Bu kadar favori gösterilip böylesine ezildiğimiz bir milli maçımızı hatırlamıyorum bayanlarda. Yunanistan resmen ders veriyor bizimkilere. Tabi bunda Hollingsworth dışında başka bir planımızın olmayışıda etkili.
Bu maçın bir izahı yok, kaybedebilirsin ama böyle değil! Ekrem hoca iyi bitirdiğimiz grup maçlarından sonra bu maçta benim için hayal kırıklığı oldu.
Bunun dışında bu maçın favorisi olduğumuz doğru, ama iki takım arasında kadro olarak bizim lehimize bir fark yok. Kendimizi kandırmaya gerek yok, son yılların en kötü kadrosuyla oynuyoruz. Quanitra ve Işıl dışında iyi oyuncumuz yok. İki takımda benzer özelliklerde takımlar, ben kazanacağımızı düşünüyordum, bunun nedeni de savunmamız ve buraları daha çok oynamış olmamızdı. Ama bugün çok kötü savunma yaptık.
Bitik vaziyetteki Birsel ve Şaziye, hicbir zaman potansiyeli yansıtamayan Olcay, Tuğçe, bu seviyelerin oyuncusu olmayan Tilbe, Ayşe ve Pelin'le mi daha iyi kadroyuz yani. Dediğim gibi Quanitra ve birazda Işıl dışında iyi oynayan oyuncumuz yok malesef. Bu takımın hucüm gücünün %60'ını oluşturan Nevriye ve Latoya'da yok. Hadi Quanitra dengeliyor, ya Nevriye'nin boşluğu?
Karşı tarafta Evanthia Maltsi gibi bir efsane var, 38 yaşında ama her maça damga vuruyor, çok özel bir oyuncu, onun gibi skorer bir kısamız milli takımın tarihinde olmadı. Kaltsidou gibi bir tecrübe var, Spanou gibi iyi genc oyuncuları var. Ortada bizim lehimize bir kadro farkı yoktu.
Bu takımın acilen yeni bir yapılanmaya gitmesi lazım, bazı oyuncuların parayı değil oynamayı seçmesi lazım!
Bu şampiyonada bizim için sona erdi, canları sağolsun, inşallah önümüzde ki turnuvalarda daha iyi bir yapılanmayla iyi sonuçlar alırız.
Birsel kulüp takımındaki loserlığını milli takıma taşımaz umarım. Lindsay Whalen gibi bir guardımız olsaydı keşke.
Dün yapmış olduğu söyleşide "dünyanın en büyük kadın takımı olacağız" diyen ekrem memnun (ki sahip olduğu 304 puan ile 1000 puanlı USA takımının nasıl önüne geçeceği ancak Jay Leno tarafından yanıtlanabilir) iş parke üzerinde kendini göstermeye gelince bizim 13 basamak altımızda yer alan FIBA Dünya 20. ve 63 puanlı Yunanistan'dan 30 sayı fark yemeyi başardı, umarım istifa etmenin onurlu bir davranış olduğunu bilen bir kişidir.