Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Ergin Ataman giderse mahvoluruz havasından çıkmak lazım. Elbette yönetim çok zayıf fakat biz Ergin Ataman'a veya yarın öbürgün x bir şahsa yürüttüğü sistemden sebep mahkum olduğumuzu düşünürsek her zaman sorun yaşarız. Ergin Ataman gider tribünde 12 bin kişi her zaman mücadele eden sahada karakter koyan bir Galatasaray'a desteğini sürdürür. Basketbola yeni salon geliyor 15 bin kişilik. Ataman gidince küçülürüz mantığından hepimiz kurtulalım artık böyle bir durum kalmadı.

Bu konuda son olarak Ergin Ataman'ın yaptıklarına saygımız sonsuz. 2 sene önce Ünal Aysal gittikten sonra yaşananlarda kulübü bırakıp gitmemesi beni şaşırtmış ve duygusal olarak bu kulübe bağlı olduğuna inandırmıştı. Geçen sene harika bir sezon geçirip başarılı olduk. Hem iyi hem kötü zamanlar geçti. Bu gelinen noktada düzelme umudu da görmüyoruz ve koç mental olarak iyi değil. Bu şekilde başarılı olması imkansız ve hata kendisinde. Devam etmemesi en doğru şey gibi geliyor. Güzel bir şekilde ayrılıp tadında bırakmak lazım.

Ligi alma konusunda daha iyi koç yok ama cidden rakip analizi konusunda net sıkıntıları olduğu ortada hocanın özellikle tanımadığı rakipler konusunda, bu seneyle beraber malesef emin oldum EL için üst düzey koç olmadığına, galibiyet yüzdesi de gösteriyor zaten. Eurocup'ta da deplasmanlarda bu analiz sorununu yaşamıştık. Transferle düzeltmek yerine eldekilerle düzeltme yoluna gitsin, biraz çalışsın emek versin en başta Russ ya da Dentmon liderliğinde 7-8 kişilik bir rotasyon kurulsun, başka bir isteğim yok. Trip atıp Carlos'u almak için para çıkarmıyorsunuz diyecekse de yolu açık olsun, elde kalan paranın sonunu Diebler ve Emir gereksizine hoca verdi ve sezon içi hamle şansını kendi harcadı, yönetime kızıyoruz falan ama cidden bu kez hoca kimi istese almak için uğraştılar.
Benim hatırladığım kadarıyla Galatasaray Basketbolunun yakın tarihinde kimseye transfer konusunda Ergin Ataman'a verilen kredi verilmedi, kimse bu kadar rahat transferler yapmadı.Şampiyon olunan sezon ve Aysal başkanken neredeyse ne istediyse alındı, bu sene Özbek yönetimi ne isterse almaya çalıştı, bu konuda Galatasaray tarihindeki en şanslı koçlardan biridir diye düşünüyorum Ataman.Yanlış mı hatırlıyorum..?

Yapılan eleştirilerin çoğunu , uzun zamandan beri bende yaptım. Kadrodaki oyuncuların çoğunu beğendiğimi ama birbirlerini tamamlayan parçalar olmadıklarını ise bütün yaz boyunca dile getiren kişilerden biriyim. Ancak, başlıktaki 'güle güle' , 'istifa' 'yeter' ve hatta bunlardan daha sert . bir çok ifadeyi, objektif bir gözle bakıldığında abartılı ve hoş bulmuyorum. Ergin Ataman, Eurolegue için hedeflere uygun olmayan veya bundan sonra istenen vizyonu kaldıramayacak bir koç olabilir. Ancak, geçmişin şartları içerisinde , ihtiyaca en uygun koç olduğu ; yönetimin borçları ödemenin aklından bile geçmediği dönemlerde , başarı ve iletişim yeteneğiyle birçok şeyi başararak özellikle son iki senede ayakta kalmamızı sağlayan baş etkenlerden biri olduğunu da, bence unutmamak lazım. Tabiiki, eleştiriler ve yerinde görülüyorsa ayrılık talepleri olacaktır. Çünkü, ciddi bir başarısızlık oldu bu yıl.Ancak, bence en azından, cümlelerimize biraz daha özen göstermek, bize daha fazla yakışır diye düşünüyorum.

Bu takım bence yavaştan toparlayacak. Hafif toparlandığımız zaman bir çoğumuz yine hocaya sahip çıkacak. Ben bile bir iki galibiyetin gazına gelip haksızlık etmişiz diye düşünürüm muhtemelen. Çünkü Türk taraftar profili olarak böyleyiz. Geçen seneki Fb serisinden sonra eleştirenlere karşı kızıyordum mesela ama gelinen nokta onları haklı çıkardı. Açıkçası benim için şuan önemli olan belirli ölçüde toparlanma değil, geleceğe yönelik doğru yapının kurulması yönünde. Ergin Ataman yarın istifa etsin yerine gelecek kişi kim olursa olsun Atamandan yukarda bitiremez bence sezonu. Ama Ataman kaldığı sürece biz bu kısır döngüde kalmaya devam ederiz. O nedenle hoca ile yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Ataman da bence bu sene dinlenip seneye tekrar Avrupa'ya gitmeli. Muhakkak kontrat bulacaktır. Milli takımın da onun için doğru adres olduğunu düşünmüyorum.

Bizde ise sadece koç değil koçun üzerine düzgün bir basketbol aklı da lazım. Bu Murat Özyer falan tarzı biri olmaz. Gerçekten bu işten anlayan, yöneticilik vasfı da olan biri gelmeli şubeye.

Istifa yazan arkadaslar madem hersey basari, o zaman Ergin hocanin yerine istediginiz teknik adam daha basarili veya en azindan ayni olmak zorunda, Eurocup kazanmis olsun en azindan- euroligde en az f4 yapsmis olsun. yerel liginde en az bir kere sampiyon olmus olsun.

Bu kriterlerin aynisini veya ustunu barindirmayan adami yazmayin buraya, basari endeksli gondermek istediginiz adamin yerine, takimin basina gelmesini istegidiniz adam, sizleri yanlis anlamamak adina boyle olmali- hele hele sasha obradovic gitsin alba berlini calistirsin. oradan da emekli olsun.

Kriterse kriter basariysa basari- ismini yazin anlasalim. bos beles istifa isteklerini iyi niyetli bulmuyorum. gecmis mesajlarda hocadan daha kariyerli teknik adam isimlerini yazmis arkadaslari tenzih ediyorum.

Hepinize hayirli pazarlar diliyorum.

Achievements[edit]
Türk Telekom
Turkish President's Cup: (1997)
Montepaschi Siena
Saporta Cup: (2002)
Ülkerspor
Turkish Cup Basketball: 2 (2004, 2005)
Turkish President's Cup: (2004, 2005)
Efes Pilsen
Korac Cup (1996) Assistant Coach
Euroleague Final Four: (2000)
Turkish Basketball League: (2009)
Turkish President's Cup: (2000, 2009)
Turkish Cup Basketball: (2009)
Beşiktaş Milangaz
Turkish Cup Basketball: (2012)
Eurochallenge: (2012)
Turkish Basketball League: (2012)
Galatasaray Liv Hospital
Turkish Basketball League: (2013)
Eurocup: (2016)

Mevcut durumda en buyuk sikinti bu seneki euroleague formati. Arada nefes alabilecegin bir gora ne biliyim bir dinamo sassari maci yok. Burdan sonra Ataman icin kotu daha da kotu olucak. Zaten aciklamalari su anda kendi psikolojisinin dagildigini gosteriyor. Bence zaten eninde sonunda olucak ayrilik, esas olan ne biz nede o telafisi olmayan zararlar gormeyelim.

Bu kadro icin care-taker onerimde Cem Akdag olur. Tempo ile oynamamiz sart. Hizli gelicez aticaz. Savunmada ise durmadan ikili sikistirmalar yada yalanci pressler ile rakibi bir sekilde duzenden cikararaj oynayabilir bu kadro ancak.

Yani Ataman su anda giderse daha kotu olur anlayisida bence yanlis cunku daha kotusu ne acaba? Ortalama yediğiz sayı 98.7. Bunun daha kötüsü ne olur?

O yüzden yol yakınken hemen bu ayrılık olmalı, daha öncede yazdım bu sadece bizim için değil onun içinde bir fırsat olur. Salim kafa ile oturur düşünür ben nerde hata yapıyorum diye. Yetenek olarak maç özelinde hazırlanadığında daha önce neler yapabildiğini kanıtlamış bir koç Ataman. Ama bunu kariyeri boyunca bir türlü baştan sona yapamadı.
Bu format ise ona hiç uymadı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ekrem Memnun sonrası gidip Marina Maljkovic'i takımın başına getiren coach'un önüne proje koyup ikna eden bir yapı Ergin Ataman sonrasında doğru yolu bulmakta zorlanmayacaktır.Ataman sonrası daha kötü olur endişelerini taşımak yersiz.

Yakın gelecekte bütçemiz 15-20m€ seviyelerine çıkamayacağından daha önce düşük bütçelerde başarılar kazanmış,gittiği her salonda saygı gören ve Galatasaray basketbolunu adım adım büyütecek birine ihtiyaç var.Ne David Blatt'ı getirebilecek durumumuz var ne de Messina'yı.Daha önce yaptıklarını da baz alırsak gider Limoges'a gerekli bonservisi öder Dusko Vujosevic'e takımı emanet ederim.Adım adım kendi elleriyle büyüterek Avrupa'nın her salonunda saygı duyulan bu adama gittiği her yerde saygı duyulacak bir takım yaratması için imkan sağlardım.Galatasaray'ın yüksek bütçelerde daha önemli önceliği gittiği her yerde son topa kadar oynayıp saygı duyulan bir ekip olması.Son 3 yıldır biz hiç bir deplasmanda saygıyı hak edecek kadar oyun oynamadık.Ataman gibi maç öncesi maaş bütçelerine bakıp maç seçen biri olduğu sürecede bu saygıyı asla kazanamayacağız.

Mevcut durumda en buyuk sikinti bu seneki euroleague formati. Arada nefes alabilecegin bir gora ne biliyim bir dinamo sassari maci yok. Burdan sonra Ataman icin kotu daha da kotu olucak. Zaten aciklamalari su anda kendi psikolojisinin dagildigini gosteriyor. Bence zaten eninde sonunda olucak ayrilik, esas olan ne biz nede o telafisi olmayan zararlar gormeyelim.

Bu kadro icin care-taker onerimde Cem Akdag olur. Tempo ile oynamamiz sart. Hizli gelicez aticaz. Savunmada ise durmadan ikili sikistirmalar yada yalanci pressler ile rakibi bir sekilde duzenden cikararaj oynayabilir bu kadro ancak.

Yani Ataman su anda giderse daha kotu olur anlayisida bence yanlis cunku daha kotusu ne acaba? Ortalama yediğiz sayı 98.7. Bunun daha kötüsü ne olur?

O yüzden yol yakınken hemen bu ayrılık olmalı, daha öncede yazdım bu sadece bizim için değil onun içinde bir fırsat olur. Salim kafa ile oturur düşünür ben nerde hata yapıyorum diye. Yetenek olarak maç özelinde hazırlanadığında daha önce neler yapabildiğini kanıtlamış bir koç Ataman. Ama bunu kariyeri boyunca bir türlü baştan sona yapamadı.
Bu format ise ona hiç uymadı.

Abi arada nefes alacagin bir Kizilyildiz maci vardi sagolsun beyefendi elinde olsa onda da 100 yiyecekti adamlar OAKA'da 60i gecemedi.

Ataman'ı ilk geldiği günden bu yana eleştiren birisiyim. Çünkü basketbol anlayışını beğenmiyorum. Skorlara göre değil oynattığı oyuna takım karakterine bakarak yorum yaptım her zaman. Bu işin buralara geleceği çok önceden belliydi.
Ergin Ataman, Dengeli takım oyunu oynatmak yerine oyunculara ve kişisel yeteneklerine dayalı bir oyun anlayışına sahip. Bu anlayışla Avrupa basketbolunda başarılı olmak çok zor. Yıllardır transfer konusunda da yaptığı hataları tekrar yazmaya da gerek yok diye düşünüyorum. Ataman, Avrupa basketbolunun geliştiği yönde kendini yenileyemedi.
Zaten neredeyse maç başı 100 sayı yiyen bir takım olduk daha olumsuzu emin olun olmaz. Mahmuti veya Ekrem Memnun düşünülebilir bence. Ha fırsatımız olsa da Brose'nin koçunu takımın başına getirebilsek en iyisi olurdu.

Rakibin düşük skor atacağı bir maçta hücum performansımızın ne olacağını merak ediyorum. Gerçek hücum potansiyelimiz konusunda Real deplasmanı fikir vermeyebilir ama Panathiakos deplasmanı fikir verebilir

Abi arada nefes alacagin bir Kizilyildiz maci vardi sagolsun beyefendi elinde olsa onda da 100 yiyecekti adamlar OAKA'da 60i gecemedi.

Furkan zaten hocanın mantalite en baştan yanlış. Kümede kalmaya oynayan Anadolu takımı hocası gibi hedef maç diyor. Arkadaş hedef maç ne demek, yani atıyorum zalgiris mi? Peki hadi diyelim Zalgirisi ve ne biliyim Kazan'ı iki maçtada yendin, ki şu halde içerde bile zor yeneriz onları, ne olucak??? Ya formatı hiç ama hiç anlayamamış. Olay hedef maç değil maç maç bakmak ve her maça ayrı hazırlanmak. Ama o hiç hazırlanmadan eski sistem hesabı gücümün yettiğini yenerim ötesi beni bağlamaz modunda.

Tekrar ediyorum bu kafa ile zaten sezonu bitiremez, acil koç değişikliği gerek. Şu anda kadro bu ve bu staff ile olmıyacak. Bize zart zurt böyle sert koç değil, bu adamları koşturacak bir koç yani run&gun oynatacak adam lazım, başka çıkış yolu göremiyorum.

Ben bu konuya teknik/taktik analiz yapmadan duygusal bir yönden bakacağım. Ergin Ataman'ı pek seven biri değilim ama her zaman saygı duydum. Önemli başarılar da elde etti, hakkını teslim etmek lazım. Ama; rüzgar arkasından eserken taraftarı arkasına almak için zamanında Galatasaray'ın olduğu maçta rakip hiçbir zaman favori değildir diyen, bu sezon öncesi de hedef Final Four diyen birinin elinde 8-9 milyon gibi hatırı sayılır bir bütçe de varken çıkıp iç sahadaki Fenerbahçe maçı sonrası bu maç bizim hedef maçımız değildi açıklaması yapmasını ( ki çok daha düşük bütçeli ya da eksiklerinin olduğu kadrolarla defalarca galip geldin Fenerbahçe'ya karşı ) bir Galatasaraylı olarak kabul edemiyorum. Artık bırakmasının zamanı gelmiştir.

Hahaha ya bu ülkede Fenerliler bile düne kadar "obradovic midir nedir verin şunun parasını gitsin başkası gelsin" diyordu . Kime neyi beğendireceksiniz ? [emoji1] trinchieri gelsin iki maç kaybetsin seyredin burda cümbüşü [emoji1]

Hahaha ya bu ülkede Fenerliler bile düne kadar "obradovic midir nedir verin şunun parasını gitsin başkası gelsin" diyordu . Kime neyi beğendireceksiniz ? [emoji1] trinchieri gelsin iki maç kaybetsin seyredin burda cümbüşü [emoji1]

Ciktigi 6 resmi macin 5'ini kaybederse, bu maclarda 97 sayi ortalama yerse, garip garabet rotasyon kurup sucu ona buna atarsa oda elestirilir.

Ekrem Memnun sonrası gidip Marina Maljkovic'i takımın başına getiren coach'un önüne proje koyup ikna eden bir yapı Ergin Ataman sonrasında doğru yolu bulmakta zorlanmayacaktır.Ataman sonrası daha kötü olur endişelerini taşımak yersiz.

Yakın gelecekte bütçemiz 15-20m€ seviyelerine çıkamayacağından daha önce düşük bütçelerde başarılar kazanmış,gittiği her salonda saygı gören ve Galatasaray basketbolunu adım adım büyütecek birine ihtiyaç var.Ne David Blatt'ı getirebilecek durumumuz var ne de Messina'yı.Daha önce yaptıklarını da baz alırsak gider Limoges'a gerekli bonservisi öder Dusko Vujosevic'e takımı emanet ederim.Adım adım kendi elleriyle büyüterek Avrupa'nın her salonunda saygı duyulan bu adama gittiği her yerde saygı duyulacak bir takım yaratması için imkan sağlardım.Galatasaray'ın yüksek bütçelerde daha önemli önceliği gittiği her yerde son topa kadar oynayıp saygı duyulan bir ekip olması.Son 3 yıldır biz hiç bir deplasmanda saygıyı hak edecek kadar oyun oynamadık.Ataman gibi maç öncesi maaş bütçelerine bakıp maç seçen biri olduğu sürecede bu saygıyı asla kazanamayacağız.
Vujosevic konusunda sezon sonu olmak kaydıyla ben de çok olumluyum bu düzen böyle gidecekse.

Başlığın adı Ergin Ataman'a saygısızlık başlığı olarak değiştirilse daha uygun olur. Galatasaray basketbol tarihinin en önemli başarılarına imza atan adama karşı takınılan üslup, sarfedilen kelimeler kendi adıma tahammül edilebilir cinsten değil.

Ne hikmetse kazanılan başarılarda gıkını çıkartmayan, mesela tarihimizin en büyük başarısı olan Eurocup'ın kazanıldığı başlığa tek satır yazamayanlar bir kaç sayfa içerisinde defalarca kez mesaj atıp tüm kinlerini kusmuşlar. Gönderilerin birisinde Ergin hocaya ''defolsun'' denmiş. Vay ki ne vay

Eleştiri mi, tabi ki olacak. Çoğunluk takımın ilk 8'e gireceğini yazarken Ergin hocayı çok sevmeme rağmen kurulan takımın yanlış olduğunu, ilk 8'in dışında kalacağını söyledim. Yine başarılı dönemlerde hocanın ve kurduğu takımın hakkını verip bugünkü başarısızlıkta doğru bir üslupla hocayı eleştirenler hatta hocanın istifasının daha mantıklı olacağını söyleyenler de var ki onlara hiçbir lafım yok.

Ha bir de '' Biz arma sevdalısıyız'' argümanını öne sürüp aklına gelen her şeyi söylemeyi kendisine hak gören bir kesim var. Arma sevdalısı olan adam, armasına tarihinin en büyük başarılarını kazandıran adamı eleştirirken saygı da kusur etmemek için iki kez düşünür, bir kez yazar. Ergin hocaya olan saygısından değil, armasına olan saygısından

Yahu ben anlamıyorum bu duygusallığı tamam bize öyle şeyler yaşattı ki uğrunda ölmeye değer ama tamam yani şu an takımımızı bir üst seviyeye çıkarabilecek biri değil uygun değil yani tesekkurlerle büyük bir taraftar topluluğuyla veda ederiz hocamıza gitmesine istemek onu sevmediğimiz anlamına gelmiyor ki

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar neden böyle bir fikir ve aksi tartışıldığı zaman, herkes karşı tarafın söylediğine kafayı takıyor. Dün Ergin Hoca'ya karşı maksadını aşan ifadeler varken, bugünde savunan bazı arkadaşlar, eleştirenlere karşı hakaret sınırlarını zorlamış. Tartışma üslubunu beceremediğimiz sürece, istediğin koçu getir, zaten bir yere varamayız. En ufak şeyde karışır ortalık her zaman.. Herkesin karşı tarafı vurma konusundaki zekasına bakarsak, çoğu kişinin zehir gibi olduğu anlaşılıyor. Kendi fikrimizi, mantık çerçevesinde en güzel şekilde, delillendirmek varken, neden vay şöyle dedi vefasız vay böyle dedi biatçı diye ilerliyor muhabbetler. Ergin Hoca kalsın diyenin de, kalmasın diyenin de mutlaka işi saldırı ve hakaret boyutlarına getirmeden görüşlerini iletebileceğini düşünüyorum. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz koça ya da birbirimize karşı belirli sınırları aşmaya gerek yok. Sanırım, uzun uzun, fikri, emek verip bir yazıya dökmek zor ve kolaya kaçıp karşı tarafa saldırmak cazip geliyor. Boşverelim kimin ne dediğini ve kendi fikrimizi yazalım. Şu linç ve saldırı kültüründen vazgeçmek lazım artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...