EUROCUP FİNAL 1. MAÇ | Strasbourg - Galatasaray

Yarınki maçta 50-100 kişide olsa GS'lı bir tarafatr topluluğu olur mu UA Avrupa twitter hesabı Canaria maçından sonra "Fransa'da ev sahibi GS olacak" yazmıştı ama şu an maça nerede ise 24 saat kaldı maçla ilgili tek kelime etmemiş hesap

Karşılıklı deplasman seyircisi alınmayacak şeklinde beyan çıkmıştı diye hatırlıyorum. Tabi bilet alanlar olmuştur illa sivil şekilde giderlerse bir problem olmaz kanımca.

Karşılıklı deplasman seyircisi alınmayacak şeklinde beyan çıkmıştı diye hatırlıyorum. Tabi bilet alanlar olmuştur illa sivil şekilde giderlerse bir problem olmaz kanımca.

Onu bir tek burada okudum ben de ama Ataman taraftarımızın Almanyada olduğu gibi bizi Fransada da yalnız bırakmayacağına inanıyorum gibi açıklamaları oldu sanırım birkaç kez belki rakip klübe bilet verilmemesi gibi bir durum vardır evet ama sanıyorum Avrupada bileti alan maça istediği gibi giriyor Almanyadaki maçlarda falan rakip tribünün arasında bizim taraftarlar olabiliyordu.

Maça odaklanalım artık bilet mevzunda haklıyız ama şuan yapacak bir şey yok. Adamlar deplasmanda kendi evlerinden attıklarından daha çok sayı atmış. Hızlı oynamaları, bir anda ivme yakalamaları vs etkili oluyor. Bakalım teknik olarak nasıl maç olacak?

Şimdi biz Micovun 4 numara olduğu olduğu beşle sahaya çıktı diyelim ki bizim için klasik ilk 5 son maçlarda onlar için de en azından .Mardy Collinsi kimle savunuruz yani sizce hocanın tercihi ne olur ? Kimle savunmalıyız tercih size kalsa kimle savunurdunuz ?

Geçtiğimiz turlara nazaran karşılaştığımız rakipler orantısızdı bence. Bayern Münih en iyisiydi diyebilirim. Onları sandığımızdan kolay safdışı bıraktık. Gran Canaria Münih'e göre daha zayıf görünüyordu ancak çok zorlandık. Özellikle oradaki maçta Allah'ın da yardımıyla mucizevi şekilde istediğimizi almayı başardık.

Şimdi rakip bu iki takımdan da iyi olmadığını düşündüğüm Strasbourg. Fakat rakipler kolaylaştıkça performansımız düştü gibi. Bu final turunu kazasız belasız şampiyon şekilde tamamlarız umarım. Deplasmanda maksimum 5-6 farkla mağlup olma kredimizin olduğunu düşünüyorum. Öyle orda 25 fark yiyelim, burda 30 atarız gibi fantazilere hiç gerek yok. Final bu! Onlar da en az bizim kadar isteyecekler kupayı. O yüzden çok dikkatli olmalıyız ve kontrolü hiçbir zaman elden bırakmamalıyız.

Ligde üst üste aldığımız basit, bize yakışmayan mağlubiyetler kupayı daha da önemli hale getirdi. Hadi alalım şu kupayı..

açıkcası liğde ard arda alınan iki yenilgi ciddi kalp kırdı benim açımdan, fakat bu maçın havası ve anlamı elbet çok farklı.Beklenilenin aksine ben zor bir maç olacağını düşünüyorum umarım yanılırım.

Şimdi biz Micovun 4 numara olduğu olduğu beşle sahaya çıktı diyelim ki bizim için klasik ilk 5 son maçlarda onlar için de en azından .Mardy Collinsi kimle savunuruz yani sizce hocanın tercihi ne olur ? Kimle savunmalıyız tercih size kalsa kimle savunurdunuz ?

Mardy Collins' i takımda savunacak 2 oyuncu var.Biri Sinan diğeri Göksenin. Ama en iyi kim savunur derseniz Göksenin derim. Collins nefes aldığı an potaya şut gönderen ve ritmini yakaladımı antreman havasında şut sokabilen bir oyuncu. O yüzden ona nefes aldırmayacak, hayattan bezdirecek kişi de Göksenin' dir. Ergin Ataman' ın yerinde olsam, Göksenin,Sinan,Micov,Collum ve Lasme 5 ' iyle başlarım. Sinan Beaubois i kilitler, Göksenin' de Collins ' i. Weems kırılgan bir yapıya sahip. İlk 5 oynarsa Collum savunabilir. Collins ve Beaubois ' i bitirrisek farklı galibiyet bile alabiliriz.Bu ikisi gününde değilse çok dağınık oynuyorlar.

açıkcası liğde ard arda alınan iki yenilgi ciddi kalp kırdı benim açımdan, fakat bu maçın havası ve anlamı elbet çok farklı.Beklenilenin aksine ben zor bir maç olacağını düşünüyorum umarım yanılırım.

Kim kolay maç bekliyorsa boşuna beklemesin. Çok ama çok zor iki maç olacak. Rakip takım gününde olduğunda, FB, Real Madrid gibi top 8'e çıkmış takımları eze eze yenen bir takım. Ayrıca final maçları hiçbir zaman belli olmaz. Umarım bende yanılırım, maçtan sonra biri çıkar derki ben kolay maç olacağını, farklı yeneceğimizi söylemiştim...

Deplasmanlarda maalesef sakin oynmayı, takım oyunu oynamayı çoğu zaman unutuyoruz. Bunun baş sorumlusu kendisini çok sevsemde MCColumdur. Gerçik bir oyun kurucu olmayan Mccolum ile devamlı takım oyunu oynamak, sakin kalmak gerçekten çok zor. Bu yüzden ben bu gece o deplasmanı çok iyi bilen Schilib ve Micov a güveniyorum. İnşallah yenilmeden yada en fazla 5 sayı farkla yenileceğimiz bir maç olur.

Mardy Collins en kilit oyuncu. Strasbourg'un yararıcılığı onun üzerinden işliyor. Ayrıca iyi savunmacı. Üst tarafı çok güçlü bir oyuncu o yüzden penetreleri çok tehlikeli ama şutu için günü gününe tutmuyor. Belki ksk serisinde lazeric jones a uygulanan savunma yapılabilir, mesafe verip perdede alttan gecerek penetre yerine sutunu riske edebiliriz. Beaubois ise daha bireysel oyuncu. Kontrolü daha kolay olabilir ama oda bazen çıldırıp acaip işler yapma potansiyeline sahip.

Geri kalan oyuncular bence dişlinin parçaları. Bizim ana planımız bu iki pg ile takımın ilişkisini kesmek olmalı. Ben hucumda sıkıntı yaşamacaz diye düşünüyorum.
Tarih yazmaya iki maç kaldı haydi aslan parçaları emeğinizin karşılığı bu kupayı alarak tarihe geçmek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biliyorum şu saatten sonra bu alanda bilet konuşmak doğru değil ama içimde kalmasın benim gibi olan varmı bilmiyorum ama bilet alamadığımdan İstanbuldaki maça gidemeyeceğimi bildiğimden dolayıdır sanırım maçın havasına giremiyorum bi türlü. O kadar hevesliydim ki şu final ortamını doyasıya salonda yine yaşamaya..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Collins ve Weems'in savunması beni de düşündürüyor açıkçası.Oldukça fizikli ve atletik oyuncular.Sanırım maç başında farklı oyuncuları deneyip görmek en mantıklısı. Schilb fazla yumuşak , Micov'da ağır kalabilir. Göksenin bu soruna cevap olabilir.