Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugüne kadar hep arkanda durdum koç. Ama maç sonu açıklamaları yakışmadı. Bu sene takım bu kadar kötüyken kenarda sakince oturman, imzan haline gelmiş ceza idmanların, ateşleyici teknik faullerin hiçbiri yok ortada. Hem senin kariyerin hemde Galatasarayımız için sanırım makul olan seçenek istifa oluyor...

Bütçenin artırılması talebi, bu doğrultuda atılan adımlar, taraftarın kulağına hoş gelen hedefler ve akabinde sezona felaket bir başlangıç. Kimse kusura bakmasın ama Ataman ile Eurocup şampiyonu olduktan sonra da eleştiriyorduk takımı çünkü gözümüzü boyamıyordu gelen kupa.

Türk basketbol tarihinde elde edilen en büyük kupada adı geçiyor ama rezalet bir yerel lig başarımı da mevcut aynı sezon içinde. Gönül isterdi ki Avrupa açısından zirvede bıraksın ligdeki başarısızlık sonrası. Ama...

Not: Başlık güzel ama forumun geleceği dediğimiz gençleri burada aktif halde görmek en güzeli. Demek ki hayattalar...

Benim için alınan sonuçlar ve oynanan basketboldan ziyade, FB maçı sonrası yaptığı açıklamalar asla kabul edilemez. İsmi ve geçmişi ne olursa olsun, Galatasaray koçu FB derbisi için "hedef maçımız değildi" minvalinde konuşamaz. Bu açıklamanın özrü olmaz.

Diğer yandan, istifa edeceğine ihtimal vermiyorum. Hido'nun açıklamalarına bakarsak, Ergin hoca için Milli Takım seçeneği de artık masada yok. Yönetimde de Ergin hocayı yollayacak kimse olduğunu sanmıyorum.

Olur da milli takımın başına geçer diye özür diliyorum arkadaşlar ama istifa etmesini istemiyorum Ataman'ın. Yoksa 2017 Avrupa Şampiyonası gençler için hezimet olur. Oysa elimizde 95-96-97 jenerasyonu var süre alması istenen. Ataman mümkünse milli takımdan uzak dursun.

Gerçeklere gelince, şu son bir ayda olanlar dünyanın hiç bir takımında tolere edilemez. Ancak, Galatasaray yapısı itibariyle Ergin Ataman'ın görevine kolay kolay son da veremez. Ataman'ın bu erdemi kendi göstermesi gerek. Ya da basiretli yöneticiler gerek hesap sorabilecek. Kimse, geçmişi itibariyle ne kadar başarılı olursa olsun bir kulüpte bu kadar at koşturamaz. Her zaman profesyonellikten yanayım, duygularla, amatörlükle iş görülemez. Yeri geliyor Mourinho'ların bile gözünün yaşına bakılmıyor.

Ergin Ataman iyi bir profesyonel olmadığı için ne yazık ki basketbol şubesini de bir profesyonel gibi değil amatör birisiymiş gibi yönetiyor. Oyuncularla yaşadığı çatışmalar, yersiz söylemler, sataşmalar, iddialar, siyasetçiymiş gibi vaadler vermeler; profesyonelliğin olmadığını gösteriyor. Duygularını kontrol edemiyor.

Şimdi birkaç hatırlatma yapacağım.
- Geçen sezon hem Strausburg ve hem de Fransa milli takımının hocalığını yapan(adını şimdi unuttum) koçla yaşadıklarını hatırlayın. Söz konusu koça ithafen; Fransa milli takımında beni yendi ama zaten o takım nba yıldızlarından kuruluydu normal sonuçtu, sıkıysa Strausburg başında beni yensin" türünden söylemleri.
- İtalya milli takım hocası Simone Pianigiani'ye ithafen milli maçtan önce: "benim yardımcımdı zaten onu çok yendim" demesi.
- Obradovic'le geçen sezon yaşadığı tartışma, ki tartışma olabilir ama şöyle garip bir cümle kurması: "antrenörlüğü bırakamazsın çünkü para kazanıyorsun"

Buradan bir yere gelmek istiyorum. Bu gibi ataklar öfke kontrolü olmayan insanlarda ve ego demeyeceğim, megalomani/narsistik kişilik bozukluğu yaşayan insanlarda görülür.
Bilirsiniz, basketbol tıpkı tenis gibi biraz elit sporudur ve ne olursa olsun saygı vardır. Maç içinde ne olursa olsun el sıkışılır. Fazla polemik yaratılmaz. Hayata devam edilir.
Yani Laso'dan, İvkovic'den, Messina'dan, Pesic'den, Kazlauskas'dan, Tanjevic'den falan böyle çıkışlar; böyle sataşmalar, böyle ukalalıklar göremezsiniz.

Günahlarıyla sevaplarıyla Ataman bu, evet. Ancak, şimdi bu kişilik yapısı taraftarla da arasına giriyor. Sosyal medyada taraftarı engelliyor. Sosyal medya hesabını kapatıyor.
Yani her şey kötüye gidiyor.
Ataman'ın, bu megalomanisi zaman zaman oyuncularla da tam bir diyalog kuramamasına neden oluyor. Nitekim işte Nolan'la yaşadıklarını üzerine bu sene de oyuncularla tam bir kan bağı kuramamış gibi duruyor.

Özetle, Ataman bence istifa etmezse, bu kişilik yapısıyla takımla çok zor bütünleşir. Çünkü hatayı kendinde aramak gibi bir şeyi asla düşünmüyor. Hep oyuncular şunu yapamadı, bunu yapamadı?
Kendinde suçu asla aramaz. Bu yüzden, Ataman'ın Galatasaray'a yapacağı son iyilik, istifa etmek olmalı.
Çünkü bu takım Ataman'la toparlanamaz.

Bu yumruk şov yedinci maçına çıkmadığımız olayli seriden. Adaletsizliğe isyan, hırs ve gurur... Nereden nereye !

[video=youtube;hzYlHr0Nhqo]https://www.youtube.com/watch?v=hzYlHr0Nhqo[/video]

Bütçe istedin, şaşırtıcı bir şekilde yönetim gerekli bütçeyi sundu. Peki sen ne yaptın koç? Ya tutarsa diye kadro kurdun. Euroleague gibi bir seviyede savunma namına hiç bir önlem almadan takım sürdün 4 maçta 350+ sayı yedik. Galatasaray averaj takımı olacak bir takım değil Galatasaray'ın winner ruhu sadece futbol için geçerli değil olmamalı! Bize bugüne kadar verdiğin emeklerden dolayı inan çok teşekkür ederiz ama artık istifa vakti Ergin Ataman!

Avusturya'da yasayan bir arkadasim sirf bu maca gelebilmek icin haftalardir ugrasiyordu. Okulunu ayarladi. Parasini ayarladi. Daha baska sikintilar da vardi. Binbir zorluga ragmen atlayip geldi. Bu takim bize basketbol olarak herhangi bir sey sunmadigina gore, nicin geldigi ortada. Cimbom diye bagirmak icin. Sari-kirmizi'yi gormek icin. Dogal olarak galibiyet veya iyi oyun beklemiyordu salona giderken. Aylar yillar sonra orada olmak bile yetecekti. Ben icimden nasil bu kadar romantik olabiliyor, nasil bu kadar temiz sevebiliyor diye kendimle konusurken "mucadele etsinler yeter" diye diye bendeki Galatasaray sevdasini da uyandirdi. Oyuncular sahaya ciktigi andan itibaren sesi birakana kadar bagirdik. Russ Smith'e bile bagirdik lan... Fener formasiyla bizim taraftara yaptiklarini herkesin bildigi, daha once ikimize ana avrat kufur etmisligi olan Emir Preldzic'e bile bagirdik... Tek bekledigimiz sey mucadeleydi.

Mahmuti'ye tapmiyorum. Oynattigi basketbolu izlemek bile istemem genelde. Ama biz degerini bilememisiz. Shipp'i, Evren Buker'i, Tutku'yu horgormusuz biz. Murat Ozyer'den nefret ederim. Ama biz ona da ayip etmisiz. Hayal meyal takimin kumede kalmaya calistigi zamanlari hatirlarim. Cok kucuktum, Boddicker'lar falan... O zaman bile bu kadar ne yaptigini bilmeyen bir oyuncu grubu yoktu Galatasaray'da. Yine 100 yediler. Ulan derdimiz yuz muz de degil. Havuzdaki topa atlayin, isterseniz her mac 150 yiyin. Yine sesimiz cikmaz ki. Bizimkiler terlemeden mac bitti. Bizim isyanimiz buna.

Ben bu foruma bir sey yazmayali yillar oldu. 100 yiyen takimin kocunun kofte ekmegini yiyip ikinci uykusuna daldigi saatlerde, bok gibi bir suratla arkadasimi ugurlayip gelip burada efkarlaniyorum. Cunku elimden fazlasi gelmiyor. Kendimden bile utandim bugun. Utandirdin koc. Russ Smith'in back upi Justin Dentmon oldugu icin degil. Schilb'le sozlesme yeniledigin icin veya Daye'e savunma yaptiramadigin icin hic degil. Yaptigin sayisiz yanlisa ragmen mac sonu t....k gecer gibi "Fener bizden ustun takim" deyip sonucu normallestirdigin icin utantirdin. Ve tarihimizde belki de ilk kez basketbola bu kadar buyuk paralar harcamisken, "mucadele etsinler yeter" safligiyla Galatasaray'i seven insanlari; bu denli utandirmaya kimsenin hakki yok.

Bu takimi yillar sonra sampiyon yaptin, eyvallah... Tarihinde ilk kez Avrupa'dan kupa getirdin, eyvallah... Bunlarla hatirlanmak istiyorsan bir an once birak. Cunku biz bu geceki sinirimiz gecince seni hep "Besiktas'i calistirirken bile GS Bonus kullanan adam" olarak hatirlayacagiz. Ama bize yasattigin guzel duygularin senin icin bir anlami yoksa; buyur, devam et. Koray Mincinozlu kadar hatirlamamayi da iyi biliriz...

9-10 milyon dolar harcayarak kurduğun takım sahada bekleneni veremiyor ve sen de dersine hiç çalışmamışsın, yapman gereken küfür bile etmeden sadece seni eleştiren insanları sağda solda blocklamak değil, özeleştiri yapıp,istediğim takımı kurdurdum ama yapamadım,yapabilecek gibi de görünmüyorum, koptum, kulübün de önünü açmak için istifa ediyorum demek başka da bişey değil..

Twitterda sağda solda saçma sapan yorumlar görüyorum.kimileri yazmış sen bize eurocup'ı kazandırdın senin bizde kredin sonsuz euroleague'de sıfır çeksen bile senin kredin bitmez filan diye..Arkadaşlar sporda dün diye bişey yok, Ergin Ataman da dün de kaldığı için şu anda başarısız, dün çok başarılı olduğu günler oldu ama artık dün işte,geçti gitti dünde kaldı..ve Ergin atamanın en büyük sorunu zaten büyük olan egosunu başarılar sonucu hiç ama hiç kontrol edememesi ve tepetaklak aşağıya yuvarlanması..Birisi yazmış senin bir sezonu harcama hakkın var diye, kimsenin böyle bir hakkı kredisi yok. Ergin Atamanın da Fatih Terimin de yok..Çünkü sporda dün diye bişey yok.Dünde kalan insan başarısız olmaya mahkumdur.

Harika bir yorum. Altına imzamı atarım.

Koç istifa etmezse işler daha da çirkinleşecek. Oyuncular hocaya tavır koyacak, oynamayacak, konsantre olmayacak, kenara gelirken hocaya el kol hareketi yapacak vb. şeyler olmaya başlayacak. Çünkü şu an taraftar, teknik ekip dahil kimse kendisine inanmıyor, kendisinin bu işin altından kalkabilecek beceriye sahip olduğunu düşünmüyor.

İşler daha da çirkinleşmeden istifa et ve önümüzü aç koç.

Kendi kendime gülüyorum vallahi. Dün maçı 003 saha içi tribünde izledim. Öyle inanarak gittim ki maça heyecan içinde. Neyse oyuncular başladı ısınmaya ben de sahayla oturduğum yeri ayıran demire dayandım başladım çalışmaya. Melih her geldiğinde manyak manyak hareketler yaparak ve laflarımla delirttim onu. En son Erdem hoca onu tuttu ve sakinleştirmeye çalıştı. Neden yaptım bunu? Belki az da olsa bir faydam olur diye. Ulan be kardeşim Ataman, senin bu rezillikler içinde benim kadar faydan yok takıma. Haa bu arada kimse istifa beklemesin. Dün o kadar insan içinde bir tek ben boğazımı parçaladım istifa et diye haykırarak. Aynı tribünde oturduğum elitistler deliye bakarmış gibi bana baktı, karşı tarafta ki rantçılar da 'Öyle şeyler yaşattın ki uğrunda ölmeye değer' derdindeydi. Hepimize geçmiş olsun. Selamlar.

Söylenecek herşey söylendi.Güzel günlerin hatrına, Galatasaray'ı ve Galatasaraylılığını daha fazla yıpratmadan bırak git hoca.

Bilmedigim icin soruyorum: Nasil oluyor da karsi takimin yillik 25-30 milyon dolar bütcesi oluyor. Nereden geliyor bu para her sene? Ülker sponsoru da degil artik.

Bilmedigim icin soruyorum: Nasil oluyor da karsi takimin yillik 25-30 milyon dolar bütcesi oluyor. Nereden geliyor bu para her sene? Ülker sponsoru da degil artik.

Ülker el altından para veriyor mu bilmiyorum ama Aziz Yıldırım bu bütçeyi tamamen kulüp kasasından karşıladıklarını açıklıyor her seferinde. Zarar ettiklerini de söylüyor ama yardımı yapıyor yani. ( En azından kendisi böyle diyor )

Dün bir arkadaş da yazmıştı sanırım. Fenerbahçe'nin bütçesi oyuncu bütçesi değil. 25 milyon olduğu doğrudur ama Fenerbahçe teknik ve idari kadrosu bunun %20'si civarında kazanıyordur. Avrupa'da en çok kazanan staff olabilir.

Ben Ergin Ataman'ın istifasının bu sezon sorunları çözeceğine inanmıyorum. 2 tane savunma ağırlıklı oyuncu alman lazım ki zaten 8 yabancı hakkını kullanmışsın. Dentmon'ı da alırsan 9 olur. Bu kadroya uygun koç var mıdır emin değilim.

Basketbolu bilen (futbol taraftarı olup da arma için basketbolu takip edenleri tenzih ediyorum) Galatasaray taraftarlarının bu takımın her Euroleague maçına kafadan yenik başlamasına sebep olduğun için istifa etmelisin.

İşini severek yapmıyorsun, 100%ünü vermiyorsun
Senin için medyatik olmak daha önemli. Üst düzey hiçbir koçun Twitter veya Instagram hesabı yok. Çünkü onların takımlarından başını kaldıracakları zamanı yok!
Çalışkan değilsin
Egon çok büyük ama, sahaya yansıması aynı ölçüde değil
Başarılar hep sana ait, ama, başarısızlıklar oyuncular, bütçe, rakiplerin güçlü olması...
Yaptığın hatalardan ders çıkarmıyorsun
Sürekli suçu başkalarına atıp bir kez olsun özeleştiri yapmıyorsun
Sana göre hep rakipler büyük ve güçlü!

Galatasaray bu seviyelerin takımı değilse senin ne işin var orada Ergin Ataman?
Eğer kontratındaki paradan vazgeçmek istemiyorsan, ki bu çok normaldir bu dönem seni hiçbir takım başına getirmez. Yönetimle tazminat konusunda bir orta yola bulun, takımın önünü açın.

Taraftarın tekrar bu takıma inanması için, en azından yürekli oynayan, maçlara kafaca yenilgiyi kabullenerek başlamayan bir Galatasaray için ya İSTİFA ya GÖREVDEN AZLEDİLME şart!

Bu yumruk şov yedinci maçına çıkmadığımız olayli seriden. Adaletsizliğe isyan, hırs ve gurur... Nereden nereye !

[video=youtube;hzYlHr0Nhqo]https://www.youtube.com/watch?v=hzYlHr0Nhqo[/video]

İşte bize lazım olan şey tam da bu !
Ne savunması olan guard ne de atletik 3 numara.
Bize lazım olan bu hırsbu istek bu arzu !!!

Gözümün önüne sürekli Ülker'e yenilip şampiyonluğu kaybettiğiniz maçta Tutku ile Shipp'in gözyaşları ve onları teselli eden Mahmudi geliyor. Sizi bilmem ama ben çok arıyorum o günleri ne oynardı takım. Tarihin en büyük başarısını elde ettiği geçen sene bile o yıl aldığım zevki vermedi. Şimdi ise bu kadar imkan varken düştüğümüz hale bakın.

uAmed

Tüm söylenen eleştirilere katılmakla beraber yine de sezonu bitirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kadroyu o kurdu, takımın tekrardan Euroleague seviyesine çıkmasında önemli payı vardı. Sezon ortası ek bütçe yokken bu takımı başka bir koça pimi çekilmiş el bombası gibi teslim edilmesinin herhangi bir faydası olmayacak.

Ergin hoca kendi kurduğu takım ile devam etsin, ya takımı toparlar ya da sezon bitince sezon değerlendirmesi yapılıp yollar ayrılır. Sezon ortası gerçekleşecek bir ayrılığın kimseye faydası olmayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...