EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Strasbourg sık sık "small ball" oynayan bir takım. Yani sahada daha kinetik olup, tempolu ve 3 sayılık atışların çok daha değer kazandığı bir yapı. 4 numaraları da bu bağlamda 3.5'tan 4 olan Kyle Weems. Kyle Weems daha çok statik şutör ve fizik olarak çok üstün bir oyuncu değil Micov'a karşı. Yani bu eşleşmede çok sorun görmüyorum.

5 numara eşleşmelerinde Lasme'nin fundemental'ı ile büyük fark yaratacağı kanaatindeyim. Lasme kendisi gibi atlet diyebeliceğimiz uzunlarla karşı karşıya kaldığında müthiş işler başarıyor. Özellikle rakibin Collins ile ikili oyundan sonra sık penetre edeceğini düşünürsek; burada kısa ile uzun arasındaki mesafeyi ayarlamada ve rakip oyuncunun aklını karıştırmada Avrupa markası. Yani kısa oyuncu havuza penetre edince ne rahat şut imkanı buluyor ne de rahat pas açısı. Burada zayıf tarafı iyi kontrol edersek sıkıntı yok.

Collins'i kiminle savunacağımızdan çok ikili oyunları ve penetre açılarını kapatma yolunu seçmek daha mantıklı olacak. Şutu düzensiz bir oyuncu Collins. 1'den 3'e kadar her pozisyonda kendine rol bulup çok iyi de savunan bir oyuncu ama onun elit seviyeye geçememesinin ana sebebi; şutunun çok düzensiz olması. Yani bireysel savunmadan ziyade Collins'in yönlendirdiği oyunu kontrol etmek daha mantıklı. Evimizde ise Göksenin Köksal jokerini kullanıp bireysel baskının dozajını da artıracağız. Koç Göksenin'i bu gibi deplasmanlarda çok fazla kullanmıyor ve elde bireysel baskıyı artıracak muadili bir kısa yok. Sinan Güler var, demeyin lütfen çünkü Sinan asla iyi bir savunma oyuncusu değil.

Genel olarak çok fazla ekstra planı olmayan bir takım Strasbourg. Düzen dışına çıktıklarında ve kaos basketbolu oynadıklarında Beabouis'nın gününde olup olmamasına bağlı olarak çıktıkları skor düzeyi değişiyor. Konsantre olup avantajlı bir skorla döneceğimiz bir akşam olsun. Sonrası malum; Abdi İpekçi!

Collins ve Weems'in savunması beni de düşündürüyor açıkçası.Oldukça fizikli ve atletik oyuncular.Sanırım maç başında farklı oyuncuları deneyip görmek en mantıklısı. Schilb fazla yumuşak , Micov'da ağır kalabilir. Göksenin bu soruna cevap olabilir.

Bence de en iyi seçenek Gökenin ama Ergin Hoca özellikle deplasman maçlarında hücümda daha çok güvendiği oyunculara çok daha fazla süre veriyor .Göksenin deplasmanda oyuna bile girmeyebiliyor. Schilb hem yumusak hem de Micov kadar olmasa da Collinse göreo da ağır üstelik savunmada da konsantrasyonu hücümdaki gibi dalgalı sanki Sinan kötünün iyisi ama ona göre de kuvvet ve boy avantajı var.Adamların organiasyonu açısından en önemli oyuncuyu tutacak oyuncumuz yok gibi sahada en çok kalan beşimizde. Tabi bire birde yenilmeme sansımızın düşük olduğunu öngörüp daha kompleks önlemlerde almak mümkündür herhalde ama benim basketbol bilgilmi aşıyor orası :)

Ne yapacağını iyi bilen adamlar, sevinçten ne yapacağını bilmeyen milyonlarca taraftarı sokağa çıkarabilir.
Koç ve takıma güvenim sonsuz.

Strasbourg bana göre ufak çaplı bir Real Madrid. Koş koş basketi oynayan sadece şuta odaklı kendi evinde yüksek tempoda oynayan bir takım Tabiki kalitesi Real ile karşılaştırılamaz. FB, Real'İ yenerken önce sete set bıraktılar sonra 5 kısalı sisteme dönüp Real'i afallattılar. Tempo düşük olmalı ve rakibi sete set bırakmalıyız.Hızlı oynayan ve şutör oyuncuları afallayacaktır. İzlediğim maçlarda pek bir oyun planları olmadığını gördüm ve ortaları yok yani şöyle diyim dengelerini bozarsa galip gelme ihtimalimiz oldukça yüksek.

İnşallah şampiyonluk için gereken adımı bugün atacağız. Galibiyetle döneceğimizi düşünüyorum.O kupa müzeye girecek başka yolu yok.

Strasbourg bana göre ufak çaplı bir Real Madrid. Koş koş basketi oynayan sadece şuta odaklı kendi evinde yüksek tempoda oynayan bir takım Tabiki kalitesi Real ile karşılaştırılamaz. FB, Real'İ yenerken önce sete set bıraktılar sonra 5 kısalı sisteme dönüp Real'i afallattılar. Tempo düşük olmalı ve rakibi sete set bırakmalıyız.Hızlı oynayan ve şutör oyuncuları afallayacaktır. İzlediğim maçlarda pek bir oyun planları olmadığını gördüm ve ortaları yok yani şöyle diyim dengelerini bozarsa galip gelme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Evet Emre, özellikle deplasmanda, bende tempoyu düşürmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak, rakip koçun ve oyuncuların röportajlarını okudum.Onlarda , Galatasaray tempolu oynayan bir takım, özellikle deplasmanda tempoyu düşürmemiz gerek diyorlar.Maçın temposu nasıl olacak merakla bekliyorum.

Şut yüzdemiz bu maçın kritik noktası.
Seriyi belirleyecek olan isimler Green ve Schilb olacaktır.
Bu 2 isim de iyi olursa, şut yüzdeleri yüksek olursa o zaman her şey daha kolay olacaktır bizim adımıza.

Green son 4-5 mactir takima katkidan ziyade safi zarar veriyor ... Bu aksam takim olarak herkesin standart cizgisinde olmasi gerekiyor ..
Ergin ataman'dan maç öncesi şöyle bir konuşma bekliyorum..
[video=youtube;cMBiwRkKlTc]https://www.youtube.com/watch?v=cMBiwRkKlTc[/video]

Elemelerde kendi salonunda kaybedip deplasmanda kazanan takımla, deplasmanda kaybedip kendi salonunda FARKLI kazanan takımın maçı...
Umarım bu sistematik ikinci maçta bozulur.
Yürüyedur Cimbomum, kaldır kupayı.

Bu mac her koşulda taraftar icin psikolojik bir sinav olacak . Eger fransa'dan 8-10 sayi gibi maglubiyet ile dönersek , tipki bayern macinda oldugu gibi o gerilim ve kaygili ruh hali ile beş gün beklemek bizler icin azap olacak .. Galibiyet yada 1-2 sayilik maglubiyet ise yine ayni şekilde '' mac günü gelsede kupayi kaldirsak '' triplerine sokacak ... Her halukarda bu geceden sonra 5 günlük ciddi bir sinav bizleri bekliyor .. Haydi ergin ataman.. Haydi Galatasaray ..

Heyecan basmaya başladı ya. Umarım kazasız belasız atlatırız bu günü. Arkadaş yukarıda söylemiş Green in yapacağı katkıda önemli. Umarım son maçlardaki gibi üçlük kaçırmaz veya ilkini kaçırsa bile ısrar etmez.

ATAMAN'DAN SON AÇIKLAMA: KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ
Eurocup finalinde Strasbourg ile bu akşam 22.00'da ilk maçına çıkacak olan Galatasaray Odeabank'ta coach Ergin Ataman, son görüşlerini paylaştı.
NTV SPOR'dan İsmail Şenol'un sorularını yanıtlayan Ataman şöyle konuştu:
Takımımızın durumu şuan iyi. Green'in dizinde bir sorun var ama ciddi değil. Sert, akıllı agresif basketbolumuzla kazanmak için oynayacağız. Salon şirin bir salon. İpekçi kadar büyük değil. 6-6 bin 500 kişilik bir salon. İyi hakemler maçı yönetecek. Tek maçlı bir final gibi oynayacağız.
Maçın ismi final ama alışık olduğumuz rutinde idmanlarımızı yaptık. Bazı taktiksel deneylerimiz olacak. Bazı savunmalar hazırladık. Hücumda zayıf taraflarına gideceğiz. Rakip kontrollü oynamayı seven bir takım o yüzden detaylara dikkat etmek gerek. Ribauntlara, hücumda boş adamı bulana kadar topu çevirmeye dikkat etmeliyiz. Ancak hızlı hücum şansı bulduğumuzda da bunları değerlendireceğiz.
Collet'nin Fransa'sı favoriydi, bizi farklı yenmişlerdi. Şimdi biz favoriyiz, biz de farklı kazanmak istiyoruz.
Taktiksel olarak benzer bir takımız. Şutör 4 numaralarla oynuyoruz onlarda da Weems ile böyle oynuyor. Fofana'yı Lasme gibi devrilmeler üzerinden kullanıyorlar. Collins de Schilb gibi 3 numaradan topa yön veriyor. Kritik anlarda top onun elinde oluyor. Onlar çok hızlı oynamayı sevmeyen bir takım. Beaubous da Sinan gibi bir oyuncu. Tek fark oyun kurucuları Campbell'ın daha tecrübeli oluşu. Biz daha iyi bir takımız. Göksenin savunmada katkı veriyor. Jerrells'ı iyi durumda görüyorum. Dupont ağır ama şutu var. Yine de istikrarsız. Onların ne yaptığında çok kendi oyunumuzu oynamalıyız.

Ben iki maçı da kazanacağımızı düşünenlerdenim. Şunu unutmamak gerek, çeyrek final ve yarı finalde kupanın dişli takımlarıyla oynadık. Zor taraftan geldik. Son noktayı koyarken hata yapacağımızı düşünmüyorum. Haydi koç, haydi çoçuklar güldürün yüzümüzü!