Eurocup Ön Elemesi 2. Tur 1. Maç | Galatasaray CC 85 - 83 KK Buducnost

Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Eyüp abinin enerjisine kimse yetişemiyor masallah her mac tribündeki yerini alıyor deplasman ayhan sahenk hiç farketmiyor tek kelimeyle helal olsun ayrıca sözleşiyorsun heralde kameramanlarla mac 40 dk 10 dk sını sana ayırıyorlar abi bugunde ekrem abiyle falan yanyana cıktıgınız elinizde AlpAslan dikmen atkısı valla kıskanıyorum :p :p
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Erdal Icelli' Alıntı:
Eyüp abinin enerjisine kimse yetişemiyor masallah her mac tribündeki yerini alıyor deplasman ayhan sahenk hiç farketmiyor tek kelimeyle helal olsun ayrıca sözleşiyorsun heralde kameramanlarla mac 40 dk 10 dk sını sana ayırıyorlar abi bugunde ekrem abiyle falan yanyana cıktıgınız elinizde AlpAslan dikmen atkısı valla kıskanıyorum :p :p
Nazar etme nolur, maçlara gel seninde olur!

Adanaya sevgiler:)
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Müthiş taraftarın içinde yer almak enfesti 40 dakika hiç susmadan daha dogrusu 1 saate yakın hiç susmadan tezahürat yapmak kadar güzel bir şey yok, tabii maçtan sonra kulak çınlamaları konuşma zorluğu çekmek gibi durumlara da yol açabiliyor.. Ama biraz orginazsyon eksikligi var sanki bir grup kasap havası çalıyor digeri aydın taa diger uçtaki farklı bir şey. En önemlisi gözüme çarpan her oyuncumuz tribüne çagırılmadı Ms Graves fln Milo ise çok kısa bi süre onu da duyamadı eminim.. Ayrıca kendi oyuncularımız serbest atış atarken tezahürata devam ediyoruz konsantrasyonlarını bozmalarına neden olabiliriz sessizlik daha iyi sanki. Son olarak ise rakip hucum ediyor seyirci saldır Cimbom diyor savundamayken mi saldırıcaz ilginç tamam yerinde olur ama rakip hucumdaysa ıslıklanır benim bildigim..
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Arkadaslar ne yazık kı benım turdan hıc umudum yok.Bende macı canlı ızlıyenlerdenım savunmamız cok kotuydu hakemler kadar nerdeyse nedir su hakemlerden cektıgımız uleb kupasında sureklı adamlar bıze karsı duduk calıyor bide deplasman takımı olmasana ragmen.Murat hoca oyuna hiç müdahale etmedi
savunma dökülürken,macı tam fark açmışken çok basit hatalar yapdık ve bence bunun nedenide oyun kurucumuz yok.Murat hoca marshall da ne cevher gördü bi türlü anlıyamıyorum kesinlikle ve kesinlikle bizim takımda oynuyacak adam değil.Cüneyt ve graves de kötü oynuyunca bir organize atak geliştiremedik.Guroviç hucumda cok etkili oynadı ama tv izleyicileri yanılmasın cok iyi oynamadı defansı cok kötüydü hele bir önündeki topa eğilmeyim karşı adama kapdırması vardiki sormayın gitsin.Acilen marshall gönderilip adam akıllı bi guard alınması lazım yoksa bu kaliteli takıma yazık olacak.Diğer yabancılarımız graves bu macda kotu oynadı ama kaliteli ama oyun kurucu olmayınca takımda üst seviyeye cıkamıyor.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Tur aslanın ağzında ama ne yazık ki bu aslan bizim simgemiz olan aslan değil...

Murat Hoca maçtan sonraki açıklamasında yaptığımız hataları değerlendirip turu geçmeye çalışacağız demiş. Maçın ardından sıcağı sıcağına yapılan röportajda hatalardan bahsedip, bunu düzeltmek için çaba göstereceklerini açıklamak da önemli. Sonuçta bu maçta en az oyuncular kadar Murat Özyer de bu skora etki etti.

Buradaki maçta Canaria maçına benzemesini umut etmiştim ama olmadı. Gelecek haftaki karşılaşmanın Asvel´le Fransa´da oynadığımız maça benzemesini umut ediyorum.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Selçuk Kahveci' Alıntı:
maçtan fotoğraflar yok mu?
144.jpg


151.jpg


163.jpg



YETERMİ SELÇUK 8)
 
Savunmada kötüydük!

Bu maçın en kritik hususu savunmada çok etkisiz ve gayretsiz olmamız idi. Zaman zaman müdafaa sertliğini arttırsakta, maalesef maçın genelinde rakibe boş şut attırdık ve onlarda bunu iyi değerlendirdi. Yugoslav ekolünün temel ilkeleri nedir? Baskı altında sakin kalmak, top kontrolü, boş adamı buluncaya dek top çevirmek, penetre ve şutları yüksek yüzdeyle kullanmak. Bugün biz maalesef Buducnost'un kendi oyununu oynamasına izin verdik, onların oyun düzenini bozamadık çünkü savunmamız çok kötüydü.

Buducnost maalesef lobi işlerinde bizden tecrübeli. Bugün hakemler onların yanındaydı, 11 Kasım'da da onların yanında olabilir...

Kötü yüzdeyle şut kullandığımız bir günde dahi 85 sayı atabiliyoruz, zira hücumda çok etkili oyuncularımız ve iyi bir hücum sistemimiz var. Karadağ'da da 80 sayı atabiliriz ama, onlara ilk maçta olduğu gibi sürekli boş şut fırsatı vermemeliyiz. İkinci maçta turu geçmemiz için mutlaka iyi savunma yapmak zorundayız. İkinci maçın anahtarı savunma ve ribauntlardır.

Karamsarlığa kapılmamak gerek. İyi bir takımla oynuyoruz fakat, kesinlikle onlardan çok daha güçlüyüz. Onları orada yenebilecek kadar güçlü!..

***

Bugün Ayhan Şahenk'i büyük oranda doldurmuş idik fakat, maalasef maçı yaşayan bir taraftar topluluğumuz yok. Hiç susmadan sürekli tezahürat yapmak hoş ama, ne yazık ki oyuna etki etme konusunda yeterli değil. Kendi oyuncularımız serbest atış kullanırken gürültü yapmaya devam ettik ve oyuncularımız hiç olmadığı kadar kötü serbest atış kullandı. Belki bu kötü yüzdeyi tamamen gürültüye bağlamak doğru olmaz fakat, oyuncularımızın serbest atış esnasında konsantrasyonunu bozmuş olabileceği de bir gerçek! Hakemleri de yeterince baskı altına alamıyoruz... Salonu bu denli doldurmamıza rağmen ev sahibi avantajını iyi kullanamadık. Bu tür detaylara dikkat etmek lazım...
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Graves in niye topu getirdigin bir türlü çözemedim top getirdigi zaman hucumda gerekli enerjisi kalmıyor ve her zaman bitirdigi posizyonları bitiremedi , Darüşşafaka maçında da topu Graves getirmişti o maçta da çok etkili olamamıştı Cüneyt ve Strickland topu getirse bence çok daha iyi olurdu , Strickland kötü oynamadı ama kapasitesi bu kadar elinden geleni yapmaya çalşıyor ama olmuyor bence daha fazla ısrar etmenin anlamı yok .
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Salon artık dolmaya başladı galatasaray taraftarının gücünü yavaş yavaş herkes görecek ama ben genede daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Maça gelince adamlar çok güzel oynadılar haklarını vermek lazım salonda çok moralim bozulmuştu ama düşününce böylesine yüzdeli ve iyi oynayan hızlı oynayan sert oynayan rakibimizi yendik grup olsa puanı almıştık.
Turdan Eyüp ai kadar emin değilim ben açıkçası ama kesin gittide demiyorum işimiz çok zor.
Graves bakınca 10 sayı 6 rebo 4 asist fena gözükmüyor ama inanılmaz kötü oynadı topu taşıyamadı gereksiz bi kaç atışı var farkın açılmamasının 1 numaralı sebebi Graves Marshal'ı Allaha havale ettim zaten ona hiç bişey demiyrum.
Guroviç takımı aykata tuttu helal olsun vallahi çok büyük oyuncu. Milo çok güçlü süper oynadı, Ziziç'de takıma ısındıkça neler yapabileceğini gösteriyor.
Murat hocamız ve aslanlarına sonuna kadar güveniyorum ben kendi adıma inşallah turu geçeriz.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

İkinci maçı , deplasmanda rahat alacağımızı düşünüyorum.. Zorlu Banvit deplasmanı sonrası ; zor bir maçı geçtik.. Marshall ı ilk devre beğendim .. 2. devre bir top çaldırması..Cüneytin ona attığı kötü bir pas..Hakemin yanlış bir foul kararı ve rakip ile pota arasına girememesi onu ikinci yarı oyundan düşürdü..
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Bu arada Cemal'e bi parantez açmak gerekirse geçen senenin üstüne baya koymuş kendisi bu günde gerçekten çok güzel oynadı. Bir pozisyonda ayakkabısı çıktı adamlar hücumdalar durdu aykkabı bağlıyor ben gerekirse ayakkabısını çıkarıp savunmaya koşmasını beklerdim çok şaşırdım netekim Murat hocada çıldırdı zaten.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Yahu adamlara karşı yüzdemiz hariç bütün istatistiklerde öndeyiz ve bu bizim en kötü oyunumuz. E o zaman nedir bu kargaşa yine? Ayrıca Graves 1 maç kötü oynadı diye Hite sesleri yükseldi. Hite saygısız ve disiplinsiz adamın tekiydi. Ayrıca kesinlikle Graves daha iyi. İyi oynarken de yorum yapın. Fatih Solak yazılarına benzedi bu da. Double double yapınca yazanlar kötü oynayınca yazmaz oldular. Tabi Cemal de iyi oynamaya başlayınca.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

ilk defa maça geldim bu sezon güzeldi gayet seyirci fln herşey de..bu takımın en büyük skoreri kim ? Gurovic.. neden şu adama bi tane set yok maçın zor anların da..neden bu adama iyi savunma varken bi hücum da set üstü boş çıkıp şut atmaz..adamın attığı bütün 3'ler fast break..maçın zor gittiği anda bi faul yaptırdı zekasıyla 3 sayı , bide yine el üstü attı blok yedi..şu adama bi set yapmak çok mu zor ? anlamıyorum ki..2 senedir bi son 15 saniye seti yok şu takımın..orda çizdi bişiler , uygulatamıyor da..yazık olur orda elenirsek..

şu 15 numara , bu Ayhan Şahengin potalarına 1 idmanla böyle soktuysa , kendi salonlarında nası sokuyor acaba..tutmak lazım o herifi orda o coşarsa zor olur işimiz..
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

15 numara vladimir dasic 2 sene içinde nbade görebileceğimiz bi oyuncu, gurovic'in genc versiyonu diyebiliriz belki de, size ve pozisyon olarak =)

ama yine de deplasmanda tecrübemizle kazanacağımızı düşünüyorum ben.. maç yine böyle kafa kafaya giderse istediğimiz skoru alırız..
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Merhabalar,

Forumu uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa yazıyorum. Elimden geldiğince maçları salonda takip etmeye çalışıyorum ve dün akşamda maçtaydım. Forumdaki birçok arkadaş taraftarın takım üzerinde çok olumlu etkisi olduğundan ve bu kadar taraftar olmasa kendi sahamızda bile bu takıma yenilebileceğimizden bahsetmiş. Ben bu konuya katılmıyorum. Elbette tribünleri dolu görmek hepimizin isteği ancak basketbol maçlarına gelen taraftar grubun basketbol kültürünede sahip olması gerektiğine inanıyorum.

Maç başlarken hakemler anons ediliyor ve tüm salon hakemleri yuhalıyor, ıslıklıyor. Ben bu tabloyu geçen sene Asvel maçındada gördüm ve hakemler üzerinde çok olumsuz bir etki yaptığını ve bize karşı olumsuz bir tavır takınmalarına sebep olduğunu düşünüyorum. İkinci konu ise tüm salonun serbest atışlarda tezahürata devam etmesi ve salonu inletmesi. Dünyanın neresinde böyle birşey var? Zaten dikkatinizi çektiyse maçın sonlarına doğru serbest atış çizgisine giderken Graves tribünlere susun artık gibilerinden bir işaret yaptı.

Elbette o salonun tribünlerini dolu görmek istiyorum. Ancak taraftarımızdada bir basketbol kültürünün oluşması gerektiğini düşünüyorum. Olayı sadece satış geliri olarak görmemiz gerekir.

Maça gelince takım olarak çok iyi değildik. Maalesef bende MS in bu takıma biraz hafif geldiğini düşünüyorum. Şu anda o psikolojiyi kaldıramıyor. Bu zaten maç içersindeki yüz ifadesindende belli oluyor. Dolayısıyla tüm yük Cüneyt e kalıyor ki o da yaşı itibariyle bu yükü kaldırabilecek kapasitede değil. Bu kadar güzel bir kadro kurup guard posizyonunu bu kadar boş bırakmakta yönetimin yanlışı bence.

Ben genede takımımızın yüksek bir potansiyeli olduğuna ve maçı oradada alabileceğine inanıyorum.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Misafir' Alıntı:
Merhabalar,

Forumu uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa yazıyorum. Elimden geldiğince maçları salonda takip etmeye çalışıyorum ve dün akşamda maçtaydım. Forumdaki birçok arkadaş taraftarın takım üzerinde çok olumlu etkisi olduğundan ve bu kadar taraftar olmasa kendi sahamızda bile bu takıma yenilebileceğimizden bahsetmiş. Ben bu konuya katılmıyorum. Elbette tribünleri dolu görmek hepimizin isteği ancak basketbol maçlarına gelen taraftar grubun basketbol kültürünede sahip olması gerektiğine inanıyorum.

Maç başlarken hakemler anons ediliyor ve tüm salon hakemleri yuhalıyor, ıslıklıyor. Ben bu tabloyu geçen sene Asvel maçındada gördüm ve hakemler üzerinde çok olumsuz bir etki yaptığını ve bize karşı olumsuz bir tavır takınmalarına sebep olduğunu düşünüyorum. İkinci konu ise tüm salonun serbest atışlarda tezahürata devam etmesi ve salonu inletmesi. Dünyanın neresinde böyle birşey var? Zaten dikkatinizi çektiyse maçın sonlarına doğru serbest atış çizgisine giderken Graves tribünlere susun artık gibilerinden bir işaret yaptı.

Elbette o salonun tribünlerini dolu görmek istiyorum. Ancak taraftarımızdada bir basketbol kültürünün oluşması gerektiğini düşünüyorum. Olayı sadece satış geliri olarak görmemiz gerekir.

Maça gelince takım olarak çok iyi değildik. Maalesef bende MS in bu takıma biraz hafif geldiğini düşünüyorum. Şu anda o psikolojiyi kaldıramıyor. Bu zaten maç içersindeki yüz ifadesindende belli oluyor. Dolayısıyla tüm yük Cüneyt e kalıyor ki o da yaşı itibariyle bu yükü kaldırabilecek kapasitede değil. Bu kadar güzel bir kadro kurup guard posizyonunu bu kadar boş bırakmakta yönetimin yanlışı bence.

Ben genede takımımızın yüksek bir potansiyeli olduğuna ve maçı oradada alabileceğine inanıyorum.
Ne güzel bir yorum, keşke isminizide öğrenebilsek!
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Misafir' Alıntı:
...Maç başlarken hakemler anons ediliyor ve tüm salon hakemleri yuhalıyor, ıslıklıyor. Ben bu tabloyu geçen sene Asvel maçındada gördüm ve hakemler üzerinde çok olumsuz bir etki yaptığını ve bize karşı olumsuz bir tavır takınmalarına sebep olduğunu düşünüyorum. İkinci konu ise tüm salonun serbest atışlarda tezahürata devam etmesi ve salonu inletmesi. Dünyanın neresinde böyle birşey var? Zaten dikkatinizi çektiyse maçın sonlarına doğru serbest atış çizgisine giderken Graves tribünlere susun artık gibilerinden bir işaret yaptı...

Değerli yorumlarınızın altında isminizi görmek (ya da üye olarak yazmanız) daha çok memnun ederdi bizleri...

Hakem üçlüsünden biri ya da birkaçı eskiden bizim maçlarımızdan birini yönetip taraflı bir tutum sergilemediyse; hakeme yönelik tavır konusunda taraftarı eleştirmekte sonuna kadar haklısınız, daha maç başlamadan kendimize yönelik bir ön yargı oluşturuyoruz.

Faul atışları esnasında tribünlerin susması ya da tezahürata devam etmesi konusu defalarca gündeme geldi burada. Hatta bu konuda oyuncuların düşünceleri de öğrenildi. Sessizlik olduğu zaman kimi oyuncu çok kritik bir an düşüncesiyle strese giriyor, kimisi daha konsantre oluyor bu ortamda.
 

Üst