Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kadar kötü savunması çok zayıf bir takımı aklı başında hiç bir teknik adam kurmaz kuramaz. Zaten sezon başında herkes bunu burada yazdı tartıştı. Böyle olacağı çok belliydi. Bu camiada Fatih Terim'in bile bu kadar kredisi yoktu ancak Ergin Ataman eline yüzüne bulaştırdı. Son 2 yılda yaşanan rezalet sonuçları ödeme sıkıntısı vs sorunlardan diyerek örtmeye çalıştı ancak aynı dönem kadın takımında da ödeme sıkıntısı olmasına rağmen büyük başarılar kazanmıştık. Dolayısıyla mazeret aramaya bir şeyleri daha fazla örtmeye gerek yok. Acilen istifa etmesi gerekir hemen şimdi. Ataman konusunda yıllardır görüşüm değişmedi. Oyuncuya dayalı takım olmaktan uzak anlayışı ile takımda hiç bir yapılanmaya gidemedi. Umarım yönetim de aynı düşünceye yönelir.

Ayrıca Ataman'ın ayrılması halinde takımın başına Ekrem Memnun'un getirilmesini isterim. Ekrem Hocanın bu takıma çok şey katacağını düşünüyorum.

Ergin Ataman geride bıraktığımız 2 sezon ve artı olarak bu sezonda yaptığı herşey ile beni çok rahatsız ediyor. İlk 2 sezonki hırslı adam gitmiş yerine her yenilgiyi kabullenebilecek, umudunu yitirmiş birisi gelmiş. Maçlara konsantre değil. Her yenilgi sonrası bir bahanesi hazır olan başta Fenerbahçe olmak üzere sürekli rakip takımları öven, Kendi taraftarı dışında herkese şirin görünmeye çalışan bir centilmenlk abidesi izliyoruz. İstemiyorsan seni burada zorla tutan yok nereye gidiyorsan git kardeşim. Hele hele son maçtan sonra FB maçının hedef maçı olmadığını söylemesi inanılır gibi değil. Bu arkadaş değilmiydi sezon öncesinde Türkiye Ligi'nde tek hedef şampiyonluk diyen? Fenerbahçe bu ligde oynamıyor mu? Türkiye Ligi'nde Tofaş'ı, Trabzon'u veya Ted Ankara'yı yenerek mi şampiyon olunuyor acaba? Hoca artık her yaptığı ile dibe vuruyor ve daha fazla zarar vermeden bir an önce bırakıp gitmeli yok gitmiyorsa Yönetim onu görevden almalı. Tabi şu anda Basketbolun ne halde olduğunu gören veya önemseyen bir Yönetim Kurulu varsa...

Ergin Ataman'ın kişilik haklarına saldırmadan yapılan tüm eleştirilere katılıyorum. Bu kadroyu kuran, kurulmasına sebep olan kim varsa, Ergin Ataman'dan tut, yardımcılarına, ondan şube yöneticilerine kadar hepsi istifa etmeli ve hesap vermeli. Sezonun kalanı için kaybedilmiş bir durum görmüyorum fakat takım ışık vermiyor. Ayrıca her sezon yeni bir takım kuruyoruz. Basketbol ve kültür olarak bir adım ilerleyemiyoruz. Sürekli bir sil baştan yapma durumumuz oluyor. Hatta sezon içinde 3-4 tane oyuncu değiştiriyoruz. Bu konuda ilk olarak ekonomik şartları yerine getiremeyen yönetimler suçluysa, Ergin Hoca'da oyuncu seçimleri ve basketbol karakteriyle bir o kadar suçlu. Kısaca Ergin Ataman istifa etmez, Dursun Özbek ve müteahhit yönetimi Hoca'yı istifa ettirmez, bu sene böyle geçebilir. Fakat seneye mutlaka Ergin Ataman ile yollar ayrılmalı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, oyun kurucuları Russ Smith, Justin Dentmon'dan istedikleri verimi alamadıkları için zorlandıklarını söyledi.

Topsakal, yeni bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "Kadro yeni olduğu için maalesef takım henüz oturmadı. Oyun kurucularımız Smith ve Dentmon'dan istediğimiz verimi alamadığımız için zorlanıyoruz. Euroleague çok zor bir lig. Diğer takımlar 25-30 milyon dolarlık bütçelere sahipken, biz 9 milyon dolarlık bütçeyle mücadele ediyoruz. Kağıt üstünde bakıldığında kadromuz geçen seneye göre daha iyi ancak uyum sorunu yaşıyoruz. Takım ilerleyen dönemde daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Topsakal efendi böyle bir açıklama yapmış, görüldüğü gibi hiç boşuna umutlanmayalım hiç kimsenin biryere gittiği yok bu penguen ailesi yönetim varken bir cacık olmaz ah şu takımın başında kazlauzkas olucaktı, bir zamanlar abdi ipekçi rakipler için cehennemdi şimdi cennet mübarek yazık.

Lafa gelince herkes Alex Ferguson örneği veriyor da 3 maçla koç istifa etsin kıvamına gelmişsiniz. Türkiye'den bu kafayla bir cacık olmaz kimse kusura bakmasın. Ergin hocanın bu seneki hatalarıyla ilgili tüm söylenenlere imzamı atıyorum ama 4 başarılı yıl geçirmiş koçun değil 3 maç,başarısız bir sezon geçirme kredisi yok mudur yani? Ferguson'un United başındayken hiç çuvalladığı sezonlar olmadı mı?

Lig şampiyonluğu, Eurocup şampiyonluğu, yönetimle bütçe kavgası yapıp tek başına kamuoyu yaratıp bütçe alan koçun hiç kredisi yok demek. Ama Ferguson falan diyen olursa kürekle saldırırım haberi olsun.

Lafa gelince herkes Alex Ferguson örneği veriyor da 3 maçla koç istifa etsin kıvamına gelmişsiniz. Türkiye'den bu kafayla bir cacık olmaz kimse kusura bakmasın. Ergin hocanın bu seneki hatalarıyla ilgili tüm söylenenlere imzamı atıyorum ama 4 başarılı yıl geçirmiş koçun değil 3 maç,başarısız bir sezon geçirme kredisi yok mudur yani? Ferguson'un United başındayken hiç çuvalladığı sezonlar olmadı mı?

Lig şampiyonluğu, Eurocup şampiyonluğu, yönetimle bütçe kavgası yapıp tek başına kamuoyu yaratıp bütçe alan koçun hiç kredisi yok demek. Ama Ferguson falan diyen olursa kürekle saldırırım haberi olsun.

Ferguson'a, Popovic'i de ekleyelim. Bu adamlar sistem takimi yaratiyorlar bugun Duncan birakti, yarin Parker gidecek ancak Spurs ayni oyunu oynamaya devam edecek. Cunku carki donduren sistem. Her sene takimin %80'i degisiyor, bir sene yari saha basketbolu, diger sene kos kos oynuyoruz. Bu sene ne oynadigimizda belli degil zaten. Bir sistem varsa sureklilik saglamak adina basarisiz oldugunda da tolare edilir, bir sistem yaratamaz gunluk yasarsan, gunluk ölürsün. Ergin Ataman bir sistem kuramadi burada, dolayisiyla vaadettigi seyler gerceklesmezse daragacina cikan ilk isim olur surekli. Bu sezon bu takimini burdan alip Euroleague'de F8 yapsa, ertesi sezon yine ayni sorunlar yasanir.

Bende devam etmesini en azından sene sonuna kadar istiyorum.Bu süreçte beklentiyi diplerde tutmak önemli bırakalım bu sezonu hoca bitirsin.
Tahammül sınırlarını aşan çok şey yaşadık bunda birçoğumuz hem fikiriz fakat bu takımı Hoca kurdu bırakalım sonuna kadar gitsin.Zaten sezon sonu neticeler eşliğinde bir karar alınır.

Bu sezondan sonra Eurocup yolunun gözüktüğü açık ,temiz bir sayfa çeker cüzii bir bütçe ile bayan takımımızda olduğu gibi doğru bir koçla yapılanmaya gideriz.

Şurada istifayı isteyen insanların Ergin Ataman'a şahsi garezleri yok . Herkes benim anladığım kadarıyla Galatasaray'ın iyiliğini istiyor .

Hepimizin önceliği hocanın hatalarından ders alıp düzelmesi . Peki kim buna inanıyor ? Kim bir daha ki maç Schilb ile fantezi yapmayacağına emin ? Kim bir maç sonra Göksenin'in unutulmayacağına emin ? Kim bir daha ki maç Deon'a bağırmayacağının garantisini veriyor ? Hepsini tek geçtim , hangimiz Ataman'ın suçu üstleneceğine , oyuncuları suçlamayacağına inanıyoruz ? Kadro mühendisliği şu an 10 MD'nin tamamen boşa gittiğini gösteriyor . Ergin Ataman Galatasaray'dan daha büyük bir varlık mı ki böyle bir hak tanınsın ? Hepimiz bu yılki olası başarısızlıktan sonra seneye durumların nasıl olacağını bilirken nasıl böyle bir hata yapılır ? Hala daha Sinan PG çıldırmamak elde mi ? Kombine alın dedi , alındı ; bütçe istedi , verildi . Beğenmediğimiz Dursun Özbek adama istediği kadroyu kurdu . Bunca taraftar , bunca insan ezeli rakibine zaten bizden iyiydi demesi için mi para verdi ? 74 sayı atan rakibinden kendi evinde 103 sayı yesin diye mi bunca çaba sarfedildi ?

Burada hocaya olan sevgimizi değil inancımızı kaybettik . İnanmazsak da başaramayız , inanamadığımız bir kişiyle de olmak istemeyiz . Bu yüzden " Ergin Ataman İSTİFA ! "

Taraftarca istifası istenen Ergin Ataman'ın 4 yıllık performansı şöyle;

4 sezonda toplam 27 yabancı oyuncuyla çalıştı. 5. sezonla birlikte 34 yabancı oyuncu oldu.
4 sezonda ligde kendi sahasında 63 galibiyet 18 mağlubiyet aldı.
4 sezonda ligde deplasmanda 42 galibiyet 35 mağlubiyet aldı.
4 sezonda Avrupa'da kendi sahasında 24 galibiyet 14 mağlubiyet aldı.
4 sezonda Avrupa'da deplasmanda 13 galibiyet 25 mağlubiyet aldı.

1 TBL şampiyonluğu kazandı.
1 Eurocup şampionluğu yaşadı.

2012-13 sezonunda TBL normal sezonu lider tamamladı.
2012-13 sezonunda TBL şampiyonu oldu.
2012-13 sezonunda toplam 9 yabancı, 8 yerli oyuncu ile çalıştı.
2012-13 sezonunda Eurocup'ta TOP 16'da elendi.

2013-14 sezonunda TBL normal sezonu 4. sırada tamamladı.
2013-14 sezonunda TBL'de final oynadı.
2013-14 sezonunda 9 yabancı, 9 yerli oyuncu ile çalıştı.
2013-14 sezonunda Euroleague'de TOP 8'de elendi.

2014-15 sezonunda TBL normal sezonu 8. sırada tamamladı.
2014-15 sezonunda TBL'de çeyrek finalde elendi.
2014-15 sezonunda 11 yabancı, 8 yerli oyuncu ile çalıştı.
2014-15 sezonunda Euroleague'de TOP 16'da elendi.

2015-16 sezonunda TBL normal sezonu 3. sırada tamamladı.
2015-16 sezonunda TBL yarı finalinde elendi.
2015-16 sezonunda 9 yabancı, 8 yerli oyuncu ile çalıştı.
2015-16 sezonunda Eurocup şampiyonu oldu.

2016-17 sezonuna 9 yabancı, 6 yerli oyuncu ile başladı.

Senin takımında 900bin$ a oynayan Dentmon yerine strelnieks, 600k$ alan Schilb yerine Causeur, 700b$ alan Tibor yerine Maurice Ndour u alsan onlara yakın seviye geleceksin... Ama senin butcen az, Olympiacos 1-2 m$ bütçe ile EL şampiyonu oldu be..
1-2 milyon bütçe ile şampiyon oldu ha Olympiakos.Biraz dayanaklı cümleler kursak fena olmayacak hani.Sadece Spanoulis',n devam eden kontratı 3 milyon civarıydı ki o kadroda Hines, Antic, Dorsey, Acie Law, Printezis, Papanikolau, Sloukas, Perperoglou gibi isimler vardı. 2 milyonluk takım yorumu komik olmuş.

Eşinizden, dostunuzdan, ahbapınızdan bir şey duymuş olabilirsiniz de önce bir sorgulamak lazım doğru mudur diye, değil mi?

1-2 milyon bütçe ile şampiyon oldu ha Olympiakos.Biraz dayanaklı cümleler kursak fena olmayacak hani.Sadece Spanoulis',n devam eden kontratı 3 milyon civarıydı ki o kadroda Hines, Antic, Dorsey, Acie Law, Printezis, Papanikolau, Sloukas, Perperoglou gibi isimler vardı. 2 milyonluk takım yorumu komik olmuş.

Eşinizden, dostunuzdan, ahbapınızdan bir şey duymuş olabilirsiniz de önce bir sorgulamak lazım doğru mudur diye, değil mi?
1-2 milyon ile şampiyon olunur mu? Klavye 'nin azizliğine uğradım... 9m$ 'dan 1-2 milyon dolar a daha fazla şampiyon oldu yazmak istemiştim.. Merak etme kardeşim, ordan burdan birşeyler duyup yazmıyorum buraya, merak etme sen..

Sezon başlangıcından itibaren kendi adıma söylediğim bir şey vardı; "Kadro içinde uyumsuz parçalar ve defolar mevcut olsa da, bu takım daha fazlasını yapabilme kapasitesine sahip, yine zaaflar ortaya çıkacak olsa da bu kadar kötü olmasının tek açıklaması, hocanın felaket formsuzluğu."

Ama hoca maalesef formsuzluğunun da ötesi kafa yapısı olarak sağlıklı durumda değil. Kendisini ve karakterini inkar eden tavırlar içerisinde, tanıyamıyorum. "GALATASARAY VARSA KİMSE FAVORİ OLAMAZ" diyen adamın Fenerbahçe maçından sonra söyledikleri, ne bileyim, yoruma bile muhtaç değil. Bende büyük hayal kırıklığı yarattı, hocaya karşı olan sevgim ve saygım baki ama olmadı. Daha önce de hataları oldu, yanlış davranışları oldu, kronikleşen tripleri oldu ama bu geldiği son nokta idi ve kendi karakterini inkar eden bir duruma geldi. Acayip bir konuşmaydı, baştan sona ofsayt dolu. Fenerbahçe karşılaşmasını "hedef maç" görmemesine mi takalım, sonucu normal görmesine mi, yoksa kendi kurduğu takıma söylenmesine mi, bilemedim. Bir de 8-9 MD civarında bütçeyi küçümsemesi var ki, o da ayrı bir komedi.

Sene başında burada kadro kurulurken, insanların söylediği ortak bir nokta vardı; savunma zaafı bulunan oyuncular. Hocanın söylediği şey ise, "BİZİM MAÇLARA ÜST OYNAYANLAR KAYBEDEBİLİR." idi. Bu sözlerden sonra benim de içinde bulunduğu önemli bir kesim, herhalde hocanın bir planı var, farklı bir yapı oluşturacak, defoları olsa da iyi işler yapan bir takım yaratacak diye düşündü. Bu da doğaldı, sonuçta motive olduğunda ciddi fark yaratan bir koç; Ergin Ataman. İstediği takım kurulmuş, bütçe artışı sağlanmış, Milli Takım'dan ayrılıp tek takıma kanalize olmuş bir koç. Ama maçlar başladığında o havadan eser kalmadı, o motive Ataman gitti, sürekli bahaneler üreten, kurduğu kadroyu beğenmeyen, sanki oyuncuları hiç tanımayan, ilk kez gören bir koç geldi.

Dentmon&Russ aldı guarda, insanlar dedi ki Eurocup senesi oyun planını değiştirecek, guardları temel alan bir yapı kuracak. Ama iki guardı da ne kazanmak, ne eğitmek için çaba harcamadı. İlk fırsatta geçen seneki plana geri döndü. Maalesef bu sefer de seviye farkı ortaya çıktı, Euroleague seviyesinde bu planı işletmek için diğer parçaları daha doğru ayarlamak lazımdı. O kadar yanlış beşleri aynı anda oynatmaya çalıştı ki, daha dibe itti bizi. Rotasyon kullanmak adına saçma uygulamalara gitti, işi daha da çıkmaza soktu.

Gelinen noktada; demotive, kendi ile çelişen, basketbolun ve kendi doğrularından uzaklaşan, suçu kendinden başka herkeste arayan, felaket formsuz ve düzelme eğilimi göstermeyen bir koç var. Bu Ergin Ataman olsa da, geçmişte yaptıkları ile bu kulüpte kendine çok iyi bir yer edinse de, yeri geldiğinde herkesin söyleyeceği tek bir şey vardır; "KİMSE GALATASARAY'DAN BÜYÜK DEĞİLDİR." Bu bütçeleri harcayıp, bu tavırlara ve oyuna maruz kalmak çok tahammül edilebilecek bir şey değil. Gitse yerine kim gelecek sorunsalı veya yönetimin basketbola bakışı neticesinde bütçe ile ilgili yaşanabilecek problemler beni düşündürse de yeri geldiğinde radikal kararları almak gerekecektir. Hoca bu formu, davranışı ve tavırları sürdürecekse yolların çok da işler çirkinleşmeden ayrılması, en hayırlısı olacaktır. Umarım o an geldiğinde gerekli vizyon ile "yerli olsun, bütçe daraltalım" mantığından ziyade takıma kimlik katacak koçların peşine düşülür.

Onların bütçesi 25m$, bizim bütçemiz 9m$ imiş. Bu tür söylemlerden nefret ediyorum.. Eee kardeşim bütçeden memnun degilsen sene başı ayrıl takımdan..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onların 25m si toplam bütçe, bizim 9m maaş bütçesi. İşler kötü gidince bütçe konusunda şark kurnazlığına başvuruluyor.
daçka'nın bile 20m maaş bütçesi yoktur büyük ihtimal

2001-02 de Final Four yapan Messina %78, Obradovic %86.4 (sampiyon), Mike D'Antoni %71 ile f4 yaparken Ataman'in Siena'si %50 ile final four yapti

nereye geliyorum

Ataman'in EL kariyerine bakin en yuksek galibiyet yuzdesi %50. Ataman nereye giderse gitsin nerede calisirsa calissin bir sorunu var. 2014-2015de bu rakam %25.

Simdi sunu sormam gerek. Gittigi her yerde dusuk butce ile mi mucadele etti? Surdan 5 kisi staff kursak %25 galibiyet yuzdesi cikartmaz mi?

Simdi sorun su. Yuzdeler ortadayken hala neden koru korune Ataman'i destekleyelim?

Yüzdelerden bahsetmişken Ergin Ataman'ın 17 sezondur oynanmakta olan Euroleague kapsamında çıktığı maç sayısı 171. Bu maçlarda 67 galibiyet, 104 mağlubiyet ile mücadele etti. Galibiyet yüzdesi %39.18.

Düzeltme: Euroleague sitesinin verileri bazen yanıltabiliyor.

onların 25m si toplam bütçe, bizim 9m maaş bütçesi. İşler kötü gidince bütçe konusunda şark kurnazlığına başvuruluyor.
daçka'nın bile 20m maaş bütçesi yoktur büyük ihtimal

Hay ağzına sağlık abi, inanmak isteyince herkes böyle saçma sapan şeylere inanıyor. Bizim bütçe de diğer masraflar filan işin içine girince 15 MD'den az değildir kesinlikle.

Yüzdelerden bahsetmişken Ergin Ataman'ın 17 sezondur oynanmakta olan Euroleague kapsamında çıktığı maç sayısı 171. Bu maçlarda 67 galibiyet, 104 mağlubiyet ile mücadele etti. Galibiyet yüzdesi %39.18.

Düzeltme: Euroleague sitesinin verileri bazen yanıltabiliyor.

Aynen öyle ve en iyi sezonu Siena sezonu, onun dışındaki sezonları oldukça sıkıntılı.
İstatistikler bir yana Euroleague bence biraz daha sistem isteyen bir platform.Bu Ergin Ataman kötü koç demek değil ama bence Euroleague platform olarak Ergin Atamana çok da uygun olan bir platform değil,çünkü Euroleague biraz daha detaylar üzerine kafa yorulması,üzerine coaching anlamında da yoğun bir şekilde kafa yorulması gereken bir platform bence ve Ergin Ataman bence bu konularda çok iyi değil,bence eğitim öğretim literatüründe olan çok zeki ama yeterince çalışmayan öğrenci profilinde..bu profilde Eurocup daha kolay olabiliyor ama Euroleague bambaşka bir platform ve bence staff anlamında da ciddi emek isteyen bir platform.Mesela Ergin Ataman 5 tane çok iyi oyuncusu olan bir Nba takımıyla çok başarılı olabilir ama Euroleague'de işin içine başka detaylar, ince ayarlar gerekiyor ve bence koç bu konularda eksik, zaten basketbola da fazlasıyla Nba mantığıyla bakıyor ama Nba mantığıyla Euroleague mantığı da oldukça farklı.Euroleague özelinde rotasyon kullanma becerisi bile oldukça önemli bir beceri bence bir koç için.Ergin Ataman yarın yine bir takımla Euroleague Final-4'u oynayabilir ama benim bu görüşlerim değişmez.Bir de Ergin Ataman'ın bizimle ve Beşiktaşla şampiyon olduğu sezonlardaki kadrosu çok iyiydi ve çok iyi bir kimya yakalamıştı,o takım o sezon ligdeki her takıma karşı sahaya çıkmadanda favoriydi zaten,Ergin Ataman o tarz takımları yönetirken zorlanmıyor ama net favori olmadığın zaman ya da güçlerin birbirine yakın olduğu platformlarda işin içine başka detaylar giriyor,işte işin içine ne zaman detaylar girse bence hocanın kafası karışıyor.Yine de Ergin Ataman kendi çapında başarılı bir koçtur buna diyecek bişey yok ama bizimle miadını doldurduğuna inanıyorum.

Mesela Türkiye Ligleri özelinde sık sık kıyaslandığı Oktay Mahmuti'ye göre daha başarılı kabul edilebilir bu doğru ama Euroleague söz konusu olduğunda bence Oktay Mahmuti hem daha başarılı hem de Euroleague platformuna bence daha uygun bir koç..Zira beğenilmeyen Mahmutinin Euroleague galibiyet yüzdesi de %52.77..

Gelelim Ergin Ataman giderse yerine kim gelebilir sorusuna..Bir çok antrenör gelirse durumun bundan daha kötü olacağını pek sanmıyorum.Benim Galatasaray için bir Trinchieri hayalim var ama mevcut yönetim ve vizyonla hayalden öte gidebileceğini de pek sanmıyorum.Boştaki antrenörlerden Svetislav Pesic benim uzun yıllardır çok beğendiğim bir koç,usta..onun takımın başına geçmesi beni memnun eder ama onu da getirebileceklerini sanmıyorum.Bir arkadaşımızın paylaştığı boşta olan isimler arasından Reneses de, Kazlauskas da kendilerini defalarca kez kanıtlamış iyi koçlar bence..Yerli antrenörlerden Oktay Mahmuti gelirse ben kendi adıma mutsuz olmam, severim Oktay hocayı..ama benim öncelikli tercihim ciddi bir yabancı antrenör getirilmesi olur ama diğer taraftan Ataman'ın bırakacağını pek sanmıyorum, o yüzden de aslında bu konuştuklarımız farazi kabul edilebilir ama en azından bir fikir teatisi olmuş olur.

Ligi alma konusunda daha iyi koç yok ama cidden rakip analizi konusunda net sıkıntıları olduğu ortada hocanın özellikle tanımadığı rakipler konusunda, bu seneyle beraber malesef emin oldum EL için üst düzey koç olmadığına, galibiyet yüzdesi de gösteriyor zaten. Eurocup'ta da deplasmanlarda bu analiz sorununu yaşamıştık. Transferle düzeltmek yerine eldekilerle düzeltme yoluna gitsin, biraz çalışsın emek versin en başta Russ ya da Dentmon liderliğinde 7-8 kişilik bir rotasyon kurulsun, başka bir isteğim yok. Trip atıp Carlos'u almak için para çıkarmıyorsunuz diyecekse de yolu açık olsun, elde kalan paranın sonunu Diebler ve Emir gereksizine hoca verdi ve sezon içi hamle şansını kendi harcadı, yönetime kızıyoruz falan ama cidden bu kez hoca kimi istese almak için uğraştılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...