Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haftaya Ulm'u yenmemiz şart.Kızılyıldız evinde U.Kazan ile oynayacak Mağlubiyet halinde iddaa'ları kalmıyor diyebiliriz.Bizde kazanırsak çok rahatlarız.

Çapraz Grubumuzda Bizkaia Bilbao Basket Valencia'yı 91-76 yendi buda o grubu da karıştıracak Vef Riga 2 galibiyette onlarla eşleşebilirsek çok iyi olur.

Bir şey sorayım, çeyrek final ve yarı final müsabakaları rövanşlı sistemle oynanacak di mi? Yani bir bizim sahamızda, bir de deplasmanda.

Bir şey sorayım, çeyrek final ve yarı final müsabakaları rövanşlı sistemle oynanacak di mi? Yani bir bizim sahamızda, bir de deplasmanda.

aynen renktaşım çeyrek finallerde 2. maçlar gruplarını lider bitiren takımların sahasında yani grubu lider tamamlarsak ilk maç deplasmanda. yarı finallerde ise en çok galibiyetle gelenler 2. maçı kendi sahalarında oynayacaktır. final ise bildiğiniz üzere belçika da tek maç ..

Sezon başından beri bu kupada finalde karşılaşırız dediğim Bilbao ilk 2 maçı kaybetmesine rağmen.Valencia'yı 2 kez yenerek Grupta ikili averajı ve Gruptan çıkmak için avantajı eline aldı.Yarın Vef Riga Nymburk'u yenerse lider olacak ve haftaya sahasında Valencia ile oynayacak.Çok iyi başlayan Valencia gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Biz grup 2.si olursak bile daha tercih edilebilir takım gelme olasılığı yükseldi.

Sonuçta şampiyon olmak için bu iki takımdan birini yenmek mutlaka gerekecekti. İkisi de çok güçlü takım. Bu saatten sonra kimin birinci olacağı falan bence çok önemli değil. Çünkü Bilbao grubu bırakmaz. İkisinden biri gelecek.

Teyit etmek adına,İspanyollar için işler yolunda gittiği sürece çeyrek final ve yarı finalde sırayla karşımıza çıkacaklar değil mi?Şayet böyleyse Valencia'nın bugün kazanması yolu baya açardı.

Riga'nın bu akşam kazanması ya da Nymburk'un kazanmış açıkçası hiç önemli değil gibi duruyor. Bilbao ve Valencia iki maçını da kazanır. Ve sanılanın aksine Bilbao lider, Valencia ikinci bitirir. Bilbao iki maçta da yendi Valencia'yı.

Bizim de grupta ikinci olacağımızı ve Bilbao ile karşılaşacağımızı düşünüyorum ben.

Teyit etmek adına,İspanyollar için işler yolunda gittiği sürece çeyrek final ve yarı finalde sırayla karşımıza çıkacaklar değil mi?Şayet böyleyse Valencia'nın bugün kazanması yolu baya açardı.

Öyle olmuyor. Yarı finalde diğer 2 gruptan gelecek bir takımla karşılaşacağız. Örnek olarak söylüyorum: Eğer çeyrek finalde Bilbao veya Valencia'yı elersek yarı finalde Kuban-Banvit veya Kiev-St.Petersburg benzeri bir eşleşmenin galibiyle oynayacağız. Format bu. Tabi burada da gruptaki sıranın belirleyeciliği var, rastgele eşleşme olmayacak yarı finalde de.

Fikir verme açısından bir sonraki turda Son 8 deki eşleşmeler format olarak.
jkfhy.jpg

İhtimaller

*Grubumuzu(L) birinci bitiririz herkesin beklediği gibi Valencia veya Bilbao ile eşleşiriz.Ki bence Valencia ile eşleşicez.

*Yarı finallerde QA-QB ve QC-QD kazananları birbiriyle eşleşiyor.Yarı finalde %90 tekrar Kubanla eşleşiriz bana göre.Bu ihtimal bizim ve Kubanın lider olması ve bir sonraki turu geçmesiyle olacaktır ki bende en yüksek ihtimallerden biri.

Maçlar bu hafta değil de sonraki hafta oynanacak. Bu hafta yani önümüzdeki hafta kupa maçları için Eskişehir'de olacağız.

13 Şubat tarihinde Ulm Kızılyıldız deplasmanına gidecek biz de UNICS deplasmanına gideceğiz.

Burada benim merak ettiğim bir konu var. Eurocup sitesinde neden genel averajla sıralanmış takımlar? 6 maç sonunda ikili averaja kalacaksa önümüzdeki haftaki maçlar çok ciddi önem kazanır.

Ulm işi çok zor olsa da Sırbistan'da kazanır biz de Rusya'da kaybedersek malesef eleniriz. Açıkçası bizim kazanma olasılığımız istikrarsızlığımız ve deplasmanlardaki başarısızlığımız nedeniyle çok olası gelmiyor. Sadece Kızılyıldız deplasmanında iyiydik bu sene. Yine de kupa maçları sonunda konuşmakta fayda var. Kupadan moralle de dönebiliriz moralsiz de.

Kuban diğer grupta yayıla yayıla lider ve çıkmayı şimdiden garantilendi. Çaprazda da saçma sapan takımlarla oynayacak, diyecek söz yok bu gruba düşerek kazdık kendi kuyumuzu.

İlk turda liderliği alamayarak gerçekten yolumuzu çok zora soktuk buna sakatlıklarda eklenince gerçekten bu sene Avrupa'dan çok umudumuzun kalmadığını düşünüyorum.Kazan deplasmanı final maçımız olucak gibi duruyor bakalım.15 günde takımda toparlanma ne kadar olur bakacağız.Hawkins'in B numunesi olayı acaba bu maça kadar belli olur mu ?.

Kazan deplasmanında yenilen her sayı son maç İpekçi'de atılması gereken 2 sayıya tekabül ediyor.Her takımın 3-3'le bitirmesi en kuvvetli olasılık bence.Eurocup'a özgü bu heyecanlar sayesinde lider de olabiliriz Avrupa defterini de kapatabiliriz.Takımın hali hesap yapmayı komik bir hale büründürse de insan kendini alamıyor.

İkili averaj bağıra bağıra gidiyorken sahada öylesine gezinen bir takım izlemeyi hala ve hala kabullenemiyorum. Kuban, Kızılyıldız, içerideki Ulm maçını falan düşünüyorum ve hatta kaybettiğimiz Banvit ve KSK maçlarını gözümün önüne getiriyorum, hiç birinde böylesine silik ve karaktersiz oynamadık. Kötü de oynasak mücadele ediyorduk, iyi savunma yapıyorduk.

Çok yazık ya.

Kazan deplasmanında yenilen her sayı son maç İpekçi'de atılması gereken 2 sayıya tekabül ediyor.Her takımın 3-3'le bitirmesi en kuvvetli olasılık bence.Eurocup'a özgü bu heyecanlar sayesinde lider de olabiliriz Avrupa defterini de kapatabiliriz.Takımın hali hesap yapmayı komik bir hale büründürse de insan kendini alamıyor.

Onur'un dediği gibi 4 takımın da 3-3 ile bitirmesi en kuvvetli olasılık şu an. Bu yüzden Kazan'a yeniliyorsak bile mesela fark 7-8 iken dünkü gibi dağılmamak gerekir. Felaket senaryosu ise Ulm'un deplasmanda kazanması olur haftaya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...