Ermal Kuqo

Re: Ermal Kuqo Galatasaray'da

'Kurtoğlu soyadını ben seçmedim. Aslında komik bir hikâyesi var. Türk olma işlemlerini yaparken 16 yaşındaydım. Nüfus memurlarından biri Cengiz Kurtoğlu?nun hayranı olduğu için, benim gerçek soyadım olan Kuqo ile Kurtoğlu arasında bir bağ gördü. Bana, ?Sana bir soyadı buldum. Tam Türk soyadı. Sen Cengiz Ağabey?in bir albümünü al. Dinlersin, beğenince de bana hak vereceksin? dedi. Ben tabii o zaman çocuktum. Öyle Kurtoğlu kaldı. Ama ben Kuqo?yum tabii.' - Ermal Kuqo

Salsa Basket alıntıdır.

Erdal Can İçelli' Alıntı:
'Kurtoğlu soyadını ben seçmedim. Aslında komik bir hikâyesi var. Türk olma işlemlerini yaparken 16 yaşındaydım. Nüfus memurlarından biri Cengiz Kurtoğlu?nun hayranı olduğu için, benim gerçek soyadım olan Kuqo ile Kurtoğlu arasında bir bağ gördü. Bana, ?Sana bir soyadı buldum. Tam Türk soyadı. Sen Cengiz Ağabey?in bir albümünü al. Dinlersin, beğenince de bana hak vereceksin? dedi. Ben tabii o zaman çocuktum. Öyle Kurtoğlu kaldı. Ama ben Kuqo?yum tabii.' - Ermal Kuqo

Salsa Basket alıntıdır.
Fıkra gibi bir anı,ilk defa duyuyorum,baya güldüm.

Ermal daha önce de söylediğim gibi Türkiye'de pivot hareketlerini en iyi yapan oyuncudur. En parlak zamanlarında ona inen her top sayıyla biterdi. O performansı da istemiyorum, sıkıştığımız anlarda pota altına top indirebileceğimiz biri oldu en kötü ihtimalle bile.

Ayrıca pek konuşulmamış başlıkta Ermal taraftarlarla arası iyi olan bir oyuncudur, çok hırslıdır sahada. O da önemli bir nokta.

Kısacası çok iyi transfer, yanına gelecek diğer Türk uzunu merak etmeye başladım şimdiden.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Ermal daha önce de söylediğim gibi Türkiye'de pivot hareketlerini en iyi yapan oyuncudur. En parlak zamanlarında ona inen her top sayıyla biterdi. O performansı da istemiyorum, sıkıştığımız anlarda pota altına top indirebileceğimiz biri oldu en kötü ihtimalle bile.

Ayrıca pek konuşulmamış başlıkta Ermal taraftarlarla arası iyi olan bir oyuncudur, çok hırslıdır sahada. O da önemli bir nokta.

Kısacası çok iyi transfer, yanına gelecek diğer Türk uzunu merak etmeye başladım şimdiden.
Ermal post up konusunda çok iyidir evet..Bu açıdan sana katılıyorum..çok önemli bir oyuncudur da ayrıca..
Ama pivot hareketleri yani post up move denildiğinde benim aklıma ilk olarak Hüseyin Beşok gelir...Hüseyine haksızlık etmek istemem..

Ermal'e ben o yönden rakip görmüyorum kimseyi Türkiye'de.

Hüseyin'in yeri bizim için ayrıdır ama biraz da uzun boyu ve fiziğinin avantajını kullanıyordu oralarda. Ermal'se pozisyonuna göre kısa olmasına rağmen ayak oyunlarıyla, bitiriciliğiyle bana göre en iyidir.

Tabiki herkesin görüşü ayrıdır, saygı duyarım.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Ermal'e ben o yönden rakip görmüyorum kimseyi Türkiye'de.

Hüseyin'in yeri bizim için ayrıdır ama biraz da uzun boyu ve fiziğinin avantajını kullanıyordu oralarda. Ermal'se pozisyonuna göre kısa olmasına rağmen ayak oyunlarıyla, bitiriciliğiyle bana göre en iyidir.

Tabiki herkesin görüşü ayrıdır, saygı duyarım.
Biliyorum ne kadar saygılı biri olduğunu o konuda hiç şüphem yok..
Konumuza dönelim şimdi..Hüseyinin Galatasaraydaki halini baz alarak mı konuşuyorsun yoksa en iyi dönemindeki maccabiye transferinin gerçekleştiği talihsiz sakatlıklar yaşamadan önceki dönemini mi?..
Tabi ki görüşüne saygılıyım..Ermalinde oyun bilgisi post up moveları çok üst düzeydir ama bence hüseyin başkadır..Bence türk basketbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük pivottur Hüseyin Beşok..ne kayayla kıyaslarım ne Ermalle..ne de başkasıyla..:)

Post up konusunda yabancı olarak yakından tanıdığımız Prkacinin yerli olarakta Hüseyinin bende yeri ayrıdır..

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Hüseyin ve Ermal karşılaştırması bile abes...Kimse kusura bakmasın ama Hüseyin her cebinden iki Ermal çıkarırdı zamanında...Dediğim gibi zamanında ama...Şu halleriyle karşılaştırmak Hüseyin'e saygısızlık zaten baba yorgun derler ya,aynen öyle...
Karşılaştırılan sadece pivot hareketleri

Evet,zaten kalibrelerini belirleyende pivot hareketleri...Pivot'tan bağımsız pivot hareketlerinimi değerlendireceğiz...Tabi buda bir bakış...Bu arada cebinden çıkarır dediğim konuya o hareketlerde dahil...Yani genel olarak herşeyiyle çıkarır... :)

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
[quote="Kerem BOZGEYİK":3eogokdy]Hüseyin ve Ermal karşılaştırması bile abes...Kimse kusura bakmasın ama Hüseyin her cebinden iki Ermal çıkarırdı zamanında...Dediğim gibi zamanında ama...Şu halleriyle karşılaştırmak Hüseyin'e saygısızlık zaten baba yorgun derler ya,aynen öyle...
Karşılaştırılan sadece pivot hareketleri[/quote:3eogokdy]

Arkadaş gerekeni söylemiş.

Ermal Hüseyin'den iyidir mi dedim ben? Ne dedim bir bakın bakalım. Milli takımın, Efes'in zamanında en güvendiği oyuncuydu bu adam bahsettiğim bu hücum özellikleri sayesinde. Ermal Pamesa Valencia'ya nasıl transfer oldu sanıyorsunuz siz?

Ermal daha önce açıklanmıştı Gazanfer ...

Ondan olabilir mi?

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Ermal daha önce açıklanmıştı Gazanfer ...

Ondan olabilir mi?

GSBasket.org un girişinden bahsediyorum Hüseyin, sadece Tutku ve hoca transferlerimiz yazıyor. Tutku'dan öncesiyle Tutku'dan sonrası yok.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Hüseyin Çıtak":21mtrq19]Ermal daha önce açıklanmıştı Gazanfer ...

Ondan olabilir mi?

GSBasket.org un girişinden bahsediyorum Hüseyin, sadece Tutku ve hoca transferlerimiz yazıyor. Tutku'dan öncesiyle Tutku'dan sonrası yok.[/quote:21mtrq19]

Gözden kaçmış şimdi bak Gazanfer.

Kuqo yuvaya döndü

Tam 76 kez A Milli Basketbol Milli Takım formasını giyen Ermal Kuqo, artık Arnavutluk için oynayacak. 2004'te Türkiye'yi tercih ettiği için, Arnavutluk'ta tepki çeken ve bir ara annesinin işyeri bile taşlanan Erman Kuqo, Bahçeşehir Üniversitesi'ne karşı Arnavutluk Milli Takımı'nın formasını ilk kez giydiği maçta, 25 sayı atarken, 15 de ribaunt aldı.

Ermal Kuqo, "Arnavutluk Basketbol Federasyonu'nun teklifini kabul ettim. Bana büyük destek veren Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Milli Takımımız'ın Dünya Şampiyonası'ndaki maçlarını tribünden izleyerek, arkadaşlarıma destek vereceğim" diye konuştu

Bu sene o talihsiz olaydan önce Efes Pilsen'i ve Milli Takım'ı taşıyan adamı göreceğiz umarım.

Ermal için aslında çoğu şeye yeniden sıfırdan başladığı heyecan dolu yılların başlangıcı bu yıl.Bu bizim için çok büyük avantaj.Kendini ona güvenmeyen takımlarada,hocalarada kanıtlama gayreti içinde olacak.

Üstelik Arnavut kimliğne her zaman sahip çıkmış bir isim olarak Arnavutluk Milli takımına rol model olrak tekrar dönüş yapmasın onu bu hırsı konusunda dahada cesaretlendirecektir.

Arnavutluk'un Azerbaycan ile oynadığı maçta; 17 sayı 7 ribaunt 4 asist istatistikleri ile oynamış.

Azerbaycan'da Charles Davis 23 sayı 11 ribaunt ile oynamış.

Albania 63-81 Azerbaijan