Eurochallenge 2. Tur 1. Maç | Galatasaray CC 91 - 104 Virtus Bologna

Re: Eurochallenge | Galatasaray: 91 - Virtus Bologna:104

Ben yorgunluğa kesinlikle katılmıyorum. İki takım da 8 kişi oynamış. Onlar 25'inde yani maçtan 2 gün önce Biella deplasmanına gidip, sonra da Türkiye'ye gelip bizle maç yapmışlar. Biella maçında bizim maçtan sadece Jamie Arnold fazla olarak oynamış.

Bizim oyuncularımızdan 2'si ise 24'ünde All-Star'a çıkmış. Lig maçımızı da 21'inde oynamışız. Gurovic oynamamış üstelik o maçta. 7 kişiyle oynamışız.

Kalite olarak bizden öndelerdi, kalite ile aldılar ama kesinlikle fiziksel açıdan kazanmaları diye birşey söz konusu olmaz. Yukarıdaki tarihler bunu açık şekilde gösteriyor.

Bende Kerem gibi düşünüyorum dar rotasyon ve yorgunluk konusunda.Rakibin rotasyonuda aşağı yukarı bizimle aynı seviyedeydi.

Tek üstünde durulabilecek fark bizim oyun kurucusuz oynamamızdı.Diğer önemli bir handikapımız ise coaching olarak iyi yönetilemiyor olmamız.

Bu maça özel bir durum olarak kastetmiyorum bunu genel hatları ile ne Özyer nede Mincinözlü bizi 20 senedir hasret olduğumuz hedefimize götürecek çapta değiller.

Birde şampiyonluk söylemi bu sezonki kadro düşünüldüğünde komik kaçıyor.Bu kadro şampiyon falan olamaz kendimizi kandırmayalım.1 değil 3 uzun da alsak mümkün görünmüyor.

O şansa biz geçen sezon sahiptik fakat imparator Özyer sağolsun Hosley i tercih etmeyip Johnsen i alarak,Fastih gibi takıma faydalı bir uzunu oynatmayarak,hadi oynatmıyor yabancı bir uzun almayarak ve de doğru düzgün tek set oyunu çizemeyerek bu şansı da tepmemize neden oldu.

Bu sezonki kadroda veteran oyuncu çok fazla.Kadroyu kuran imparator Özyer di sanırım.

Bu sezonki kadroda veteran oyuncu çok fazla.Kadroyu kuran imparator Özyer di sanırım.
Evet Murat özyerdi ona bu kadronun neler yapabileceğini gösterme fırsatını vermeyende bu basketbol şubesi sorumlusu....
Buyrun önümüzde hiç bir hedeften çıkılmamış kaybedilmemiş bir sezon ne avrupada nede türkiyede. vede ligde 2. durumda bir takım artı yabancı transfer hakkı yerli transfer hakkı hepsi mevcut hepimiz şampiyonluk istediğimize göre önümüze bakalım boş kavgaları laf atmaları bırakalım...

Anlamadığım bir şey var; bu yenilgide Koray hocanın suçu ne? Gerçekten merakımdan soruyorum; 3. periyotta siz olsanız ne yapardınız, kimi alırdınız oyuna?

Bize yakışacak hoca değil diyen arkadaşlardan bunun altını doldurmasını rica ederim, "N'olcak bu takımın hali" geyiği olarak kalma riskleri var...

Maça dönersek, zaten o kadar abartı bir fark yemedik. Earl Boykins'e 3 milyon $ sayan, kupanın favorilerinden bir takım vardı karşımızda, ilk yarı aslanlar gibi de mücadele ettik.

Bu takımın rotasyonuna Milo ve guard'lar katılınca, hele de bir 4.5 transferi olursa... İlk defa bu sene takımdan umutluyum.

Son olarak sadece benzetme için soruyorum: Kewell - Nonda - Linderoth - Servet - Lincoln'süz oynayıp Sivas'la berabere kaldık diye suç Skibbe'nin mi? Bu sezon umutlarımız bitti mi? İyi düşünmek lazım...

Fevzi Genç' Alıntı:
Evet Murat özyerdi ona bu kadronun neler yapabileceğini gösterme fırsatını vermeyende bu basketbol şubesi sorumlusu....
Buyrun önümüzde hiç bir hedeften çıkılmamış kaybedilmemiş bir sezon ne avrupada nede türkiyede. vede ligde 2. durumda bir takım artı yabancı transfer hakkı yerli transfer hakkı hepsi mevcut hepimiz şampiyonluk istediğimize göre önümüze bakalım boş kavgaları laf atmaları bırakalım...

Avrupa'da hedeften cıkılmadı sözüne katılmıyorum.uleb'den elenmek ilk turda daha ne olsun.Ve murat hocayada fırsatların verildigini düşünüyorum.Acıkcası sampiyonluguda hayal gibi görüyorum.Umarım yanılrım.

Faruk abi benim sorum gayet basit. Biz oyunu o noktaya kadar getirdik ve öndeydik. Bunu yapan Koray Hoca idi. Ama rakip geriden gelip bizi geçti ve o anda da sahada o 8 farkı yakalayan takım vardı. E 8 fark yapabiliyorsa takım demek ki müdahale edecek birşeyler varmış diye bakıyorum demek ki yenebilirmişiz diye bakıyorum. Koray Hoca o noktaya kadar süper getirdi maçı ama o noktada tıkandı maç ve o duruma gelmesinde eksik kadro olmamızın kesinlikle alakası yok. Çünkü kesinlikle rakip bizden daha yorgun ve yaş ortalaması yüksek bir kadroya bir sahipti. Yaş ortalamasına bizzat baktım. Koray Hoca'yı o noktaya getirdiği için övüyorsam seri yediği için de eleştirmeliyim değil mi?

Katılıyorum Kerem de...
öncelikle koray hoca eleştirilerini kimlerin yazdığına bakmadan anonim sordum...

sorun şu ki mesela hangi dakika hangi hamle yapılabilirdi? işin bu basketbol yönünü tartışmaktan yanayım.
çünkü bana kalırsa 3. çeyreğe de iyi başladık. ama 2-3 hücumdan boş dönünce biz sarsıldık, rakip coştu... o noktada koray hoca'nın elinde ne vardı da yapmadı...

hemen ekleyeyim: tv'de maçı yorumlayan çetin yılmaz da koray hocanın taktik manada her şeyi denediğine dair bir takım şeyler söyledi.... ki haklı bence de... işte o anlarda safkan bir point guard'a ihtiyaç duyuyor insan.... lincoln örneğini bu yüzden verdim. sivas maçını 900 dakika oynasak bundan iyi sonuç çıkmazdı....

Fevzi Bey, takım oynadığı basketbolla umut veriyor muydu? Murat Özyer'in bu takımı büyük başarılara taşıyamayacağı açık ve netti. Kendisiyle ikinci sezon devam edilme kararı olumluydu bana göre, gerekli şans verildi; fakat Özyer bu şansı kullanamadı.

Yönetim de sene başında doğru bir karar olan Özyer'le devam etmeme kararından vazgeçerek, yerli transferi yapmayarak çok büyük hata yapmıştır, hala profesyonel bir yapılanma yoktur; ancak bu Murat Özyer'in istikrardan bahsederek iki sezonu çok farklı uçlardaki sistemlerle oynamasını, 4 numaradan oyun kuracağım deyip bunu bir türlü sahaya yansıtamamasınıı, yerden blok kavramını vurgulayıp, yumuşak bir potaaltı kurduğunu, sessizlikle geçen molaları ve maç içinde de son derece yetersiz coachinge sahip olduğu gerçeğini değiştirmez.

Koray Hoca konusunda da karar vermek açısından erken olduğunu düşünüyorum, Play-offlara doğru her şey yavaş yavaş şekillenecektir tahminimce. Dünkü maçta mola almakta biraz gecikmiş olabilir, izlerken düşünmedim değil; ancak Koray Hoca'nın ileride başarısız olması Özyer'in görevden alınmasının yanlış olduğunu göstermez.

Dünkü maç konusunda Faruk Tanrıyar'a katılıyorum ayrıca. Şu rotasyonla daha fazlasını da beklemiyordum açıkçası. Kerem, ilk yarı Polat 4 dakika oynamıştı hatırlıyorum, Hüseyin 17-18 dakika oynadı, Graves hiç çıkmadı, Murat o sıkıntılı döneme kadar uzun süre sahadaydı. Biz 7 kişilik rotasyonu o kadar dengeli kullan(a)madık zaten, sorgulamaya başlayacaksak ilk yardıan başlamalıyız; ama Polat girdiğinde de potalatı savunmasının nasıl yumuşadığını gördük, Cemal de sadece 16 dakika sahada kalınca bir yerden sonra. Şu kadro yapımız asla Virtus kadrosuyla karşılaştırılamaz, Ford'un farkın açıldığı dönemde potaaltında ne kadar etkin olduğunu gördük. Guard yok, potaaltında atletik oyuncu eksikliğimiz var. Transfer ve sakatların iyileşmesiyle bu sorun çözülmediği sürece bu tarz maçları bir yere kadar getirip kaybederiz zaten.

Faruk abi maçı biz çok daha önceden de koparabilirdik Murat biraz daha gayretli olsa eğer. 3-4 pozisyon rakibi uzaktan tutarak 3'lük yememize sebep oldu. Koray Hoca o anda Murat'ı çıkardı ve biraz fırçaladı. Murat'ın maçın başındaki amatörce hareketleri ve faulleri maçın sonucuna direkt etki etti bence. Çünkü o sıralar inanılmaz şekilde hücumda iyiydik. Aynı şekilde Cemal'in yaptığı amatörce faulleri de es geçmemek lazım. Kadro kısıtlı iken ve bu iki oyuncu bu kadar güzel şans yakalamışken bunu daha iyi değerlendirmeliydi. Bu konuda da Koray Hoca'nın yapacağı birşey yoktu.

Ama maç o şekilde giderken bir şekilde oyuncuları etkilemeli ve ruhlarını sahaya koymalarını sağlamalıdyı çünkü bu benim Koray Hoca'da en beğendiğim özellik ama üçüncü periyotta bunu göremedik. Biraz önce de dediğim gibi ilk yarıyı inanılmaz şekilde oynayan takımın koçunu ve önceki maçlarda oyuncuları inanılmaz motive eden takımın koçunu tebrik ediyorsam maç giderken Graves ve Gurovic gibi hücum silahlarımız da sahadayken oyuna etki edemeyen koçu da eleştirebilirim.

Tüm bunlara da katılıyorum... Ama işte insani unsurlar bunlar.
Karşında Banvit falan olsa neyse de Boykins'li, Koponen'in bile coştuğu bir Virtus olunca, moral çökmeler yaşanabiliyor...

Koray hocadan sezon boyunca çok büyük hamleler beklemek doğru olmayabilir. Zira hem geçmiş koçluk kariyeri pek parlak değil, hem de basketbola uzun süre ara vermiş olması bazı noktalarda kilitlenmesine sebep olabiliyor.

Sonuçta elimizde defalarca şampiyonluk yaşamış, kupalar kaldırmış, üst düzey takımlar yönetmiş bir teknik kadro yok. Koray Mincinozlu elinden geleni yapıyor ama, ondan Ettore Messina, Aito Reneses Garcia, Zeljko Obradovic performansı beklemek gerçekçi değil.

Kritik nokta şu: Koray hoca takımın başına geçtikten sonra dört maç üst üste kazandık ve Telekom maçı ile birlikte Bologna'ya kaybederek iki maçlık bir yenilgi serisine geçtik. Kadromuzda önemli eksikler olsada, iki maçı da içeride farklı sonuçlarla kaybetmemiz mühim bir handikap. Önümüzde zorlu bir Antalya deplasmanı var, şayet bu maçı da kazanamazsak ciddi bir ivme kaybetmiş olacağız ve Koray hocanın işi çok daha zorlaşacak. Dilerim böyle olmaz ve yeniden uzun bir galibiyet serisi yakalarız...

Ben gayet mutluyum düne dair.Murat abiyle maç önü muhabbeti olsun,Earl Boykinsi canlı izleyebilmem olsun güzeldi benim için.İlk yarı süper hücum ettik ama guard eşleşmesinden dolayı 15'e gidebilecek devre yakın bir skorla bitti.
Faul problemi ayyuka çıkınca 2. devre erken koptuk malesef.İkinci yarı Bologna'dan resital izlediğimizi de belirtmek lazım.
Sonuç olarak sevdiğim insanlarla geyt güzel bir maç izledim.Takım da elinden gelenin en iyisini yaptı.Atkins,Milo ve uzunla birlikte iki gömlek üste çıkarız.
Emre Doğanla tanıştığıma da memnun oldum. :)

Maçın tekrarını seyrettim bugün,ona göre yorum yapacağım.
Ben düne dair tepkiliyim Koray Hoca'ya,hataları olduğuna inanıyorum.
60-52 önde idik sanırım,böyle bir durumda rakip farkı kapamaya başlayınca 60-57 olunca bir mola alsak maç skoru böyle mi olurdu,bence olmazdı. Ya da fark biraz daha açılınca bir mola daha alsaydı Koray Hoca durum böyle olur muydu,belki olurdu ama olmayabilirdi de...

Bizim dünkü maçı kaybetmemizdeki başlıca faktör sakatlardı ancak maçta yapılan hataları da görmezden gelemeyiz. Bana kalırsa 3. periyotun bitmesine 3-4 dk kala Koray Hoca maçı kafasında bitirdi ve de o dakikadan sonra ne motivasyon anlamında ne de teknik anlamda birşeyler vermedi takıma.

Bunlara rağmen hocayı çok fazla eleştirmek doğru değil bence. Eleştirilmesi gerekenler iki maç kazanınca takımı şampiyon ilan eden,iki maç eksiklerle birlikte kaybedince de takımı sonuncu ilan edenler. İnanıyorum ki bu takım başarılı olacaktır.

Son olarak sakatlarımızı düşünelim ve şöyle bir örnek verelim:
Fenerbahçe Ülker'in kadrosunu düşünelim ve de sakatlarımızı onlarla karşılaştıralım,kalite olarak değil rotasyonda üstlendikleri görev olarak.

Cüneyt Erden-Damir Mrsiç
Rashid Atkins-Marques Green
Tufan Ersöz-Ömer Onan
Dejan Milojevic-Mirsad Türkcan
Yeni Uzun-Oğuz Savaş

Mincinozlu'nun mesajı kime?

FIBA Eurochallenge'da Virtus Bologna'ya evinde yenildikten sonra Galatasaray Cafe Crown coachunun sözleri tartışma yarattı.

İtalyan temsilcisi Virtus Bologna'ya son 6 dakikada boyun eğen Galatasaray Cafe Crown'da coach Koray Mincinozlu mücadele sonrası, "Bir iki tane erken çözülen arkadaşımız oldu. Derhal onların üstüne gideceğim ve diğerlerinin seviyesine çekeceğim" demesi tartışma yarattı.
Mincinozlu'nun bu sözleri Cemal Nalga ve Erdem Türetken için söylediği öğrenilirken bunun maç içindeki konuşmalarla ilgili olduğu belirtildi. Cemal ve Erdem'in bençteki ve moladaki sözleri nedeniyle Mincinozlu'nun kızdığı ve bu nedenle maç sonrası oyuncularını uyardığı ortaya çıktı

Böyle birşey varsa ki var gibi duruyor Erdemle Cemal'in kulağının çekilmesi hatta koparılması lazım.Takımın savaşçı iki oyuncusu olarak bilinip böyle yapıyorlarsa ne denir artık...

Nete giremediğim anca yazabiliyorum.
Öncelikle Boykins i canlı izlemek gerçekten başka bir duyguydu. Maç sonunda kendisiyle ufak bir sohbette etme şansı buldum. 3.5 milyon euro yetiyor abimize umrunda değil pek durumlar anlaşılan :)

Maça gelirsek. Maç içinde yediğimiz serinin nedenini düşünmek gerekiyor. Takım içinde bir gerginlik yaşandı. Kimse farketmemiş sanırım. Zaten 6 kişiyle oynadığınız maçta en önemli dişler tartışırsa 20 sayı da yersin 40 sayıda.

Molalarda yaşananlarla ilgili Cemalle hocanın sorunu yok. Bir ara yanlış anlamadan hoca Cemale kızdı ama sonra yanlış anlamayı farkedip özür diledi. Gerçekten güzel bir davranıştı. Cemale yaklaşımıyla ilgili sıkıntı yok. Hatta 3 faul aldığında ciddi telkinlerde bulundu.

Erdem konusunda yorum yapamıyorum. Çünkü öncesi olduğunu düşünüyorum.

Hocanın otoritesi sadece yerlilere değil bu arada. Yabancılara da gerekli tepkiyi sözlü olmasa da farklı şekillerde gösteriyor.

Bologna sistemini kurmuş. Çıktı sahaya son saniyeye kadar oynadı ve kazandı. Koçunun gazını anlamadım. Sinirler zaten gergindi iyice gerdi adam.

Sonuç olarak ben beklediğimi aldım maçtan. Transferleri ve sezon sonunu beklemek gerekiyor tam olarak konuşabilmek için.