Eurochallenge 2. Tur 1. Maç | Galatasaray CC 91 - 104 Virtus Bologna

Re: Eurochallenge | Galatasaray: 91 - Virtus Bologna:104

Gereken herşey yapıldı olayına kesinlikle katılmıyorum. Affedersiniz Virtus koçu kı...nı yırtarken fark 20 iken bizim benchimiz neden yerinde oturup maçı seyretmeyi tercih etti. Benim tartışma yarattığım falan yok. Geçmişte yaptığınız eleştirileri yapmıyorsunuz biraz objektif olmayı deneseniz.

@Kerem abi

Kerem abi 6 kişiyle 20 sayılık farkı nasıl eritelim bana bi söylermisin ? Mola alarak mı ?

Diyelim senin istediğin oldu ve mola aldık . Son çeyrekte 20 sayılık farkı 1 mola ile nasıl kapatacaz ?

Bence burada hocanın yapacağı hic bir şey yok . Hatta 7 kişilik takım , Virtus gibi bir takıma karşı 2,5 çeyrek oyunu üstün götürdüyse , mücadele ettiyse bu Koray Hocamızın eseridir , o bu takıma mücadele gücünü getirmiştir . Bunun için onu eleştirmeye hakkım yok , kusura bakma .

Hakan Apak' Alıntı:
[quote="Berk Tuna Tertipli":bk4k3abc]Sivasspor maçına gittiğim için ne yazık ki izleyemedim. Biri sevaplarımız ve günahlarımızla birlikte, maç analizi yaparsa ben ve benim gibi izleyemenler aydınlanır. Yazana çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar.

Kısaca özetlemek gerekirse....Kısıtlı rotasyon ile elimizden geleni yaptık fakat yorulduğumuz için aşırı şekilde hücüm rebuandu verdik özellikle son periyotta...20-0 lık bir seri yedik...Molaların zamanları hakkında bir fikrim yok bana doğru zamanlarda alınmış gibi geldi...Gurovicin hayalimizdeki Gurovic olmasına daha çok var herhalde, kıpırtı var ama Gurovic Gurovic değil bence...Hüseyin her zamanki gibi ASLAN gibi oynadı....[/quote:bk4k3abc]

Teşekkürler.

Değişikliği sadece oyuncu bazında mı düşünmek gerekiyor Emin.

Molayı almadığı zaman 8 farkla öndeyken rakip yavaş yavaş gelirken öne geçtiği andır ve üstüne 3 hücum daha geçmişken almıştır molayı. Mola kısmını 20 farkla bağdaştırma. 20 fark varken önde olan koç bir yerlerini yırtıyor ama bizim bütün bench uyuyor. (Hoca değil.) Mağlubiyeti hemen kabullenmek niye?

Evet Koray Hoca maçı oraya kadar getirdi ama bu seriden sonra oyunculara taktik vermeyi ve bağırmayı da kesti. Bunu da yanımdakilere söyledim o anda. Şimdi gelip yazmıyorum bunları. Herşeyi yaptı diyorsunuz ne yaptığını da söyler misin? Evet dinliyorum.

Olaya yaklaşımınız beni rahatsız ediyor ondan tepki veriyorum...Yani hiç gerek yokken böyle bir serzenişte bulunmanız bana pek doğru gelmiyor...Gruplardan filan bahsetmişsiniz bu forumdaki grup oluşumlarından bihaber olduğumdan gruplar adına değil kendi adıma konuşuyorum,kendimce olayları yorumluyorum...Yaptığım yorumların beni hangi gruba yaklaştırdığı pekte umrumda değil yani...Neyse fazla uzatmaya gerek yok,yanlış olduğunu düşündüğüm yazınıza cevap verme ihtiyacı hissettim sadece...

Peki Ali Bey teşekkür ederim. O grupta olmamanıza sevindim.

Ama şunu tekrar yazayım da bu konuda taraf olmadığımı anlayın. Geçen hafta bütün takıma tezahürat yapılırken Koray Hoca'ya da bağrıldı ve o bağıranlar arasında ben de vardım. Bu sanırım size Galatasaray Basketbol Takımı'na bakış açım konusunda bilgi verir.

İyi akşamlar.

Bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama zenci olup boyu 2 metrenin biraz üstü olan her adam pota altımızda şov yapıyor. Kaliteleri, yetenekleri, basket bilgileri önemli değil, yerden biraz yükselebilsinler yeter zaten oraya kadar çıkabilen uzunumuz yok. Altan bloklarda pek işe yaramıyor genelde basket faul oluyor.

Gökce Başaran' Alıntı:
Bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama zenci olup boyu 2 metrenin biraz üstü olan her adam pota altımızda şov yapıyor. Kaliteleri, yetenekleri, basket bilgileri önemli değil, yerden biraz yükselebilsinler yeter zaten oraya kadar çıkabilen uzunumuz yok. Altan bloklarda pek işe yaramıyor genelde basket faul oluyor.

Atlet oyuncumuz yok ki uzunları gectim kısalarda da graves dısında ayakları hızlı bir oyuncumuz yok yasına ragmen atkins fena degil bir de.

takımda herkes elinden geleni yaptı 3. periyotta savunma yapamayınca da maç gitti aslında seri 20ye gelmeden bi mola alınabilirdi bizim orada mola diye bağırmamızın sebebi savunmanın düşmüş olmasıydı.maçı izlemeye gelen herkesinde 25 dk maçın kafa kafaya gitmesinde payı vardır herkes elinden geldiğince destek verdi takıma.

Gerçekten bu kadroyla,bu zorluklarla Bologna gibi bir ekip karşısında maç boyunca mücadele etmek hatta önde götürmek zor bir iş.Birdahaki maçada böyle mücadele edersek ben yeneceğimizi inanıyorum tabi eksiklerinde geri dönmesiyle.

valla ben maçı izlemedim ama bir çok eksik olmasına rağmen bayağı çekişmeli geçmiş.inşallah diğer maçlarda tam kadro olup kalan maçları kazanırız.bologna ile beraber bir üst tura çıkacağımıza inanıyorum.

bu arada biri HÜSEYİN'i durdursun!!!

Kim ne derse desin,kim ne olursa olsun biz maçın kırılma anında 27-3 lük seri yiyecek takım değiliz.

7 Kişi ile oynadık evet ama rakipte 8 kişi oynadı sadece.

2.yarı çok kötü savunma yaptık.hücumdada iyi olamayınca adamlar 27-3 lük seri yakaladı ve maçı bitirdi

Arda Öztürk' Alıntı:
Kim ne derse desin,kim ne olursa olsun biz maçın kırılma anında 27-3 lük seri yiyecek takım değiliz.

7 Kişi ile oynadık evet ama rakipte 8 kişi oynadı sadece.
Arda Abi ama onlar 8 kişiye alışmış sezon başından beri böyle ayrıca ellerindeki şutörler ve Boykins faktörü ile hiç hissettirmediler 8 kişi olduklarını.Başları ne zaan sıkışsa üçlük imdatlarına yetişti.Gerçi boş adamı bulup attılar yinede kolay atışlar değildi.
Spormax'dan iki alt yazı geçti.İlki Gs'nin de transfer listesinde olan Gaines Maccabi'ye gitti diye diğeri ise maça gelen az sayıdaki taraftar Murat Özyer lehine bağırdı. İlkini anlarımda ikincisi çok mu önemli bilgi.Bende rakip takım koçuna shut up diye bağırdım onu neden yazmamışlar :) :)

Öncelikle Guroviç gerçekten bitik..Bu sezon hangi maçta izlediysem berbattı.

Basketbolla ilişkisini kesmiş,kafasında tekavüt olmuş.Hala daha kendisinden patlama bekleyenler var her oynanacak olan maçta.

Dünkü maçta tek bir pozisyon var durumun vehametini anlatan;2.07 lik Guroviç
1.60 lık Boykıns e hücum reboundu kaptırıyor yan yana iken.Zahmet edip elini kaldırsa alacak zaten reboundu ama ne gam.Koşulsuz kazanılan 1 milyon doların hayali vardı heralde kafasında takım umurundamı ki.

Dikkatli bakıldığında maç içinde özellikle Hüseyin oldukça tepki gösteriyor Guroviç in bu vurdumduymazlığına.

Acilen bavulu verilip gönderilmeli hiçbirşey olmaz bu adamdan.

Geçen sezonun ortasından beri en azılı Murat Özyer muhaliflerinden biriydim.Geçen sezonun ilk yarısındaki bjk maçından hemen önce kendisinin stajer koç olduğu ve bu göreve teknik olarak yakışmadığını iddia etmiştim.
Bakmayın yeni bir hesap accountuyla yazdığıma 2005 ten beri üyeyim buraya.

Konuya dönecek olursak Özyer in gönderilmesi çok geç alınmış bir karar olması dışında ne kadar doğruysa da;Korac Mincinözlü ile yola devam kararı o kadar yanlıştır.Duygusakl davranıyoruz ve duygusallığın sporda yeri yok.
Koray hoca da hedefleri olan bu takımın hocası olabilecek kapasitede değil.

Herkese Saygılar

Bu takım sene başından beri maç krize girdiğinde sıkıntı çekiyor, Cüneyt, Atkins ve Milojevic'in de yokluğunda böyle seri yemekte şaşılacak bir şey yok.

Ayrıca rakip 8 kişiyle oynasa bile guardsız oynamadı en azından. Üstelik Graves de gayet iyi oynadı; ama ondan bir PG gibi oynamasını beklemek adil olmaz.

Telekom maçı ve bu maç gösterdi ki, şu kadar eksikle normalde de bizden daha iyi bir kadroya sahip olan takımlara karşı maçı bir yere kadar getirebiliyoruz.

Potaaltınada atletik bir oyuncu bir an önce gelsin diye dört gözle bekliyorum; ama pek acele etmiyoruz anlaşılan.Maalesef, sene başında atlet bir potaaltı oyuncusu almamakla hata yaptık, zaten geçen sene bile atlet ve sert potaaltlarına karşı sıkıntı yaşıyorken, bu sene de böyle sıkıntı yaşayacağımız tahmin etmiştik, üstüne bir de Zizic konusundaki hatalarımız eklenince, bir de hala atletik bir uzun transfer etmeyi başaramayınca iyice yumuşadı potaaltımız da.

Onca eksiğe rağmen bu maçta takım olarak iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum.
Ne zamanki takım yoruldu, faul problemleri başladı, o zaman geriye düştük.
Bu yenilgiyi Koray hoca'ya bağlamak doğru olmaz, sakat oyuncularımız iyileştiğinde, eminim herşey yoluna girecek.

Milo ve Atkins'in bu maçta oynamaması bile aslında galip gelmek için çok çaba sarfetmediğimizi ispatlıyor, sahaya bu oyuncular bir şey yapabilirse yapsın, olmazsa yeniliriz diye çıkılmış, buna rağmen iyi direndik mücadele ettik.