Eurocup | Son 32 | 2.Hafta | Dinamo Sassari - Galatasaray

Eurocup'ta Son 32 maçlarının ikincisine çıkıyoruz. Rakip ise Dinamo Sassari. Pek parlak bir Euroleague macerasını geride bırakmayan, Eurocup'a da iyi bir başlangıç yapamayan Sassari, geçen sezonun İtalya Şampiyonu idi. Ancak bu sene özellikle Avrupa'da durumları pek iç açıcı değil.

Son 32'ye Szolnoki Olaj mağlubiyeti ile başlayan Sassari'nin öne çıkan oyuncuları David Logan, Marquez Haynes ve Christian Eyenga. Fazlasıyla birebirleri ve bireyselliği dönük bir oyun sergileyen Sassari'nin aslında ritm bulduğunda fark yaratan oyunculara sahip olduğunu görüyoruz. Tecrübeli guard Logan, takımın aklı konumunda. Ayrıca geçen seneyi Maccabi'de geçiren Haynes de istikrarsız bir grafik çizse de takımın olmazsa olmazlarından. Eyenga ise takımın çıkıştı olan, en değerli ve enerjik parçalarından. Sassari adına kötü geçen Euroleague macerası onun adına bireysel anlamda o kadar da kötü değildi. Özellikle Eurolague Fantasy severlerin kadrolarına bazı haftalarda değerli puanlar kazandırdığı söylenebilir. Pota altında Joe Alexander ile yollarını ayıran Dinamo Sassari'nin uzun rotasyonunda, NBA patentli pivot Varnado ve eski Oly'li Petway'i görüyoruz.

CAI Zaragoza'ya karşı sürklase edici bir performans göstererek, Son 32'ye galibiyet ile başlayan "Yenilmez Armada"nın konsantrasyonunu diri tutarak, baştan itibaren oyunu kontrol altında tutması önemli bir husus. Her ne kadar Avrupa'da iyi bir performans göstermese de Sassari, ritm bulduğunda can yakabilecek isimlere sahip. Bir de kendi evlerinde oynayacaklarını düşünürsek işi sıkı tutmak önemli bir konu.

Takımımıza ve koçumuz Ergin Ataman'a Avrupa sahnesinde, İtalya deplasmanında başarılar dileriz.

Tarih: 13.01.2016 - Çarşamba - 21:30
Yer: Palesseradimigni
Yayın: TRT Spor

3'lüklerle yaşayan bir takım olan Sassari'ye karşı 3'lük savunması son derece kötü olan takımımız.
Bu maçı kazanmak istiyorsak mutlaka dış alan savunmasına her zamankinden daha fazla dikkat etmeli ve özen göstermeliyiz.
Başarılar Yenilmez Armada!

Şu Logan bizde olsa varya...Bence Avrupa'da kıymeti bilinmeyen oyun kuruculardan biri, bizimde tam arayıp bulamadığımız oyuncu....

Loganı ben çok izleyemedim ama genelde 2 numara oynuyo sanırım. Yaz ayındaki hazırlık maçlarını izlemiştim genelde oynatmaktan çok oynamayı seven biri ve iyi bi skorer. Yarınki maçta inşallah yanılırım ama çift haneleri kesin görücektir diye düşünüyorum.

Son maçlarında gayet dandik bir takım olan Armani den 37 sayı fark yediler. Sassari nin takım kimyası çok kötü. Logan ın da Dyson gidince doğal olarak performansı düştü. Boyalı alan savunmasında oldukça kötüler.

Onlar da felaket giden sezonda rahatlamak isteyecektir. Ergin Hoca hedef maç değil tribine girmezse rahat kazanırız diye düşünüyorum.

Ben de ümitli değilim maçtan. Ama bu maç atamanın ne kadar istetip istemediğini düzelteceğiz düzelteceğiz demesinin ne kadar gerçekçi olduğunu kanıtlayacak maç olacak. Olaj da o kadar iyi takım değil onlara ilk maç yenildiler. Kesin kazanmamız gereken hedef maç ve deplasman bu maç çok kritik..

İstatistiklere bakarsak Valencia'ya EC, Khimki'ye direk EL şampiyonluğunu versinler.

Valencia neyse de Khimki ne alaka , euroligde hiçbir dominantliklari yok.Ne skor olarak ne de kadro olarak en iyisi değiller. Mantığı hiç anlamadım.

Sassari maçında yenilebiliriz diyorsak hiç Eurocup için heveslenmeyelim.Bu kadar berbat bir takıma kaybedemeyiz.Uğraşmak lazım kaybetmek için.Rezil bir takım var karşıda hatta takım bile değil , on iki kişilik oyuncu grubu var.Çok rahat bir maç , su Sassarinin bizim ligde yenebileceği uç tane takım yok. İbbyi falan ancak yenebilirler.