Ergin Ataman İstifa!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
buyur sana mantikli arguman - gerceklerle donatilmis- afiyet olsun.

Mehmet bey O yazdığınız listedeki Ergin Ataman ile şimdiki Ataman arasında çok ama çok fark var,o farkları detaylı buraya yazmayacağım ama belki bildiğimizin dışında sorunlarıda var ve bu sezon takımı yönetemeyecek,doğru işleri terkedip yanlışlarda,inatlarında devam ederek vede egolarındanda taviz vermeyerek durumunu dahada belli ediyor,diyelimki kişisel sorunları yok o zaman durum dahada vahim şube,takım benim istediğimi yaparım kafasıyla hareket edemez sonuçta maaşlı bir çalışandır kendisi,neresinden baksak sonuç ayrılığa çıkıyor istiyoruzki kendi durumuna göre olaylar dahada çirkinleşmeden bir süre ara versin zararını değil faydasını görür ama bu mantelite ile olmaz hem kendine hem şubeye yıkımlar yaşatır göremediğiniz nokta bu.

"Ataman istifa!" diyenlere karşı çıkanlar Ataman savunucusu olmuyor. Ek olarak Ataman'ın eleştirilmesine de karşı değiller. Ataman istifa söylemine karşı çıkanlara eleştirmeyelim mi minvalinde karşı çıkanlar da aslında mantık olarak kendileri ile çelişiyor.
Madalyonun diğer tarafında ise EC kazanmış bir koçu 5 maçla gönderecek miyiz şeklinde istifa söylemine karşı çıkanlar da bir noktayı kaçırıyor. Ataman'ın istifasını isteyenler (en azından benim gördüğüm, okuduğum) yenilgilerden dolayı değil, EC şampiyonluğu sonrası tavırlarından, transfer dönemindeki tutumundan ve maç öncesi-sırası-sonrası genel hal ve hareketlerinden rahatsız oldukları için istifasını istiyorlar.
Birbirimizi daha iyi anlamaya çalışmalıyız.

Ataman ile ilgili asıl sorun ettiğim nokta ne transferleri, ne rotasyonları ne de mola alıp almaması.
Az bütçe ile şampiyon yapan, sene başında EC'yi alacağız diyen, sakatlıklara-saha kapatmalara-Kennermanlara, Moğulkoçlara rağmen 23 sene sonra şampiyon yapan ve hiç pes etmeyen Ataman'ın gidip bir maç sonrası açıklamalarında ki şimdiye kadar A İpekçi'de galibiyete kesin gözüyle baktığımız rakip hakkında "onlar kadar iyi değiliz, hedef maç değildi" minvalinden söylemleri.
Koçun o sözleri bu sene olan her şeyden daha çok rahatsız etti.

Ergin hocayı çok severim öncelikle fakat bu sene yaptığı yanlışları da görmezden gelemeyiz. Fakat ben hala sezonun "çöp" diye tabir edeceğimizi düşünmüyorum. Sadece rotasyonu biraz daraltıp daha verim aldığımız oyunculara yönelmeliyiz.

Ergin hocanın istifa etmek gibi bi düşüncesi olduğunu düşünmüyorum ve istemiyorum çünkü Ergin Ataman gittikten sonra tekrar gelecek olan koçun beklediğiniz kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum.

Saygılar

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umur kardeşim hoca şu an ne yapacağını bilemez konumda yığınla yaptığı hataları daha yeni farketti ama bu sefer hatayı kendinde arayacağına suçu sürekli oyunculara atıp herkesten evvel kendisinin bildiği,baştan kabül ettiği bahanelere sığınması,bir çok kez yazdık bilerek ve bilmeyerek yapmaya devam ettiği hatalarından özüne,doğrulara dönsün başarısız bile olsa zaten destek devam eder eleştirilerde kendiliğinden azalır,üstünde durduğumuz olay Ataman'ın yanlışlarından dönmeyecek gibi tavırlar sergilemesi,kendini inkar edercesine söylemler ve davranışlar göstermesi bu şekilde devam ettiği müddetçe olaylar dahada kötüye gider bırak düzelmeyi işin içinden çıkılmaz boyutlara ulaşır anlatmak istediğimiz aslında bunlar,

Abim Can Topsakal olaya el attı.Hocada bazı şeylerin farkında.Biraz kopmuş durumda olaydan.Dediklerine katılıyorum.Ama hala bişeyler yapılabilir.Bende memnun değilim takımın durumundan.Ben istifa denmesine karşıyım sadece.Bir anda silip atmak olmaz.Herkes mücadele görmek istiyor.Ama bu bütçeyle rotasyon geniş olsun diye biraz toplama bir takım oldu.Savunma yerlerde.Herkes farkında.
Bir de hocanın tarafından düşünün.Daha 2 3 hafta önce Mccollum paramı alamadım diye twit atıyor.Galatasarayın oyuncu alması da kolay değil.İsim yerlerde.Bu bir bahane değil tabi orası çok ayrı bir konu.İşin acı tarafı zalgirisle oynasak kesin yeneriz diyemeyiz.Bu durumdayız şu anda.Ama ne olursa olsun ben hocaya destek veririm.Yine diyorum herkesin fikrine saygı duyarım.Ama kazandırdı sağolsun ama ileri götüremez felan gibi vefasızlıklar olmaz.Bunu çok yapmaya başladık.Ekrem Memnun zamanında da bu tarz muhabbetler döndü.Sanki,çok yüksek bütçelerle oynuyoruz başarı doğaldır algısı var.Formayı koyunca ilk üçe girmiyor artık.Biraz uyanmak lazım.

Abim Can Topsakal olaya el attı.Hocada bazı şeylerin farkında.Biraz kopmuş durumda olaydan.Dediklerine katılıyorum.Ama hala bişeyler yapılabilir.Bende memnun değilim takımın durumundan.Ben istifa denmesine karşıyım sadece.Bir anda silip atmak olmaz.Herkes mücadele görmek istiyor.Ama bu bütçeyle rotasyon geniş olsun diye biraz toplama bir takım oldu.Savunma yerlerde.Herkes farkında.
Bir de hocanın tarafından düşünün.Daha 2 3 hafta önce Mccollum paramı alamadım diye twit atıyor.Galatasarayın oyuncu alması da kolay değil.İsim yerlerde.Bu bir bahane değil tabi orası çok ayrı bir konu.İşin acı tarafı zalgirisle oynasak kesin yeneriz diyemeyiz.Bu durumdayız şu anda.Ama ne olursa olsun ben hocaya destek veririm.Yine diyorum herkesin fikrine saygı duyarım.Ama kazandırdı sağolsun ama ileri götüremez felan gibi vefasızlıklar olmaz.Bunu çok yapmaya başladık.Ekrem Memnun zamanında da bu tarz muhabbetler döndü.Sanki,çok yüksek bütçelerle oynuyoruz başarı doğaldır algısı var.Formayı koyunca ilk üçe girmiyor artık.Biraz uyanmak lazım.

Ekrem Memnun'a yapılmışsa evet vefasızlıktır ancak Ataman'a yaptığımız eleştiriler ve istediğimiz istifa vefasızlık değildir,Ergin hoca önce kendisi inanacak,sonra neleri yaparak doğrulara ulaşmasına karar verecek ki zaten kendisi şu an da kontrolden çıkmış durumda,aslında çıkıp konuşsa
siz bile şaşırırsınız olay bu boyuttamıydı diye birazda biz anlatamıyoruz birazda siz anlamıyorsunuz olayı,:| heleki son FB maçından sonra bile söyledikleri olayın vahametinin boyutlarını gösteriyor o nedenle Ataman'ın kendisi son noktayı koymalı bu tartışmalara biz değil.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, geçen sene Eurocupta oynadığımız dönemde denseydi ki koça biraz sabredelim, bunu söyleyen arkadaşları anlardım ve bir ölçüde hak verirdim. Ama şu an empati yapmaya çalışıyorum fakat çok anlamıyorum açıkçası. Bana yeterli gelmiyor argümanlar. Euroligte 4te 0 yapmış olmak çok anormal değil fakat bunun bağıra bağıra gelmesi, sezon başı rezalet transferler yapılması(oyuncu kaliteleri için söylemiyorum) hatta aldığımız Krsticin basketbolu bırakma noktasına geldiği için takımdan ayrılması, Ergin hocanın geçen sene sonundan itibaren yaptığı ne karakteriyle ne gerçeklikle bağdaşmayan açıklamaları çok rahatsız etti ve etmeye devam ediyor. Hele ki son maçtan sonra yaptığı açıklamaları duyunca ve izleyince çıldırmamak elde değil. Sanki takımı başkası kurmuş da idareten ordaymış gibi oyuncularını her fırsatta medya önüne atması, istediği bütçe verilmemiş gibi bütçe düşüktü şöyleydi böyleydi demesi(Doğru olmasına rağmen içinde bulunduğumuz durumun sebebi bütçesizlik değil) ve de en önemlisi Fenerbahçe maçı hedef maç değil. Hiçbir şey kaybetmedik demesi... Yanlış transfere eyvallah ama şu son üstünde durduğum noktayı hiçbir Galatasaray erkek basketbol takımı koçu söyleyemez hele o kişi Ergin Atamansa hiç söyleyemez! Kendisini komik duruma düşürmesi onu bağlar ama hiçbir ferdin Galatasaray markasını bu denli küçük düşürmeye hakkı yok. Ayrıca belki bir daha uzun süre olmayacağımız bir platformda kendi kişisel ihtirasları ve ben bilirimci tavırları yüzünden Galatasaray rezil oluyorsa kim olursa olsun o kişiyi istifaya çağırırım. Bu 5 maç 10 maç değil. Benim aklımda hala geçen sene Karşıyakaya 97 94 yenildiğimiz maçta son molada kaç kaçtı diye sorması da var mesela? Ya da ondan önceki sene gene bu sene gibi kurduğu ve yönetimle beraber berbat ettiği kadro var aklımda. Eurocupı kazandık 23 yıl sonra şampiyon olduk hepsinde en büyük pay onun ama maalesef dünde yaşayamayız. Bir spor kulübü geleceğini gözetmek zorunda. Aynı zamanda kendisi de kariyerini düşünüyorsa devam etmemeli diye düşünüyorum. Koç bulamayız noktasına da katılmıyorum, neticede Ergin Ataman bu kulüpte geçici bir gün mutlaka ayrılacak. Belki 3 milyon düşer bütçe ama sadece Ergin Atamanla varolmadık ki biz. Oktay hoca zamanında kim memnun değildi takımdan? Cem Akdağ zamanında hepimiz gururlanmadık? Piyasada bir sürü koç var. Mutlaka doğru bulunur. Marina hocayı getiren da bu yönetim

Valla ben yoruldum artik Ergin hocayi savunmaktan!!! istediginiz kadar parcalayin paramparca edin adami, veya vicdaninizin izin verdigi kadar yasatin kalbinizde. yazmiycam artik bu topige!!! ne kendimi ne de bir baskasini uzmek istemiyorum!!!

Yorulmanıza gerek yok Mehmet Bey. Açın sizde bir ''Ergin Ataman seni seviyoruz,hep bizimle kal '' başlığı olsun bitsin. Ergin hocayı en güzel savunma yöntemi olur işte, yorulmazsınız cevap vere vere.

Ne istifası arkadaşlar? ne istifası? Yok öyle kaçıp gitmek. 9 milyon dolar harcatacaksın, berbat bir takım kuracaksın, saçma sapan demeçler de bulunacaksın sonra istifa edeceksin yok öyle bir şey. Oturup çalışacak, takımı toparlayacak yok yapamıyorsa sonucuna da katlanacak. Başarısızlığımız onun kariyerine yazılacak, her kes söyleyecek onun suçu olduğunu. Onun yerine gelen koça yüklenmeyecek ve "ben gitmeseydim takımı toparlardım" argümanı olmayacak. Hem ayrıca lütfen biraz dikkat amacı istifa değil kovulmak ve parasını almak istiyor. Aklı milli takımda federasyonla da görüştüğünü düşünüyorum. Ayrıca transfer filan da yok elindekilerle idare edecek. Sadece bu forumda her değil her platform da iyi takım kurulmadığı söylendi ama dinlemedi hiç dinlemedi. Yok öyle kaçıp gitmek.

Kime imparator desek Neron olup takımı yakıyor arkadaş. Yazık bu takıma, yazık bu klübe.

Tribüne giden anlar. Ne oyuncuyla diyaloğu düzgün ne bişeyler öğretmek için çabalıyor tamamen donuk bakışlar sürekli tripli ruh halleri koçsun sen koç enerji vereceksin bu takıma bağırıcaksın çağırıcaksın. Jest ve mimikler net sıkıldığını ve umutsuzluğunu gösteriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir Galatasaraylının elbette hocanın istifa etmesini isteme hakkı var, yeter ki hakaret ya da saygısızlık olmasın.

Açıkçası çok çok büyük bir hayalkırıklığı içerisindeyim. Hocanın bu sezon için müthiş emek vereceğini ve kadroyu işleyeceğini düşünmüştüm. Kadro kimyamızda çok büyük sorunlar var ama bu kadarını beklemiyordum, daha doğrusu hocanın bir şeyler yapacağını düşünüyordum. Kısalara şut hazırlayamıyoruz, ikili oyunlar üstünden uzunları besleyemiyoruz, rotasyondan beklenen verimi alamıyoruz vs vs vs

Herkese merhabalar,

Ergin Ataman geldiğinden beri her sezon kombine alan ve bundan büyük bir mutluluk duyan Galatasaray taraftarı olarak yazıma başlıyorum. Ergin Ataman, Galatasaray basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir isimdir, bunu tartışmaya gerek dahi duymuyorum. Ancak eleştirilerin dozu hakarete varmadığı müddetçe, hiç kimse istifa diyen insanların basketbol bilgisini ya da Galatasaraylılığını sorgulayamaz. Ben de artık istifa diyorum, nedenlerine gelirsek;

"Resmi maçlar başlayınca taktiksel uygulamalarla yediğimiz sayıyı aşağı çekeceğiz. Üst oynayanlar kaybedebilir."

"Bizden yüksek bütçeli kadrolar olabilir. Biz 8 milyon dolarlık bütçemizle en iddialı takımlardan biri olacağız. Büyük para herşeyin garantisi değil. Geçen sezon nasıl Laboral bu miktarda bir bütçeyle Final Four'a kaldıysa, biz de aynısını yapabileceğimize inanıyoruz."

"Çok yakın zamanda Euroleague maçlarının başlamasıyla beraber tüm Avrupa Russ Smith’i tanıyacak. İnşallah sakatlık veya başka bir dert olmazsa bence Euroleague’in en iyi guard’ı olmaya aday. Bu beş günlük antrenman boyunca da bunu bizzat gözlemledim."

Bakın bu açıklamaların hepsi koçun bizzat kendisinin yaptığı açıklamalardır. Şimdi günümüze dönüyoruz;

1) Resmi maçlar başladı, Euroleague'de 4 maçta 395 sayı yedik. Ya bir de savunmamız toparlanmasaydı?

2) Bütçe konusuna gelirsek sene başında yaptığı açıklama son derece doğruydu. 8-9 milyon dolar maaş bütçesi Euroleague için asla küçümsenecek seviyede değil, doğru bir kadro mühendisliğiyle yeni formatta F4 yapmaya yetmeyebilir ama F8 yapmaya aday olabilirsin. Peki kaybettiğin maçlardan sonra niye bütçe muhabbetini ağzına doluyorsun?

3) Russ Smith, Euroleague'in en iyi guardı olabilir dedin, bunla ilgili daha fazla söze gerek yok zaten :)

Bu ve benzeri açıklamalardan konuyu şuraya bağlayacağım. Ergin Ataman bu kadroyu bizzat kendisi kurdu ve üzülerek söylemek zorundayım ki; gerek kurulan kadro gerekse coaching zihniyeti Euroleague için çağın çok gerisinde kalıyor. Her insan hata yapabilir, Ergin Ataman da bu sezon çok büyük hatalar yapmıştır, bu hatalar onun kredisinin azalmasına sebebiyet vermiştir ancak kredinin bitmesinin yani istifa denilmesinin altında başka nedenler yatmaktadır.

Koç, hala yaptığı hataları kabul edebilmiş değil. Çıkıp ben bütçeyi, yabancı tercihlerini, lisans haklarını çok kötü kullandım diyemiyor. Bunun yerine ya her maçtan sonra bir oyuncusunu ateşe atıyor ya da hedef maç ve bütçe muhabbeti yapıyor. 16 takımlı kapalı lig formatındaki bir organizasyonda, herhangi bir maçtan sonra bu zaten bizim hedef maçımız değildi deme hakkına sahip değilsin. Hele hele bunu, senden ne kadar güçlü olursa olsun, ezeli rakibinle oynadığın maçtan sonra asla diyemezsin. Kızılyıldız maçı haricinde hedef maçlarda bir sapma yok diyorsan ben sana şunu sorarım, senin hedefin 12-16 arasında mı bitirmek? İçerdeki CSKA ve Fenerbahçe maçlarını hedef maç statüsüne koymuyorsun eyvallah. Koçunu değiştirmiş ve daha takım olamamış Maccabi'yi de sırf deplasman maçı diye hedef maç statüsüne koymuyorsun. Peki kaç tane maçı hedef olarak seçtin? Daha önce de yazdım, F8 yapmak için min 15 galibiyet gerekecekken neye inanarak F4 hedefledin?

Arkadaşlar sporda duygusallığa hiçbir zaman yer yoktur. Panathinaikos, daha geçen hafta ligde Olympiakos deplasmanında alınan ağır yenilgiden sonra Pedoulakis'i kovdu. Maccabi, sırf Euroleague'e 0/2 başladı diye daha Haziran'da takımın başına getirdiği Erez Edelstein'ı kovdu. Bu takımlar da Euroleague takımı, ciddi bütçeler kullanarak F8'e hatta F4'a aday kadrolar kurdular ve koçlarını kovarken piyasada üst düzey koç kaldı mı acaba diye düşünmüyorlar. Bize dönecek olursak bugün itibariyle Ergin Ataman'ın takımı hiç ışık vermiyor ve bu zihniyetle Real Madrid ve Olympiakos maçlarında alınacak 2 yenilgi asla sürpriz değil. Hal böyleyken şahsi fikrim, işler iyice tatsızlaşmadan Ergin Ataman ile yollar ayrılmalıdır. Yok yola devam edilecekse de Ergin Ataman hatalı olduğunu kabul edip en kısa zamanda -mümkünse yarın- taraftardan özür dilemelidir, suçu dış faktörlere atmak yerine bizzat kendi kurduğu bu kadroya nasıl daha doğru bir basketbol oynatabilirim üzerine yoğunlaşmalıdır.

Elimizde çok kötü bir kadro var. Belki oyuncular tek tek iyi oyuncular lakin bunlardan bir takım çıkmaz. Hatta Ergin Ataman'ın gidişiyle bile bir şey olmaz oyuncu transferi de gerekiyor. Ne yazık ki Ergin Ataman transfer konusunda çok kötü ki bir de üstüne illa bir oyuncu da ısrar ediyorsa daha da kötü. Jawai, Domercant gibi ısrarlarını hala anlamadım.

Sezon ortasında tarihimizin en başarılı Koç'unun istifasını istemek ne aklı selime ne de vefa kavramına sığar.

Sezon sonunda eğer hala başarısız ise oturulup takımın menfaati doğrultusunda bir karar verilir.

Evet Maccabi ve Pana koçlarını kovdu ama onlarda basketbol adına bir organizasyon var. Ne yazık ki bizim kulüpte böyle bir organizasyon yok. Eğer biraz varsa da mimarı tüm yanlışlarına rağmen Ataman. Koçun gitmesine karşı olanlar biraz da bu yüzden karşı. Kulübümüzü basketbol şubesi çok kırılgan. EL şampiyonluğu sonrası kızların hali ortada, Diğer taraftan Maljkovic'i getirmiş olmaları da biraz umutları yeşertti ama hala güven vermiyorlar. Benim endişem bu yönde.
3-5 mağlubiyet koçun kredisini tüketmez tabi ki fakat şampiyonluk sonrası kanal kanal dolaşıp aynı şeyleri söylemesi, 1 yılda futbol takımının başına geçerim gibi sözleri ve son FB maçı sonrası açıklamaları can sıkıcı. Fakat koç gittiği takdirde çiftlik olma potansiyeli yüksek olan bu şubenin başına gelebilecekler ya da gelebileceğini düşündüklerim de madalyonun diğer yüzü. Ben ikilemdeyim. İstifa etsin de demiyorum kesinlikle kalsın da.

Aslında genel bir felsefe değişikliğine gitmek lazım. Bizim Avrupa'da zirvenin bir ya da iki tık altında olalım, hiç zirveye çıkmayalım şeklinde bir felsefe. Galatasaray'a ve Galatasaraylılığa uymaz fakat ne zaman ve hangi şube ile zirveye çıksak sonrasında sapıtıyoruz. 2000 yılından beri gözlemim bu şekilde. Bu ülkede şampiyon olabilecek tek takım biziz belki ama ben artık Avrupa'da şampiyon falan olmak istemiyorum. 1 sene çok mutlu oluyoruz sonrasında yıllarca ıstırap çektiriyorlar biz de mazide takılıp kalıyoruz.

Fenerbahçe maçın da schilbi oyuna aldın. 45 Saniye dayanamadın çıkardın. Sonra tekrar oyuna aldın 2 dakika 20 küsür saniye dayanabildin. Yetmedi ikinci yarı yine oyuna aldın yine erkenden çıkardın. Son periyodda tekrar . Thompson oyuna girdi hücum rübaundunu alıp smaçla tamamladı. bir kaç saniye sonra ne olduğunu anlamadım oyundan aldın alırken de benchde bayağı bir bağırdın çağırdın adama. Bir daha aldın mı bilmiyorum çünkü her saçma sapan oynayışta dayanamayıp kanal değiştirdiğim için tekrar açtığım zaman da oyuna aldın mı bilmiyorum ama muhtemelen almadın. Kimden gördün kimden aldın bu özelliği ama oyuncuyu bir daha oyuna almama cezasını hemen uyguladın (Ha obra da nerdeyse benchde oyuncunun boğazına sarılıyor ama o adamı oyuna sokuyor ve o adam aslan kesiliyor)

Bana göre Ergin Ataman bir güvence idi. Nedir bu güvence Ergin Ataman varsa o Takım mutlaka yarışın içindedir. Hedefi vardır. Hedefsiz bir takım da Ergin Hoca durmaz. Bizim gibi bu şubeyi bu kadar çabuk yarış dışına itmek isteyen bir yönetimsel anlayış olduğundan ötürü Ergin Hoca varken biliyordum ki ne yapar ne eder iddalı takım kurdurtur. Yine bilsem ki Yönetim ne olursa olsun kim olursa olsun Basketbola yatırıma devam edecek bence bu akşamdan gitsin. Ama sonrası? Stabil bir koç küçük hedefler vs vs...

Yalnız üstte verdiğim örnekten ele alırsak sorun Ergin Hocanın başarılı olup olmaması değil. Kafası burda değil. Ne yaptığını bilmiyor. Birşey de ısrar eder de daha sonra kazanır ama öyle bir durum da yok. Velhasılı kelam iyi bir tatili hakettin koç. Git dinlen gez eğlen kafanı boşalt . Bize unutamayacağımız sezonlar ve şampiyonluklar yaşattın herşey için teşekkürler. Ama şunu anladım ki ben düşük bütçeli, röportajlar da hedefi olan ancak gerçekte hedefsiz ama ne bekleniliyorsa ona cevap veren takımla daha mutluyum. Hayal kırıklığı daha kötü birşey vesselam. Sene başın da küçümsediğimiz Beşiktaş biz olsaydık daha umutlu olurdum

Sezon ortasında tarihimizin en başarılı Koç'unun istifasını istemek ne aklı selime ne de vefa kavramına sığar.

Sezon sonunda eğer hala başarısız ise oturulup takımın menfaati doğrultusunda bir karar verilir.

Sezon başı hazırlık dönemi
Yapılan transferler
Son açıklamalar
Takım savunması
Alınan sonuçlar

aklı selim mi sence ?

Herşey doğru biz yanlışız yani.

Şunu anlayın istifa isteyenler 3 maçtan dolayı değil son 3 sezondur yapılan hatalar devam ettiği için ve hataların düzeleceği inancını kaybettiği için istifa istiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kusura bakmayın ama galatasaray erkek basketbolunun en başarılı koçuna istifa demek, yerden yere vurmak bu kadar kolay olmalı. Klasik türk zihniyeti ile hep bugüne bakıyoruz. Dünü hemen unutuyoruz. Herkes hata yapabilir. Röportajı çok yanlış olabilir. Kötü yönetiyor olabilir. Yeteri kadar çalışmıyor da olabilir. Ben de Ergin Ataman'a kızıyorum. Bazen küfür de ediyorum ama bir kaç adım geriye gelip duruma baktığımda bu koç en azından lig sonuna kadar kalmayı hak ediyor. Hepimiz daha iyi olsun istiyoruz. Hep ileri gidelim, gelişme gösterelim istiyoruz ama böyle bir dünya yok. Bence bazen geri de düşebilirsiniz. Önemli olan uzun vadede ne kazandığınızdır. Hiçbirimiz bunu istemeyiz ama bana göre Ergin Ataman Galatasaraya kazandırdıkları ile bir sezonu çöpe atacak krediye sahip.

Ergin Ataman bu seneki hatasını ilk defa yapmıyor. 2014-15 sezonunda da plansız bir takım kurmuş, riskli oyuncular almış, ödeme sıkıntıları yaşamış ve takım sezonu iyi tamamlamamıştı. Euroleague'de 19 oyuncuya kadroda yer vermiş, 11 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalamıştı. TBL normal sezonu 8. sırada tamamlamış, Euroleague'de tur atlamasına rağmen TOP 16'da 2/12'lik performans sergilemiş, 11 maç üst üste kaybetmişti.

Sonra ne oldu? Bir sonraki sezon Euroleague'e katılamadık. Bunun tüm sorumlusu da Euroleague yönetimi oldu. Buradan destekle Eurocup'ı aldık.

Diyelim bu sene de aynısı oldu. Seneye yine Euroleague'a alınmadık, Euroleague suçlu oldu ve Eurocup'ı kazandık. Razı mısınız buna?

İstikrar diyenler şunun cevabını verebilir mi?

5. sezona girilirken 34 tane yabancı oyuncu kadroda kendine yer bulmuş. Her sene sil baştan. Bunun açıklaması nedir?

Yazım silinmiş kimseye hakaret olmadan entresan ozaman biraz daha ortadan yazıyorum

Ergin Hocanın Avukatı fanı degilim.Hak hukuk vicdanla konusuyorum.

Ergin Hocadan önce gelen Koçların transfer politakalarını biliyoruz.Kendi Menejerlik şirketinden yapılan transferler.Hersene farklı sistem farklı oyun manteletesi olan oyuncular.

Ergin Hocadan önce biz zaten avrupada söz sahibi idik Ergin Hoca bunu bozdu.

Ergin Hoca EL`de bizi F8 oynatmadımı?TBL `de şampiyon yapmadımı,Euro Cup kazandırmadımı?

Bu sene yenildigimiz takımları sayıyorum Csk Geçen seneki EL ŞAMPİYONU bütçe 32m dolar Fenerbahçe gecen seneki EL finalistti bütce 30m dolar bu iki takım bu sene sadece GALATASARAYI yenmediler 4/4 gidiyorlar :)

Macabi bir önceki senin şampiyonu EL müdavimi ,Kızılyıldız tek eleştirme söz hakkı oldugumuz mactır bence bunların dışında diğer 3 takıma nasıl yeniliriz demek biraz akla zarar.

Tamam Hoca sistem oturtamamış,İkili oyunlar yok,Savunma yok bunların hepsine bende katılıyorum.

Tamam Russ ,Dibler,Skhilb bencede takımda gereksiz olanlar ,yetersiz olanlar.

Burada istifa diye yazılar yazıyorsunuz Pleiss geldiginde Harika transfer,Futbolda Messi ancak böle düşeşe getirirsiniz,İstesek alamazdık sezon başı diye halay çekip düğün dernek kuranlar,Tyus aldı diye ölmüş.bitmis,basketbolu unutmus diye isyan bayrağı açanlar burda aynı kişilerdi.

Sizler peki nekadar kagıt üstünde konusup yazıp ne kadar başarılı oldunuz?

Ergin hocanın :İsmail Şenol denilen yalakaya sahip çıkmak için bizimle ters düşmesi hatadır,Başka takıma küfür ediliyor diye tepki göstermesi hatadır,Federasyonun yaptıklarını Milli takım Koçluğunu yaparak susma hakkını kullanması hatadır ama bunların hiç biri.

EL F8 ,TBL ŞAMPİYONLUGU,EURO CUP şampiyonlugunu inkar edemez ,gölgeleyemez.

Eğrisi ile doğru ile Sezarın hakkını Sezara verin

Bizim buradan yazıp başarılı olup olmamamız mühim değil.İlginç olmuş o kısım. Ayrıca bir önceki senenin şampiyonu da Real.

Karıstırmıs olabilir ondan önceki senedir ozaman sorun yok benım tek hatam bu olsun :).

Kendin söyledin işte sizin burda yaptgınız her yorum doğru degil suanki abartılı eleştirileriniz gibi .

Teşekkür ediyorum bana istediğim cevabı verdiğin için :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...