Eurochallenge 2. Tur 5. Maç | Galatasaray CC 73 - 80 BC Kyiv

Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Euroleague kollarını açmış Galatasaray'ın teşrif etmesini bekliyor!..

Bizim basketbol geçmişimiz o denli büyükmüş ki, Efes Pilsen'in yıllar evvel kazandığı ve hâlâ büyük bir övgüyle anlattığı üçüncü büyük kupayı (Koraç Kupası, şimdinin tabiriyle Eurochallange) önemsemiyormuşuz!

Hatta bazıları ileri gidip Eurocup'u dahi önemsemediğini söylüyor!.. 30 milyon dolarlık Dinamo Moskova'nın her sene peşinden koştuğu Eurocup!..

Galatasaray, geçen sezon Uleb Cup'ta maçlara gelen seyirci sayısı olarak sondan ikinci idi. Galatasaray'da her sene kadro değişiyor, hiçbirşey uzun vadeli planlanmıyor. Yarın ne olacağı muamma olan bir şubede, basketbolla alakalı/alakasız işler gırla gidiyor!..

Euroleague kollarını açmış Galatasaray'ın teşrif etmesini bekliyor!..

***

Ünsal Y.' Alıntı:
şimdi 2 kritik soru var:

1. İlk maçı oynayan Kyiv kadrosu ; Galatasarayı Hüseyin-Graves-Hosley-Milojevic-Atkins- Murat Kaya olmadan yakalasa sonuç ne olurdu?

2. Galatasaray bir Avrupa Kupasını - tekrar ediyorum; gerçek Avrupa Kupası, Türkiye Kupası değil; 4 takımlı kupa falan da değil- red edecek kadar lükse sahip midir? Ya da şöyle soralım; Galatasaray Virtus'un bile deli gibi saldırdığı bir kupayı red edecek kadar büyük bir basketbol takımı mıdır?

Cevapları size bırakıyorum .

Not: Ahmet Bey; Obradovic'in temsilciliğini geçen yıl benim şirketim yapmaktaydı; bu yıl henüz anlaşma sağalanamadı ; ama yakınen biliyorum ki Türkiyeye rahatça getirilebilecek bir koç . Geçen yıl talibi çıksaydı ; ilk uçakla gelirdi.

1- Tarihi bir fark olabilirdi sanıyorum. İyiki öyle bir durumla karşılaşmamışız...

2- Galatasaray basketbol organizasyonu olarak Avrupa'da geçen sezonki başarıyla adını duyurmaya başladı. Tarihimizdeki en büyük başarı geçen sezonki yarı final idi. Bu çok önemli bir adımdı ama, koç Murat Özyer'i başarısız göstermek için ne yazık ki bunu yoksaymak isteyenler oldu. Galatasaray hedefini direkt Euroleague şampiyonluğu olarak belirlerse sittin sene bu hedefe ulaşamayacağı kanaatindeyim. Kanımca temel çürükken Euroleague'de oynayıp, "averaj takımı" olmak ve bir sonraki sezon Euroelague'den ihraç edilmek yerine; kazanabilecek kupaları hedef olarak seçerek, Avrupa kupasına sahip bir basketbol takımı olarak anılmak ve sağlam bir yapıyla Euroelague'e geçmek daha doğru olacaktır.

Ünsal Bey, notunuza istinaden şunu söyleyebilirim. Galatasaray'a üst düzey bir koç getirmek çok zordur, zira Galatasaray'da ciddi bir yapısal sorun vardır. Sizde bilirsiniz ki, üst düzey hedefleri olan bir koç, çalışacağı takımın antrenman tesisinden, menajerine kadar herşeye ihtimam gösterir. Hangi büyük koç işine karışılmasına müsaade eder?! İyi bir organizasyon olmadan da kariyerli bir koç getirilebilir ama, normalde aldığı paranın kat be kat fazlası verilerek getirilir. Sasa Obradovic, belki kariyer olarak başlangıç safhasında olduğu için getirilmesi daha kolaydır fakat, bu kez de " bizde böyle 'stajyer' koçlara yok" derler.

Zor kardeşim, zor!..
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Ünsal öncelik olarak avrupayı hedeflemek malesef şuan için hayalden öte olmayacaktır.Bu benim kişisel fikrim ,bu şartlar altında bu kupayı almayı düşünen idareci yaptığı iki transferi daha öne almalıydı.Bu gerçekleşmeyince zaten bu kupa otomatikman kaka çocuk moduna büründü,şimdi önümüzde bir şans var şampiyonluk için,belki sana ,bana göre düşük bir olasılık ama o şansı çok uzun süredir yakalıyamıyorduk.

Bence bu sene lig daha önemli avrupa kupası kaçmıyor,sağlam bir yapılanma ile hedefleri gerçekçi kılarak ilerlemek bence daha mantıklı,yoksa boşa attım dolu tuttu felsefesi ile günlük galibiyetlere sevinmek ,bizim için kaçınılmaz olur.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Euroleuge kollarını açmış fenerbahçeyi beklemişse bizi de beklemek zorundadır.Fenerbahçe sanki şu dandik kupayı alarak mı orada mücadele etme hakkı kazandı.Ben her konuda Türkiye'de ki en iyi örnekle Galtasaray'a en yakın örnekle kıyaslarım Galatasaray'ı.Siz Antalya'yla Banvit'le kıyaslayın.Tabii ki o zaman Galatasaray'ı oralara layık görmezsiniz.Tıpkı geçmişte fenerbahçeyi görmedikleri gibi.Öyle ya da böyle onlar Euroleage'de mücadele ediyorsa bizde burada onların tenezzül etmediği kupada başarısızlığımızı tartışıyorsak zaten baştan yanlış yapıyoruz.Bırakalım şu kupalarıda tek hedef belirliyelim.Onun içinde hangi şartlar isteniyorsa onlara yoğunlaşalım.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe olduğu için Euroleague'e almıyorlar. Fenerbahçe "Ülker" olduğu için alıyorlar. Bunun farkındasınız, değil mi?

Beğensenizde, beğenmesinizde Fenerbahçe Ülker'in sürdürdüğü bir düzen var. Ülker hasebiyle Avrupa'nın "A Sınıf" takımları katagorisindeler. Salonlarını da yapıyorlar ve uzun yıllar orada olmaya adaylar.

Bizim hangi katagoride olduğumuzu biliyor musunuz?!

Bizimle birleşecek "A Sınıf" bir takım var mı?

Efes olur sanmayın. Efes birleşecek olsa, Beşiktaş'la birleşir.
Telekom, zaten Euroleague takımı değil...

Euroleague, organizasyonel yapısı bozuk olan hiçbir kulübe kalıcı olarak kollarını açmadı, açmaz!..
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Ahmed Salih' Alıntı:
Fenerbahçe'yi, Fenerbahçe olduğu için Euroleague'e almıyorlar. Fenerbahçe "Ülker" olduğu için alıyorlar. Bunun farkındasınız, değil mi?

Beğensenizde, beğenmesinizde Fenerbahçe Ülker'in sürdürdüğü bir düzen var. Ülker hasebiyle Avrupa'nın "A Sınıf" takımları katagorisindeler. Salonlarını da yapıyorlar ve uzun yıllar orada olmaya adaylar.

Bizim hangi katagoride olduğumuzu biliyor musunuz?!

Bizimle birleşecek "A Sınıf" bir takım var mı?

Efes olur sanmayın. Efes birleşecek olsa, Beşiktaş'la birleşir.
Telekom, zaten Euroleague takımı değil...

Euroleague, organizasyonel yapısı bozuk olan hiçbir kulübe kalıcı olarak kollarını açmadı, açmaz!..
Şu yazdıklarınız ne beni ne sizi ne de fenerbahçelileri ilgilendiriyor.Bu konu sadece yöneticileri ilgilendiriyor.Fenerbahçe bu işi,şu işe yaramaz kupaları da alarak yapmadı.Onlar bu işi yaptıysa bizim basketbol yöneticilerimizde orada niçin olduklarını gösterip en azından fenerbahçenin mücadele ettiği platformda mücadele etmek zorundalar.Herşeyin başıda para değil önce organizasyonumuzu bir düzene sokacağız.Altyapı,salon gibi sorunlara eğileceğiz.Gerisi gelecektir zaten.Bunları da yöneticilerimizin düşünmesi gerekir.Bizlerin değil.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

O "işe yaramaz" dediğiniz kupaların peşinde koşan takımların basketbol geçmişleri henüz herhangi bir Türk takımında yok. Geçen sezon ULEB Kupası'nı alan Joventut Badalona'nın müzesinde biri Euroelague şampiyonluğu olmak üzere beş tane Avrupa kupası var. Bunun yanı sıra oynadıkları finaller var. O takımlar oynadıkları her Avrupa kupası maçını önemserken, Galatasaray'ın, sırf Fenerbahçe Ülker hasebiyle bu kupaları angarya görmesi makul bir düşünce değil.

Ülker'in Euroleague bileti vardı ve her sene oynuyordu. Şimdi o bileti Fenerbahçe Ülker olarak kullanıyorlar. Altyapısı, üst yapısı tamamen Ülker'e aittir.

Galatasaray, kiminle birleşecek, yöneticiler kimi bulsun, Efes Pilsen'den hariç Euroelague'de oynayan başka takım var mı?

Her parası olan takımı Euroleague'e alırlar mı sanıyorsunuz? Şayet öyle olsaydı her sene 4-5 tane Rus takımı Euroleague'de yer alırdı .

Euroelague'de oynamak tabii ki çok önemli ama, Euroleague'e almıyorlar diye diğer kupaları önemsememek vakit ve prestij kaybettirir.

Tarih bilmem kaç kere Euroelague maçı oynayanları değil, katıldıkları organizasyonları kazananları yazar!..
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

İşte sorunda burada.Badalona dediğiniz takım her zaman Barcelona,Real Madrid ve Tau Ceramica'nın gerisinde kalacaktır.Sadece Eurolege nedeniyle bu olacaktır.Aynı son bizide bekliyor.Eğer ki bu kupalarla zaman kaybetmeye devam edersek bizde her zaman Efes Pilsen ve Fenerbahçenin gerisinde kalacağız.Yani Türkiye'ye uyarlarsak:
Barcelona,Real Madrit veTau=Efes Pilsen ve Fenerbahçe
Malaga,Girona,Badalona=Galatasaray
Ülkeleri kendi standartlarına göre sınıflandırdığımızda böyle eşitlikler çıkıyor.Galtasaray Badalona ayarında olmak için değil Barcelona ayarında olmak zorundadır.Bu sorunun çözümünü de siz ya da ben değil yöneticilerimiz arayıp bulmalıdır.Geçmişte Ülkerde yoktu bunu unutmayın.Gelecekte başka yeni sponsorlarda çıkabilir.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Badalona'nın basketbol geçmişi Real Madrid'in, Barcelona'nın gerisindedir ama, Tau'dan öndedir. Badalona şu an geri planda kaldı diye sizi yanıltmasın. Badalona'nın müzesindeki kupa sayısı Efes Pilsen'le, Fenerbahçe Ülker'le mukayese edilmeyecek kadar büyüktür.

Kimse Euroleague'de oynamayalım demiyor ki. Euroelague'de oynamanın belli şartları var ve onları haiz olmadan ancak Eurocup, Eurochallange Cup gibi turnuvalarda yer alınabilir. Eğer şartlar bu turnuvalara yeterli ise, önce bu turnuvalar kazanılmalı...

Fenerbahçe'yi bu konuda örnek almak çok yanlış. Zira onlar hiçbir altyapısı olmadan tamamen hazıra kondu. Peki ellerine ne geçti? Euroelague'de oynuyorlar ama, kazandıkları kayda değer bir başarı var mı? 15-20 yıl sonra yaptıkları bu maçları kim hatırlayacak? Avrupa kupaları var mı?

Efes Pilsen, Euroleague'de oynuyor fakat, Koraç Kupası'yla övünüyor!.. Sizin mantığınıza göre Koraç Kupası'nı utanç vesilesi olarak mı görmeleri lazım?

Her neyse sevgili kardeşim; biz ne dersek diyelim, siz Euroelague şampiyonluğunu (!) kafanıza koymuşsunuz... Bu hedefi kafanıza koymuşsanız çok uzun bir süre daha beklemeye razı olmanız lazım. Yahut "Euroleague'de oynamak bize yeter, sonuç mühim değil, averaj takımı olsak da farketmez" diyorsanız, bekleyeceğiniz süre biraz daha kısa olur...
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Ahmed Abi:Türkiye'de basketbol kaç senedir gerçek anlamıyla oynanıyor?Efes ya da herhangi bir Türk takımı için o zaman alınan Koraç Kupası her zaman önemli olacaktır(Türkiye'ye basketbolu tanıttığı için,Avrupa'da çok önemli olduğu için değil)O zamanla şu andaki basketbolu kıyaslamanız bence doğru değil.
2. kıyasınızı da doğru bulmuyorum.Çünkü Badalona'yla Real Madrit ya da Barcelona kıyaslanmalı,Fenerbahçe ya da Efes Pilsen değil.Galatasaray'la da özellikle Fenerbahçe kıyaslanmalı.Bir kıyas yapılacaksa bu kıyaslamanın en doğru olması için en çok benzeşmenin olması gerekir.Bunun için bence kıyaslama bu şekilde yapılsa daha doğru olur.Tekrar olacak ancak ligimizi İspanya ligine uyarlarsak:Fenerbahçe=Real Madrit Galatasaray=Badalona oluyor.Ben diyorum ki Fenerbahçe Türkiye'nin Real Madrit'iyse Galtasaray Barcelona'sı olmak zorundadır.Badalona'da mesele Banvit olsun,ama biz değil.
Ben gidelim hurra Euroleage şampiyonu olalım da demiyorum.Orada mücadele ettikçe bazı şeyler oturucak er ya da geç çok önemli bir nokta ya geleceğiz.Bunun yoluda şu kupaları almaktan geçmiyor.Ya da şu kupaları çok fazla önemsemekten.Bunun yolu bu hedefi ortaya koyup organizasyonu sağlam temeller üzerine koymaktan geçiyor.
Ayrıca Eurolege'de averaj takımı olacağımızı sanmıyorum.Orada mücadele etseydik en azından Ziziç'in bile kaçarcasına gideceğini mi sanıyorsunuz.Kadromuzda ona göre şekillenecektir.
Ayrıca bence fenerbahçede Euroleage'de başarılı sayılır.İki senedir kendilerine göre bir şeyler yapıyorlar.Bu işler sindire sindire.Bundan 5 sene sonra çok daha tecrübeli ve bilinçli fenerbahçe niçin final four oynamasın ki.Bizde artık şu tecrübeyi edinelim.Önce euroleague'de mücadele edelim.Sonra,,,Sonrası zaten gelecektir.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

İkinizde haklısınız aslında. Ama birde önemli gerçekler var. Bu kupalarda başarı alınmadıkça Fenerbahçe'yi aldık gelin sizide alalım diyemez Euro League yönetimi. Veya Galatasaray'lı yöneticiler; "Biz bu kupalarda oynayamıyoruz ama Euro League'e alın görün bizi" diyemezler tabiki. Basamak basamak çıkmak lazım. Fenerbahçe'yi Ülkerspor olarak görmekte fayda var, Ülker'in 90'ların sonlarında oluşturduğu o atılımın, ülkenin birçok şehrindeki spor okulları ve yetenek avının ürünüdür Fenerbahçe'nin şu durumu. Bugün Fenerbahçe Ülker'de oynayan genç yeteneklerden kaç tanesi salt Fenerbahçe eğitimi ile gelmişki şu günlere? Ahmed Bey'in de izah etmek istediği konu bu, birşeyler yerine oturtulmalı ki böylesine üst düzey bir organizasyona katılım olabilsin. Bu sene önemli bir bütçe ile EuroCup'a katılma başarısı bile gösterilmediyse bazı sorunlar vardır mutlaka, hoca kötüydü diyip sıyrılmak doğru olmaz bu konularda.. Ayrıca geçen sene yarı final oynayan takım bu sene ön eleme bile oynuyorsa, demekki şu şartlarda Euro League çok zor görünüyor puan açısından..
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Yazdıklarınıza şu noktada itiraz ediyorum.Beni daha iyi anlamanız için söylemek istediklerimi daha açık yazayım.Sonra itiraz ederseniz daha doğru olacaktır.Galatasaray-Beşiktaş-fenerbahçe Türkiye'nin üç büyük klubü.Bu üç büyük en azından aynı büyük kupa için mücadele etmelidirler ki eşit şartlarda mücadele etmiş olsunlar.Galatasaray ve Beşiktaş şu anda Fenerbahçeyle aynı siklette dahi mücadele etmiyorlar.Biz 58 kiloda boks maçına çıkıyorsak onlar 120 kiloda çıkıyorlar.Benim tüm itirazım bu haksız rekabetim kaldırılması yönünde.ama sizler şu kupayı hedef belirleyip başarı için yeterli bir kriter olarak aldığınız müddetçe Eurolege umursamaz gibi görünülecektir.Ne de bu kupalarda maç kazanmak daha kolay.Taraftarda çoğunukla futbol taraftarı.Şu kupaların dahi ismini Türkiye'de kaç kişi biliyor ki.Basketbolu umursayan sizlerde şu kupaları yeterli gördükten sonra zaten geri kalan milyonların hiç umurunda olmaz.Bu işte böyle uzar gider:Fenerbahçe Hep Eurolegue'ye,Galatasaray ve Beşiktaş'da en iyi ihtimalle Eurocup'a şeklinde.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Efes Pilsen'in kazandığı Koraç Kupası sadece Türkiye'de değil, Efes Pilsen varolduğu sürece basketbol tarihindeki yerini ve önemini koruyacaktır.

Galatasaray bugün Eurocup'u kazansa tarih boyunca Avrupa Kupası sahibi olarak anılır ama, Fenerbahçe Ülker salt Euroelague'de oynadığı için başarılı adledilmez.

Galatasaray tabii ki İspanya'nın Real Madrid'i gibi olmalı ama, Real Madrid'in geçtiği yolları da reddedmemeli!

Siz Real Madrid'in basketbol geçmişini biliyor musunuz?

Siz, Real Madrid'in iki sene evvel Uleb Cup'ta oynadığını ve Uleb Cup'ta şampiyon olduğunu biliyor musunuz? Real Madrid, bundan evvel sekiz (8) defa Euroelague şampiyonu olmuş bir takımken Uleb Cup'u önemsiyor da, biz hangi gezegende, hatta hangi galakside yaşıyoruz ki Eurocup'u önemsemeyeceğiz?!

Bu zihniyetle zor kardeşim, zor...
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Bende Ahmet Abi'ye hak veriyorum.Tamam Fenerbahçe EL'de oynuyor ve biz geri planda kalmış gibi gözüküyoruz ama hiçbir takım bir anda EL seviyesine gelmemiştir.Zamanında her takım bu tür kupalardan geçmiştir.Bir anda EL oynamamız imkansız.Bu yüzden bu tür kupalarda oynamalı ve bizim bu kupalara fazla geldiğimizi kanıtlamamız lazım.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Real Madrit ULEB kupasını almıştır,Badalona yine aynı şekilde bu kupayı almıştır,Eurolegue'de mücadele edebilmişlerdir.Diğer taraftan Fenerbahçe'de dahil olmak üzere pek çok takımda ULEB kupasını almadan Euroleague'de mücedele edebilmişlerdir.Ha siz tek yol ULEB'i almaktan geçiyor diyorsanız başka örnekler bu tezinizi çürütüyor.Tek yol evet ULEB şampiyonluğu değil ama zor da olsa o da bir gereç.O yolda bu uğurda denenebilir pek tabii ki.Ancak başka yollar da göz ardı edilmemeli.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Fenerbahçe Ülker ile birleşmesinden dolayı EL'ye gitmiştir.Bizimde öyle bir şansa sahip olmadığımıza göre en iyi yol ULEB'i almaktır.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Sanki Eurolegue'de mücadele eden Alman,Fransız,Polanya,Litvanya takımları ULEB' i mi aldılar?Bu sene kendi ligimizde final oynadığımız takdirde bu kupaya katılma şansı yakalayacağız gibi bir yazı gelmişti.Eğer bu doğruysa bu yöntem en doğrusu olacaktır.Tabii ki organizasyonumuzdaki bazı yanlışalarımızı da gidermemiz gerekiyor.Ama bu euroleague'ye katılma işi illaki bu kupadan da geçmiyor.Bu yolları geçip zaman kaybetmek zorunda değiliz.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Serkan Bey EL için her ülkeyi karşılaştıramazsınız. Bizim karşılaştırılmamız gereken takımlar Dinamo Moskova, Khimki gibi takımlardır. Çünkü Türkiye'de şampiyon olsak dahi onlar bizi kabul etmeden EL'de oynayamıyoruz. Ancak ULEB'i kazanarak yada 3-4 yıl ULEB'de başarı yakalayarak o seviyeye gelebiliriz.

O saydığınız ülkeler birbirinden tamamen farklıdır. Almanya ve Fransa'da lig sıralaması önemlidir. Ama Polonya ve Litvanya'da lig sıralamasının bir önemi yoktur. Rusya'da, İsrail'de olduğu gibi. Oranın EL'de oynayan takımları gibi bizim de EL'de oynamamız için Avrupa'da başarı elde etmemiz gerekir.

Fenerbahçe karşılaştırması ise tamamen yanlıştır çünkü EL'de oynamasının tek nedir Ülker'dir. Ülkerspor takımının hakları FB'ye geçmiştir. FB o hakları kazanmamıştır.
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Kerem,uzun bir cevap yazmak isterdim.Ancak cep tlf dan baglanıyorum.Sizler euroleaguenin anahtarının ULEB den geçti ğini düşünüyorsunuz ben ise dogru organizasyondan.Gerçek olan fnrbhçnin Avrupanın en önemli kupasında mücadele ettiiği,bizim etmedigimiz
 
Re: Galatasaray: 73 - Bc Kyiv: 80

Serkan Dursun' Alıntı:
Kerem,uzun bir cevap yazmak isterdim.Ancak cep tlf dan baglanıyorum.Sizler euroleaguenin anahtarının ULEB den geçti ğini düşünüyorsunuz ben ise dogru organizasyondan.Gerçek olan fnrbhçnin Avrupanın en önemli kupasında mücadele ettiiği,bizim etmedigimiz
gercek olan fenerin sahtekarlıkla euroleugede mucadele ettigi ULKER olmasa euroleugenin E sini bile goremezdi fener
 

Üst