Eurocup 2008-2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BJK - Benetton : 72-77

Beşiktaş bir ara onsayının üzerinde farkla önde idi.Bu maçı önemli bir kırılma noktası oldu onlar için kazansalar birşeyler değişirdi belki

Faison oynamadı bu arada

Mims de (sanırım) ilk resmi maçında 13 dakika da 7 sayı 7 ribaund ve 3 blok ile takımın en verimli 3. oyuncusu olmuş.
 
Telekom, Bnei Hasharon'u 76-54 yenmiş deplasmanda. Serkan 15s, Dudley 13s 10r ile oynamış.

***

Buducnost deplasmanda Çek takımı Nymburk'a 75-70 yenilmiş.

***

Azovmash bu senenin iddialı ekiplerinden Gran Canaria'yı 92-90 yenmiş evinde. El Amin 23s 7a, Van Den Spiegel 21s 6r, Salyers 16s 7r, Dijon Thompson 14s 9r ile oynamış. Azovmash'ın da çok güçlü bir kadrosu var gerçekten. Canaria'da ise Carl English 28 sayı ile mücadele etmiş.

***

Beşiktaş'ın grubunda Khimki Le Havre'ı 79-55 ile rahat geçmiş. Delfino 17s 10r ile maça damgasını vurmuş. Le Havre'da Marcus Slaughter 11s 14r ile mücadele etmiş.

Beşiktaş'ın maçının sonucunu Kutay abi vermiş ama ayrıntı verirsek;
Cevher 23s 6r ile oynamış. Cevher'i tebrik ediyorum kendi adıma. Yıllardır çok eleştirdik ama bu sezon mükemmel oynuyor. İlginç olan ise en iyi ikinci katkıyı yine bir yerli olan Adem'in vermesi. :roll: Benetton'da ise Nicevic eski takımına karşı 19s 7r 5a ile oynamış. Güzel anıları yok herhalde :)
 
Maçın ilk yarısında çok üst düzey oynayan bir Beşiktaş vardı ama ikinci yarı yorgunluğa bağlı olarak oyundan düşmeler başladı. Ve tabiki şut yüzdeside düştü buna paralel olarak. Bu seferde Faison yoktu kadroda ve Baxter ile Chatman'ın kötü dış atış yüzdesi maçı çevirmeye yetmedi haliyle. Cevher çok iyi son maçlarda, özellikle dış atışlarda kendini baya geliştirmiş. Butler'ın yerine McCoy alınırsa eksiler artıya dönüşebilir zamanla. Benetton ise sert savunmaya karşı çok bocalıyor, uzun vadede işleri zor. Pek ümit vermiyorlar büyük başarılar için açıkçası..
 
Benetton'a kaybeden Siyah - Beyazlılarda forvet Marcus Faison'ın forma giymemesi akılları karıştırdı.

Uzun bir süredir yaşanan maddi sorunlar nedeniyle Stanojevic ve Austin gibi oyuncularını kaybeden Beşiktaş Cola Turka'ya bir kötü haber de Marcus Faison'dan geldi. Siyah - Beyazlılara büyük umutlarla gelen ABD'li forvet Benetton'a karşı forma giymedi. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında Hakan Demir'e bu sorunun yöneltilmesi üzerine genç teknik adam, "Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum" dedi.
Ancak Faison'ın sakatlığını öne sürerek maça gelmediği belirtilirken maddi sorunların ABD'li forveti de vurduğu ve büyük ihtimalle Faison'ın ayrılacağı öne sürüldü.

Basketdergisi'den alıntı
 
Her ne kadar Le Havre çok zayıf bir takım olsada yinede Beşiktaş için zor bir sınavdı şu şartlarda. Baxter yine liderliği ele aldı bu maçtada. Eğer maddi sorunlar yaşamazsa iyi işlere imza atabilir uzun vadede. Cevher ve Chatman'ın başarılı performansları vardı, bu ilerisi için umut verici ama tabiki Beşiktaş'ın bir mucizeye imza atıp gruptan çıkması durumunda çapraz eşleşmede muhtemelen Dynamo Moskova geleceği için pekte hayal kurmamak lazım. En azından ligde iyi bir yerlere gelme açısından önemli bir gelişme. Bu arada takımdan gönderileceğini daha önce başka bir başlıkta belirttiğim Butler Fransa deplasmanındaki maç kadrosuna alınmadı ve 10 kişilik kafile gitti sadece (2'si pek oynamayan genç oyuncular).
 
Cevher'i istikrarlı performansından dolayı kutluyorum, dikkat etsin de BJKlılar parasını alamıyor diye Efes kancayı takmasın :) Kadrolarında daha boşluk varmış :)
 
Özellikle İnönü Stadı'nda oynanan Eskişehirspor karşılaşmasında tribünlerin "Basketbola Sahip Çıkılması" yönündeki tepkileri ve tezahüratlarından sonra şimdilik maddi sorunlar aşılmış görünüyor Beşiktaş'ta. Butler gönderildi, Faison ise İstanbul'da ama kadro dışı şu anda. Sözleşmesi feshedilmek isteniyor ama karşılıklı anlaşma sağlanamadı henüz. Daha öncede yazdığım gibi son transfer pivot olacak Beşiktaş'ta. Ayrıca Austin gidince Cevher'e birşeyler oldu, en az onun kadar iyi oynuyor :) Türk basketbolu adına çok olumlu bir gelişme bu..
 
Beşiktaş'da İnşallah işler düzelir ama Hakan Demir'in play-off a katılmak istiyoruz vb. açıklamasını okudum şok oldum.
Koca BJK'nin haline bak...
 
Adem ve Cevher kendilerini aşarak oynuyorlar,Baxter iyi oyuncu çıktı sanırım katkı veriyor onlara.
Haluk ve Muratcan tam hayalkırıklığı olarak devam ediyorlar.
Ancak Bjk'nin buradan çıkması bile benim için yeterince süpriz olur.
Mümkünse bu fırsattan yararlanarak Muratcan'ı alalım.
 
Baxter iyi oyuncu, Faison'da olsa iyi bir ikili oluşturabilirlerdi. Muratcan az ama öz işler yapıyor, belki skor anlamında pek ortalarda görünmüyor ama takımın en ribaundcu oyuncusu 6.3 ortalama ile. Haluk sezona iyi bir başlangıç yapmıştı ama devamı gelmedi, sanırım artık fiziki durumu da bu kadarına müsade ediyor. Gruptan çıkmak zor, çıkınca bir sonraki turu geçmek hayal gibi şu an ama bakalım zaman neyi gösterir..

Bu arada Galatasaray için Muratcan yerine Evren Büker daha faydalı olur benim şahsi görüşüm..
 
Cevher iki yıl once neyse yine o cok iyi oynuyor. Gecen sene ciddi bir sakatlık geçirmişti. Bu yuzden performansı dusuktu yoksa ligin iyi oyuncularından. Muratcan o kadar kotu oynamıyor, istatistige yansımıyor olabilir ama faydalı oyuncu.
 
Eurocup topiğinde oynayan takımları konuşacağız tabiki. Telekom'un dikkat çekici bir olayı olmadı ama Beşiktaş beklenenden iyi durumda. Ne konuşacağız?
 
Ben vaktim olduğunca Avrupa Ligleri'ni bile koyuyorum ama elendiğimiz için bu kupayı takip edesim gelmiyor pek :)

Edit: Pardon biz sanırım elenmedik ama çıkamadık. Çünkü eleyen takımların istatistikleri bile Eurochallenge'da görünüyor. Sanırım oradan düşme olmadı da bizim oynadığımız kupadan yükselme oldu bu mantığa göre.
 
Beşiktaş 69-71 kaybetti (canlı izledim) ama çok iyi mücadele ettiler Beşiktaşın son hücumunda Cevher'in üçlüğü çemberin içinden çıktı. Top Khimki'ye 15 saniye kala Delfino 'ya faul yapıldı ilkini attı ikinci kaçırdı savunma ribaundunu alamadılar 10 saniye kala tekrar faul yaptılar bu sefer ikisini de kaçırdı fakat ribaund'u yine Rus takımı aldı.Yani kazanmak en azından uzatmaya götürmek adına üç kez fırsat geçti ele ama olmadı

Bu arada Delfino özelllikle ısınırıken çok umursamazdı nerede ise tüm ısınma harekelerini baştan savma yaptı aman aman da oynamadı.Garbajosa epey bir üçlük kaçırdı (şimdi baktım yedide bir atmış )öyle olunca da özellike hücümde çok etkisizdi zaten faul problemide yaşadı.

Bu arada Khimki'de KELLY McCARTY isimli bir oyuncu vardı bilgisi olan var mı çok iyi oynamasının ve 25 sayısının yanısıra sanki takımın lideri gibi idi ne zaman işler ters gitse saha içinde arkadaşlarını çağırıp birşeyler söyledi .Her açıdan çok faydalı bir adam görüntüsü verdi. Savunmda da çok gayretli idi.

Khimki'nin ilk beşi iyi hoşta bench sanki Wilkinson dışında epey zayıf gibi geldi bana takım kimyası bir garip olmuş

Bizim Avrupa 'da kaybettiğimiz maçların aksine Beşiktaşlı oyuncular en azından mücade ettiler 14 sayıdan geri geldiler sanırım bir sayı da öne geçtiler bir ara ama olmadı.
 
Eurocup'ta Benetton evinde Le Havre'yi rahat geçerken Panellinios, Hasharon'u yendi. Ermal'li Pamesa da kazanan takımlardandı...

Eurocup'ta 3. hafta maçları oynandı. Beşiktaş Cola Turka'nın da yer aldığı C Grubu'nda yer alan Benetton Treviso, Le Havre'yi 91-67 yenerken grubunda namağlup liderliğini sürdürdü. Oktay Mahmuti'nin takımında Neal 15 sayı 4 ribaunt 4 asist, Lorbek 14 sayı 4 ribaunt 2 asist ve Nicevic 11 sayı 8 ribaunt 2 asist ile oynadı.

Türk Telekom'un yer aldığı D Grubu'ndaki diğer maçta ise Panellinios, evinde Bnei Hasharon'u 85-70 yendi.

G Grubu'nda ise Pamesa Valencia, evinde Artland Dragons'u 84-67 yendi. Milli oyuncumuz Ermal Kurtoğlu 9 dakika forma giyip 6 sayı 2 ribaunt 2 top kaybı ile oynadı. Pamesa'da yeni transfer Matt Nielsen 17 sayı 5 ribaunt 2 asist 5 top çalma ile mücadele ederek maçın yıldızı oldu.
 
Bu arada Ermal genel olarak pek süre alamıyor mu bilgiis olan var mı ? Yoksa 9 dakika bu maça özel bir durum mu ?
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Sene boyunca bu civarlarda süre alıyor, çok az daha fazla ama.

Gerçi yeri burası değil belki ama Ziziç giderse ona verilen ücret ve bonservis ile Ermalı almak mümkün olabilir mi ? Gerçi gelmek ister mi oda ayrı ya :roll: ?
 
Efes'ten ayrılma durumuna değişir. Oradan kendisine yeterinde değer verilmediğini düşündüğü için ayrıldıysa kendisini göstermek için gelmek isteyebilir aksi taktirde pek olanak vermiyorum.

Ben Ermal'ı çok severim aslında. Hem sert hem de fundamental'ı yüksek bir oyuncu. Efes'in yanlış zamanda elinden kaçırdığını düşünüyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst