Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen sezonki heyecan ve inancın olmaması taraftarın suçu, maça gelme zahmetinde bulunmayanların suçu. Yönetimin hatası varsa -ki vardı- sezon başında tepki koyup o hesabı kapatır ve yeni sezona odaklanırdık. Küsüp gitmek akıl karı değil kimse kusurabakmasın.

Kazan maçında 8-9 bin kişi olacağımızı umuyorum.

Geçen sezonki heyecan ve inancın olmaması taraftarın suçu, maça gelme zahmetinde bulunmayanların suçu. Yönetimin hatası varsa -ki vardı- sezon başında tepki koyup o hesabı kapatır ve yeni sezona odaklanırdık. Küsüp gitmek akıl karı değil kimse kusurabakmasın.

Kazan maçında 8-9 bin kişi olacağımızı umuyorum.
Bizde malesef basketbol çok sevilmiyor. Sadece f.ülker maçlarında salon doluyor. Geçen sene bjk serisinde bile salon 7.000 üzerine çıkmamış ve bu durum beni çok şaşırtmıştı. Ezeli rakibiyle oynadığı yarıfinal maçına gelmeyen Galatasaray taraftarının Kazan maçına geleceğini hiç sanmıyorum.

Geçen sezon takımı gün gün takip eden geniş kitlenin bir anda her şeyden uzaklaşması mümkün değil.8-9 bin olunabilirdi ama olmayacak.Sebebi takım değil de Ndong'un bahsettiği genel keyifsizliği yaratanlar.Keşke tek ölçüt yeni takıma ısınma/ısınamama olsaydı.

Geçen sezon takımı gün gün takip eden geniş kitlenin bir anda her şeyden uzaklaşması mümkün değil.8-9 bin olunabilirdi ama olmayacak.Sebebi takım değil de Ndong'un bahsettiği genel keyifsizliği yaratanlar.Keşke tek ölçüt yeni takıma ısınma/ısınamama olsaydı.
İşler yolunda giderken bunun keyfini çıkarmak kolay. Önemli olan zor zamanda takımının yanında olmak. Bu nedenle Galatasaray taraftarını eleştiriyorum.

Maçı sonuna kadar izledim ve karar verdim ki özellikle Valencia'dan maç almak hiç kolay olmayacaktır. Yayın gerisinden, orta mesafeden, pota altından, faul çizgisinden kısacası her yerden yüzdeli oynuyorlar. 1 değil birkaç silahı olan bir takım. İnşallah bir sonraki çapraz eşleşmede onlar yerine Bilbao takımıyla eşleşiriz ama onlar da Valencia'dan aşağı kalmıyorlar. Çok inatçılar. Yine de Valencia'ya tercih ederim ben. Tabi önce bizim gruptan çıkmamız gerekiyor, o da ayrı mesele.

Grubumuzdaki diğer maçta Kızılyıldız Ulm deplasmanından 100-95 galip ayrıldı.

Rakocevic 32 sayıyla oynadı bu maçta.

Bu seneki oyun tarzımız bana hiç sıcak gelmiyor. Hücumların büyük çoğunluğu bireysel beceriye dayanıyor. İkili oyunla veya topun çok iyi dolaştırılıp en uygun pozisyonla bitirildiği hücumlarımız sanki hiç yok gibi, ben hatırlamıyorum. Hücumda pek çok pozisyonda top bir kişinin elinde kalıyor, son saniyelerde penetrelerle bir şey çıkarmaya çalışıyoruz. Türk oyuncuların katkısı çok sınırlı oluyor. Ender-Engin pek süre alamıyor, Furkan hücumda etkin değil, orta mesafe şutu zaten yok, Cenk çabalıyor elinden geldiğince. Oyuncularımızın şutları da çemberi dövüyor.

Bugünki rakibimiz Kazan ise oldukça düzenli oynuyor, bizim geçen seneki oyun tarzına benziyor oyunları. Uzunlarının bile saha görüşü çok iyi, topu iyi dolaştırıyorlar, akıllı hücum ediyorlar, şutu iyi seçiyorlar. İki takımı karşılaştırınca onların daha ayakları yere basarak hücum ettiklerini görüyorum. Savunmaları da oldukça rahatsız edici. Gruptan çıkarsak da yolumuz zorlu. Sene ortasına geldik, sakatlıklar can sıktı ama oyunumuzu da bir düzene oturtmamız lazım artık, 5 maç kaldı.

Nymburk Bilbao'yu deplasmanda yenmiş. Üstelik Rancik 30 sayı atmış.
Valencia da Riga'yı kendi evinde 4 farkla yenebilmiş.
Yani biz Valencia'yı da Bilbao'yu da Nymburk'u da yenebiliriz.
Kazan yenilgisi ile sadece liderlik zorlaştı, gruptan çıkma ve ilerisi adına ciddi kaybımız yok. Kadro ve hoca kalitemiz bunun için yeterli.
Yalnız bazı oyuncuların performansı ve yüz ifadeleri düşündürücü. Maç esnasında molalarda Engin Atsür keyifsiz ve ilgisiz görünüyordu.
Nitekim Furkan'ın performansı malum. Ergin Hoca gaza getirmek adına mı yapıyor bilmiyorum ama bazı tepkileri çok abartılı ve açıkçası itici geliyor.
Cenk hariç belirgin yerli katkısı alamadık ki Cenk'in de istikrarı olmayabiliyor. Hoca oyuncuları küstürmüyordur umarım.

Malesef bu yenilgiyle liderlik şansımız azaldı.Eğer ikinci çıkarsak da ev sahibi avantajımız olmayacak,o açıdan kötü oldu

Hepimizin ''Daha bu takıma Domercant gelecek.'' dediği dönemi hatırlayalım.. Domercant hakiketen gelebilseydi bu son dönemdeki tablo böyle mi olacaktı? Hiç sanmıyorum.. Sezon ortasında kadrondaki temel parçalarında ve planında mecburi değişikliğe gidiyorsan böyle bir dönem yaşamak kaçınılmaz.. Yani hem kadroda değişiklikler olsun hem sakatlıklarla uğraşalım, hem de çatır çatır her maçı kazanalım.. Hangi takım yapabiliyor ki bunu? Buradaki asıl şanssızlığımız fikstürün bu dönemde zor olmasıydı, sezon başındaki daha hafif fikstürle burayı daha iyi geçebilirdik. Tabi henüz bitmedi, Kızılyıldız maçı çok kritik.. O maçla birlikte şu dönemi minumum hasarla atlatalım, sonrasında toparlarız diye düşünüyorum..

Eksiklerimiz yok diyemem, var tabi ki ama Macvan'ın şu maskeden kurtulduğunu, Arroyo'nun ideal formuna kavuştuğunu Furkan'ın biraz kıpırdanabileceği ihtimalini düşünüyorum da tablo o kadar olumsuz değil bence.. Haftaya şu Kızılyıldız maçını bir alalım da daha form tutmuş halimizle geri kalan maçlarda 4/4 bile yapabiliriz...

Hepimizin ''Daha bu takıma Domercant gelecek.'' dediği dönemi hatırlayalım.. Domercant hakiketen gelebilseydi bu son dönemdeki tablo böyle mi olacaktı? Hiç sanmıyorum.. Sezon ortasında kadrondaki temel parçalarında ve planında mecburi değişikliğe gidiyorsan böyle bir dönem yaşamak kaçınılmaz.. Yani hem kadroda değişiklikler olsun hem sakatlıklarla uğraşalım, hem de çatır çatır her maçı kazanalım.. Hangi takım yapabiliyor ki bunu? Buradaki asıl şanssızlığımız fikstürün bu dönemde zor olmasıydı, sezon başındaki daha hafif fikstürle burayı daha iyi geçebilirdik. Tabi henüz bitmedi, Kızılyıldız maçı çok kritik.. O maçla birlikte şu dönemi minumum hasarla atlatalım, sonrasında toparlarız diye düşünüyorum..

Eksiklerimiz yok diyemem, var tabi ki ama Macvan'ın şu maskeden kurtulduğunu, Arroyo'nun ideal formuna kavuştuğunu Furkan'ın biraz kıpırdanabileceği ihtimalini düşünüyorum da tablo o kadar olumsuz değil bence.. Haftaya şu Kızılyıldız maçını bir alalım da daha form tutmuş halimizle geri kalan maçlarda 4/4 bile yapabiliriz...
Bence Furkan'ı unutalım. Furkan bitmiş bir halde. Hiç kendine güveni kalmamış, hiç oynamasa daha mutlu olacak bir görüntüsü var. Daha kötüsü ise koçun ona bakış açısı. Bu yaklaşımla onu kazanmak mümkün değil.

Bence Furkan'ı unutalım. Furkan bitmiş bir halde. Hiç kendine güveni kalmamış, hiç oynamasa daha mutlu olacak bir görüntüsü var. Daha kötüsü ise koçun ona bakış açısı. Bu yaklaşımla onu kazanmak mümkün değil.

Abi Furkan'ı unutalım demekle olmuyor bu iş bence.. Yani ben hep Ataman'a destek olan biriyim ama artık ''Bir de uzun transfer edelim'' mantığı da yanlış diye düşünüyorum. Uzunlarımızı belli düzenler içinde kullanabileceğimiz bir gerçek. Yani sezon başı elimizde Krstic, Lorbek yada Bourousis'in falan olmadığı belliydi, şimdi de öyle.. Tabi burada işin çoğu Furkan'a düşüyor, onun çalışıp birşeyler başarması lazım ama hem bizim hem de teknik yönetimin onu kazanacak tavrı göstermesi lazım bence. En azından bu sezon için..

Abi Furkan'ı unutalım demekle olmuyor bu iş bence.. Yani ben hep Ataman'a destek olan biriyim ama artık ''Bir de uzun transfer edelim'' mantığı da yanlış diye düşünüyorum. Uzunlarımızı belli düzenler içinde kullanabileceğimiz bir gerçek. Yani sezon başı elimizde Krstic, Lorbek yada Bourousis'in falan olmadığı belliydi, şimdi de öyle.. Tabi burada işin çoğu Furkan'a düşüyor, onun çalışıp birşeyler başarması lazım ama hem bizim hem de teknik yönetimin onu kazanacak tavrı göstermesi lazım bence. En azından bu sezon için..
Furkan'ı kaybetmek istediğimden değil. Geçen sene bana göre takımın en istekli, gayretli ve başarılı oyuncusuydu. Ama bazı oyuncular olumlu geri bildirim ile başarılı olurlar bazıları fırça yedikçe hırslanırlar. Furkan Ergin Atamanı'ın olumsuz yaklaşımı nedeniyle tamamen kendine güvenini kaybetmiş durumda. Fırça yemekten, oyundan alınmaktan, kenara alınıp bağırılıp çağırılmakktan korktuğu için potaya tek top bile atmayı düşünemiyor, sorumluluk alamıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...