Ermal Kuqo

Re: 23 # Ermal Kuqo

Maçlarda attığı sayılardan ve yaptığı savunmalardan sonraki sevinci hırsı mest ediyor beni iyiki bizim takımda Ermal bu senenin en iyi transferi belkide

Ermalin zaten ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Valenciadaki kötü geçirdiği sezon ve Efesteki düzensizlikten dolayı özletmişti kendini. Kilo vermiş gibi , daha atletik gözüküyor evvel yıllara nazaran. Pota altında müthiş bitiriciydi turnuva boyunca. Çok önemli bir silah olacak bu sezon. Ayrıca twitterdan takip ettiğim kadarıyla bu sezon Galatasarayda olduğu için hem heyecanlı hem de başarı geleceğine inancı tam.

Euroleague.net'in Konuğu Ermal Kurtoğlu

Galatasaray Cafe Crown'un tecrübeli oyuncusu Ermal Kurtoğlu, 2010-11 Sportingbet Fantasy Challenge kapsamında Euroleague.net'in konuğu oldu.

Galatasaray Cafe Crown'dan önce formasını giydiği Efes Pilsen ile altı sezonda 96 Euroleague maçına çıkan ve karşılaşma başına 8,3 sayı ortalaması yakalayan başarılı sporcu, iddialı olduğu Fantasy Challenge'da son iki sezonu ilk 400 sıra içerisinde tamamlamayı bildi. Ermal, iki sezon önce bir süre ilk 100'de kalarak ayrı bir başarının altına imza atmıştı.

Dünya üzerindeki tüm basketbolseverlerin kendi takımlarını kurarak dâhil oldukları yarışmada, seçilen oyuncuların gösterdikleri performansa göre toplanılan puanlar dikkate alınıyor. Ermal Kurtoğlu, internet dünyasında oldukça popüler olan bu yarışmanın tecrübeli isimlerinden biri.

"Çok sayıda fantasy oyunu oynadım. Bu yüzden oyun formatını gayet iyi biliyorum. Fantasy Challenge gerçekten hoşuma gidiyor. Belirli puanlara sahipsiniz. Ve burada önemli olan takımınıza aldığınız oyuncuları tanımanız, onlar için ne kadar puan harcadığınızı hesaplamanız" diyor Ermal. Ve diğer yarışmacılara bazı ipuçları veriyor. "Eğer akıllı davranırsanız, sezon boyunca gerçek anlamda iyi takımlar oluşturabilirsiniz. Oyun, tamamen istatistikler üzerine kurulu. Ancak bir oyuncuyu takımınıza alırken, yalnızca üreteceği skoru düşünmemelisiniz. Bir oyuncu yüksek skora ulaşır; ama diğer yandan ribaund alamaz veya çok sayıda faul yaparsa, takımınıza faydalı olamayabilir."

Ermal Kurtoğlu'nun 2010-11 sezonu için oluşturduğu Tirana Bluehorns, Sportingbet Fantasy Challenge anasayfasında yer alacak. Altı sezon yer aldığı Euroleague'de yer alacak isimleri oldukça yakından tanıyan Ermal, sporcu seçimlerini yapmayı da ihmal etmedi.

Point-guard pozisyonunda Lottomatica Roma'dan Darius Washington ve Regal FC Barcelona'dan Jaka Lakovic'i seçen 30 yaşındaki oyuncu, iki numara ve üç numara rotasyonunu Carlos Suarez (Real Madrid), Berni Rodriguez (Unicaja Malaga), Igor Rakocevic (Efes Pilsen), Marty Pocius (Zalgiris Kaunas) ile kurmayı tercih etti. Ermal Kurtoğlu, arka alanı ise şu isimlerden oluşturdu: Ksistof Lavrinovic (Montepaschi Siena), Boban Marjanovic, Matjaz Smodis (CSKA Moskova), Stanko Barac (Caja Laboral).

Ermal Kurtoğlu, 2010-11 Sportingbet Fantasy Challenge'daki en güvendiği oyuncunun Igor Rakocevic olduğunu ve kendisini sezon boyunca kadrosunda tutacağını söyledi.

Hazır söyleşinin sonunda Fantasy Challenge demişken sizleri de bizim Fantasy ligine bekliyoruz. Basketbol Dünyası'na girin, orada var başlık. :)

Ermal'in Efes maçında ki kazanma azmi 3.periyodun sonunda attığı 3'lük sonrası sevinci takımı ateşlemesi bana Tufan Ersöz'ü hatırlattı. Tufan sakatlıklardan faydalı olamamıştı. İnşallah Ermal'dan sakatlıklar uzak durur. Yerli oyuncularda taraftarın sevgilisi oldu.

Ermal abimizin azmi, kazanma isteği bir yana henüz form tutamadı. İçerden çoğu zaman kaçırıyor. Kısa zaman sonra inşallah sakatlık vs. olmazsa çok daha katkı verecek.

Türkiye'nin post oyunu en iyi olan uzunu diye tartışmaya girmiştim ilk geldiğinde.

O eski günlerine dönmeye başladı artık.

Maçın başında müthiş şut atan Bornova'ya karşı oyunda kalmamızı sağladı. Sezonun en iyi oyununu çıkardı sanırım bireysel olarak.

Ermal bir nevi Amare Stoudemire gibi.Hücumda takımın istediği yapmasına karşı savunmada karşında ki adama [Ümit Sonkol] hayatının maçını çıkarmasına fırsat veriyor.Rancik'i söylemiyorum bile.Bu ikisinin arkasını değil Andric , Kendrick Perkins bile zor toplar.

Ekşi Sözlük' Alıntı:
1997 yılında fenerbahçe yıldız takımında tanıştığım uzun ve sessiz adamdı. peder beyle kendisini havaalanından aldığımızda hiç konuşmuyordu, çünkü dilinden tek kelime bilmediği bir ülkeye basketbol oynamaya gelmişti. ancak günler geçtikçe alışmaya başladı, daha çok gülen hatta espri yapan bir insan haline geldi. en kritik maçlardan önce * * soyunma odasında kemal sunal filmlerinden replikler sunarak bizleri kırıp geçirirdi, ama tüm o şebekliklere rağmen takım fenerbahçe tarihinin en iyilerinden biriydi, ermal de haliyle en iyi oyuncularından.

sonra genç takıma yükseldik, ermal i bir gün dereağzı nda kendisine hiç uymayan bir sessizlik ve hüzünle otururken gördüm, a takım antrenmanına da girmemişti. kulüp parasını vermediği için kırgındı, geceleri aç yatıyordu, yardım etmeyi teklif ettik aramızda para topladık, istemedi. sonra da gitti zaten, tabi güzel anılar bırakarak, özellikle türk olup ismini değiştirmek için nüfus memurluğuna gittiği hikaye ermal kurtoğlu oluşunun hikayesi kalmıştır aklımda.

İntikam zamanı mı diyelim o zaman?

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Ekşi Sözlük":2drr0wg2]1997 yılında fenerbahçe yıldız takımında tanıştığım uzun ve sessiz adamdı. peder beyle kendisini havaalanından aldığımızda hiç konuşmuyordu, çünkü dilinden tek kelime bilmediği bir ülkeye basketbol oynamaya gelmişti. ancak günler geçtikçe alışmaya başladı, daha çok gülen hatta espri yapan bir insan haline geldi. en kritik maçlardan önce * * soyunma odasında kemal sunal filmlerinden replikler sunarak bizleri kırıp geçirirdi, ama tüm o şebekliklere rağmen takım fenerbahçe tarihinin en iyilerinden biriydi, ermal de haliyle en iyi oyuncularından.

sonra genç takıma yükseldik, ermal i bir gün dereağzı nda kendisine hiç uymayan bir sessizlik ve hüzünle otururken gördüm, a takım antrenmanına da girmemişti. kulüp parasını vermediği için kırgındı, geceleri aç yatıyordu, yardım etmeyi teklif ettik aramızda para topladık, istemedi. sonra da gitti zaten, tabi güzel anılar bırakarak, özellikle türk olup ismini değiştirmek için nüfus memurluğuna gittiği hikaye ermal kurtoğlu oluşunun hikayesi kalmıştır aklımda.

İntikam zamanı mı diyelim o zaman?[/quote:2drr0wg2]
Tam vaktidir diyelim

Aç bırakmak ne demektir öyle ? Rezalet bir durum...

Her maç çok hırslı oynuyor ama bugn sanki daha bi başkaydı :)
Attığın sayılardan çok sayılara verdiğin tepkileri seviyorum..

Evet hırslı oynuyor.Ancak son maçlarda bu hırsı biraz oyun disiplininin önüne geçmiş gibi gözüküyor.Oyak maçında Mays'i savunurken top kapmak için her riske girdiğinde sayı yedik,gereksiz fauller alıp oyunda kalma süresini düşürdü,bomboş durumdeyken topu ancak üçüncü denemesinde potadan geçirebildi.
Pota altında mücadele eden tek oyuncumuz.Yani Ermal vazgeçilmez.Ama çok fazla şey yapmaya çalışıyor.Unutmayın Arda Turan'da fenerbahçe maçlarında aşırı hırsının kurbanı olup gerekli katkıyı vermekten çok uzak bir performans gösteriyor.Abdi İpekçi'de kendisinden maksimum verimi alabilmemiz için Oktay Hoca'nın Ermal'i mental olarak özellikle maça hazırlaması gerekiyor.

Merve Durgut' Alıntı:
Her maç çok hırslı oynuyor ama bugn sanki daha bi başkaydı :)
Attığın sayılardan çok sayılara verdiğin tepkileri seviyorum..

İnşallah çarşamba günü derbi maçta daha da hırslı olur,pota altında ona çok ihtiyacımız var çünkü...

Ermal Kurtoğlu: ?Sezon Sonuna Odaklanıyoruz?

Galatasaray Cafe Crown?un başarılı oyuncularından Ermal Kurtoğlu, Beşiktaş Cola Turka maçının ardından sitemize açıklamalarda bulundu.

Takımımızın 73-71?lik skorla üstün ayrıldığı Beşiktaş Cola Turka karşılaşmasında 22 sayı ve 6 ribaund üreten Ermal Kurtoğlu, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka galibiyetlerinin önemli olduğunu ancak takım hâlinde sezon sonuna odaklandıklarını vurguladı.

Sezon başında Efes Pilsen'den takımımıza katılan Ermal, ?Hâlâ bazı eksiklerimiz var. Birçok şeyi daha üst seviyede yapabiliriz. Beşiktaş Cola Turka maçında da, oyununun genelinde iyi oynasak da, bir üç-dört dakika rehavetimiz, rakibimizin 14-0?lık seri yakalamasına neden oldu. Eksiklerimiz var. Ama olumlu gelişmeler de var bir yandan. Sezon başından itibaren yaptığımız çalışmaların, her ne kadar fiziksel olarak ağır olsa ve tatil yapma imkânımız olmasa da, karşılığını almaya başladığımızı gördük. Bizim için önemli? dedi.

Ermal Kurtoğlu, Koç Oktay Mahmuti?nin sezon başından beri kendilerine aşılamak istediği bir anlayışın olduğunu anlatarak, ?Bu galibiyetler, takım sistemine duyduğumuz inanca uyum sağlamamız açısından bizlere yol göstermiş oldu. Çok çalışmak, çok iyi müdafaa yapmak, takım ruhunu ortaya koymak, saha içerisinde birbirimize sürekli yardım etmek? Tüm bunları yaptığımız sürece, mücadele ettiğimiz sürece ve taraftarımız bize destek olduğu sürece, bizim gerçekten iyi bir şansımız olacaktır? diye konuştu.

Derbi galibiyetlerinin ardından henüz bir şey kazanmadıklarını söyleyen Ermal, ?Yalnızca iki maç kazandık, şampiyon olmadık. Kimse bize madalya vermedi. Yine de önemli tabii, playoff maçları bunlar. Sezon sonunu düşünmek lazım. Esas maçlar o zaman oynanıyor. Gerçek mutluluk da o zaman yaşanıyor. Orada kaybettiğimizde, bu kazandıklarımızın hiçbir anlamı olmaz. O yüzden biz sezon sonuna odaklanıyoruz. Hedefimizin ne olduğunu biliyoruz. Ona göre konsantre oluyoruz, sahaya çıkıyoruz. Ve ona göre de oynuyoruz? ifadelerini kullandı.

?Galatasaray Bana Adeta İkinci Bir Şans Verdi?

Son iki sezonda İspanya?da Power Electronics Valencia ve Türkiye?de Efes Pilsen formaları giyen başarılı oyuncu, kariyerinin bu bölümünde basketbol oynamayı unutmadığını belirtti.

Ermal Kurtoğlu, ?Galatasaray ise bana adeta ikinci bir şans verdi. Buna gerçekten çok ihtiyacım vardı. Ayrıca neler yapabileceğimi bilen, beni iyi tanıyan bir antrenöre de ihtiyacım vardı. O isim de Oktay Mahmuti?den başkası olamazdı. Hiç düşünmemiştim zaten. Çok büyük bir camiaya geldiğimin bilincinde olarak teklifi kabul etmiştim. Bu iki neden benim için oldukça önemliydi. Ama ben de sezon başından beri yaptığım çalışmalarla bunun hakkını vermeye çalışıyorum? ifadelerini kullandı.

İşini daha iyi yapabilmek için ailece özveride bulunduklarını söyleyen 30 yaşındaki sporcu, ?Eşim de bana bu konuda destek oluyor. Düşünün, ben maçtan önce ?kendi evimin içinde- iki gün ayrı bir odada yaşıyorum. Gece herhangi bir sesten etkilenmemek, uykumu iyi alabilmek adına tek başıma uyuyorum. Bunun karşılığında, sahaya çıktığımda da, başarılı performans için elimden geleni yapıyorum? diye konuştu.

Beşiktaş Cola Turka karşılaşmasının ardından TBL?de 2000 sayı barajını aşan Arnavutluk doğumlu oyuncu, ?Ben hiçbir zaman bencil bir oyuncu olmadım. ?Bugün çıkayım da, 20 sayı atayım. Herkes benden bahsetsin? demedim. Benim için önemli olan takımın başarısı, galibiyetler almak. En sonunda, basketbolu anlayan ve bu işi bilen herkes, takıma ne kadar faydalı olunduğunu görebilir. İşimi yapmaya çalışıyorum. Bir gün 20 sayı atarım, bir gün 5 sayı. Ama maç boyunca takımıma katkı vermişsem, kendimi iyi hissederim? dedi.

Ermal Kurtoğlu, takım arkadaşları için de şu sözleri kullanmayı tercih etti: ?En büyük temennim, saha içerisinde ?hem savunmada, hem hücumda- takım olarak birbirimize sürekli yardım etmek. Bizim takımdaki tüm oyuncular da bu şekilde düşünüyor. Ben bir maçta daha az sayı attığı için yüzünü düşüren hiç kimseyi görmedim. Bu çok güzel bir gelişme. Allah nazarlardan saklasın hepimizi. Umarım bu şekilde devam eder.?

Ayak tırnağındaki rahatsızlığa karşın anesteziyle Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş CT maçlarına çıkan Ermal, bir günlük dinlenmenin ardından daha sağlıklı olacağını belirtti. Tecrübeli oyuncu, Pazar günü oynanacak Olin Edirne maçında ise sahadaki yerini alacağını sözlerine ekledi