ELW | UMMC Ekaterinburg 72-56 Galatasaray

Rusyadan yaziyorum..UMMC'yi eleyebilecek bir kadro degil Galatasaray. Ligde daha dogru durust oynayamiyoruz takim kimyasinda ki bozukluklardan ve winner yaratici oyuncu olmamasindan dolayi...

Valla ben onu bunu anlamam. Bu takım son 3 yıldaki en iyi kısa rotasyonuna sahip, ilk yıl Işıl-Zellous-Alba idik. Sonra Nuria-Queralt Casas-Ayşegül kaldık. Şimdi de Işıl-Nuria-Jewell Loyd-Ayşegül var.
Uzunlarda ise sayı olarak yeterliyiz ama birisi federasyon kurbanı, birisi hedefi yüksek takımın oyuncusu değil, diğeri çok formsuz, öbürü sakatlık sonrası çok kötü... Hepsini toplasan bir Sancho Lyttle'ın verdiği katkıyı vermiyor ne yazık ki...
Ama şu var ki, parasını alamayan oyuncudan verim beklemek çok zor. Ben o yüzden hepsine saygı duyuyorum.

En iyi kısa rotasyonumuz açık ara Işıl-Shavonte-Alba idi bence. Tamam özellikle Işıl pek dinlenme fırsatı bulamıyordu lâkin makine düzenindeydik. Shavonte'nin dış şut yüzdesi, Alba'nın müthiş penetre yeteneği, deliciliği... Bir daha öyle bir rotasyonumuz olur mu bilmiyorum. İnşallah o günleri tekrar görürüz..

Transfer yapmasınlar oyunculara paralarını ödesinler, oyunculara ayıp her sene aynı sorun. Sözleşmelerini feshetmemelerine ve seslerini çıkarmamalarına şaşırıyorum

Oyuncu transferi yerine paralar ödensin. Bu sene kısa transferi olsa bile lig şampiyonluğu da çok mümkün görünmüyor. Yani an itibarı ile kaybedecek bir şeyimiz yok.
Paraların ödenip önümüzdeki yılların yapılamasına odaklanmak, hazır kaybedecek bir şey yokken genç oyunculara daha çok süre verip potansiyellerini değerlendirip, tecrübe kazanmalarına olanak sağlayabiliriz. Ekrem Hoca'nın çok tarzı değil ama şu saatten sonraki en mantıklı hamle olur gibi.
Normal sezon bitimine 6 maç kaldı. İlk 4'e giremeyiz, 8. sıraya da düşmeyiz. AGÜ, Hatay, Mersin arasında da bariz fark yok. Hatta 5. olup yarı finalde FB ile oynamaktansa 6. ve 7. olmak bile tercih edilebilir.
Kalan 6 maçta rotasyonu daha geniş tutup gençlere süre verip yeni yapılanmanın temellerini atmalıyız, 3 mağlubiyette bile bir şey kaybetmeyeceğiz sonuçta.

Oyuncu transferi yerine paralar ödensin. Bu sene kısa transferi olsa bile lig şampiyonluğu da çok mümkün görünmüyor. Yani an itibarı ile kaybedecek bir şeyimiz yok.
Paraların ödenip önümüzdeki yılların yapılamasına odaklanmak, hazır kaybedecek bir şey yokken genç oyunculara daha çok süre verip potansiyellerini değerlendirip, tecrübe kazanmalarına olanak sağlayabiliriz. Ekrem Hoca'nın çok tarzı değil ama şu saatten sonraki en mantıklı hamle olur gibi.
Normal sezon bitimine 6 maç kaldı. İlk 4'e giremeyiz, 8. sıraya da düşmeyiz. AGÜ, Hatay, Mersin arasında da bariz fark yok. Hatta 5. olup yarı finalde FB ile oynamaktansa 6. ve 7. olmak bile tercih edilebilir.
Kalan 6 maçta rotasyonu daha geniş tutup gençlere süre verip yeni yapılanmanın temellerini atmalıyız, 3 mağlubiyette bile bir şey kaybetmeyeceğiz sonuçta.
Kesinlikle katılıyorum. Ben mevcut kadro ile de şampiyon olabilecek gücümüzün olduğunu düşünüyorum ama oyuncuların form durumu ve yönetimin ahlaksızlığı bunun önüne geçiyor ne yazık ki.
Seneye Nevriye yok, muhtemelen yabancılarda da büyük revizyon yapılacak. Ben Jewell Loyd, Lynetta Kizer (Bosna Hersek vatandaşı olarak) ve Jelena Dubljevic dışında değişim isterim açıkçası. Eğer aynı maddi sorunlar tekrar edecekse ve Ann Wauters da kabul ederse kalmasını isterim. 1 tane kaliteli kısa Amerikalı oyuncu ve yerli rotasyonunun da katkısıyla iyi işler yaparız.
En kaliteli yerli kadrosu Nevriye'yi hariç tutsak da yine bizde. Onları takıma kazandırmamız lazım. Takımın bel kemiğini oluşturursak sonradan gelen yabancıların uyumu daha iyi olur.

Takimin transfersiz de bazi seyleri daha iyi yapabilecegine inaniyorum. Biraz haddim olmayarak Ekrem hocanin sezon basindan beri yapilan haksizliklardan kafasinin oldukça karsitigini, sinirlerinin gerildigini dusunuyorum. Yoksa geçen sezon sakatliktan dolayi mecbur kaldigi ve ara sira surpriz etkisi yapan 3 uzunlu sistemde bu kadar israrci olmazdi. Tamam su an 3 numarada zaten oynatmadigi Cansu'yu saymazsak 4'ten devsirme Jelena ve Bahar'dan baska kimse yok ama Bahar her ne kadar en keskin yerli orta mesafecilerden birine evrilse de penetre, asist, toplu oyun gibi konularda bir 3 numaradan beklenecek katkiyi veremiyor. Ters eslesmede etkili, savunmada çok gayretli ama rakip bunu çozdukten sonra tikaniyoruz. Daha once de yazdim, Ekrem hocanin uzunlara sut pozisyonu hazirlamaktaki olagan disi hucum setlerini izlemesi keyifli olsa da bunu tum maça yayinca maçin yarisinda yine tikaniyoruz. Cesitlilik lazim, kisalari oyuna sokmak lazim, en onemlisi uzunlari perdede daha çok kullanmak lazim. Bu takim neredeyse hiç perde uzerinden hucum oynamiyor bu sezon. Hep top dolastirmak uzerinden gidiyoruz ama bunu da yapmak için hizli ve becerikli olmak lazim, uzun bir 5'le de bu olmuyor yani çeliskili bir durum var ortada. Bu takim 3 sezon once kupa finalinde FB'yi tum maç P&P yaparak yenmisti (diyeceksiniz ki Whalen - Sancho vardi !), bu sezon ne P&P ne P&R var, varsa yoksa alçak postta uzunlara sut attirmaya gidiyoruz, yeterli hucum zengiligimiz yok.
Nuria sakatliktan çikinca mutlaka Petra yerine takima donmesi lazim, kisa kalsa da Loyd'u ara sira 3'te gormemiz lazim.