Eurobasket Women 2017

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Cecilia Zandalasini Euroleague takımlarını gözdesi zaten. Herkes peşindeyken "ihtiyacımız var" yorumu biraz talihsiz olmuş. Schio'da muhteşem bir sezon geçirdi hiç mi Eurolegue takip etmediniz?

Şimdi elma ile armudu karıştırıp da birbirimizi üzüp kırmayalım lütfen.

Bu mantıkla hareket edersek; senelerdir Fransa Ligi' nde çeşitli takımlarda takip ettiğim Ukrayna' lı forvet Sergiy Gladyr bu sezon Monaco takımında iyi bir performans gösterdi ama kendisine Galatasaray' ın ihtiyacı var mıdır ya da yok mudur tartışılır :)
Şimdi bu son yazdığım cümle oyuncuyu tanıdığım ya da tanımadığım anlamına gelmiyor değil mi ;) Sevgiler ....

Yazabilir tabi, yazsın, yazmış da. Burası bunun için var. Rivaldo ve Figo'yu izleyip beğenip almak isteyen Fenerli yöneticiler de insan.

Cecilia Zandalasini genç bir oyuncu, Avrupa'da yıldız olabilme potansiyeli barındırıyor, Famila Schio'da iyi bir sezon geçirdi, Eurobasket'te ilk 2 maçta gayet iyi performans sergiledi, onu bizde görmek isteyen böyle bir oyuncuya ihtiyacınız var diyebilir, örneğin Alina Iagupova içinde diyebilir. Farkındaysanız yıllardır kadromuzda dünyanın en iyi isimleri oynadı, büyük yıldızlar oynadı. Burada komik veya talihsiz birşey yok.

Yorumlarımızı yazarken birbirimizi kırmamaya dikkat edelim, hepimiz Galatasaray için daha iyi nasıl olur diye birşeyler düşünüp ifade ediyoruz. İyi forumlar.

Farkındaysanız yıllardır kadromuzda dünyanın en iyi isimleri oynadı, büyük yıldızlar oynadı. Burada komik veya talihsiz birşey yok.

Sorun da bu zaten, o yıllarda değiliz artık ne yazık ki. Aldığımız oyuncular ortada. Bir oyuncuyu ilk defa izleyip "aa bu çok iyiymiş hemen alalım" demek benim mantığıma aykırı. Önce araştırıp bir bakmak bu kadar mı zor elinizin altında net var. Ayrıca ben nerede komik demişim? Size de iyi forumlar.

Bu mantıkla hareket edersek; senelerdir Fransa Ligi' nde çeşitli takımlarda takip ettiğim Ukrayna' lı forvet Sergiy Gladyr bu sezon Monaco takımında iyi bir performans gösterdi ama kendisine Galatasaray' ın ihtiyacı var mıdır ya da yok mudur tartışılır
Gladyr şu anki ortamda bizim takımda gayet oynar :)

Sorun da bu zaten, o yıllarda değiliz artık ne yazık ki. Aldığımız oyuncular ortada. Bir oyuncuyu ilk defa izleyip "aa bu çok iyiymiş hemen alalım" demek benim mantığıma aykırı. Önce araştırıp bir bakmak bu kadar mı zor elinizin altında net var. Ayrıca ben nerede komik demişim? Size de iyi forumlar.

Gladyr şu anki ortamda bizim takımda gayet oynar :)

Bu sezon bizim anlaştığımız isimler kariyerleri ortada üst düzey oyuncular. Olivia Epoupa'da Zandalisini gibi gelecek vadeden genç bir oyuncu. Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte kendi poziyonlarında önemli oyuncular, yine Moriah Jefferson büyük yıldız olabilme potansiyeli taşıyor, eğer bir sakatlık yaşamazsa önünüzde ki yıllarda Taurasi, Maya Moore, Augustus, Tamika, Angel, Pondexter vs oyuncuların seviyesine yükseleceğini düşünüyorum. Cecilia Zandalisini alabileceğimiz bir oyuncu. 3-4 poziyonu olarak eksik olduğumuz düşünülüyorsa ihtiyacımız olduğu belirtilir. Bu isim dünyaca ünlü bir isimse de belirtilir, biz kadın basketbolda bu seviyede ki bir çok oyuncuyu transfer ettik.

Komik diye sizden önce bir başka üye yazdı. Sizin talihsiz demenizde farklı bir durum değil. Bu konuyla ilgili daha fazla yazmaya gerek yok, eğer iletmek istediğiniz başka birsey varsa özel mesaj yoluyla iletebilirsiniz. İyi günler.

Son düzenleme:
Eski Çamlar bardak oldu reisler ayağınız yere bassın azcık halihazırdaki başkanımız DUrsun Özbek hatırlatırım :)

Bu yıl transfer ettiğimiz Olivia Epoupa gibi yıldız olma potansiyeli taşıyan genç bir oyuncudan bahsediyoruz. Sadece bir iki yıl Euroleague'de boy göstermiş, Famila Schio gibi ortalama bir takımda ortalama istatistiklere sahip bir oyuncuyu alınamayacak bir oyuncu gibi yansıtmaya gerek yok. Tekrardan takıma dönen Jelena Dubljeviç'in Usk Prag ve bizde neler yaptığı ortada, Zandalisini gibi genç potansiyel taşıyan oyuncuları alamayacak kadar da düşmedik. Bu yıl gayet iyi kadro kurduk, iyi bir kıta dışı hamlesiyle bu takım şampiyonluğa oynayacaktır.

Son düzenleme:
Konu başlığını Eurobasket Women 2017 olarak değiştirilmesini tavsiye ediyorum. Bu yaz erkekler şampiyonası da var.

Belcika 2 macini da kazandi grup lideri olarak cikmayi garantilemedi mi arkadaslar , hem karadagi hem de rusyayi yendi bugun yenilse bilse grup lideri degil mi yoksa soyle bir senaryo mu var ?

Belcika karadagi 66-64 yendi - Rusyayi uzatmada 76-75 yendi simdi son maci letonya ile - kazanirsa otomatikmen zaten lider de kaybettigini dusunursek rusyanin da 3 farkla karadagi yendigini dusunursek liderlik icin ikili averaja mi girecekler. Konuyu bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.

maclari yazayimda buradan dogruca degerlendirin size zahmet.

Belcika 66-64 Karadag
Belcika 76- 75 Rusya

Rusya 71-59 Letonya
Rusya 75-76 Belcika

simdi buna gore son maclar

Belcika Letonya ve Rusya Karadag - diyelim ki Belcika yenildi ve Rusya yendi o zaman grup lideri kim oluyor acaba ? Eger cevap Rusya olur ise o zaman biz turkiye icin nasil grup lideri oldu diyebiliyoruz cunku ayni sartlar bu gruptada gecerli - kafam almadi benim ????

Sırbistan da 2 maçını kaybetmiş...
Son maçı alıp çeyrek finalde karşımıza çıkarlarsa hiç şaşırmam. Olabilecek en kötü senaryo bu olsa gerek.

@Mehmet Derin, abi benim de kafamı karıştırdın şimdi. Galiba 3'ünün kendi aralarındaki skorlara bakacaklar öyle bir durum olursa. abi

Sırbistan da 2 maçını kaybetmiş...
Son maçı alıp çeyrek finalde karşımıza çıkarlarsa hiç şaşırmam. Olabilecek en kötü senaryo bu olsa gerek.

@Mehmet Derin, abi benim de kafamı karıştırdın şimdi. Galiba 3'ünün kendi aralarındaki skorlara bakacaklar öyle bir durum olursa. abi

Tolga benimde kafami Ntv spikeri karistirdi - 2 macini kazanmis Turkiye icin grup lideri olmayi garantiledik derken ayni sartlar Belcika icin ise yenerse grup lideri oluyor dedi. anladiysam arap olayim. 2 grubu birden inceledim sartlar 100 de 100 ayni, nasil oluyorda biz garantilemisiz yenilsek bile- nasil oluyorda belcika garantilemek icin yenmesi mecburiyeti ? bilmedigimiz ne var acaba ? matematigim mi kotu anlamadim.

Belçika kaybeder, Rusya kazanırsa, Letonya ile beraber 3 takım 3lü averaja girer, kendi aralarında oynadıkları maçlarda en iyi averajı olan yukarda kalır.

Türkiye'nin Belçika'dan farkı şu; Belarus sonuncu olduğu için bizi yense de önemi yok çünkü hala onlardan 1 galibiyet fazlamız olacak. İtalya ve Slovakya'yı da yendiğimiz için onların bizi geçme şansı yok.

@Mehmet Derin

Tskler Yasin Bey , simdi anladim olayi - Belcika letonya ile degilde karadag ile yapiyor olsaydi garantilemis olacakti. Tekrar saolun.

Ekrem hocayida anlamak mumkun degil, grup liderligini garantilemissin ve gecen mac neredeyse yorgunluktan bitaf dusmus Hollingsworty oynatiyorsun. onemsiz macta ben olsam kesinlikle dinlendirirdim.

Sırbistan , slovenyayı 19 farkla yenerek işleri karıştırdı biraz , gruptaki diğer maçta fransanın yunanistanı yenmesi ve sırpların gruptan 2.çıkması lazım , yunanistan fransayı yenerse grupta 3.olucaklar d grubu 2.sini eleyip bize rakip olabilirler çeyrek finalde daha kolay rakipler varken son şampiyonla eşleşmemiz iyi olmaz.

Ekrem hocayida anlamak mumkun degil, grup liderligini garantilemissin ve gecen mac neredeyse yorgunluktan bitaf dusmus Hollingsworty oynatiyorsun. onemsiz macta ben olsam kesinlikle dinlendirirdim.

Takımın başında sen olmadığına göre sorun yok o zaman. Bi zahmet Ekrem hoca kadar bilmeyin. 14 dakika oynadı zaten, idman maçı gibiydi.

Önceki maçlarda çok süre alanlar için iyi bir idman oldu, dinlenerek geçirdiler. Çeyrek finale herkes dinç çıkacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Guzel kardesim fikir beyan etmisim. ben olsaydim demisim, yine soyluyorum ben olsaydim 14 dakika degil 1 dakika dahi oynatmazdim fuzuli macta - antreman zaten yapiliyor fazlasiyla!!!

Şimdi tekrardan eşleşme ağacına baktımda fransa eğer 2.olursa finale kadar hem ispanyadan hem fransadan kurtuluyoruz ama çeyrek finalde sırbistanla eşleşicez aslında daha makul olanı bu diğer türlü fransa lider çıkarsa gruptan yarı finalde rakibimiz fransa olur.

Guzel kardesim fikir beyan etmisim. ben olsaydim demisim, yine soyluyorum ben olsaydim 14 dakika degil 1 dakika dahi oynatmazdim fuzuli macta - antreman zaten yapiliyor fazlasiyla!!!

Böyle turnuvalarda oyuncuların ritmi çok önemlidir. Maçlar sezona yayımladığından oyuncuların dönemlik formları turnuvanın kaderini belirler. Bu yüzden koçlar çok süre alıyor da olsalar oyuncuların ritim kaybetmemesi için dinlendireceği maçlarda bile az da olsa süre verir. Bu maç ritminin kaybolmaması içindir maçta 10-15 dk oynamak oyuncuyu çok fazla yormaz zaten.