Eurocup Finali II. Maçı | Galatasaray 78-67 Strasbourg

Artık dünkü maçı unutup Abdi İpekçi'de Galatasaray'ın tarih yazacağı geceye şahitlik etme vakti!

O kupa İpekçi'de aslanların elinde kalkacak!

Haydi Galatasaray!..

[video=youtube_share;lpc4HOQfAcE]https://youtu.be/lpc4HOQfAcE?t=5[/video]

Önemli Not: Değerli Arkadaşlar, maalesef bu maçta bilet bulamadığı için salona giremeyecek çok sayıda taraftarımız var. Çok isteyip de bu isteğini gerçekleştiemeyecek taraftarlarımız için, gelin kulübe gerekli istekleri iletip salonun önüne veya salon çevresinde uygun bir yere dev ekran kurulmasını sağlayalım. Böylece içeride 12.000, dışarıda da bir o kadar taraftarla hem o havayı solumak, hem de maç sonunda yaşanacak şampiyonluğu bir karnaval havasına çevirmek söz konusu olacaktır. Bu bağlamda lütfen bu konuya ilgi gösteren herkes kulübe mail atsın veya twitter üzerinden bu talepleri mention ile aktarsın. Yahut bir etiket (hastag) oluşturup bu isteği toplu olarak hayata geçirelim.

Herkese sevgiler

Not 2: Ben Galatasaray.org üzerinden mesajımı gönderdim. İsterseniz siz de bu metni:

Merhaba Sayın Yetkili,

Biz Galatasaray taraftarlarının heyecan ve özlemle beklediği bir Avrupa kupası final maçı günü daha geldi çattı. Yüzbinlerce taraftarımız bu tarihi maçta tribünde olmak isterken, sayıca çok az bir kısmı bilet bulabildi. Biz bu özel günde olabildiğince çok taraftarın Abdi İpekçi havasını soluyarak şampiyonluk enerjisini yaşamasını istiyoruz! Bu bağlamda Abdi İpekçi Spor Salonunun önüne veya yakınına dev ekran veya dev ekranlar koyarak binlerce taraftarımızın salon alanını karnaval alanına çevirmesini sağlayın!

Saygılarımla,
x

Gönderebilir veya istediğiniz şekilde yazıp kulübe bu talebinizi iletebilirsiniz.
Galatasaray.org İletişim Formu Adresi:
http://www.galatasaray.org/iletisim-formu
Galatasaray Twitter: https://twitter.com/GalatasaraySK
Galatasaray Facebook: https://www.facebook.com/Galatasaray?fref=ts
Galatasaray Instagram: http://instagram.com/galatasaray

Tekrar bir bilet ya da kombine satışı olmadı .Çok çok 2000 hadi bilemedin 2500 bilet satılmış olsun tribünden .Kombinelerle birlikte 3000-4000 bilet etsin .Tribün kapasitesi 10000 olsa 6000-7000 tribün bileti dağıtıldı anlaşıldığı kadar ile bunların ne kadarı UA'ya ne kadarı sponsorlar,federasyon ve üyelerin toplamına gitmiştir bilgisi olan var mı ?

201. Bölümde yerime gidip tek başıma son topa kadar 6. Adam olacağım

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kupayı kazanan takımımızı tebrik ediyorum. Strasbourg takımını da kupada ikinci oldukları için tebrik ediyorum.

Tarihe tanıklık edeceğimiz, uzun yıllar boyu özlemle beklenmiş gündür.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın en çileli senelerini yaşayanların, acısına, derdine ortak olanların, o günlerinde tribünlerde "Cimbombomum sen çok yaşa, Canım feda olsun sana" diye haykıranların bir başka gururla takımını izleme günüdür...

Allah yardımcımız olsun.

Öğrenciyken tek bir maçı dahi kaçırmazdım üsküdardan maçlara gelirdim tek başıma gelir ve dönerdim. Harçlığımı bursumu maçlara harcardım. Şimdi mesleğim elimde çok şükur iyi de para kazanıyorum. Bilet alacak da durumumuz var çok şükür. Ama bir an sunu düşündüm bu sene çoğu maça gitmeyen biri olarak bilet fiyatlarını görünce: Sene boyunca bütün maclara giden öğrencilere finali bu bilet fiyatlarıyla yasaklamak hangi vicdana sığar. Muhtemelen sene boyunca maclara giden cocuklar bu maçlara gidemeyecek. Biletix sayfasını açtım ve hemen kapattım. 60 tl işi gücü olan meslek sahibi insanlar için pek önemli bir para olmayabilir ama ögrencilere( özellikle maçları kaçirmayan) aýıp edildiği kanaatindeyim. Maça geli ce Strasbourg ozelliği olmayan düz bir takım 4. Çeyrekte o maçı koparırız fazla analize gerek yok ;)

Eurocup Finali II. Maçı | Galatasaray - Strasbourg (27.04.16)

Dün gece bu sezon zaragoza maçından sonra seyrettiğim en içeriksiz basketbolu oynadık. Ama enteresan bir şekilde maç sanki son dakika 10 veya üstü bir farka doğru giderken bir anda 4 sayı ile bitti. Hatta schilb faulu soksa 3 yada jerells ın turnikesi içinden çıkmasa çemberin 2 sayı ile bitecekti.

Şimdi bu son dakika bence taktik teknikden öte strasbourg un psikolojik olarak kendilerinin bile bize karşı bir korkularının olduğunun göstergesi. Normalde o son dakikada ivmeyi yakalamış takım zaten karşısında abandone olmuş rakibini kendi sahasında bayıltır. Ama adamlar dur ulan ne oluyor galiba kazanıyoruz diye panikleyince iş bir anda tersine döndü, yani bir dakika daha olsa bu sefer biz maçı iki sayı ile falan alırdık.
Şimdi bu şu demek, rakip takım senin favori olduğunu kabul etmiş durumda, yani ipler bizim elimizde. Burda bu adamlara bunu oyun olarakda hissetirdiğimiz an vurur geceriz.

Teknik olarak 3 çeyrek çok iyi savunma yaptık. Özellikle micov ve lasme her açığı kapattılar. Ama maç zaragoza maçı dahil bu kadar kötü hucum performansı hatırlamıyorum. Bu noktada bence micovu 4 ten 3 çekip schilbi de 3 ten 2 ye çekerek oynadığımız dönemlerde onların birebir savunmasını çözdük.

Sonucta hem hucumda hem de savunmada bayern den en az 3 gömlek canaria dan ise 2 gömlek kötü bir takım. Dün gece tek üretimleri penetre üzerinden 4 tane üçlük oldu ki, orda özellikle yardım savunmasında pas kanallarını kapatamadık, ha birde lasme o sırada oyunda değildi galiba.

Sakin kalıp her zamanki pas oyunumuzu oynamalıyız. Adamlar oyunu bireyselliğe döküp ordan kaos ortamı yaratıp ya tutarsa peşinde olucaklar. Panik olmadan şunu bilerek oynamalıyız 4-0 gerideyiz ve maç yeni başlıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne yapıp edip maçı 4. periyota kalmadan koparmalı, rakibi sistem dışına itmeliyiz. Maç sonuna başa baş girersek saçmalıyoruz. Allah korusun bir travma falan yaşamayalım durduk yere. Konsantrasyonu bir an olsun kaybetmeden vurup geçelim. Bir şutorümüz olsaydı keşke, çok kötü yüzdeyle atıyoruz. Neyse yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, bizim için kupayı kazanmaktan başka yol yok! Başarılar Ataman'ın aslanları..

Dün gece bu sezon zaragoza maçından sonra seyrettiğim en içeriksiz basketbolu oynadık. Ama enteresan bir şekilde maç sanki son dakika 10 veya üstü bir farka doğru giderken bir anda 4 sayı ile bitti. Hatta schilb faulu soksa 3 yada jerells ın turnikesi içinden çıkmasa çemberin 2 sayı ile bitecekti.

Şimdi bu son dakika bence taktik teknikden öte strasbourg un psikolojik olarak kendilerinin bile bize karşı bir korkularının olduğunun göstergesi. Normalde o son dakikada ivmeyi yakalamış takım zaten karşısında abandone olmuş rakibini kendi sahasında bayıltır. Ama adamlar dur ulan ne oluyor galiba kazanıyoruz diye panikleyince iş bir anda tersine döndü, yani bir dakika daha olsa bu sefer biz maçı iki sayı ile falan alırdık.
Şimdi bu şu demek, rakip takım senin favori olduğunu kabul etmiş durumda, yani ipler bizim elimizde. Burda bu adamlara bunu oyun olarakda hissetirdiğimiz an vurur geceriz.

Teknik olarak 3 çeyrek çok iyi savunma yaptık. Özellikle micov ve lasme her açığı kapattılar. Ama maç zaragoza maçı dahil bu kadar kötü hucum performansı hatırlamıyorum. Bu noktada bence micovu 4 ten 3 çekip schilbi de 3 ten 2 ye çekerek oynadığımız dönemlerde onların birebir savunmasını çözdük.

Sonucta hem hucumda hem de savunmada bayern den en az 3 gömlek canaria dan ise 2 gömlek kötü bir takım. Dün gece tek üretimleri penetre üzerinden 4 tane üçlük oldu ki, orda özellikle yardım savunmasında pas kanallarını kapatamadık, ha birde lasme o sırada oyunda değildi galiba.

Sakin kalıp her zamanki pas oyunumuzu oynamalıyız. Adamlar oyunu bireyselliğe döküp ordan kaos ortamı yaratıp ya tutarsa peşinde olucaklar. Panik olmadan şunu bilerek oynamalıyız 4-0 gerideyiz ve maç yeni başlıyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam söylediklerinin çoğuna katılıyorum.Tek katılmadığım nokta , bizim dün sıradışı kötü olduğumuz düşünülürken , rakip hep böyle olacak gibi düşünmemiz.Ancak, dün bizim için ne kadar sıradışı bir maç oynandıysa onlar içinde o kadar sıradışı bir maç oynandı.Rakibin yıldızları oyuna hiç giremezken, Leloup ve veteran Campbell gibi umulmadık oyuncuları ile galibiyet elde ettiler.Bu tabii bizim Weems, Collins ve Beaubois'e aşırı yardımlı savunmalar uygulayıp diğerlerini ihmal etmemizden kaynakladı.Beaubois hele -2 verimlilikle tamamladı oyunu.Onlarda, 3 sayı savunmasında hiç göz açtırmadılar bize.Micov 3 sayı çizgisinden şut dahi bulamadığı gibi, 3'lük atışlarımızın çoğu Sinan ve Schilb'in posizyon yokken, sallama şutlarıydı.

Demek istediğim ikinci maçta, rakibin ofansının daha iyi olabileceğini düşünerek hücum konusunda hazırlığımızı yapmamız gerekli.Çünkü, rakipte dünkü kadar kısır bir şekilde hücum etmeyebilir.Bunları söylerken, bazı arkadaşların rakibi büyüttüğümü düşündüğünü biliyorum.Kesinlikle, bu serinin favorisi ve iyi olan takım biziz.Ama rakip tehlikeli bir takım.Herkesin bu bilinçte olması lazım.

Rakibin 4 ve 5 numaraları oldukça sıkıntılı ve bu seviyenin oyuncusu değiller.Orayı inatla işlememiz gerekli.

Fofana+Duport toplam 23. Dakika süre almış Howard da 25 dakika aüre almış yani Howard oyunda kaldığı sürenin ücte ikisinde 5 numara oynamış.Weems de maçın büyük kısmında 4 numara oynadı.Yani maçın büyük kısmında rakibin 5 numarası çok güçlü,uzun ve atletik olmayan bir 4 numara 4 numarası ise bir kanat oyuncusu idi .Böyle bir risk alan rakibe karşı Lasme 30 kusur dakikada 4 top kullanmış .Lasme ve Davis'in toplam kullandığı top sayısı on ki Fofana ve Duport 5 numarada iken de Lasmeyi durdurabilecek oyuncular değiller.Hani çok iyi dış şut sokuyor olsak bir yere kadar anlarım da uzun süredir dış şutumuz felaket.Trento kadar kullanamadık adamların zaafını ki Trento da çok karmaşık bir şekilde kullanmamıştı bu zaafı.Aladıkları bu riski cezalandırmak zorundayız

Hoca naçtan önce Jerrels ıyı durumda demişti gerçekten de gayet aklı başında ve dengeli oynadı Sinan ve MC dökülürken sahada 30 dk'dan fazla süre alması gereken Jerrels'dı ikinci maçta A planında Jerrelsın daha fazla saha da kalması olmalı en azından A planı olmasa bile performanslar ilk maçtaki gibi olursa bu sefer A planında ısrar etmemeli koç.

Sinan boş şut bulursa tabi ki atmalı ama uzun mesafe ve el üstü atma sevdasından vazgeçmeli kariyeri boyunca hiç bir zaman vasat üstü şutör olmamış bir oyuncu için çok kötü şut tercihleri yapıyor.

7cceffe0b6ac396267cb1209fd745d5b.jpg
2e4787961c33842a3d6b24200464c1af.jpg

Canaria maçından önce 10 bin tişört dağılmıştı. Bu maçta da böyle bir şey yapılsa harika olur.

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ergin Ataman ilk maçta yıldız yaptığı, 37 dk süre alan,16 sayı 6 asistle oynayan 37 yaşındaki emekli Louis Campbell' i , Göksenin Köksal adında,adamı canından bezdirip hayata küstüren bir oyuncusu olduğunu hatırlayıp durdurursa maçı 10-15 farkla alacağımızı düşünüyorum. Ha inat eder, formsuz oyuncuyu tutmakta ısrar ederse taraftar bile kurtaramaz takımı. Forumun genelinde rehavet hakim.Herkes Strasbourg' u küçümsüyor nedense.Unutmayalımki onlarda çok kötüydü sahalarında.

Tribunlere havali korna 3000 tane sokulsa fena olmaz. Davul,havali korna vs. cabuk bir anda unutuldu... Avrupa'da serbestken bir cok salonda havali kornalar, Turkiye'de eger guvenlik almiyorsa cifte standart uygulaniyordur bunun aciklamasi.