Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Turnuvanın favorisi kesinlikle biziz. İspanya ve Fransa gruplarda o kadar iyi performans gösteremedi, yaşı geçmiş çok oyuncu var iki takımda da. İspanya daha tecrübeli ama Fransa daha atletik ve genç. Lakin iki takımdan da iyi olduğumuzu düşünüyorum.
İtalya maçı dışındaki gibi oynarsak yani kendi oyunumuzu oynarsak altın madalyayı alırız bu sefer. Tek dezavantajımız kritik anlarda sorumluluk alacak bir winnerin olmaması. Onun haricinde turnuvanın kadro ve hoca olarak en avantajlı takımıyız.
Kuanitra ve Işıl dışında istitkrarlı oynayan oyuncumuz yok. Beş başlayan diğer oyuncularımız Birsel, Bahar ve Tuğçe'nin ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Tuğçe'nin zaten ribaund almaktan başka bir numarası yok, Bahar desen hep soktuğu şutları sokamamaya başladı iyice. Birsel ise artık klasikleşmiş rezil turnuvalarından birini oynuyor. Onu izledikçe Fenerlilerin sürekli neden küfür ettiklerini daha iyi anlıyorum.
Kadro olarak çok iyi durumda olmasak bile diğer takımlara bakınca şampiyonluk şansımız olduğunu düşünüyorum. Fakat bütün oyuncularımızın maksimum katkı verip iyi oynamaları gerekiyor.
3'de 3 yapıp grup lideri olduk ama çeyrekte işimiz çok kolay değil. Eski turnuvadakiler kadar iyi bir kadro yok belki ama Prince, Vadeeva ve Belyakova çok iyi hücum üçlüsü, iyi savunmamız lazım.
Kadro olarak nasıl iyiyiz ya? Nevriye bu takımın yarısı belki de daha fazlasıydı. Tamamen Q, biraz da Işıl götürüyor takımı. Bitik Belarus karşısında oynar ancak diğerleri.
Hemen hemen butun takimlarin maclarini iyi kotu takip ettim. Tecrubelerim eger beni yaniltmiyorsa Ispanya bu takimlara 1 gomlek fazla. hem oyuncu kalitesi hemde dinamizimleri ust duzey - nasil ki fenerde ki Ekpenin avrupa da muadili yok , emin olun ki Sanhco Little inda diger takimlarda muadili yok.
Gelelim bizim sansimiza - sadece Hollingsworthle nereye kadar ?? iyi bir rakibin center pozisyonunda ki oyuncusu Quanitrayi durdurdugu taktirde inanin bana 50 sayiyi gecmemiz mucize. Dis atislarimiz iyi degil, insiyatif alipta takimi saha kaldirayim diyecek oyuncumuz da yok. gecmiste Nevriye bunu yapiyordu, ama simdi center oynayan oyuncumuzla mac kazanmaya calisiyoruz.
Sadece bununla mac kazanilsa her yil Nba de New Orlens Pelicanin sampiyon olmasi lazim Antony Davisten dolayi.
Letonya Sırbistan'ı 75-70 yenerek çeyrek finale yükseldi.
Letonya'da Vitola'nın performansı çok iyiydi, maçın oyuncusu seçilen Anete Steinberga'da galibiyette başrol oynadı, Letonya eskiye göre daha zayıf kadrosuyla çeyrek finale çıktı.
Letonya'da Anete Steinberga 18 sayı 11 ribaund 5 asistle, Kristine Vitola 19 sayı 4 ribaund 3 asistle galibiyette başrol oynadı.
Sırbistan'da Tamara Radocaj 14 sayı, Jelena Milovanoviç'ı 13 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.
Diğer eşleşmede tecrübe ve gençliğin birlikteliği Slovakya'yi zafere taşıdı. Slovakya Ukrayna'yı 82-68 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.
Çok sevdiğim oyunculardan Zuzana Zirkova 36 yaşına geldi ama hâlâ maçlara damga vuruyor, 31 sayı 5 ribaund 7 asist takımını çeyrek finale taşıdı, takımın genç yıldızı Barbova Balintova'da 17 sayı 6 ribaund 5 asistle oynadı.
Ukrayna'da Alina Iagupova'nın 24 sayı 5 ribaund 7 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.
İtalya Macaristan'ı 49-48 yenerek çeyrek finale yükseldi, büyük çekişmeyle geçen maçı geriden gelerek kazandı İtalya.
İtalya'da Cecilia Zandalisini 17 sayı 9 ribaund 2 asistle, Francesca Dotto 12 sayı 4 ribaund, Giorgia Sottona 12 sayı 3 ribaund 2 asistle galibiyette başrol oynadı.
Macaristan'da Tijana Krivacevic 15 sayı 8 ribaund 2 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Vandersloot çok kötü yüzdeyle oynadığı maçı 6 sayı
5 ribaundla tamamladı. 6'da 0 üçlük, 9'da 3 ikilik.
Yunanistan Rusya'yı 62-58 yenerek çeyrek finalde ki rakibimiz oldu. Yunanistan'ın çok iyi savunmasının yanı sıra Rusya'nın çok kötü şut yüzdeside bu skorda etkili oldu.
Yunanistan'da Styliani Kaltsidou 24 sayı 9 ribaund 2 asist, Evanthia Maltsi 15 sayı 6 ribaund 4 asislik performanlarıyla galibiyette başrol oynadı.
Rusya'da Maria Vadeeva 18 sayı 21 ribaund 2 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.
Zandalasini, Iagupova, Meesseman, Petrovic, Katsidou, Sancho, Robinson, Maltsi, Torrens, Quanitra ve Babkinayı bu arma altında görebiliriz umarım bir gün.
Müthiş oyuncular.
İspanya-Belçika, Türkiye-Fransa yarı finali bekliyorum. Diğer tarafta İspanya favori konumdayken, bizim tarafta Fransa belki bir tık önde gözüksede ben şansların eşit olduğunu düşünüyorum. Gününde olan kazanacak ama içimden bir ses bizim kazanacağımızı söylüyor. İnşallah yanılmam. Ama ne olursa olsun Yunanistan'ı geçmemiz halinde Nevriye'siz ilk turnuvayı başarılı şekilde tamamlamış oluruz.
Farkı bir ara 10 sayıya kadar çıkarttık ama ikinci yarının son bölümünde aşırı kötü oynadık ve ilk devreyi Yunanlar 6 sayıyla önde kapadı. Bizden 1 maç daha fazla oynamalarına rağmen gayet iyi durumda rakip takım. Ama Ekrem hoca ayarı verir.