Eurocup 2008-2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taraftar gerekli ölçüde tepkilerini verebilirdi maç içerisinde elbette. Ama görüldüğü gibi ortamın bir siyasi partinin mitingine dönmesi hiç hoş olmadı.. Kime ne fayda sağladığıda tartışılır şu durumda.
 
Burak'a aynen katılıyorum ayrıca maçın oynanmamasını istememek hayalcilikten başka bir şey değil.O maç bal gibi oynanacak ya burada ya başka yerde.Türkiye'de oynatmayınca israillilerin işine gelmez mi?Hani sevmiyorduk onları neden ödüllendiriyoruz?Kendi mantığımızdan o kadar soyutlanmışız ki biri kalk derse kalkıyoruz bağır dese bağırıyoruz(salondakiler için).Yazık...
Herkes kadar bende üzülüyorum kızıyorum olanlara ama bu yapılanın ne israile bir zararı var nede bize bir yararı.Hayatında salon görmemiş insanlar israili protesto adı altında türk takıma verilecek en büyük cezayı verdiler.Ben kadıköyde olan eyleme katıldım tepkimi koydum bunun yöntemi varsa budur başka yer değil.
İran aynı şekilde israil ve amerika ile maç yapmamak için engelli takımını sahadan çekti.Şampiyon olabilecek bir takımdı o.Sonuçta verilen politik karar yüzünden tüm İran takımı oyuncular 5 yıl ceza aldı.
Tepki göstermeyi öğrenebilsek keşke...
 
Salonun boşaltılmasının ardından Türk Telekom'lu oyuncular ve maçın hakemleri parkede yerini aldı. Ancak tüm beklemelere karşın Bnei Hasharon'lu oyuncular soyunma odasından dönmedi. Bunun üzerine maçın hakemleri sembolik bir hava atışı yaptılar ve maçın oynanmayacağı kararını verdiler. Maçın sonucunun ne olacağına dair kararı ise FIBA yetkilileri verecek. Normal koşullarda ise Türk Telekom'un maçı hükmen kazanması gerekiyor.


Sporx.com da böyle yazıyor.Umarım bu yönde karar verirler...
 
After a delay due to on-court disturbances before the game, the Turk Telekom vs. Bnei Hasharon game was not played due to Bnei's refusal to play despite clearing the arena of fans. The situation will be reviewed by the disciplinary judge to give the final ruling. Under league rules the refusal to play a game by a team can be sanctioned and the game can be given to the opposing team 20-0.
Tuesday, January 06, 2009
Euroleague.net


Normal şartlarda , 20-0 hükmen kazandık. Aris in de diğer maçta mağlup olmasıyla , Turk Telekom grubu lider olarak bitirmeyi garantiledi.
 
Semih Ural' Alıntı:
Burak ben de savaşa karşıyım, okulların bombalanmasına karşıyım, günahsız insanların ölmesine karşıyım.

Protesto yapılmalıydı ama hakkımızı yanlış kullandık malesef. Tribün tribün olsaydı protesto daha düzgün yapılıp maç boyu cümle aleme duyurulabilirdi ama Saadet partisi Kongresi gibi olunca salon hiçbişey yapılamadı haliyle.

Ama özellikle tepki ve protesto konusunda çok büyük fırsat tepildi.


Bunu bende istiyorum abi , ama bu işi yapanlar İsrail Takımında oynayan Amerikalı oyuncular ya da diğer kişiler değil.
Türkiye'nin imajını karalamaktan başka birşey değil bu.
Giren tipleri görüyorsunuz, hayatlarında basketbol topu görmemiş insanlar salona sırf bağırmak için gider olmuş.
Onur Abinin resimleri herşeyi anlatıyor.
 
Verilebilecek kararlar ;

Türk Telekom?a saha kapama veya para cezası..
Bnei Hasharon takımı hükmen mağlup..

Hakemler biraz insiyatif kullanmışlar çünkü 15 dakikalık kısımda Telekom oyuncuları ve hakemler tekrardan sahaya geldiğine göre Hasharon takımıda sahaya gelmesi zorunluydu. Hakemler Telekom?u maç oynanmadan 20-0 galipte sayabilirdi, fakat biraz insiyatif kullanarak maçı oynanmadan tatil etmişler. Kararı FIBA'ya, ULEB'e bırakmışlar. Aslında maç sırasında 20-0 Telekom'un kazanması gerekiyordu çünkü olaylar dindikten sonra Hasheron takımı gelmedi sahaya, hakemler 2 kez sahaya davet etmelerine rağmen.. Büyük ihtimal Hasheron takımınıda belli bir ceza gelecektir hakemlerin davetine rağmen sahaya çıkmadıkları için.. Belki men veya ihraç yada yüksek miktarda para..

Fakat daha kötü bir durum var..
Spora siyaseti sokmamak gerekirdi, olması pek doğru değil hatta hiç doğru değil..
 
Gruptan çıkma şansı kalmayan Beşiktaş ColaTurka, namağlup grup lideri olan Benetton Treviso'yu deplasmanda 80-89 mağlup etmeyi başardı. Khimki ile grup liderliği için çekişen İtalyan ekibinde; Gary Neal 20 sayı, Sandro Nicevic 19 sayı 10 ribaund ile oynadı.

Beşiktaş'ta ise; Mire Chatman 30 sayı 8 ribaund 5 asist, Cevher Özer 27 sayı (5/6 üç sayı) ile oynadılar. Ayrıca Beşiktaş'ın üçlük yüzdesi ise 12/23 (%52) bu maçta. Bunca sıkıntıya rağmen takdire değer bir mücadele yine..
 
Chatman'nın son durumu ne bilgin var mı Ferhat kardeş? İsrailde ligler tatil edildi acaba gitmesi rafa kalmış olabilir mi?
 
Chatman gitmek istiyordu ama hem bonservis bedelinde anlaşma sağlanamadı hemde son siyasi gelişmeler yüzünden Maccabi'nin durumu karışık olunca şimdilik askıda bu transfer. Ama şu şartlarda sezonu Beşiktaş'ta tamamlaması zor görünüyor, gerekli kaynak bulunamazsa..
 
atatürk spor salonu'na saat 18:30 gibi gittiğimizde, stadın girişinde israil karşıtı gösteriler yapılıyordu. maçı iptal ettireceklerini beyan eden bir grup vardı. biletimiz olmadığı için, polislere içeriye nasıl girebileceğimiz sorduk ve içeriye davetiyesi olmayanların alınmadığını öğrendik. bu davetiyeleri türk telekom ve kızılay -büyük ihtimalle personellerine- dağıtmış. dolayısıyla maça herkesin giremeyeceği anlamını çıkardık. güzeldi, zira bizim bir b planımız vardı. bir tanıdığımız vasıtasıyla içeri girdik.

Onur Abi şöyle bir yazı okudum, eksisozlukte. Doğru mu bu?

Bu yazı doğruysa, Telekom ihraç edilir umarım.
 
Ayıptır. Sporcuların günahı ne? Sanki İsrail' de herkes savaş yanlısı ve de bu sporcular onlardanmış gibi davranılması beni çok üzdü. Bu yapılanlar bence sadece Türkiye' nin imajına zarar verdi. Zaten resimlere bakınca maça kimlerin ne amaçla gittiği anlaşılıyor.
 
Bizzat Türk Telekom kulübü tarafından dağıtılan bu davetiyeler, olay çıkartmak isteyen kişilere verilmiş. Demekki kulüp yetkililerininde haberi var ve isteyerek böyle birşeye fırsat sağlamışlar. Burada biraz mantıklı davranmak lazım, savaşa tepkiler olacaktır buna kimsenin itirazı olamaz ama şu olanların ne gibi bir açıklaması olabilir ki? Türk Telekom her türlü cezayı hak etmiştir, zaten saçma sapan işlerin sonu gelmiyor kulüp olarak.
 
kanaatim dün akşam Atatürk spor salonundaki insanlar israilden daha tehlikeli ülkemiz için.
Türk Telekom en ağır şekilde cezalandırılmalı
fiba da israil takım larının avrupada güvenliği garanti altına alınana kadar bu maçları oynatmamalı
 
Telekom neden ihraç ediliyor onu anlayamadım ben?

Sorun bilet dağıtılmasıysa hep dağıtılıyor. Hatta geçen maça gittiğimde beleş bileti satmaya bile kalktılar.

Sorun tepkilerse bunların olması doğal ve çok da ileri tepki olmadı bana göre. Millet salonu yağmalıyor, birkaç ayakkabı atılmış ne var bunda.

Sorun onları içeriye Telekom'un alması ise bunun herhangi bir belgeyle kanıtlanması imkansız.

E hakemlerin yazdığı raporlar ne diyor onu da bilmiyoruz ki, rakip takım takım sahaya çağrıldığına göre orada da bir aksaklık yok. Neden ihraç edilsin Telekom?

Şunu da belirteyim Hasharon Şahenk'e gelseydi benzer tepkiler olacaktı. Bizi atsınlar diyecektiniz o zaman da herhalde?
 
Sorun; maç için bilet satışının olmaması. Biletler davetiye şeklinde kulüp yetkilileri tarafından dağıtılmış, bileti alanlar ise gördüğün gibi puşili, çarşaflı insanlar. Tepki olacaktır ama bunun neresi tepki? Rakip takıma ayakkabı fırlatma, bozuk para fırlatma maçı tatil ettirebilen etkenler. Sonunda güvenlik önlemleri yeterli görülmedi ki maç tatil edildi, çünkü salondakinin iki katı tepki ve kalabalık salon dışında çeşitli siyasi partiler tarafından yaratılmıştı. Burada savunulacak birşey yok, kendi insanımız bile yapsa yanlış hareketi tasvip edemeyiz..
 
Ben savunuyorum demedim. Kupadan atılacak kadar etkili bir tepki olmadığını söylüyorum. Sonuçta saha kapatma gibi cezalar verilebilir ama kupadan atma biraz fantezi gibi geliyor.

Biletler de benim gittiğim Aliağa maçında da satılmamıştı. Yine bütün salona davetiye ile yer verilmişti. Yani yeni birşey değil ki? O zaman TBL'den de atalım.
 
Ben kupadan atılmasını söylemem zaten asla. Bir Ankara'lı olarak Türk Telekom'dan başarı da isterim o ayrı konu. Burada bahsettiğim "taraftar" olarak kimseye bilet verilmemesi ve bu maç için bilet satışının olmaması. Yani Ankaragücü taraftarı da dahil olmak üzere hiçbir şekilde taraftar alınmadı maça güvenlik nedeniyle. Sadece Telekom personeline davetiye dağıtıldı ama gördüğümüz gibi siyasi partilere gitmiş tüm davetiyeler.

Kendi kendilerine yazık ettiler. Çeşitli haber ajanslarında da rastlayabilirsin, maçtan önce tribündekilere mikrofon uzatıldığında "biz bu maçı oynatmayız" diyen zihniyet vardı. Amaç belliydi, sonuç düşünülmeden sabote etmek isteyen kişiler yüzünden Türk Telekom daha zararlı çıktı diyebiliriz..
 
Tez 12 darağacı kurula...

Telekom'lu oyuncular asıla...

Budur sizin zihniyetiniz. Değil mi ?
Ne kadar kolay geliyor Telekom Avrupa'dan atılsın demek.
Bu bir Türk takımı arkadaşlar farkındaysanız.
Karşısındaki takım da İsrail takımı.
Her ne pahasına olursa olsun o ülkenin bayrağını taşıyorlar.
Onlara tepki gösterilmeyecekti de ne yapılacaktı?
Forumda kınıyoruz, Çağlayan'da Kahrolsun İsrail diye bağırıyoruz...
Buradaki tepkiye gelince, spor ayrı, o ayrı, bu ayrı... Bırakın faso fiso işleri.
Nasıl Eurovision'da siyaset varsa sporun içinde siyasetin daniskası var.
Fakedebilene aşk olsun,meşk dolsun.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
atatürk spor salonu'na saat 18:30 gibi gittiğimizde, stadın girişinde israil karşıtı gösteriler yapılıyordu. maçı iptal ettireceklerini beyan eden bir grup vardı. biletimiz olmadığı için, polislere içeriye nasıl girebileceğimiz sorduk ve içeriye davetiyesi olmayanların alınmadığını öğrendik. bu davetiyeleri türk telekom ve kızılay -büyük ihtimalle personellerine- dağıtmış. dolayısıyla maça herkesin giremeyeceği anlamını çıkardık. güzeldi, zira bizim bir b planımız vardı. bir tanıdığımız vasıtasıyla içeri girdik.

Onur Abi şöyle bir yazı okudum, eksisozlukte. Doğru mu bu?

Bu yazı doğruysa, Telekom ihraç edilir umarım.

Emre yazılanlar doğru. Ben salona saat 19 civarında ulaştım. Bilet gişesine yöneldim ama bilet çıkmadığını davetiye ile maça girildiğini söylediler.

Çoğunluk Telekom´a yükleniyor ama dışarıdaki protestocular "Kahrolsun İsrail, işbirlikçi Telekom" sloganını da atıyordu zaman zaman. Onun haricinde senin de belirttiğin gibi megafonla "bu maçı oynatmayacağız arkadaşlar" diyerek tekbir getiriliyordu. Benim anlamadığım, toplanan kalabalığı tahrik edici sözler de (içeride 10 tane Müslüman kardeşimiz tutuklanmış vb.) söylenmesine rağmen emniyetin müdahale etme gereği duymamasıydı.

Resimlerden de anlaşılacağı gibi hayatında basket maçına gitmemiş, basket maçının kaç kişiyle oynandığını bile bilmeyen onlarca adam vardı dışarıda bekleyen. Tüm bu yaşananlara rağmen Telekom´un bilinçli olarak protestolara çanak tuttuğunu düşünmüyorum. Hepimizin bildiği gibi iktidar Telekom´da da kadrolaşmaya gitmişti. Davetiyeler bu kadrolaşmanın eseri olarak bir şekilde çember sakallıların eline ulaşmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst