Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yönetim transfere karışmadı parası neyse verdi oyuncu seçimini o yaptı. Keşke bilen biri olsaymışta karışsaymış.Sen git yeterli para verildiği halde kendi menajerinin oyuncusu diye Savovici,Dedovici transfer et.Bu yüzden Euroleague şansını kaçır.Suçlu da yönetim olsun.Yok ya.O kadar uzun boylu değil

Sadece bu kadar basit bakmamak gerekir bence tamam bazı transfer hataları oldu ama hoca da sonuçta kendi sistemine uyan oyuncuları aldı. Ki bence Dedjovic iyi bir oyuncuydu. Aynısını Savovice söyleyemeyeceğim maalesef keşke sağlam bi 4 yada 5 numara alabilseydik de Eurocup yerine EL de olsaydık.
Sonuçta hataları tek kişide bulmayalım yönetim de teknik ekip de taraftar da herkesin biraz suçu var bu durumda

Basketbol şubesindeki başıboş görünüm, geçen sene EL için çaba sarfeden Hakan Üstünberk gibi birinin bulunamaması, EL ye katılacak takımların açıklanacağı dönemde şubede kriz çıkması vs vs.. Bunlar artırılabilir.. Yönetimi sorumlu tutarken sadece BJK maçlarını yönetim yüzünden kaybettik demedik zaten..
Daha bir kere gittiğimiz (yani çok da alışkın olmadığımız) EL ye gidemedik diye üzülüyorsak bunda çok sevdiğimiz Oktay Hoca'nın da payı olsa gerek.. Neyse göreceğiz bakalım, şu saatten sonra kimler gidecek kimler gelecek.. "Dedoviç bundan iyiydi yahu" diyeceğimiz adamlar gelmez inşallah..

Vay anasını ya Eurocup'a katılmamızda bile yönetimi suçlu bulanlar var. Senin 3 takımını Euroleague'e direk almışlar zaten. Euroleague'de gram başarısı olmayan bir ülkeden neden 4 takım olmasını istesinler.

Eurocupa gitmemizin suçlusu da yönetim olmuş ya ne diyeyim.Çok sevdiğiniz Oktay Hoca Savovic-Dedovic yerine adam gibi oyuncular getirseydi de gitseydik Euroleague'e. Sezon ortası yönetim imkan sağlamış kendi menajerinin uyduruk oyuncularını getireceğine doğru düzgün takviyeler yapsaydı.Yönetimin suçu neyse herkes başlıkta yönetime sallıyor.Sanki yönetim kaybetti Milangaz serisini

Çok sevdiğimiz Oktay Hoca olmasaydı bu sezonki Euroleague'i de göremeyecektik, bunu da düşün.

en ufak ters bir olayda ne çok klavyede idam sephası kuran insan çıkıyor ortaya anlayamıyorum. herşeyide yönetime sallamayın yahu. o yönetim değilmiydi ki bilmem kaç sene sonra ligi lider bitiren mahmutiyi takımın başına getiren. kazanırken aslan yönetim kaybedince tukaka ... başarısızlıkta herkesin payın var sadece yönetime suç atmak işin kolay yanı ...

Basiretsiz yönetimin gururu ile oynadığı taraftar vazgeçmez elbet sevdasından. Euroleague yok diye Galatasaray yok demez koşar salonlara. Lakin hepiniz şahitsiniz ki, şeref tribününde bakalım kimleri göreceğiz Eurocup maçlarında..

Elbet hesabını verecek sorumluları.

Geçen sene Banvit ve Galatasaray ikisi birden turları geçseydi yine 4 takım olacaktı. 4 takım hikayesini geçin artık. Bal gibi de olurdu 4 takım. Senin bütçen belli değil, koçun belli değil, kadron belli değil, salonun bile belli değil ama yönetimde de suç yok. Suç bende mi yani?

bencede yönetimin lobi faaliyetlerindeki zayıflığı ve koç-kadro sıkıntıları nedeniyle buradayız 4 takım bahane lobi çalışmasını iyi yapanlar euroleague de
Alba Berlin (Wild Card) Germany Quarterfinalist
Bennet Cantu (Wild Card) Italy Quarterfinalist
Unics Kazan (Wild Card) Russia 6th in Regular Season
hiç kimse bu takımlar f8 oynadı demesin bilbao da f8 oynadı pekala da malaga çizilip bilbao alınırdı...malaganın 9.bitirmesine rağmen lisansının iptal olmaması da kesinlikle lobi ve yapılan erken takviyeler bence....

Nerede yazıyor olmaz diye arkadaşlar. Geçen sene Banvit turu geçseydi maçlarını İstanbul'da oynayacaktı ve İstanbul'dan 4 takım olacaktı.

Geçen sene Banvit ve Galatasaray ikisi birden turları geçseydi yine 4 takım olacaktı. 4 takım hikayesini geçin artık. Bal gibi de olurdu 4 takım. Senin bütçen belli değil, koçun belli değil, kadron belli değil, salonun bile belli değil ama yönetimde de suç yok. Suç bende mi yani?

Bu dediklerinden Bjk'nin koçu belli mi, sponsoru belli mi, salonu belli mi? Belli değil. Onları almışlar. Adam gibi finale çıksaydık biz Euroleague'de olacaktık. İlla bir suçlu aranacaksa başka yerlere de bakmak lazım.

Aynı şehirden 4 takımın ikisi zaten a lisansa sahip diğer ikisi final oynarsa ne olacak o zaman? Mümkün değil diye birşey yok.. İyi bütçe sağlam bir yapılanmayla Euroleague 4 takıma izin verir. Ayrıca Efes Pilsen'in bu şehirden gitmesi de eğer bu illa sorun oluyorsa Türk basketboluna bir katkıdır Bence Anadolunun herhangi bir yerinde İstanbul'dan daha fazla taraftar bulacaktır. Boşuna Galatasaray Fenerbahçe ve Bjk'nın bulunduğu yerde tribünleri bomboş maçlar oynuyorlar. Bence Bursa veya eskişehir onlar için iyi bir yer olabilir..

Beşiktaş direkt katıldı zaten Wild Card almadı. Lig şampiyonu olarak katıldı. Aynı şey mi?

3 sezon direk euroleague'de direk oynayacak lisansı alan takım ne oldu da biranda önelemeye bile çağırılmadı vardır heralde mantıklı bir açıklaması.

Nerede yazıyor olmaz diye arkadaşlar. Geçen sene Banvit turu geçseydi maçlarını İstanbul'da oynayacaktı ve İstanbul'dan 4 takım olacaktı.

O zaman Banvit'in İstanbulda oynaması kabul etmeyip başka şehir önermesini söyleyebilirlerdi neticede Banvit İstanbul takımı değil.Sonuç da 4 İstanbul takımı olması imkansız olmayabilir ama büyük bir handikap olduğu aşikar.Ayrıca sonuç olarak bizim çıkışımız çok yeni yönetimin direk katılımı kapması çok zordu bence ama ön eleme için bir wild card kapılabilirdi belki ama sonuçta bugün Euroleague değilsek bunun temel nedeni yarı finalde elenmiş olmamız.İşin bu kısmında da ise sorumlu çok daha fazla... Bir de bana kalırsa son süreçte asıl kusur işin yönetimsel beceri kısmından daha önce (burada kusur yok demiyorum) yönetimsel etik kısmı ile ilgili hal böyle iken yönetim alehine bile olsa iş beceri-teknik detaylara kaydıkca asıl gündem sapmış oluyor.Zaten gündemi değiştirmek için her yerde herşey yapılıyor.Yani birileri çıksa yönetimin EL'e katılım konusunda elinden gelen herşeyi yaptığını ispatlasa asıl sorun ,asıl can sıkıcı gerçekler değişicek mi ?

Beşiktaş direkt katıldı zaten Wild Card almadı. Lig şampiyonu olarak katıldı. Aynı şey mi?

Beşiktaş lig şampiyonu olarak mı katıldı yoksa lig finalisti olarak mı katıldı? Finale çıkamamazın sebepleri Ergin Ataman'ın muhteşem koçluğudur bence. 6-7 kişilik rotasyonla 10-11 kişilik rotasyonu eze eze devirdi. Kazandığımız maçı da kaç farkla kazandığımızı hatırlarsın. Şimdi Wildcard konusuna gelirsek İtalya'dan wildcard ile beraber 3 takım katılıyor ki Siena'nın geçtiğimiz senelerdeki başarıları ortada. Biz Türk takımları olarak kaç senedir ne yapıyoruz da 4 tane takımı Euroleague'de hakediyoruz. Kendini bir Yunan'ın bir Rus'un veya bir İtalyan'ın yerine koy ve Türkiye'den 4 takımın Euroleague'de olduğunu gördüğünde ne düşünürsün?

Şunu anlamalıyız ki Geçen sene "final" oynadık ön eleme oynama hakkı kazandık. Bu sene "Yarı final" oynadık ön eleme bile alamamız normal. Hepi topu 5 maçta tribünleri doldurduk koreografi yaptık diye "oo buyrun EL'e" demez kimse. Partizan gibi basketbol kültürü çok öte olan, EL şampiyonluğu bulunan, seyirci anlamında 20 bin kişilik salonu fulleyen bir takım bile şampiyon olamasaydı katılamayacaktı EL'e. EL'e katılmak için değişik dinamikler ön plana çıkıyor. Eğer ön eleme oynayamamışsak yönetimin lobi çalışmalarında eksik kaldığını söylemek mümkün peki TBF ve/veya EL ana sponsoru THY bu konuda bir girişim yapmış mı sizce? Arkadan kuyumuzun kazılmadığı konusunda bir endişeniz yok mu? En basiti Voleybol Bayanlarda CEV cup'a FB alınmadığında "neden alınmıyoruz" yerine "GS'ı da almasınlar" diyen ve bunu rahatça deklare eden bir rakibimiz varken bunu erkekler EL'de yapmayacağını garanti ediyor musunuz?

Yönetime yüklenirken her tarafının şu an sarıldığının da bilincinde olmanız gerekiyor. Bakın Hasan Ali gibi Türk (ki bunun önemini iyi bilirsiniz) bir oyuncuyu rahatça FB'ye verirken Amrabat gibi -üstelik yabancı- bir oyuncuyu 7 milyon € artı oyuncu karşılığında bile vermeyen kulüpler var. GS, şike dosyasında adı geçmediği için kuşatılmış durumda. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalı doğru ama onun için o namuslulara destek veren bir camiası olmalı arkasında. Taraftarı desen her şeye ayar vermek için pusuda bekliyor Camia içinde zaten tüzük değişecek paniği ile yönetimi yıpratmak için delişenler var.

Wild Card konusunda içimde hala ümit var (bunu ciddiye almayın). BJK'ın sponsor bulamaması durumunda EL bu hakkı alıp GS'a verebilir. Kulüp belki de bu beklentidedir bilmiyorum ama Euro Cup'ı geçtim Euro Challange da bile oynasak iyi takım kurmalıyız hedef artık küçülemez. GS yönetimi bu taraftara çok borçlandı çünkü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...