Eurocup Son16 | Galatasaray Odeabank-Pınar Karşıyaka

Bence sezonun en zorlu maçına çıkıyoruz,benim görüşüm mümkün olduğunca yavaş oynamalıyız,rüzgarı ve taraftarı arkasına aldığı zaman ksk çok tehlikeli takım,laz jones problem çıkarabilir,yenilsekde abdi ipekçiye avantajlı skorla dönmeliyiz,takımımıza ve koç'a canı gönülden başarılar diliyorum,ALLAH yar ve yardımcıları olsun..

Rövanşlı oynanacağı için ilk maçta yenilsek dahi mümkün oldukça tolere edilebilir bir skorla kaybetmeliyiz. Bunun için de Karşıyaka taraftarıyla beraber seri yakaladığı anlarda koçun molalarını mutlaka kullanması gerekiyor. Bence bu çok çok önemli konu. 10 sayının altındaki her farkı Abdi İpekçide Allahın izniyle taraftar desteğiyle geçeriz diye düşünüyorum tabi gönül ister ki kazanalım. Büyük bir sorunumuz var Lasme karşı tarafın pota altı oyuncularıyla neredeyse tek başına baş edecek, Palacios olmayacak sanırım bu da bizim bir artımız. Koçun da 97 94 kaybettiğimiz maçı iyi analiz etmesi gerekiyor, üstüne Lazeric Jones a Gökseninle Sinanla veya çeşitli varyasyonlarla bir önlem almaya çalışacaktır çalışmalı

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sezonun en zor maçı olacak bazan takım olarak kontak kapattigimiz anlar oluyor eğer öyle bir ana denk gelirsek brnce işimiz çok ama çok zor. Maç analizini doğru yapıp yüksek tempolara çıkmamaliyiz, geçiş oyunlarına dikkat edip geri döndüğümuzde adam paylaşımını iyi yapmaliyiz. Jones a ve özellikle Wright a özel önlem almak lazım Gabriel ve kötü gibi gozuksede jash in 3 sayı tehditlerine önlem almalıyız. Çok zor bi atmosferde olucak bunların hepsinden ziyade en önemli sorun karşı Karşıyaka'nin form tuttuğu bir döneme denk geliyoruz. Kendimeze bakacak olursak schilp ve micovun pozisyonlarinda sırtı dönük silahı var özellikle sete sete kalıp bunları kullanmamiz lazim. Green e çok ihtiyacimiz var Davis biraz iyi gözüktü Banvit maçında biraz daha toparlar umarim. 5 numarada umarım palacios olmaz zaten Iverson bize sorun cikaracaktir lasme ye bi oksijen maskesi gerekecek yine. Koç maçı çok isteyecektir takımda galibiyet zor olsada en az hasarla çıkmak lazım. Sinan ve goksenin şut sokması gereken bir gün olacak. İnşallah turu geçeriz.

gerçekten sezonun en önemli maçlarından birine çıkacağız. savunma anlamında sinan ve özellikle göksenin alacağı süre önemli olacaktır.göksenin maça iyi başlarsa maç içindeki performansıda giderek artıyor. errick mccollum sakatlıktan sonra hala istenilen seviyeye ulaşmadı. calebb green bu maç olmasa bile rövanş maçında büyük ölçüde oynayacaktır vereceği katkı rotasyon açısından önemli olacaktır. micov ve blake schilb in yaratıcılık konusunda çok iş düşüyor ilk maç 5 6 sayı seviyelerinde en kötü mağlubiyet rövanşta toparlayıcı olabilir. ergin atamana çok iş düşüyor ilk maçta izmir deplasmanı zor olacak bizim takıma inşallah ilk maçtan istediğimiz skoru alıp rövanşa bırakmayız

Deplasmanda oynadığımız maçların özellikle 2. yarısında oyundan kopuyoruz. Karşıyaka deplasmanında da bu şekilde olursa, uzun boylu seriler yakalamalarına izin verirsek bunun dönüşü çok zor olur :/

Eğer green olmazsa işimiz zor gerçekten. Gerçi karşı tarafta palacios ve samet geyik yok. Bize bu maçta en büyük ümidimiz Chuck Davis olacak.

Ufuk Sarıca'nın havaya girmesi normal. Çünkü son dönemde yaptığı transferlerle dağınıklığı atlatıp form yakalayan bir takım var karşımızda. Biz ise hala iki ileri bir geri durumdayız, takım kadrosunda sürekli yama yapma yoluyla ilerliyoruz. Ayrıca koçun 6 kişilik rotasyon tercihi bazı oyunculara aşırı yük bindiriyor bu da kritik anlarda basit hatalar yapmamıza neden olabiliyor. Takımın deplasman durumu da göz önüne alındığında İzmir'deki maç için işimiz çok zor. Temennim fazla fark yemeden oradan gelip işi Abdi İpekçi'de taraftarla birlikte bitirmek. Ama şu varki bu turu geçsek bile ilerisi zor bizim için. Yapabilirsek ligde final ve avrupada yarı final başarı olur şu anki halimizle. Ama ben çok zor görüyorum ikisini de.

İlk maçın sonucu ne olursa olsun rövanşta Abdi İpekçi'yi Kaf kaf a cehenneme çevirmeliyiz birlik olursak Karşıyaka önümüzde duramaz. Basketbolu seven, Galatasaray ı seven herkes salona gelmeli biz üstümüze düşen görevi yapalım gerisini Ergin hoca ve oyuncularımız halleder. Gün tam destek olma günüdür.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KSK da pota altı rotasyonu 3 oyuncudan oluşuyor. İverson-Kerem Gönlüm ve Kenny Gabriel ! Onların da pota altında zaafları var. Palacios ve Samet Geyik forma giyemeyecek. Pota altında İverson'un arkası dönük oyunlarını iyi savunursak üstünlük sağlama şansımız olduğunu düşünüyorum. Banvit maçında Vidmar'a karşı bazı dakikalarda Duşan'ı kullanabilirdik ama yapmadık. İverson'da bazı dakikalarda bize sorun çıkartabilir. Bu dakikalarda Lasme'yi yıpratmamak için Duşan'ı kullanmalıyız. Bu turun anahtarı içeriyi iyi kullanmaktan geçiyor. Bunu başaran takım turu geçer.
Bu yüzden biz içeriyi iyi beslemek için Sinan'ı bol bol 1 numarada kullanalım. Ayrıca deplasmandaki maçlarda sertliği kaybedip oyundan düşüyoruz. Artık daha sert kararlı bir takım olmalıyız.

Duşan'dan faydalanmamız olmazsa olmaz gibi görünüyor. Chuck'ın ne atletizm ne de sertlik olarak 5 numara oynayacak bir görüntü sergilemediği net. Ribaund pozisyonlarında neredeyse sıçrayamıyor bile. Umarım şu an daha iyi haldedir ama görüntü de bu. Duşan daha mı iyi o tartışılır ama Chuck'ın 4 numarada daha fazla süre almasını sağlayabiliriz en azından.
Bir diğer çözüm de sürekli topa baskı yaparak topun içeri inmemesini deneyebiliriz ama dar rotasyonla oynadığımızı düşünürsek maç sonu takımın halini düşünemiyorum bir de üstüne 1 haftada 3 kritik maçımız olan bu dönemde takımı daha fazla yormak çok da akıllıca olmaz sanırım. Bunu gerçekleştirmemiz pek olası görünmüyor.
Özellikle ilk maç için çok da iyimser değilim ama yine de koçun çözüm üreteceğine inanıyorum. Son olarak Göksenin ve Jerrells dan süpriz bekliyorum. Umarım kazasız belasız geçeriz bu turu.

10 farktan az bir yenilgi beni tatmin eder.
Deplasman olduğu için pek bir ümidim yok kazanma adına.
İçerideki maça iyi bir sonuçla döneriz inşAllah...

Pota altında onların sorun yaşayacağını sanmıyorum pek. İverson gibi eşleşmede sıkıntı yaşayacağımız sizelı bir uzunları ve Gabriel gibi dış şutu yüzdeli atan atlet uzunları var. Lasme diyorum yine kilit ismimiz... Micov'un da mutlaka kendini hissettirmesi lazım oyunda.

Pınar KSK taraftarı her zaman yaptığı gibi spor dışı yöntemlerle bizi durdurmaya kalkacaktır. Psikolojik olarak çok iyi hazırlanılırsa ve hakemlerde en ufak taşkınlık da gerekli şeyleri yaparlarsa başa baş mücadele ederiz yoksa 10 sayı üstü fark olabilir. Lasme'nin omuzlarındaki yük çok fazla olacak umarım sorunsuz şekilde maçı tamamlar. C.Green'in de bu maçta oynaması gerekli diye düşünüyorum. İlk maç için söyleyeceklerim bu kadar.

McCollum da ilk turdaki gibi katkı vermeli. Özellikle oyunun belli bölümlerinde diğerlerini oyun içinde aktif dinlendirme adına McCollum'un 1'e 1'leri ile faul alma özelliği işimize yarayabilir.

Aslında bir diğer sıkıntılı nokta da arada FB deplasmanının olması. Muhtemelen yorucu bir maç olacak. Uzun transferi de yetişmezse Lasme o maçta da Udoh ve Vesely ile mücadele etmek zorunda kalacak. Yani 10 fark altı yenilgi falan bizi kurtarmayabilir. İpekçi'de çok farklı boyuta geçsek de ilk maçta da kazanmak için çıkmamız lazım. FB maçı sonrası dar rotasyonu da düşünürsek İpekçi'de bile zorlanabiliriz.

Ek olarak KSK serisi ile Kazan serisi benzer zorlukta bana göre. Yani KSK'yı elersek şampiyonluk ümidim şimdikine göre %50 artar.