EuroCup | 5. Hafta | Galatasaray 87-85 Nizhny Novgorod

Mac sonu Ergin Ataman'ın da dedigi gibi cok kötü bir günde yakalandik . Özellikle 3 gün önce Uşak deplasmaninda gösterdigimiz efor ve sonunda trajik bir sekilde kaybetmemiz mental olarak takımı bariz etkilemis . . Nihinzy takimida yabana atilmasin gecen yıl Eurolig oynayan bir takımdı . Herseye ragmen 5/5 yapmak önemliydi . Takım tekrar ritim yakalayacaktir . Şu takımda Patric young efsane olmaz miydi ? diye düsünmeden edemiyor insan.. Lasme ruhunu teslim etmiş gibi oynuyor .. Rakip onun üstünde oynadigi her pozisyonda sayi buldu bu aksam .. Dacka'dan oguz savas hamlesi uzun rotasyonunu rahatlatirdi.

Ben diğer arkadaşların aksine kazanmamıza çok sevindim. Hatta bu sezon hiç bir galibiyete bu kadar sevinmemiştim. :) Nizhny maçına kadar, bu sene oynadığımız 9 resmi maçın 7'sini önde götürdük ve bu maçların tamamını kazanmayı bildik. Sadece Efes ve Uşak maçlarında öne geçmekte zorlandık ve bu iki maçı da kaybettik. Nihayet bu gece geride götürdüğümüz bir maçı, son bölümde çevirmeyi başardık. Üstelik Novgorod gibi yabana atılmayacak bir rakip karşısında, hem de pek çok oyuncumuz gününde değilken...

Takım çok yorgun... Nizhny maçı 9 günde oynadığımız 4. maçtı. Böyle yoğun maç trafiğine girdiğimiz dönemlerde kenar katkısı alamazsak çok sıkıntı çekeriz. Uşak maçında Şafak, Göksenin ve Dorsey üçlüsünden 5 sayı bulabilmiştik. Bu akşam da bu üçlüden 7 sayı geldi. Bunun üstüne Green de 4 sayıda kaldı. İzzet ve Ege hiç süre almadı.

Acilen kenar katkısı sorununu çözmemiz lazım. Gerekirse transfer de yapabiliriz. Bütün sezon 6-7 oyuncuycuyla geçmez.

Açıkçası galip gelmemize rağmen çok mutsuz olduğum bir akşam oldu, bu şekilde oyun olmaz olmamalıda, son periyotta Eric'e ver oynasın oldu, Fitchli,Malik Dixon'lu zamanlardaki gibi tek oyuncu oynasın diğerleri izlesin bu takım böylemi oynamalı? Micov'u nasıl unutabiliyoruz niye Schilb üzerinden oyun kurmuyoruz, hiç mi Uşak maçından ders alınmadı hayret ediyorum? Hakemin yanlış kararı,arkasından teknik faul ve rakip takım koçunun Mahalbasic gibi etkinliği olan oyuncuyu kenarı alması galip gelmemizi sağladı ama Fener maçındaki düzen oyunumuzdan eser yoktu,umarım gereken dersler çıkarır koç,bu dar rotasyonda çok sıkıntı çekeceğimiz kesin,ayrıca Dorsey´e çok şey söylemek istiyorum ama hala ümit parçacıkları var içimde yutuyorum bu yüzden..

Bir teşekkürü haketti yalnız rakip takım koçu Mahalbasic'i son dakikalarda kullanmaması maçı bize getirdi Mahalbasic resmen bizimkilerle dalga geçti

Kaliteli bir yerli uzun Dorsey ve Lasme'yi de rahatlatacaktir . 2.17'lik dusan cantekin kadroda yok bir kac mactir . Gönderdik sanirim.

Bence takımın en önemli sorunlarından bir taneside maç başlarında yakaladığımız o micovlu schilbli düzeni maç sonlarında hiç koruyamamamız bu adamlar maç sonunda kayboluyor resmen. Eğer fark attıysak sorun olmuyor ancak maç başa baş gittiğinde son dakikalar Mccolluma muhtaç kalıyoruz buda Mccollumun suçu değil bence

Eve simdi girdim umarim birisi maci cekmistir ve buraya yükler :/ bu maci co merak ediyordum maalesef denk getiremedim...

Dorsey transfer olduğunda Lasmeyle pota altında çok kuvvettli olacağımızı düşünüyorduk ama Dorsey değil sanki imitasyonu gelmiş arkadaşın sanırım bourousis bizim için daha hayırlı olanıymış transfer dönemi büyük kumar çok iyi irdelemek gerekiyor fizik,mental durumlarına kadar oyuncular incelenmeli bizim gibi bütçesi düşük takımlar için başka çare yok malesef.

Kaliteli bir yerli uzun Dorsey ve Lasme'yi de rahatlatacaktir . 2.17'lik dusan cantekin kadroda yok bir kac mactir . Gönderdik sanirim.

Duşan sakatlandı.Daha bir süre ismini de cismi gibi göremeyiz.Ancak bu uzunlarla dar bütçe yüzünden idare etmemiz lazım.Oyun alanımız dar ve ocaktan önce hamle yapmamamız lazım.Sonra uzun mu kısa mı alırız karar verilir.İsmi geçen Oğuz savaş'ın da Ege'den farkı olmaz ayrıca.Günümüz düzenlerinde yeri olmayacak kadar ağır olması yüzünden en fazla hücumda sıkıştığımızda onun üzerinden denenecek 1-2 set dışında faydası olmaz.Ancak Ergin hoca milli takımda bile ona havlu sallama görevi vermişken Galatasaray'da ona yazık olur. Şu aşamada Dorsey'nin defektlerine katlanmak ve Schilb gibi sabrımızın sonunu almayı ummalıyız.Ayrıca DORSEY sahadayken +/- istatistiği -20 iken LASME'nin +18.Bu bile tek başına takıma nasıl bir zaaf yaşattığını gösteriyor.

Eurocup'ta 4'te 4 yapıp İpekçi'de Fenerbahçe'yi hezimete uğratınca takımda rehavet+yorgunluk oluştuğu çok açık.Bunu aşmanın en önemli yolu rotasyon.Fakat malesef dengeli bir rotasyon oturtamadık.Ben transfer konusunda çekimserim.Eurocup'ta liderlik garanti ve Efes'le Fenerbahçe maçlarını atlattık.Şu süreçte takım içinden çözümler bulmalı...Yapılacak takviyenin daha isabetli olması için de devre arası beklenmeli.
Sinan Green ve Lasme'de belirgin bir düşüş var.Lasme yine istatistik kağıdını dolduruyor ama Sinan'la Green'in enerjisi çok düşmüş gözüküyor.Benim hala aklım almıyor Şafak'la Ege'nin neden hiç süre almadığına.Lasme konusunda yüreğim ağzımda, zira Lasme'nin sakatlanmasından çok korkuyorum çünkü üstünde inanılmaz bir yük var.Dorsey'den katkı almayı bırakın Dorsey'in aldığı süreler takımın hanesine (-)eksi yazıyor.Takımın 1'den fazla hamle yapamayacağını varsayarsak ben bu takviyenin uzun oyuncudan yana kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Bu maçtaki geri dönüşümüz önümüzdeki maçlar için pozitif etki yaratacaktır.Ergin Ataman Uşak'ta Schilb'i dizginleyerek yaptığı hatayı bu defa yapmadı ve McCollum'un maçı alma isteğinden sonuna kadar faydalandı.Hakkını teslim edelim.

Oyun kötü de olsa çok sevindim galibiyete..Neptunas maçını da kazanırsak büyük ihtimalle liderliği garantiliyoruz ... Bu da sonraki maçlarda kısmen rotasyon ve yıpranmamak demek...Yenilseydik , normal sezonun ikinci yarısındaki zor fikstür düşünülürse , liderlik mücadelesi oldukça yıpratıcı olurdu...

Bu arada bazı oyuncuların vücut dillerinden geçen yıl ödeme yapılmadığı dönem olan sinyalleri alıyorum...Umarım benim hüsnü kuruntumdur...

Eurocup'ta 4'te 4 yapıp İpekçi'de Fenerbahçe'yi hezimete uğratınca takımda rehavet+yorgunluk oluştuğu çok açık.Bunu aşmanın en önemli yolu rotasyon.Fakat malesef dengeli bir rotasyon oturtamadık.Ben transfer konusunda çekimserim.Eurocup'ta liderlik garanti ve Efes'le Fenerbahçe maçlarını atlattık.Şu süreçte takım içinden çözümler bulmalı...Yapılacak takviyenin daha isabetli olması için de devre arası beklenmeli.
Sinan Green ve Lasme'de belirgin bir düşüş var.Lasme yine istatistik kağıdını dolduruyor ama Sinan'la Green'in enerjisi çok düşmüş gözüküyor.Benim hala aklım almıyor Şafak'la Ege'nin neden hiç süre almadığına.Lasme konusunda yüreğim ağzımda, zira Lasme'nin sakatlanmasından çok korkuyorum çünkü üstünde inanılmaz bir yük var.Dorsey'den katkı almayı bırakın Dorsey'in aldığı süreler takımın hanesine (-)eksi yazıyor.Takımın 1'den fazla hamle yapamayacağını varsayarsak ben bu takviyenin uzun oyuncudan yana kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Bu maçtaki geri dönüşümüz önümüzdeki maçlar için pozitif etki yaratacaktır.Ergin Ataman Uşak'ta Schilb'i dizginleyerek yaptığı hatayı bu defa yapmadı ve McCollum'un maçı alma isteğinden sonuna kadar faydalandı.Hakkını teslim edelim.

Lasme maçın yıldızı, bu düşüş yorumunu anlayamadım. Adam %100'le oynamış. Farklı maçları mı izledik acaba?

Duşan sakatlandı.Daha bir süre ismini de cismi gibi göremeyiz.Ancak bu uzunlarla dar bütçe yüzünden idare etmemiz lazım.Oyun alanımız dar ve ocaktan önce hamle yapmamamız lazım.Sonra uzun mu kısa mı alırız karar verilir.İsmi geçen Oğuz savaş'ın da Ege'den farkı olmaz ayrıca.Günümüz düzenlerinde yeri olmayacak kadar ağır olması yüzünden en fazla hücumda sıkıştığımızda onun üzerinden denenecek 1-2 set dışında faydası olmaz.Ancak Ergin hoca milli takımda bile ona havlu sallama görevi vermişken Galatasaray'da ona yazık olur. Şu aşamada Dorsey'nin defektlerine katlanmak ve Schilb gibi sabrımızın sonunu almayı ummalıyız.Ayrıca DORSEY sahadayken +/- istatistiği -20 iken LASME'nin +18.Bu bile tek başına takıma nasıl bir zaaf yaşattığını gösteriyor.
Dorsey olmayacak belli oldu. Aslında Dorsey Ergin hocanın tarzı bir adam da değildi. Şimdi onu yollamak isterseniz bu bir maliyet anlamına geliyor. Başladık...

Maçı kazandığımıza sevindim sevinmesine de cidden çok kötü oynadık.
İlk yarı düzenler içinde iyi hücum edip çok kötü savunma yaptık. 3. periyota iyi savunma yaparak başladık ancak Dorsey sağolsun oyuna girdikten sonra savunma tekrar düştü. Son 3-4 dakikada ki çaba olsun, McCollum' un basketfaul + teknik pozisyonu olsun maç bize döndü ve maçı kazandık.
Bu arada hocanın neden Ege'yi oynatmadığını anlamıyorum. Tamam rotasyon yapmayı ve gençlere süre vermeyi çok tercih etmiyorsun ama Green'in kötü gününde olduğu, Lasme ve Dorsey' in faul problemine girdiği ve Micov'un nerdeyse son nefesini verdiği maçta 5-10 dakika süre verebilirdin hocam.
Neyse inşallah daha iyi olacağız. Tebrikler takıma!

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

81-69'tan maç çevirmek bence başarı. Arada böyle maçlar olur. Çok karalar bağlamayalım. Kolay sayılar yediğimiz gerçeğini akılda tutalım ama 5 dakikada 12 sayıdan bu maçı çevirmek alkışı hak ediyor.

Oyun kötü de olsa çok sevindim galibiyete..Neptunas maçını da kazanırsak büyük ihtimalle liderliği garantiliyoruz ... Bu da sonraki maçlarda kısmen rotasyon ve yıpranmamak demek...Yenilseydik , normal sezonun ikinci yarısındaki zor fikstür düşünülürse , liderlik mücadelesi oldukça yıpratıcı olurdu...

Bu arada bazı oyuncuların vücut dillerinden geçen yıl ödeme yapılmadığı dönem olan sinyalleri alıyorum...Umarım benim hüsnü kuruntumdur...

Ben de çok sevindim bu galibiyete. Kötü oynarken kazanmak da önemli, hele maç temposu böylesi yoğunken. Ayrıca liderlik için de çok büyük avantaj yakaladık.

Dorsey'in neden kasmadığını anlayamıyorum, Lasme'nin yarısı kadar mücadele etmedi bugün. Geçen hafta Krasny maçında fena da değildi halbuki... Böyle devam ederse değişim kaçınılmaz maalesef...

Çok değerli bir galibiyet oldu, tebrikler takıma...

5 dk 12 fark çok da başarı değil ama öyle bi psikolojik üstünlüğü eline almış takımı 3 4 dk da yenmek mucize gibiydi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi