPN
Romanya : DIGISPORT
Gurcistan : GMG SPORTS
Fransa : SPORT+

Geçtiğimiz sezonlardaki yüksek bütçeli takıma göre çok daha iyi bir takım var sahada.Ekonomik nedenlerle bütçede daralmaya gittiler.Olympiakos'u bu sezon hem Sinan Erdem'de hem İpekçi'de canlı izledim.Spanoulis etrafında toplanan genç,dinamik,inatçı bir takım.Karakterleri bize çok benziyor.Sinan Erdem'de rezilleri oynamışlardı ki zaten ilk tur grup maçlarının yarısı tamamlandığında grubun dibindeydiler. Ama öyle ya da böyle Top 16 gördüler.Bu da bir gelenek meselesi.Top 16'da ise kademe atlamış olarak geldiler.Buraya kadar olan kısım Olympiakos'un sezon içi yaptıklarıyla ilgili kısa bir izlenim özetim.

Her neyse...

Daha önce yaptık, yine yapabiliriz.

Ne demişti Kosova: "Haydi çocuklar yazın şu tarihi bitsin artık!"