Eurocup | Son 32 | 2.Hafta | Dinamo Sassari - Galatasaray

Uzun zamandır adam akıllı bir takımı deplasmanda yendiğimizi hatırlamıyorum. Sanırım Kuban'ı yenip son 8 kaldığımız sezon böyle bir tablo gördük. Son 3 senedir bu takıma onca oyuncu geldi gitti ama zihniyet hep aynı. Artık sıkmaya başladı.

Sassari açısından da bakmak lazım.
Belki deplasmandaki üst üste 15. maçımızı kaybedişimiz. Adamların hakkını yemeyelim şimdi.
!!!

Takimda sinirlenen tepki gosteren tek oyuncu lasme, geri kalanlar ki sinan da dahil buna tepkisiz. Koc daha ne yapacak sopa alip kafasina mi vurucak bunlarin, adam yirtiniyor ama hikaye. Bu oyuncu toplulugu bu ruhsuzlukla devam edemez. Safak oyuna giriyo, savunma namina tek bisey yok, ha keza goksenin ayni. Sinan desen cok kotu. Yani bes saniye kala yaptigi faul bile sacma.
Takim cok yumusak ve tepkisiz, ya sert faul yapan bile yok, vur abicim iki tane logana yada stipcevice. Logan nasil sindirdi mccollumu ve sinani butun mac. Ayni seyi yapacak bir oyuncu yok.
Neyse cok fazla hayal kurmamak gerek, bu gruptan cikariz ama o kadar. Bu derece yumusak takim bu kupada en fazla ceyrek final yapar. Ligde ise yari final otesi bence hayal. Cok ama cok yumusak takimiz.

Üçlük atmaktan başka hiçbir marifeti olmayan bir takıma kaybettik. Emeği geçenlere tebrikler... Sene başından beri dış atış savunmasına çare bulamayan Ataman'a da ayrıca selamlar...

Micov, Sinan, McCollum hiç yoklardı. Koç rakibi iyi çalışmamış. Dorsey hiç sallamıyo zaten sezon başından beri. Takımda hırs yapıp kaybetmeyi hazmedemeyen oyuncu olmayınca böyle oluyor işte. Çok saçma sapan tercihler, en kritik anlarda insanın kalbini zorlayan top kayıpları ve kaybetsek banane zihniyetiyle oynayan bir takım vardı özetle. Bildiğin kendime eziyet ettim maçı izleyerek. İzzet'in kenarda maçı izleyişi beni ayrıca kopardı. Adam bildiğin zorla gelmiş maça.

Şu ruhsuz beyinsiz oyuncu grubuna tamamda hala koça saydıran var derdin ne arkadaşım ne yapsın adam molaysa mola değişiklikse değişiklik. Bu zamana kadar yok niye hırslı değil dendi al işte adam yırttı kendini el insafff. Eleştirde bu kadar da değil havadan nemden sebep bulma...

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takim deplasmanda rakip takimin seviyesi farketmeksizin mac kaybediyor. Mustafa Denizli yada Ekrem Memnun cikip hesap versin, sebeplerini aciklasin.

Koçun kendini yırttığını biz de gördük. Ama sen tek çaresi dış atış olan Sassari'ye bu kadar dış atış veriosan eleştirilirsin. Oyuncu gurubu zaten rezaletti. Onu konusmuom bile artık. Lakin hakaret etmemek lazım , eleştirelim ama ayarlı lütfen.

Son molasını bile bir pozisyon geç aldı hoca. Gittik fazladan bir basket daha yedik ki bunu gören bir tek ben değilim. İki defa da dönüşlerini izledik yine. Hele birinde Stipcevic dördüncü üçlüğünü kovalıyordu. Çok karmaşık bir durum değil. Deplasman karnemiz zaten belli, takımın maça hazır olmadığı da belli. Karşıdaki takımın kadrosu filan belli. Savunamadıkları Dorsey sürekli kenarda, hücum rebounduna ihtiyacımız varken Lasme orada topu alamayıp geri de dönemedi. Rakibin savunamadığı boyalı alanı uzunlarımız yerine Micov ile kullanmaya çalıştık. Bu maç dört kısa işlemedi işte, bunu da mı göremedi hoca?

En kötüsü de yine çıkmadan kaybettiğimiz bir maç oluşu. Bir hafta önce hoca Sassari yle çekişiriz filan diyerek onları da iddia sahibi bir takım olarak gördü. Şu ana kadar ben hocanın güçlü gördüğü bir takımı deplasmanda yendiğimizi pek hatırlamıyorum. Zaten Avrupa da bir defa ciddi bir yere geldik Top 8 oynayarak ve orada da süpürüldük.

Lig maçlarında filan hocayı hiç eleştirmedim açıkçası çünkü ben bu maç seçme olayına alıştım ve bunu kabul ettim kendi adıma. Hocayı da asla silmem ve gitsin filan demem. Benim için Ergin Hoca sezon sonu performansıyla değerlendirilecek bir koçtur çünkü maç seçer ve ya hep ya hiç maçları olur sezon sonu onun için. Bu defa sinirlenmemin sebebi karşıdaki aciz takımdan sırf çekindiğimiz için mağlup oluşumuz.

Arada Schilbin Lebronvari istatistikleri kaynadi. 25 sayi 9 ribaund 7 asist. Yalniz Micov cok kotu. Keza Sinanda bir mac var 2 mac yok savunmada da yok. Bu seneki oyuncu grubuda cok ruhsuz.

Deplasman maçlarına sadece atlet oyuncularla çıkacaksın, sal parkeye bol bol koşup zıplasınlar. Kaan Kural'ın da dediği gibi biz biraz fazla cool-zeki ve ayakları yere basan takımız.

2013-2014 sezonundan sonra takım geriye gitmeye başladı avrupa kupası deplasmanlarında 2014-15 sezonunda Euroleaguede deplasmanlarda oynadığımız maçlarda sadece 1 galibiyet alabildik o da meşhur kızılyıldız maçı.
Deplasmanda Cska,Barcelona,Real Madridlere kafa tuttuğumuz büyük bölümünde başa baş oynadığımız yıllardan nerelere düştük vah ki ne vah...

Takımın ilk beş oyuncularından birinin 34, birinin 33, ikisinin 32 diğerinin de 28 yaşında olduğunu, altıncı kişinin de 33 yaşında olduğunu düşünürsek, ilk beşin her maç 35 dakika civarı süre aldığını da hesaba katarsak bu mağlubiyetlere alışmak lazım. Takım ruhsuz değil arkadaşlar, takım yorgun, bu bariz bir şekilde anlaşılıyor, adamlar 20 sayıdan çatır çatır geri geliyor mesela, biz 10 sayı önde olduğumuz maçı elimizde tutamıyoruz, sezon başından beri deplasman fobisine, takımın maç içi iniş çıkışlarına çözüm bulamayan hocayı da ayrıca tebrik etmek lazım.

Savunma konusunda bir seyler yazmak istiyorum. Malumunuz uzere dis alan savunmamiz cok kotu. Her mac potamizda haddinden fazla ucluk goruyoruz. Birincisi kisa oyuncularimizin hemen hemen hepsi -buna iyi savunmacilarimiz dedigimiz Sinan ve Gokseninde dahil- perdelere takiliyor. İkincisi kanat savunmamiz beklenin cok altinda. 2 sene once Marko ve Hairston (hucumda begenmesekte savunmada cok iyiydi) kanatlarda cok iyi baski kuruyordu, gerekli sertligide sagliyorlardi. Marko ve Hairston iyi savunmacilardi. Simdiki oyuncularimiz Schilb ve Micov bu ikisine gore vasat savunmacilar ayrica yavas oyuncular. Savunman vasatken savunmada hizli degilsen bugunki durum ortaya cikiyor. Farkta burda yatiyor. Tamamiyla oyuncu ozellikleriyle alakali bir durum. Bugunki iki forvetten biri atletik ozellikleri olan birisi olsaydi farkli bir durum ortaya cikardi. Ucuncusu bu seneki oyuncu grubu cok ruhsuz. Ortaya hirs enerji koyan kisamiz yok. (Goksenin belki o da dengesiz) Schilb Micov asiri ruhsuz oyuncular. Mac belli bir farka ulasti mi oyuncular mactan kopuyorlar. Bir Hawkins hatta bir Gordon gibi skora isyan edecek oyuncularimiz yok.

Sikintiyi hoca dan ziyade oyuncu kadrosunun yapisinda aramakta fayda var. ic sahada olusan direncin deplasmanda olmamasi bile ne kadar yumusak ve tepkisiz oyunculardan olusan bir kadro oldugumuzu gosteriyor. Topa baski yapabilecek tek kisa oyuncumuz yok. Pardon var ama oda 5 senedir top surmeyi ogrenemedi.
Tabi burda hocanin en basta ki sucu ise yanlis planlama. 6 milyon usd oyuncu butcesi ile 7.5 kisilik rotasyon kuracagimiza, en azindan bunu 9 yada 10 a cikarabilirdik. Zaten atan oyuncular varken, safak yerine daha cok savunma direnci gosterebilecek bir 1 numara bulabilidik. Bugun banvit nusret ten trabzon berkay dan katki alirken bizde izzet yali kazigi rolu niye gorur oda ayri bir konu.

Kaybetmek dert deil, sonucta yapilan is spor, kazanmak kaybetmek bu isin dogasinda var, ama mucadele etmemek kabul edilecek bir durum deil. Rok Stipcevic'ten 14 sayi, 34 yasinda ki logandan 19 sayi, toplamda rakibin uc guardindan 52 sayi yiyosak mucadele yok demektir. Orengin mccollum ayni pozisyonda uc kere perdeye takildi ve stipcevic 3 ucluk atti. Ya arkadas hadi ilk ikisinde atladin ama ucuncude artik perdeyi falan yikican, oyle veya boyle o topu atmayacak o adam.

Kocta olayin farkinda bence, takimi sarsmaya bir tepki almaya calisiyor ama oyuncu karakterleri cok yumusak. Buyuk ihtimal hepsi cok iyi, efendi ve uyumlu oyuncular ama iste her seyin fazlasi zarar, bir tanede dengesiz, kavgaci ve tabiri caizse saha ici pislik ve sert bir adam gerekiyor bazen. Bugun ne logan ne haynes ne de stipcevic maci eli dahi acimadan bitirmistir. Boyle olucada ucu toplamda 12/23 3 luk atiyor tabi.

Sizler değilmiydiniz burda Micov'u göklere çıkaranlar şimdi ruhsuz , savunması vasat diyorsunuz.Bir oyuncuyu överkende eleştirirkende ölçülü olmak ve bir kaç maça göre değerlendirmemek lazım.Şu gerçek ki takım mühendisliğimiz çok kötü.

Ne kadar dandik takım varsa hepsine yenilmeyi başarıyor bu takım son 2 senedir!
Avrupa'da galibiyet yüzü görmeyen takıma yenilmeyi başarıyor! Üçlük yağmuru yemediği takım yok sonuçta uzun zamandır!
2 tane dominant uzun almasına rağmen hala yağmur gibi üçlük yiyor her maç bu takım!
Ne yazayım ben şimdi bu göstere göstere alınan yenilgi için?