Engin Kennerman Taraftarımıza küfür etti.

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Onur Yavuz' Alıntı:
Biz en iyisi Turgay Demirel´i başkanlık yarışında desteklemeye devam edelim!..

En doğru söz bu.Bunu da yaparız zaten hiç şüphem yok!..

Anlamıyorum yahu, hiç mi bi' yönetim kulübünün haklarını savunmaz.Bu kadar acizlik olamaz.
 
Arkadaşlar eğer böyle bir olay olduysa, varsa video kaydı falan mutlaka ortaya çıkartmalıyız. Sonrasında forumun büyüklerinin yazacağı ortak bir metni, mail bombardımanı şeklinde kulübe ve federasyona göndermeliyiz. Benim aklıma bunlar geliyor.

Umarım birisi olayı cep telefonuyla, fotoğraf makinasıyla, kamerayla çekmiştir. Somut kanıt olması süreci çok hızlandırır.
 
Rakip taraftar vs. de değil.Bildiğin , maçın hakemi gelip küfrediyor 2010 Türkiye'sinde taraftara.Bu rahatlığı - güveni onlara veren yönetimimize selamlar olsun. :shock:
 
Külubun şu olayı araştırdığına inanmak istiyorum ama ihtimal veremiyorum. Umarım en azından kulüpten bir yazı yazılır. Bu kadar aciz kalınamaz. Hakem taraftara küfrediyor sonrasından bu hakemin adil bir maç yönetmesini bekleyeceğiz.
 
Ah şu kulüpte düzgün bir başkan ve sesini sonuna kadar duyurabilen taraftar olsa o zaman ne bu cesareti bulabilir Engin , ne de o hakareti edebilir.
 
Şöyle durum bana hiç denk gelmez. Ben bugün siteye girdiğimde öğrendim bu olayı açıkcası. Yönetimin bir şey yapacağını sanmıyorum. Taraftarın buna ghazırlık yapması lazım önce bir bildiri yayınlayıp Engin Kennerman'ın bir daha GS maçlarına verilmesi durumund aolacakalrdan sorumlu değiliz denmeli.

Bunun dışınd abu hakem olduğunu zaneneden şerefsiz ve onun gibi olanalr şunu anlamalı ki Hakemin işi dğeildir Saha dışındaki birine hakaret etmek yanıt vermek veya salondan çıakrttırmak. Öyle osla Misal Jack Nicholson NBA'de maç seyredemezdi. Hakem hakemliğini yapacak...
 
Eve henüz yeni gelebildim. Sabah yazıcaktım ama bugün yöneticilerimizle konuşup öyle yazarım diye düşünmüştüm. Yazılanları da okudum aklıma gelenlere cevap veriyim.

Engin Kennerman denen hakem arkadaşla o diyaloğu yaşayan kişi bendim dün. Verdikleri 3-5 saçma sapan karardan sonra önümdeyken baya bi bagırdım arkasından ancak sözlerimde en ufak bi küfür yada hakaret yoktu. Ancak sağlam laf sokma ve iğnelemeler vardı. Küfür tabi ki olmamalı ama kurallar dahilinde baya bi bagırıp çagırdım diyebilirim. Tabi ki bizim oldugumuz bölgeden mutlaka küfür eden de olmuştur.

Neticede bu hakem arkadas bana önce "şe..siz" atarım seni dedi ve arkasından her pozisyonda beni izlemeye başladı. Aradan 2-3 pozisyon gecip de benim itiraz etmediğimi görünce dayanamadı ve güvenliklere küfür ettiğimi ve beni dışarı çıkartılmamı söyledi. Tabi ki küfür etmediğimi herkes gördüğü ve bildiği için böyle bişey olmadı ben bikaç sıra yukardan izledim maçı ve maç bitiminde de o olmaması gereken olay yaşandı. Hatta ben yanına giderken küfür ediceğini tahmin edemedim konusmak için gitmiştim yanına ama sagolsun kalitesini gösterdi. Üzerindeki üniformanın arkasına sığınıp küfürünü edip arkasına bakmadan soyunma odasına kaçmayı ihmal etmedi. Olayı anında gözlemciye ilettik ama o da sagolsun "ben görmedim" deyip olayı başlamadan kapattı.

Bugün salonda konuştuğum bi arkadaş maçtan sonra konuşmuş hakemle. Sanırım diğer siyah uzun saçlı hakem küfür ettiğimi söylemiş Kennermana ve o da gelip o tepkiyi göstermiş. Hatta maçtan sonra beni gözlemci raporuna yazıp salonlara giremememi sağlıycaklarmış ama yazdırmamışlar sanırım.

Maçın devre arasında bugün Hakan Üstünberke ilettim olanları. Çok bir beklentim yoktu ama en azından dinledi ve ilgilendi. Uzun uzun anlattım yaşanılanları. Ancak olayın birkaç şahitten daha fazla kanıtı olmadıgı için çok da yapıcak bişeyimiz yok açıkçası. Sonucta hakem de diğer hakemleri şahit gösterip küfür ettiğimi söyleyebilir yalan da olsa. Bu yüzden savcılık olayı hem uzun hem de sonucsuz bir süreç olucak takdir edeceğiniz üzere. Netice de olayı görmediğini söyleyen gözlemciye benim adımı yazdırıp benim ceza almamı bile sağlayabilen bir çarpık yapıdan bahsediyoruz. Kaldı ki böyle bir durumda dahi klübün ne kadar arkamda duracagını kestiremiyorum açıkçası.

Yönetim bazında yapılabilecek şeyler açıkçası kısıtlı ama yine de yapabileceğimiz aklınıza gelen bişeyler varsa buyurun yapalım ama ne federasyonun ne de klübün bir yaptırımı olacağını düşünmüyorum. Ligin en tecrübeli hakemlerinden kabul edilen biri çıkıp bütün maç kopnsantrasyonu maça değil bana harcıyor onlarca hatalı düdük çalıyor ama ben tribünde oldugum için suçlu durumuna düşüyorum. Her zaman üniforma kazanıyor. Yeterince komik ve ironik bir durum zaten.

Benim başıma gelsin diyenler olmuş ama sizin başınıza da gelse değişen bir durum olmaz. Netice de tepki verseniz vurmaya kalksanız yada küfür etseniz karşılık olarak adamın elinde istediği an haklı da haksız da olsa güvenliği polisi kullanma silahı var. Ve sizin arkanızda duran ciddi bir güç yok.

Resmen sahaya şov yapmaya çıkan, en ufak tepkiye eleştiriye tahammülü olmayan, federasyonun içine krallığını kurmuş, maça konsantre olmaktansa tribüne konsantre olup ön plana çıkmaya çalışan, basketbolu bilmeyen, gördüğünü çalamayan adamlar senelerdir bu ligde düdük çalıyorlar. Ve kimse de bunlara çıkıp siz kimsiniz arkadaş diyemiyor.

Şimdilik bu kadar yazıyım daha sonra aklıma gelen bişey olursa da ekleme yaparım. Dediğim gibi tribünsel bazda yada toplu olarak verilebileceğini düşündüğünüz tepkileri varsa yazın ortak olarak yapalım. Bugün benim başıma gelen olay yarın alışkanlık haline gelip hakemlerin keyfi haline dönüşebilir ki zaten o durumdayız.
 
Bizim bloktan kimse küfür etmedi ilk sırada zaten biz varız arkada bizim bayan takımın oyuncuları falan vardı.Küfür duyan hakem varsa ya halusinedir ya yalan söylüyordur.

Eurocup maçlarında da itiraz ediyoruz hakemler ya oralı olmuyor ya gülerek açıklama yapıyorlar.

Tek tek olaylar bir tarafa BAy Engin'in omzunda ceketi eksikti sadece elinde de tesbihi.Maçı mı yönetiyor racon mu kesiyor anlamadım

Bu arada söz konusu şahıs gözümün önünde topu oyuna sokması için Barış Ermiş'e verirken 9 saniye hücum süreniz var diye hatırlattı.BArış anlamadı tekrar hatırlattı.Banvit kenar yönetiminden biri değil bunu yapan maçın hakemi!
 
Geçmiş Olsun Semih. Hakem raporuna da ayzsa bu anlamda bir durum olmaz. Gözlemci yazmadıysa. Ki böyle bir durumda da senin kombine sahibi bir taraftar olman ve daha önceki maçlardaki tutumun belirleyici savunmanı oluşturur. Ki hemen her maça gelen biri olarak onlarca hakemin maçını seyretmiş birisin böyle bir olay yapmamışsın. Eğer hakem bana küfür etti gibi bir söylemde bulunrusa bu senin kontra dava açma hakkını sağlar (tazminat anlamında) Çünkü seni toplum gözünde küfürbaz biri olarak gösterdiği için. İki tarafta bu davalardan sonuç alamaz bu ülkede o ayrı. Kaldı ki tribünden yapılan bireysel küfürlerin var olan yasada suç teşkil etmediği kesin. Ama hakem- sporcu gibi kişilerin tribüne küfür etmesi direk suçtur hem federasyon nezdinde hem hukuk nezdinde.

Bu analmda bende snein gibi yönetimin arkanda olacağına inanmıyorum. Yapılabilcek tek şey bence gözdağı vermektir. Daha önce söylediğim öneri gibi bir bildiri yayınlamalı ki bunu sen değil GS basket gibi, ultraslan gibi bir oluşumun yapması lazım. İşin aslı ilk hataalrı da değil bu hakemin. Bu sene ben 3 maçımızda hatırlıyorum bu hakemi, ki daha fazla da olabilir. Kararları beni hiç memnun etmedi.

Sizin bulunduğunuz bloka göre benim avantajım ise önümüzde bir güvenliğin ve polisin olması tribün dışında göstereceğimiz şahitler hemen önümüzde oluyor. Bu yüzden dedim "Bu olay benim başıma gelmiyor" diye. Bu olay senin yada bir başkasının başına gelmişse "acz içinde davranmışlar" demiş değilim yanlış anlaşılmasın. Umarım tribün dinamikleri harekete geçirilir.
 
Malesef salonda tepkimizi gösteremiyoruz hakemlere. Buna çok fazla üzülüyorum. Bi pozisyonda Oktay hocaya bakarken bi an göz göze geldik Engin bey! ile bana göz kırptı sadece büyü de gel abicim der gibi. Demek ki daha ağır kelimeler seçmemiz gerekecek diğer maçlarda üniformalılara karşı.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Sizin bulunduğunuz bloka göre benim avantajım ise önümüzde bir güvenliğin ve polisin olması tribün dışında göstereceğimiz şahitler hemen önümüzde oluyor. Bu yüzden dedim "Bu olay benim başıma gelmiyor" diye. Bu olay senin yada bir başkasının başına gelmişse "acz içinde davranmışlar" demiş değilim yanlış anlaşılmasın. Umarım tribün dinamikleri harekete geçirilir.

İki metre ötede iki güvenlik görevlisi vardı (hep oluyor sanırım ) biri takım elbiselerinden yani amir poziyonunda olanlardan .O da gördü bişi olmadığını ortada ama Türkiye'de herkes her olayı kapatma peşinde kimse hakeme ben gördüm bişi demedi demez gibi geliyor malesef.O da bişi demedi .Ne yaptı bişi demeğini bildiği için hakem at dedi.O da durumu idare etti sadece.

Birde her maça gelen Yaşlı bir bey var.Zor yürüyor biraz.Belki önemli biridir çok konuşmayım hakknda da onun da tutumu ayrı bir garipti

Ayrıca söz konusu hakemin tüm yaptıkları karakteri ile ilgili bazı ipuçları verdiği gibi yaptığı işe de ne kadar az konsantre olduğunu gösteriyor.Normalde o tepkilere bu düzeyde karşılık vermeyi bir tarafa bırakın.Farkına bile varmaması lazım.FArkında varıyor maç devam ederken durum konuşuyor.Sonra o olayda kalıyor molada gelip o sözlerei sarf ediyor.Demek ki aklı maçta değil kendisine söylenen sözde.Maça gelirken trafikte biri bu arkadaşa bişi dese aklı orada kalır e malum trafikte hakemlik imtiyazıda yok.Maç oynanırken aklı başka yerlerde olan insan bu işi yapıyor !
 
Bütün bu olayları başlatan Altuğ Köselerli denen hakemdir..
Pazar sabahı maçın tekrarını izledim, salonda göremediklerimi de gördüm..
4.periyodun başında Altuğ Bey bir pozisyon gereği Orhun Ene'nin önünde dururken Orhun arkasında sürekli bir şeyler söylüyor.. Hakem tepkisiz ama Orhun sürekli konuşuyor..

Ondan sonra 2 tane aleyhimize yanlış düdük ve kesinlikle alakasız bir sportmenlik dışı faul var.. Bu üçü de tartışmasız yanlış düdükler.. Bu yazdıklarıma inanmayanlar maçın bir yerden bandını bulur ve 4. periyodu baştan bir izlerlerse ikna olacaklardır.. Orhun, 30 saniye boyunca işledi hakemi..

Semih'e geçmiş olsun.. Biz ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız ama yönetim yok ki.. Seçim olsa yine koşa koşa Turgay Demirel'e oy verirler.. O da gider Fenerbahçe ile Banvit'e yol açar..
 
Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun... Bu sözler Semih e değil Galatasaray taraftarlarınadır. Tıpkı geçen yıl bu zamanlar Tarance Kinsey denen pisliğin bi arkadaşımıza attığı yumruk gibi... Maalesef Cemal Nalga skandalı büyürken o olay kücücük kalıp kapanmış; Amerika da yaşanan benzeri bi olayda sezona yakın ceza verilirken pislik herif sadece 2 maç ceza almıştı. Benim yönetimden hiç bir beklentim yok bu konuda. Biz unutmayalım unutturmayalım; tepkisiz kalmayalım...
 
Geçmiş olsun Semih. Anlattıklarını okudukça şaka olmalı bunlar dedim içimden...

Daha önce birkaç defa anlattığım bir kaymakam hikayesi vardı. Kennerman´ın konumu o hesap... Biz sana hakem olamazsın demedik ki Kennerman, adam olamazsın dedik!
 
Geçmiş olsun Semih, uğraşılmaz bunlarla. Savcılığıa verilmesi falan söylenmiş de iş çıkmaz oralardan. Yönetimin omuz vermesi haicinde bir çıkar yol yok ne yazık ki. Aras sıcağı sıcağına telefonda böyle böyle oldu dediğinde onun da haberi yoktu olayda senin olduğundan. Geçmiş olsun tekrar..
 
Çağlar,

Dün konustuk zaten Arasla salonda. Tanışmıyoduk daha önceden benim oldugumu bilmemesi çok normal =)

Sonucta şimdilik taraftar bazında yapılacak bir takım şeyler var sadece. Ama adım gibi biliyorum Kenermanla bizim maçımıza verildiği ilk maçta yine karsı karsıya gelicez sanırım. O zaman da elinden geleni yapıcaktır atmak için. İşte Hakan beyle dün konustuklarımızın bir anlamı olup olmadıgını o zaman görücez.
 
Sevgili Semih kardeşim hak etmediğin bu davranışa maruz kalmana çok üzüldüm,sana sözüm olsun bu hareketi Engin şerefsizine ödeteceğim en kısa sürede.

O şerefsiz senden özürdileyecek,bunu yapması için elimden geleni yapacağım özelden bana cep telefonunu yazarsan,gereken konuşmayı senle yapmak isterim.
 
Mithat Duran' Alıntı:
Sevgili Semih kardeşim hak etmediğin bu davranışa maruz kalmana çok üzüldüm,sana sözüm olsun bu hareketi Engin şerefsizine ödeteceğim en kısa sürede.

O şerefsiz senden özürdileyecek,bunu yapması için elimden geleni yapacağım özelden bana cep telefonunu yazarsan,gereken konuşmayı senle yapmak isterim.



ccc mithat duran ccc. . .
 

Üst