Ermal Kuqo

Özetle iyi bir oyun kurucuyla oynayan diğer oyuncuların da daha iyi oyuncu olma şansları artıyor. Gelen e-maillerin bazılarında niye durup durup Tutku Açık’tan bahsediyorsun diyorlar. Tutku’nun menajeri değilim, onunla tanışıklığım bile çok sınırlı. Ama televizyon kanalları sayesinde sadece büyük kulüp takımlarımızı izleyebildiğimiz için G.Saray’ı seyrederken Tutku’yu görüyoruz. Aklıma hep Can Akın geliyor.

Ama onu yeterince izleyemiyoruz. Tutku’nun yanında Ermal oynuyor. Ermal karakterli, kişilikli, moralli bir pivot. Sırtı dönük oyunu iyi. Bilmiyorum onun iyi bir 3 sayı sutörü de olabileceği hakkında ne düşünüyorsunuz?Ama Tutku’nun ona yarattığı ve Ermal’in smaçla tamamladığı pozisyonlar onun moralini ve özgüvenini çok arttırdığı muhakkak. Ermal’in bu maçlardan birinde üst üste 2 tane 3 sayılık şut soktuğunda hepimiz şaşırmıştık.

Benim dikkatimi ise onun bilekleri çekti. Ermal bileklerini şut atışının sonunda en iyi kullanan Türk oyuncuların başında geliyor. Bileğinizi iyi kullandığınızın ölçüsü şuttan sonra elinizin başparmağınız dahil tüm parmaklarınızın yere bakmalarıdır. Ben Ermal’in vücut yapısı yanında bileklerini bu kadar yumuşak kullanabileceğine inanmıyordum.

Dün, G.Saray antrenmanını izlerken riva ettim yanıma geldi ve bileğini kullanarak şuta olan yatkınlığını gösterdi. Ermal bu yaştan sonra iyi sutör olur mu? Bence olur ama bunun tek ilacı TEKRAR’dır. Saatte 1500 şut attıran şut silahını birçok yöneticiyi uyarsak da henüz getiremedik. Bir antrenmanda sadece 20-30 şut atarak. İyi şutör olunur mu? Karar sizin…

Yalçın Granit/Basketdergisi.

Ermal'le rebound alamama sıkıntımız devam ediyor .Maalesef fiziğini hiç kullanmasını bilmiyor Ermal.Ya da kullanamıyor.Efes Pilsen maçında bu sıkıntı vardı ama Telekom maçında iyice belirginleşti bu sıkıntı.Oktay Mahmuti'den artık Ermal'i kısa dönemlerde uzun forvet olarak oynamasını bekliyorum.Andric'in süreleri 30-33 dakikaya çıksada olur .Çünkü Ermal pivot olarak sahadayken rebound olarak kısaların insafına kalıyoruz.Kısalara elini sokmadığı müddetçe o rebound'lar karşı takıma gidiyor.

Oktay Mahmuti'ye yalvalrıyorum bir kere uzun forvet oynasın Ermal.Maçın seviyesi ve sertliği ne zaman yükselse Ermal kayboluyor sahada.Uzun forvet olarak kullanırsak hem fizik avantajını daha iyi kullanabilir hem de sertliğimizle biz rakibimizi sindirebiliriz.

Bugün Golubovic karşısında düştüğü durum ortada...

Kendisinin takım için yetersizliği Fenerbahçe serisinde zirve yaptı.1. çeyrek oyundan çıkarken alamadığı rebound'lar ve savunamadığı Oğuz yüzünden 5 sayı geridyedik ve 2. çeyreğin son 2 dk'sına kadar[yani Ermal tekrar girene kadar] 7 sayı öne fırladık.Peki Ermal girdi noldu yine rebound alamadık yine elini kolunu sallaya sallaya içeri girdiler.Ve üst üste alamadığı 3 rebound'dan sonra devreye 1 sayı geride girdik.3. çeyreğin başında fark açılınca Oktay Mahmuti kenara aldı kendisini ama iş işten geçmişti.Şu seride Ermal yerine Cemal olsa daha farklı bir konumda olabilirdik.[gerçi sayı problemimiz devam ederdi ama onun dışında pota altında üstün durumda olan kesinlikle biz olurduk.]

Yine de ben kendisine hem katkıları hemde takıma verdiği pozitif hava için teşekkür ediyorum...

Gelecek yıl kadroya ilk yazılması gerekenlerden.Sırtı dönük hücumlarda orta mesafe ştunda kısacası hücumda ligin en iyi uzunu.Savunma ve ribauntlarda biraz problemi var sadece o eksikliğide diğer uzunlarımızı ona göre transfer edip kapatırız

2 ribaundu alamaması devre sonunda ve 3.periyot başında 5 sayıya mal oldu bize ama yine de bu dev yürekli adama diyecek bir şey bulamıyorum.

Taraftarın sevdiği tarzda oyuncular vardır, Ermal de öyle. Belki saçma gelebilir ama bu sene çoğu maçta tribünümüzü yukarıya çeken Ermal'di, yaptığı jest ve mimiklerle...

Önümüzdeki sene de mutlaka kalmalı, çoğu oyuncuda olduğu gibi. Andric ve yeni gelecek yabancıyla birlikte uzun pozisyonunu paylaşabilir, belki süreleri biraz düşer ama Haluk'un bu sene yaptığı abiliği ondan yapmasını bekleyebiliriz. Ayrıca kendisi post oyunu en iyi Türk oyuncu olduğu için Sertaç, İlkan ve eğer gelirse Furkan için de bulunmaz bir nimet.

Ermal'e söylemek istediğim tek şey #bizimlekimsebasacikamayacak.

takımın bu noktalara gelmesinin baş aktörlerindendir kesinlikle..kim hangi ligi izliyor bilmem ama ben de izlediğim pencereden böyle gördüm..

Ermal bu sene takıma pota altında gerçekten ciddi katkılar verdi.Hakkını yememek lazım.Takıma shumpert,tutku ve ship ile beraber en çok katkıyı veren isimdi.Ribaund sorunu olduğu çok çok belli.O yüzden insanlar ona güvenemiyor veya eleştiriyor.Ama oyunun hücum yönünde övgüyü hak ediyor.Kendisine bu sene verdiği katkı için teşekkür ederim.Birde ribaund çekebilse süper olur.

Faul problemine girmediği her maç verebileceği katkının sınırlarını zorladı. Bayrak adam olma yolunda ilerliyor Tutku Açık ile birlikte. Gerçek bir Galatasaray taraftarı olduğunu her hareketiyle belli ediyor. Şunu bil, seni çok seviyoruz Kuqo. Umarım uzun yıllar bizle birlikte kalırsın!