Eurocup Ön Elemesi 2. Tur 1. Maç | Galatasaray CC 85 - 83 KK Buducnost

Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

gecen sene ne güzel serbest atislar da herkez susuyordu. neden degisti acaba bu aliskanlik??

ayrica mac hakkinda konusmak gerekirse adamlar cok rahat penetre ediyor ve oyun zekalari sayesinde bos adami buluyorlar hep. buna tek care birebirde yenilmemek. Gecen sene Dee ve Hite birerbir de rakiplere gecit vermiyorud. bu sene cok rahat deliyor adamlar bizi. 2. macta ayni sey tekraralanirsa isimiz mucizelere kalir.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

arkadaşlar cemalin yaptığı bir hata vardiki......

ayakkabısı az bbişey çözülmüş ribandu alamayınca hemen hakeme bağcık falan filan dönmedi geri yedik üçlüğü sonra oyundan düştü .ne oldu ayyakkabısı çözüldü bir sayını bile önemiini bilmiyor heralde.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

B_0099a0c29a553f823beb8ff59244dc4f.jpg

B_bafde5c83df725d5331e5be186268b69.jpg

B_91e1632e3430d5b4af8740343ca7b465.jpg
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Maç sonu röportajlar

Murat Özyer:

"We weren't able to get the rhythm that we planned to play. We missed easy shots and were very poor from the foul line. We also made easy turnovers. So our plans damaged because of the unexpected mistakes. We could play much better, but we saw our mistakes in this game. There will be a harder game expecting us in Podgorica for sure. We will try to play much better to move into the next stage. What we need to do is to not to repeat the same mistakes we did here in Istanbul."

"Biz, planladığımız ritimde oynayamadık. Kolay atışları kaçırdık ve faül çizgisinde kayıplarda idik. Kolay top kayıpları yaptık. Bu sebeplerden ötürü oyun planımız beklenmedik bir şekilde zarar gördü. Çok daha iyi oynayabilirdik fakat, bu maçta hatalarımızı görmüş olduk. Podgorica'da (Buducnost'un maçlarını oynadığı şehir, Karadağ'ın başkenti) daha sert bir oyun bizi bekliyor. Biz, bir sonraki maçta çok daha iyi oynamayı deneyeceğiz. Biz, İstanbul'da, tekrar etmememiz gereken hataları gördük.

Dejan Milojevic:

"Obviously they are tougher than we expected. They are young, but have enough talent to cause trouble for us all during the game. But this is not the only reason that we made lots of mistakes. We were not tough enough in defense for most of the game. The 2-point win is not good for the two leg matches. But of course it?s better than to lose the game. We will try to do much better in Podgorica to open our way for the group games."

Onlar, beklediğimizden daha sertti. Onlar genç fakat, yeteneklerini maçta kullandılar ve bizi sıkıntıya soktular. Ancak bu durum, bizim maçta yaptığımız hataların yegane sebebi değildir. Biz, oyunun büyük bir bölümünde yeterince sert savunma yapamadık. İki ayaklı maçta iki sayılık galibiyet iyi değil fakat, tabii ki kaybetmekten daha iyi. Biz, Podgorica'da grup yolumuzu açmak için çok daha iyi oynamayı deneyeceğiz.

Dejan Radonjic (Buducnost Baş Antrenörü):

"We are very satisfied with the result. Galatasaray Cafe Crown is a great team, but especially on the defensive end, we've done good job. In order to stop their good players, we played good defense. Especially we grabbed defensive rebounds. But at the end, Galatasaray is still the favorites for the next game, because we are young and at the same time they are a very experienced team. To move into the group stages of Eurocup, we need to play at the same level, especially on defense, in the second game."

Biz, sonuçtan çok memnunuz. Galatasaray, çok iyi bir takım ama, savunmada hazırdık ve iyi iş yaptık. Onların iyi oyuncularını durdurmak için iyi savunma yaptık. Bilhassa savunma ribauntlarında etkili idik. Ancak bir sonraki maçın favorisi Galatasaray'dır. Çünkü biz genciz ve onlar çok tecrübeli bir takım. Eurocup gruplarına katılmak istiyoruz, biz ikinci maçta da aynı düzeyde oynamak istiyoruz, bilhassa savunmada..."

Makro Simonovic (Buducnost Oyuncusu):

"We are happy to end the game just 2 points behind Galatasaray Cafe Crown. It's a very tough and hard game especially on the defensive end. We take a lot of rebounds on both ends and made open shots. So the result came because of that reason. For the next game, we have to play even better in order to win and move into the group stages of the Eurocup."

"Biz, Galatasaray'ın iki sayı gerisinde maçı tamamladığımız için mutluyuz. Bilhassa savunmada çok sert ve zor bir oyundu. Biz her iki alanda da birçok ribaunt aldık. Sonuç bundan dolayı oluştu. Sonraki oyunu kazanmak ve Eurocup guruplarında sahne almak için daha iyi oynamak zorundayız.

Kaynak: Eurocupbasketball.com
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Maçla ilgili yazıları tahmin ediyorum !!! oyuncuya giydirmeler ,suçlu aramalar vs.vs bu böyle gider.Ama evham yapmaya gerek yok !!bu takımı karadağda rahat yeneriz.Şimdi birileri çıkıp nerden biliyorsun diyebilir !!orasını karıştırmayın yeneriz tecrübemizle, yeneriz kalitemizle yeneriz,bir şekilde yeneriz.

Zamanla bu takım daha iyi olabilir bunu sinyallerini oyun içersinde zaman zaman veriyor.Kupa maçlarının aksine oyun içersinde agresif ve top paylaşımını iyi yapmaya başladılar.Bu maçın skorunun böyle olmasının sebebi ise birazda salonun potalarından kaynaklanıyor.Ne alaksı var diyenler olabilir!!!izah edeyim salonun potaları sert bu durumda top sekme şiddeti farklı oluyor.Salon bize ait olmadığı için bu konuda ne yapılabilir idarenin araştırması lazım.

Dün maç evde izlerken total bazda mükemmel ama takıma katkı bakımından yetersiz bir seyirci vardı.Arkadaşlar futbol seyircisiyle basketbol seyircisini ayıran en büyük fark nerde ve ne zaman bağırmasını bilmekten geçer.Siz yandan maç boyu istediğiniz kadar bağırın rakibi baskı altına alamassınız.

Halbuki bizim pota arkamızda ateşli ,bağıran 200 kadar seyirci olsaydı rakip oyuncular potaya baktıklarında o gözleri görselerdi bu kadar rahat şut atamazlardı.

Dün gördüm arkadaşlar çıkıp sağ olsunlar taraftarı bağırtıyorlar.Ama neye kime bağırıyorlar belli değil ne takım gaza geliyor ne rakip çekiniyor.


Bir sözde sevgili Eyüp YILDIZ dostuma madem maça gidiyorsun ,madem televizyona çıkıyorsun en azında sakal traşı ol be dostum ne o öyle Manisa Tarzanı gibi yakışıyormu sana ,yakışıyormu Galatasaray taraftarına :p

sevgilerimle

M.DURAN
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Valla benim imaj manisa tarzanı imajı, onun için bırakıyorum sakalları:)
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

İlk periyodun başlangıcıyla birlikte fazla sayı yiyeceğimiz belirginleşmişti.
Bu gün takımda ilginç şeyler oldu.Graves bir türlü istediği oyunları kuramadı.Kendinden uzun oyunculara rağmen ısrarla pota altından oynamaya çalıştı.Rakibin gardı bunda epey bir etkli oldu.Milan groviç hüzum anlamında miloyevçle birlikte bugün iyiydiler.Yanlız groviç savunma anlamında hiç bir katkı yapmadı.
Zizic 5 faulle oyun dışında kaldığı an Hüseyin Beşok neden oyuna alınmadı hala anlama veremiyorum.
Diğer isyan ettiğim nokta ise 40 dakika boyunca Graves ile aynı taktik üzerinden oyuna devam edilmesidir.
Kısacası savunma anlamında bugün sıkıntılıydık.Lig maçlarına göre oldukça dirençsiz oynadık.Tabiyki bunu farklı kazanma gereğine göre yorumluyorum.
Oyuncularımız taraftardardan etkilenmiş olabilir mi?
Malum onlar bu sezon ilk defa bu kadar taraftara oynadılar.
Rakip sırp ekolünden geliyor.Bu ekolün en iyi oyuncuları bizde olmasına rağmen çakma amerikalılarla bu iş yürümez.

Cumartesi Şhenk'te buluşmak üzere
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Birazda maçla ilgili yorum yapmak istedim !!ama bu tarz maçlarda ilk maçın ardından yorum yapmak genellikle yanıltıcı olabiliyor.O yüzden ikinci maçın ardından geniş bir yorum yapacağım,yalnız her zaman savunduğum bir söylem vardır.Bunu Murat hoca'ya tekrar hatırlatmak istiyorum !!kendisi her ne kadar buna karşı olsada bir takım sahada guardı kadar konuşur hocam 0,5 guardla ne bu ligde ne de avrupada başarılı olamassın şimdi cücü de sakatlandı durumunu ne olacağı belirsiz ve elimizde marshall kaldı yani bizim işimiz Allaha kaldı.

Biz bu turu geçeriz!!! sıkıntı bundan sora başlıyor, lig,kupave avrupa bu kadro üç kulvarda koşmaz bunu için hedeflerimizi şimdiden tayin edip ona yönlenmeliyiz.Realist olmak zorundayız hayaciliğin bir anlamı yok.
GUARD GUARD GUARD işte bütün mesele bu!!!!!!marshall'a verdiğimizin üstüne bir 100 bin dolar koysaydık. sağlam bir guard alabilirdik.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Bu turu gecersek, gruplarda daha rahat bir ortamın olacagını sanıyorum. Sonuc itibarıyle gruplar lig usulu ve takvimi daha rahat. Diger taraftan ön elemenin, gecen sezonun Uleb yarı finalisti olan, takımımızın uzerinde bir baskı olusturdugunu dusunuyorum. Hem de Murat'ın takıma donecegini, olası yerli oyuncu kiralama veya yabancı degisikligiyle rotasyonun guclenecegini varsayarsak, kadro acısından da grup asaması daha rahat gececektir.

Tek şu maçı atlatalım yeter...
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Yugoslav oyuncular basketbolu gerçekten de iyi biliyorlar. Dejan Milojevic pozisyonu için oldukça kısa olan boyuna karşın pota altındaki oyunlarıyla ekmeğini taştan çıkarmasını çok iyi biliyor. Pek tabi ki bu pota altı oyunları seyir zevkini de üst seviyeye çekiyor.

Pota altındaki Zizic, Milojevic, Besok 3 lüsüyle oyun bilgisi çok yüksek rotasyonumuz olmasına karşın sertlik sorunumuz bulunuyor. Pota altında bu oyuncularla yeterli sertliğe kavuşamıyoruz. Cemal Nalga dün akşam bu konda fena değildi ama Cemal' in aldığı kısıtlı sürelerle sertliği yaratmak oldukca zor.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Mithat Abi nin yazdığı bir cümleye şiddetle katılıyorum.''Pota arkasında 200 kişi olsa bu kadar rahat şut atamazlar''.Nitekim Asvel maçında ben franszıların hücüm ettiği potanın arkasındaydım atkıları sallıyıp bağırmaktan helak olmuştuk.Demiyorum ki biz öle yapınca kaçırdılar ama 1 atış kaçtı 2 atış kaçtı derken konsantrasyonları dağılıyor ve pota o kadar rahat bakamıyolar.Bundan sonraki avrupa maçlarında en azından ben pota arkasına geçecem :))
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

pota arkasında 3-4 arkadaş vardı,inatla bench le coach la oynayan buducnostun :p birisi hatta hava atışıyla t-shirtide çıkardı dedim girecek sahaya az sonra! onlar gibi pota arkasında 50 kişi daha olsaydı buducnost gibi genç takımları korkutabilirdik! ama o sakallı arkadaşa çok güldüm gecemize renk kattı :)
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Maçın tekrarını izlerken gördüm taraftarımız için ne desek azdır harika bir atmosfer yaratmışlar Müthiş taraftarımız daha farklı bir galibiyeti hak ediyorlardı ama canları saolsun aslanlarımızın.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Levent ÖKTENER' Alıntı:
ilk defa maça geldim bu sezon güzeldi gayet seyirci fln herşey de..bu takımın en büyük skoreri kim ? Gurovic.. neden şu adama bi tane set yok maçın zor anların da..neden bu adama iyi savunma varken bi hücum da set üstü boş çıkıp şut atmaz..adamın attığı bütün 3'ler fast break..maçın zor gittiği anda bi faul yaptırdı zekasıyla 3 sayı , bide yine el üstü attı blok yedi..şu adama bi set yapmak çok mu zor ? anlamıyorum ki..2 senedir bi son 15 saniye seti yok şu takımın..orda çizdi bişiler , uygulatamıyor da..yazık olur orda elenirsek..

şu 15 numara , bu Ayhan Şahengin potalarına 1 idmanla böyle soktuysa , kendi salonlarında nası sokuyor acaba..tutmak lazım o herifi orda o coşarsa zor olur işimiz..

Katılıyorum.Sadece son dakikalar değil maç boyunca Gurovic'e doğru düzgün bir set hazırlayamadık.Bunun guard eksikliğinden de kaynaklandığı aşikar..

Takımdaki şimdilik en büyük sorun guard eksikliği gibi görünüyor.Graves topu getiremiyor, getirse bile kılı kırk yarıyor ve bu enerji kaybı top kullanırken onu çok olumsuz etkiliyor.

Strickland ise facia olma yolnda emin adımlarla ilerliyor.Ona inananlardan birisi olarak benide hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebilirim.Hakikaten topu kullanırkenki yüz ifadesi herşeyi açıklıyor.Bir an önce tecrübeli bir guard almamız lazım !
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Oyuncuları bireysel olarak yorumlacak olursak:

Evvela günah keçisi ilan edilen Marshall Strickland'la başlayayım. Strickland'ın geldiği günden bu yana soru işareti taşıyan bir transfer olduğu aşikardı. İyi işleyen bir çark içinde önemli bir dişli olabilirdi, Murat Hoca sanıyorum onu "tamamlayıcı oyuncu" olarak transfer etti. Zaten takımımıza da tamamlayıcı bir guard gerekiyordu. Dün Strickland ilk yarıda iyi oynadı, üzerine düşeni yaptı. İkinci yarıda biraz savruktu, bazen kontrolü kaybetti. Verdiği paslar bitiriciydi. Yaptığı hataları bir kenarı koyarsak, ben, Strickland'ın takım kimyamıza uygun bir oyuncu olduğunu gördüm. Strickland'ın yapması gereken şey savunmada daha agresif olmak, rakibe kolayca geçilmemek, hücumda bitirici paslar vermek ve boş şutları yüksek yüzdeyle kullanmak. Strickland bunları asgari hatayla ifa ettiği zaman görevini yapmış olur. Pas organizasyonunu doğru yapıyor ama, diğer konularda daha gayretli olması lazım. Bu takımı El-Amin gibi, Solomon gibi bir guard bozar! Zira top alması gereken çok oyuncumuz var ve oyun kurucumuzun önceliği sayı atmaktan öte, bu oyuncuları beslemek olmalı.

Antonio Graves, bu maçta maalesef çok dengesiz oynadı ve şut yüzdesi kötüydü. Delici özelliğini doğru zamanda kullanamadı. Graves doğru hamleleri yaptığında Buducnost savunmasını çok zorlayacak bir oyuncu. Dolayısıyla ikinci maçta akılcı oynaması şart!

Hüseyin, neden az süre aldı diye eleştiriler var. Hüseyin oyunda kaldığı sürede takıma maalesef olumsuz etki etti. Çok fazla boş şut kaçırdı (0/5) ve ayakları yavaş olduğu için savunmada çok zorlandı. Hüseyin gününde değilse bu denli önemli bir maçta ısrar etmeye gerek yoktur, zira kenarda bekleyen Cemal gibi formda ve savaşçı bir oyuncu var. Hüseyin gününde olduğunda tabii ki daha fazla süre alacak!

Cüneyt, maalesef tam bir hayâl kırıklığına sebep oldu. Yine yanlış şut tercihleri yaptı ve kullandığı şutlar da isabetsiz oldu. Savunmada da aldığı adama çok geçit verdi ve yine birkaç fantastik pas denemesi top kaybına neden oldu. Bu tür maçlarda basit oynamak lazım...

Milojevic, her zamanınki gibi oyunda kaldığı her anda savaştı. Sahanın en iyisiydi. Diğer oyuncularımız da onun kadar gayret gösterse idi sonuç çok farklı olabilirdi...

Zizic, oyunda kaldığı süre içinde hücumda oldukça etkili idi. Hücum ribaunlarını çok iştahlı kovalıyor bu önemli bir avantaj ama, maalesef çok kolay faul yapıyor. Böyle önemli bir oyuncunun sahada daha uzun süre kalabilmek için dikkatli olması lazım.

Cemal, oyunda kaldığı sürede olumlu katkı yaptı. Savunmada ayakta kalan ender oyuncularımızdandı. Belki biraz daha fazla oyunda kalması gerekiyordu. Ayakkabı bağlarını bağlama olayı ders olmuştur, bir daha yapmaz...

Erdem, belki biraz daha fazla süre almalıydı. Zira onun gibi sert bir oyuncu bu tip genç oyunculardan kurulu takımlara karşı etkili olabilir. Üstelik formda...

Gurovic, hücumda büyük bir güç. Doğru yerde top aldığında rakibi çaresiz bırakabiliyor ama, savunmada yardıma gidince ekseriyetle boş bıraktığı oyuncuya geri dönmüyor ve savunma rotasyonu sekteye uğruyor. Gurovic enerjisini hücuma sakladığı için savunmada yeterli gayreti göstermiyor. Oyunda uzun süre kaldığı için her işi iyi yapmasını beklemek gerçekçi olmaz. Bu soruna çözüm bulmak lazım...

Buducnost, takım oyununu iyi oynayan bir ekip ama, öne çıkan birkaç oyuncusu var. Daha evvelde belirtmiştim, takımın başrol oyuncusu Vladimir Dasic. Bu oyuncu henüz 20 yaşında olmasına rağmen çok soğukkanlı ve oldukça yetenekli. 206 boyunda olmasına rağmen son derece hareketli ve boş bırakılmayacak kadar etkili bir şutör. İkinci maçta öncelikle bu oyuncuyu oyundan düşürmemiz lazım. Oyundan düşürmek için sürekli yakın ve baskılı savunmak gerekiyor. Dasic'in en önemli zaaflarında biri de kolay faul yapabilmesi... Adriyatik liginde Dasic'i durdurmayı başaran Partizan ve Cibona Zagreb Buducnost'u mağlup eden iki takım idi. Yani Dasic'i savunmak çok mühim...

Dasic'in ardından Vladimir Micov geliyor. Micov, çok yönlü bir oyuncu ama, takımı sürekleyebilecek kadar değil... İlk maçta içeride zaman zaman cirit attı. Onu pota altından mümkün olduğunca uzak tutmak lazım.

Bu maçta beklentilerimin üzerine çıkan oyuncu Nemanja Gordic oldu. Ne zaman ne yapacağı belli değil. Şutu istikrarsız ama, ritmini bulduğunda tehlikeli... Yakın savunma yapıldığında durdurulması diğer oyunculara kıyasla kolay. Boş bırakmadan sürekli rahatsız etmek lazım.

Marko Simonovic ilk maçta etkili olamadı fakat, dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

ÖnceLikLe Taraftar dan Bahsedeyim Taraftar Harikaydı ve ultrAslan Tam Kadro Ordaydı .
Macın En Begendigim Hareketi ise 3 lü cekecegimizde ayaga kalkmayan fenerli olsun diye bagırdıgımızda ısıl alben koltugun tepesine oturmasaydı.
Rakip güclü zorlanacagımızı dusunuyorum ama inşallah eleyecegiz
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

tamam yugoslavlar basketbol'u biliyor ama amerikanlar çok renk katiyor oyuna. smaç, alley oop.... birisi soylesin bu sene kaç smaç gorduk?
 
Re: Eurocup | Galatasaray: 85 - Buducnost: 83

Kadir Durna' Alıntı:
ÖnceLikLe Taraftar dan Bahsedeyim Taraftar Harikaydı ve ultrAslan Tam Kadro Ordaydı .
Macın En Begendigim Hareketi ise 3 lü cekecegimizde ayaga kalkmayan fenerli olsun diye bagırdıgımızda ısıl alben koltugun tepesine oturmasaydı.
Rakip güclü zorlanacagımızı dusunuyorum ama inşallah eleyecegiz

Taraftar iyiydi eyvallah ama ne yazık ki dopru şekilde takımın desteklenmediğini düşünüyorum. Hiç susulmadı, marşlar söylendi, her an salonda uğultu vardı, ama bir basketbol maçı için uygun ortamı oluşturamadık.

Geçen hafta, Bayanlar ın maçından sonra eleştirdiğimde bazı arkadaşlar taraftarın maçı ciddiye almadığı için ıslık, alkış v.b gibi rakibi bozucu ve kendi takımını motive edici unusurları kullanma yoluna gitmediğni ve o nedenle maçın futbol maçı havasında geçtiğini söylemişti. Dün akşam son 4 dakika hariç rakibi tüm tribün olarak ıslıkladığımız, baskı altına çalıştığımız bir an hatırlamıyorum. Hatta bu son 5 dakikaya kadar oyuncularımız serbest atış atarken inanılmaz bir uğuştu vardı salonda, oysa o anda ihtiyaç olan konsantrasyonu sağlayacak sessizlikti, fakat oluşturamadık o ortamı. Hatta kendi takımımız basket attığında bile o tezahuratıon çoşkusu ile bir çok pozisyonda alkışlamadık, alkışlayamadık onları, çünkü dağ başını duman almış söyleniyordu o anda.

Herkesin emekelrine saygı duyuyorum, ellerinden geleni yapıyorlar ama arkadaşlar basketbol maçında futbol seyircisi mantığı ile tezahurat yapılmamalı bence. Takımın yarısı yabancı "arman için oyna" gibi tezahurat yapılıyor, kim anlayacak onu. Rakip hücum yapıyor, ıslık yok, baskı yok, dağ başını duman alıyor. Bu kadar fazla seyircinin olduğu bir ortamda daha efektif tezahurat yapılabileceğini düşünüyorum, dünkü gibi futbol maçı seyircisi mantığından farklı olarak.

Örneğin geçen sene fb final serisinin 3. maçında sayirci gayet iyi yapmıştı bunu, top fb de iken ıslıklanmıştı, top bizde iken de gayet iyi şekilde her basketden sonra alkışlar ve oley ler. Bence olması gereken bu.
 

Üst