Eurocup 2008-2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beşiktaş gerçekten çok iyi mücadele ediyor, eğerki mevcut kadro korunursa bir pivot takviyesi ile ilerleyen dönemlerde yine zirveye doğru tırmanışa geçeceklerdir. Chatman çok iyi bir lider, her takıma böyle bir guard lazım. Tek handikap yönetimin saçma anlayışları.

Türk Telekom'da Aris'e 79-75 mağlup oldu. Hedefleri hep büyük koyuyorlar sezon öncesi ama büyük maçlarda Telekom'un sistemi çöküyor çoğu kez. Asım yine beklenen katkıyı yapamadı, geçen sezondan sonra bu sene çok ümitliydim ondan aslında. Tutku hariç doğru düzgün sayı atan yerli oyuncuları yok son maçlarda. Serkan, Asım ve Barış Ermiş tam bir hayal kırıklığı oldu..

Ermal Valencia'da pek süre alamıyor ama şu aralar da takımdan ayrılmayı düşüneceğini pek sanmıyorum.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Efes'ten ayrılma durumuna değişir. Oradan kendisine yeterinde değer verilmediğini düşündüğü için ayrıldıysa kendisini göstermek için gelmek isteyebilir aksi taktirde pek olanak vermiyorum.

Ben Ermal'ı çok severim aslında. Hem sert hem de fundamental'ı yüksek bir oyuncu. Efes'in yanlış zamanda elinden kaçırdığını düşünüyorum.

Evet evet kesinlikle şu yerli rotasyonu ile 5. yabancı almaktan daha mantıklı kaldı ki gerekirse ilerde kelepir bir yabancı alınabilir (BJK'nin aldığı Baxter için 160 bin dolar deniyordu mesela ) her zaman ama kaliteli yerli aslanın .Aslında Ziziç'in boşalan kontratı bile tek başına hiçte az değildir Ermal de oynamak isteyen bir oyuncu .

Ekleme : Chatman çok iyi bir oyuncu ama bazen çok kritik yerlerde çok krtik hatalar yapabiliyor bugün Beşiktaşlı arkadaşlar maç sırasında zaman zaman iyi dileklerini !!!! ilettiler kendisine belki yorgunluktandır bilemiyorum ama zaman zaman cidden oldukça savruk gözüktü en azından bu maçta . Bugün epey bir top kaybı yaptı an itibari ile baktım 6 tane yapmış ki maçta bana daha da fazla gelmişti.19 sayı atmış ama Asist/ top kaybı oranı :1/6!

Beşiktaş'ın mücadelesine bende saygı duydum. Bu arada Mims her ne kadar çok mücadeleci istekli ve çalışkan gözüksede ve bazı maçlarda fena olmayan istatistikler yapsa da asla yüksek düzeyde maçlara yetecek kapasitede değil.Zaten son olarak TB2L'de Orman ve Yeşilyurtta yanılmıyorsan toplam 3 sezon oynamış bir oyuncunun bu düzeyde maçlarda verim vermesini beklemek ona da haksızlık olur (benetton maçında istatistikleri fena değildi ama çıplak gözle izleyince bnim düşüncem bu yönde )
 
Chatman her ne kadar yeri gelince önemli hatalar yapsada takımın en önemli parçası durumunda. Sizde takdir edersiniz ki Baxter 3 numara oyuncusu ve 2 numara oynayacak sadece Muratcan var kadroda. Ve en çok üç sayı kullanan oyuncular da yine pota altı oyuncuları. Yani takımda şutör olmadığı için Chatman çoğu zaman birebirlerle sonuca gitmek zorunda kalıyor. Aldığı sürelerde oldukça fazla, bu maçta 34 dk'dan fazla oynadı ki bu bir oyun kurucu için çok yorucu olabilir özellikle şöyle kaliteli bir rakibe karşı. Mims ise Türk statüsüne geçeceği için alındı. Tabiki bir ilk beş oyuncusu değil, bu açıkça ortada. Ama şu dönemde alınabilecek kelepir yerlileri düşünürsek en iyiside Mims olur yine, yetenekleri kısıtlı ama fundemental olarak çok kötü değil ligimize göre. Yakında alınacak bir pivotla pota altı zaafı kapatılmaya çalışılacaktır. Özellikle maçı izleyen Kutay arkadaşımızda şahit olmuştur ki Beşiktaş'ın en zayıf noktası 5 numara ve verilen ribaundlarda maçı kaybettiren en önemli etkendi bana göre.
(Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..)
 
Aris BSA 2003 79 - 75 Turk Telekom

Keydren Clark muthis bir guard cok begendim dun 21 s, 5 a, 2 r ile oynadi , Ayrica eski karsiyakali Sean Marshall'da cok iyi oynuyor Aris'te.

Arisi takim olarak cok begendim iyi top ceviriyorlar, Oynadiklari oyun zevk veriyor. Clark onderliginde iyi yolda gidiyorlar.

Aris taraftari ise az olmalarina ragmen sesleri gur cikiyordu Arisin maci kazanmasina yardimci oldular.

Telekom ise maci 75-75 iken Tutk acigin maca 1 dakika kala kacirdigi 3 sayi atisindan sonra, Maca 30 saniye kala Tsaldaris'den yedigi basket.
Ve 6 saniye kala Keydren Clark'in faul cizgisinden 2-2 atmasi nedeniyle maci 79-75 kaybetti



Not:Yemekteyiz programi yuzunden maca ara ara bakmak zorunda kaldim goze carpanlar usteki saydigim unsurlar idi.
 
Euro Cup'ta 4. maçlar oynandı. Beşiktaş deplasmanda Khimki'ye 91-65 mağlup oldu. Hakan Demir oyun içerisinde birçok savunma variasyonu denediysede inanılmaz hücum yapan Khimki'yi durdurmak için takımın gücü yetmedi. Alan savunması biraz yavaşlatsada belirli dönemlerde keskin şutörler devreye girerek cezayı kesti. Arada inanılmaz bir kalite farkı vardı, Beşiktaş'lı oyuncuların yürekli oyunları ve hırslı mücadeleleri yetmedi bu deplasmanda. Khimki bu oyunla namağlup Benetton'u da rahat devirir grupta.

Türk Telekom ise Ankara'da Aris'i 78-65 yenerek averajla liderliğe yükseldi. Aslında yine beklenen oyunu sahaya yansıtamadılar ama bölüm bölüm savunmada harika işler yaptılar. Michael Wright ise 23 sayı 10 ribaund ile maça damgasını vurdu diyebiliriz. Son haftaların formsuz isimlerinden Lang maçı 3 sayı ile tamamlarken, Asım sayı atamadı. Telekom adına büyük eksiklik bu oyuncuların hücumdaki durgunluğu. Bu arada takımın iki oyun kurucusu Blakney ve Tutku'nun maç boyunca toplam 4 asist yapabilmeleri ise düşündürücü..
 
Türk Telekom'la Eurocup'ta karşılaşacak olan İsrailli Bnei Hasharon takımı için özel güvenlik önlemleri alınırken bazı yollar kapatılacak.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği harekatla ilgili olarak Bnei Hasharon takımına karşı bir olumsuzluk yaşanmaması için Ankara emniyeti büyük güvenlik önlemleri aldı. Sabah saatlerinde son antrenmanını yapmak üzere Atatürk Spor Salonu'na gelen Bnei Hasharon takımını, çok sayıda Türk ve İsrailli güvenlik görevlisi korudu. Panzerlerin ve çevik kuvvet polislerinin de hazır bulunduğu antrenmana İsrail takımının otobüsü arka kapıdan getirildi. Takım otobüsünden basketbolcuların yanı sıra İsrail'in MOSSAD ajanlarının da indiği görüldü. Bnei Hasharon takımının antrenmanından basın mensuplarının görüntü almasa izin verilmezken, salonun içinde de çok sayıda Türk ve İsrailli güvenlik görevlilerinin bulunduğu ifade edildi.

Bu akşam 19.30'da oynanacak karşılaşmada da büyük güvenlik önlemleri alınacak. Maçın oynanacağı Atatürk Spor Salonu'na şüpheli kişilerin yanı sıra pankart ve yabancı madde sokulmayacak. İsrail takımının kamp yaptığı Etap Altınel Oteli'nde hareketinden sonra ise, Atatürk Spor Salonu'na giden yol trafiğe kapatılacak.
 
Kahrolsun İsrail tamam da basket takımıyla ne alakası var ?
Geçen sene Sırbıstan'a gitmeyen Efesli oyunculara kızıyorduk demek ki adamlar haklıymış.
Spor Dostluk Kardeşliktir diyecez, sonra bunları yapacaz off pff.
 
Burak ben de savaşa karşıyım, okulların bombalanmasına karşıyım, günahsız insanların ölmesine karşıyım.

Protesto yapılmalıydı ama hakkımızı yanlış kullandık malesef. Tribün tribün olsaydı protesto daha düzgün yapılıp maç boyu cümle aleme duyurulabilirdi ama Saadet partisi Kongresi gibi olunca salon hiçbişey yapılamadı haliyle.

Ama özellikle tepki ve protesto konusunda çok büyük fırsat tepildi.
 
Burak Barut' Alıntı:
[quote="mustafa_güler":2yxxenf1]Protesto iyi oldu.Güzel oldu ama telekom için kötü oldu.

Bu zihniyete karşıyım ve körelmiş beyinlere karşıyım.
Bu nasıl mantıktır?[/quote:2yxxenf1]
Şahsen ben maçın oynanmasını istemiyordum.
 
Bir basketbol maçına gittiğimi sanıyordum, salona ulaştığımda gördüğüm manzara şaşırtıcıydı demiyorum çünkü protesto olacağını tahmin ediyordum ama bu denli organize olacaklarını tahmin etmiyordum.

Resimler aslında her şeyi özetliyor...







 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst