Eurocup 2012-2013 - Galatasaray

• Konbuyu başlatan Ali Parlak
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avrupa'da ekonomik kriz var farkındaysanız İtalya'da İspanya'da takımlar şubelerini kapatacak durma geldiler. Futbol Asla Sadece Futbol Değildir'in yazarı bir söyleşide ileride Türk futbolu futbolcuları cezbedecek Avrupa'da dengeler değişecek dedi. Ekonomik kriz yüzünden takımlar yatırımlarını azaltacak o zaman Türkiye ve Rusya ön plana çıkacak dedi. Ama bu basketbolda şimdi ortaya çıkmaya başladı. Bir şeyin farkında mısın. Şu anda Euroleague'in zirvesindeki takımların dışında (ki Oly de bütçeyi kısmıştı baya) olan takımlar bütçe kısıtlamasına gidiyor. Bu dönemde Euroleague yönetimine büyük projelerle gidilseydi hayır diyemezlerdi en azından ön elemeler için. Bir Avrupalı olsam şahsen ne düşünürdüm 4 takım Türkiye'den seçilse Dünya ikincisi Avrupa ve Dünya Basketbol Şmpiyonaları düzenlemiş, Avrupa'dan neredeyse en fazla oyuncusu NBA de oynayan ülke olan Türkiye'nin gitmesini doğal karşılardım. Çünkü Euroleague biraz taraftar, para ve sağlam organizasyon işi. Bugün İspanya'dan beş takım katılıyorsa o zaman şampiyonluğa ambargo koyan Rus ve Yunan takımları da İspanyolları kabullenmemeliler. Rusya'dan bir iki takım yunanistan'dan da o kadar takım katılıyor. Ülke puanı önemli değil. Yatırımlar, taraftar, lig sıralaması ve organizasyon önemli..

Cantu İtalya ligi çeyrek finalinde elendiği halde almış ön eleme wild cardını ki Cantu'nun da tekrar kıpırdanması bizim gibi son iki senede oldu .Kazan play-off yapamadığı halde (gerçi bu sezon Rus ligind play-off direk yarı finalden başlamış) normal sezon altıncısı olarak almış ön eleme için wild cardı .Biz ise TBL yarı finalisti ve normal sezon birincisi olarak alamadık ön eleme wild cardını bu pencereden bakınca hadi Kazan geçen sene çeyrek final yaptı önceki sezonun Eurocup şampiyonu onu anladık diyelim ama Cantu yerine biz neden olmayalım ki kendi ligimizdeki performasımız daha iyi onu geçtim 3 öneleme wild cardı allahın emri değil bir tane daha verebilirlerdi.Sonuç olarak Cantu kendi liginde çeyren finalde elendiği halde alıyor ise wild card biz normal sezonu bitinci bitirip yarı final gördüğümüz halde alamıyorsak.Bu konuda yönetimsel bir kusur bulmak da pek zorlama sayılmaz bence gerçi daha önce dediğim gibi bunlar tali konular artık bana kalırsa

normal lig birincisi ve ikincisi ön eleme dahi oynayamıyor..sorun sadece yönetimde değil,o sponsor olacak,lobi nedir bilmeyen,eurolige para kazandıran şirketlerde..bu yol 3 takım gidiyor diye bakmayayın,fülker veya efesden biri şampiyon olsa yine 2 takımla gidecektik,seneye yine ikisi final oynar,ya bizi ya banviti ya milangazı ön elemeye alırlar..beşiktaş davetle filan gitmiyor,kurallar gereği gisiyor..ortada adamların bize ayrıcalık tanıdığı filan yok,ama isim sponsoru türk olan,ana sponsorlarından birisi türk olan bir kuruluş en kötü bize veya banvit'e ön eleme şansı vermeliydi..

Bizim yönetim bir çaba göstermezken sponsorlar neden uğraşsın? Bizim yönetim sezon başlayacak hala futbol şampiypnluğu kutlamalarında. Bizim için Türkiye ligleri futbolda ne zamandan beri bu kadar önemli oldu merak ettim. Ben şampiyon olduğumuzda kanal değiştirdiğimiz günleri hatırlıyorum...

Bu arada Milano'ya iki senelik A lisans vermişler,Malaga'nın A lisasını yakmamışlar valencia yok yani direk katılım için tek wild card var o da Alba'ya.Kazan ve CAntu ise ön eleme için wild card almışlar

Euro Cup daveti ,bütün bu karışıklıkların temelli özetidir.
Yönetim ağır pislemiştir ..

Bundan böyle Ergin Ataman gelse ne olur, Obradovic gelse ne olur..
Ulan ben yönetsem bu takımı,sırf bu seneki kareografilere bile ön eleme maçlarını İstanbul'a alırdım..

Bundan sonrasını bekleyip görelim bakalım. Olası bir Euro Cup şampiyonluğu sonrası yönetime giydirip,sonra büyük başarı ayakları çekmemek için,şimdilik benden bu kadar.

Bizim yönetim bir çaba göstermezken sponsorlar neden uğraşsın?
uğraşacaklar abi,toplu biçimde uğraşacaklar..bakın ben sadece bizim için konuşmuyorum.biz olmasak bile en kötü banvit çağrılmalıydı..belki kalite olarak iyi bir lig değiliz ama herhalde en çok para harcayan 2-3 ligden biriyiz..yani ön elemeye hiçbir türk takımının çağrılmaması hakarettir

Bu arada BAnvit'de Eurocup'a BJK'nin Avrupadaki aldığı kupa nedeni ile wild card ile alınmış (BJK euroleague gittiği için o kontenjan wild card olarak Banvit'e verilmiş)

Eurocupa gitmemizin suçlusu da yönetim olmuş ya ne diyeyim.Çok sevdiğiniz Oktay Hoca Savovic-Dedovic yerine adam gibi oyuncular getirseydi de gitseydik Euroleague'e. Sezon ortası yönetim imkan sağlamış kendi menajerinin uyduruk oyuncularını getireceğine doğru düzgün takviyeler yapsaydı.Yönetimin suçu neyse herkes başlıkta yönetime sallıyor.Sanki yönetim kaybetti Milangaz serisini

Onur'cum hala anlayamadığın bir konu var. Olay Oktay Mahmuti ya da Euroleague değil. Olay bu süreçlerde yönetimin takındığı tavır. Süreci yönetim şekli.

Takıma Savovic yerine Velickovic, Dedovic yerine Anderson getirilebilinirdi. Ama bu oyuncularla da yarı final serisi kaybedilebilirdi. Eğer sen vizyonu belli bir yönetimsen sonuçtan bağımsız olarak lobi çalışmalarını yaparsın. Takım organizasyonu ile ilgili kararları alırsın. Bizim ne olacağımız ile ilgili en ufak bir fikrin var mı?
İyi bir lobi faaliyetiyle ben ön eleme hakkını alacağımızı düşünüyordum olmadı. Gram da üzülmedim. Şahsi görüşün ne bu yönetim ne de bu taraftar böyle bir organizasyonu hak etmiyor. (şimdilik)

Ünal Aysal, Hakan Üstünberk gibi adamların gitmesine göz yumarsa, sonrada Bülent Tulun gibi adamlarla çalışırsa olacağı buydu.Eurolig yönetimide sen bu vizyonla buraları haketmiyorsun git eurocup da oyna der.Eleme oynayacak takımlar arasında ilk defa ismini duyduğum takımlar bile var daha ne diyim...

EL ile Eurocup arasında çok ciddi bir organizasyon farkı var. Hatta bu fark kanımca futboldaki ŞL ile UEFA Kupası arasındaki farktan bile daha büyük. Galatasaray yarı final oynamasına rağmen EL'e katılabilir miydi? Katılabilirdi... Normal sezonu birinci bitirmişsin ve potansiyelin direkt katılan birçok takımdan iyi. Bence yönetim kurulu EL'e katılmak için yeterli ilgiyi ve yoğunlaşmayı gösterememiştir.

Almanya liginden 2 takım direkt EL'e girdi. Alba Berlin kendi liginde çeyrek final oynayarak wild card sayesinde gruplara direkt katıldı. Cantu, liginde çeyrek final oynadı wild card aldı. UK, ligi altıncı bitirdi wild card aldı.

Galatasaray ne yazık ki, şampiyonluk ihtimalinin en yüksek olduğu sezonu elinden kaçırdığı gibi, EL vitrinini de kaçırarak birkaç sezon öncesine geri dönüş görüntüsü verdi. Ancak, bu demek değil ki, herşey bitti, enkaz bir durum var... Galatasaray sadece önemli bir fırsat kaçırdı. Hedefi Eurocup şampiyonluğu olarak belirleyip ona göre bir plan yapılırsa ki, burada koç seçimi çok önemli. Galatasaray'ın hem bir Avrupa kupası kazanması, hem de daha tecrübeli bir halde Euroleague'e girmesi mümkün.

Galatasaray bu kupayı kazanabilir. Şöyle bir bakalım 2011-12 Eurocup yarı finalistlerine:

L.Rytas: Galatasaray'a kendi sahasında elendi.
Khimki: EL ön elemesinde Nymburg'a elendi. Eurocup'ta şampiyon oldu.
Spartak St. Petersburg: Eurocup'a direkt katıldı.
Valencia: Direkt katıldı.

Hatta şöyle bir örnek de verebiliriz: Khimki 2010-11 sezonunda EL'de top 16 yaptı. 2011-12'de ise, EL'e katılamamasına rağmen Eurocup şampiyonu olarak daha organize bir hale geldi.

Akılcı hamleler yapılmasını umarım...

Yarı final serisinde çok iyi oynadığımız söylenemz tabi ki.. Ama son maçta hakemlerin yaptıkları ortada.. En kritik dakikalarda verdikleri kararlarla maçı BJK'ye hediye ettiklerini gördük, hatta burada tartıştık.. 2-2 ye gelse son maç İpekçi'de.. EL'ye final oynamadığımız için gidemiyoruz ama niye final oynayamadık.. Olay sadece dedoviçlerde, savoviçlerde değil.. Hakemleri de, federasyonu da yenmeliydik belki ama bu o kadar da kolay değil..
Serilerde hafta sonu maçları olmadı İpekçi'de.. Yıl içinde pzt cuma maçları vs vs... Sürekli aleyhimize işler yapıldı ama bu konuda net bir tavır sergilendiğini hatırlamıyorum ya da ben kaçırdım..
Tabi ki olayda bir çok sorumlu var.. Sorumlulardan birini yönetim gönderdi zaten.. Diğer sorumlular ise hala duruyorlar ve herhangi bir şey yapılmıyor..
EL katılımcıları belirleyeceği bu süreçte takımda huzursuzluk çıkıyor, kriz oluyor.. Muhtemelen adamların bu süreçten de haberleri oluyordur..

Yönetim hariç herkes suçlu maşallah.Dedoviç neden alınmış Shipp sakatken alınabilecek 1-2 adamdan biriydi.Savovic konusunda hatalı diye hocayı öldürseydiniz bari.Burda bazı isimler yönetimi savunuyor iyi güzel o zaman bende bir kaç soru sorayım?
1)Galatasarayın bütçesi neden rakiplerinden az?
2)Galatasarayda yönetim tek maça göre mi geleceği planlıyor?
3)Euroleague i kimin sayesinde oynadık acaba Oktay Hoca mı yoksa yönetim sayesinde mi?
son sorumda şu Oktay Hoca kendi menajerlerinden sadece oyuncu alıyor cart curt diyenlere Shipp sakatlanmasa ve Songaila uyum sağlasa hoca oyuncu almayacaktı tabi hoca bunları düşündü ve menajerim sezon ortası para kazanır dedi herhalde..

Yönetim hariç herkes suçlu maşallah.Dedoviç neden alınmış Shipp sakatken alınabilecek 1-2 adamdan biriydi.Savovic konusunda hatalı diye hocayı öldürseydiniz bari.Burda bazı isimler yönetimi savunuyor iyi güzel o zaman bende bir kaç soru sorayım?
1)Galatasarayın bütçesi neden rakiplerinden az?
2)Galatasarayda yönetim tek maça göre mi geleceği planlıyor?
3)Euroleague i kimin sayesinde oynadık acaba Oktay Hoca mı yoksa yönetim sayesinde mi?
son sorumda şu Oktay Hoca kendi menajerlerinden sadece oyuncu alıyor cart curt diyenlere Shipp sakatlanmasa ve Songaila uyum sağlasa hoca oyuncu almayacaktı tabi hoca bunları düşündü ve menajerim sezon ortası para kazanır dedi herhalde..

İlk üçüne katılıyorum ama sonuncusu bayağı saçma. Önceden planlamaması hocanın aynı menejerlik şirketinden transfer yapması gerçeğini değiştirmiyor. Sadece transferler değil onların yerine ilgilenilen oyuncular da aynı şirkete dahildi.
Bir de Songaila mevzunu öyle ''uyum sağlayamadı'' diye geçiştiremeyiz. Songaila zaten baştan bir transfer hatasıydı bu bir. Ayrıca Songaila'nın sisteme uyum sağlayamayacağı çok önceden anlaşılmıştı ve bu dönemde bir çok boşta (bonsu da dahil) kaliteli uzun forvet varken teknik ekip taa Savovic'e düşene kadar bekledi bu iki.

Ben arkadaşlardan eurolegue cehennemi gösterdik. eurocupda da gösteririz demesini beklerdim. Çok önemli değil bu sene gidemeyiz seneye gideriz. ama öyle bir hal olmuş ki el yoksa bizde yokuz diyenler var .

Olmayın sevgili kardeşlerim canınız saolsun.

Oysaki bizim için bu sene eurocup da başarılı olmak el de kazanacağımız 3-5 maçtan daha önemlidir. seneye daha güçlü efes ve fenerbahçe şampiyonluğu bırakmayabilir. ama eurocup başarısı ile 3 senelik wild cardı alırsın

Yönetim transfere karışmadı parası neyse verdi oyuncu seçimini o yaptı. Keşke bilen biri olsaymışta karışsaymış.Sen git yeterli para verildiği halde kendi menajerinin oyuncusu diye Savovici,Dedovici transfer et.Bu yüzden Euroleague şansını kaçır.Suçlu da yönetim olsun.Yok ya.O kadar uzun boylu değil

O yüzden Oktay Mahmuti neden CKSA'nın 3 numarası alınmadı sorusuna Bonservis istediler ve kulübümüz bonservis parası verip oyuncu alacak durumda değil dedi di mi?

Yalnız Eurocup'a katılacak takımların listesine falan baktım da; EL ön elemelerinden Unics / Cantu / Nymbruk üçlüsünden birinin çıkacağını düşünürsek, EC'de bizi zorlayabilecek en fazla 10 takım çıkar. Bu 10 takımın çoğunu da yenebilecek güçteyiz bence.

Bu yönetimden beklenmez ama, temelleri sağlam atılacak bir organizasyonla gerekirse Eurocup'ı ve lig kupasını alır öyle gideriz EL'ye. Ancak maalesef balık baştan kokuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...