Eurocup Son16 | Galatasaray Odeabank-Pınar Karşıyaka

Çokca yazıldı uzunca bir maçın ilk yarısını oynadık o yüzden Ufuk Sarıcan'ın maç sonu verdiği demecin aksine (ki o demece kendisinin de inandığını hiç sanmıyorum) 2-3 sayı farkla kimin soyunma odasına gittiğinin bir önemi yok.Önemli olan tek topluk sayı farkı ile yani ortada devam eden maçın kalan kısmının bizim sahamızda oynanacak olması.Stratejisini maçın ilk dakikasından itibaren baskı kurarak oyun düzenimizi ve psikolojimizi bozarak turu İzmir de geçmek üzere kurmuş olan Ufuk Sarıca'nın psikolojik üstünlüğü kaybetmemek adına çocuk kandırır gibi zaten böyle tecrubeli oyuncuları olan takımı farklı yenezsin önemli olan kazanmaktı vs demesi oldukça düşündürücü.Sinana maç sırasında yaptığı benzer psikolojik hamleyi de düşünce turu geçmek adına en ufak değişkeni değerlendirip hemen her yolu mübah görebilecek bir rakiple karsı karsıya olduğumuzu düşünüyorum.

Schilb oldukca tecrübeli bir oyuncu olduğu halde sert savunmaya maruz kaldığında hakemler de buna göz yumduğunda fazlaca mızmızlanmaya başlıyor kafası oyundan çok bu duruma kayıyor sonuç olarak ya siniyor ya da hakemlerle uğrasmaya baslıyor .Sadece bu maça özgür bir durum değil bu malesef bu teknik/idari heyetin üzerinde durması ve çözüm bulması gereken bir durum Schilb etkisiz olunca hücüm da akıcılığımız çok ciddi etkileniyor.

Özellikle Micov zaman zaman da Sinan bu sezon birçok maçta skora ciddi katkılar sağlasalar da aslında kariyerleri boyunca görev adamı niteliğindeki oyunculardı her ikisi de yıldız skorer ruhuna sahip oyuncular değil bana kalırsa bu yüzden hücümda kötü başladıkları maçlarda hücümda tereddüt etmeye baslıyorlar bu da olumsuz bir kısır döngüue sokuyor tereddüt artıkca hata artıyor hata artıkca tereddüt artıyor halbuki doğal skorer ruhuna sahip oyuncular 10 tane sut kaçırsa 11. Sutu aynı özguvenle atabiliyorlar.Takım da o ruha sahip iki oyuncu var biri Schilb ama onun da sertlik karsısında sinme huyu var diğeri Mccollum ki Mccollum işin psikolojik tarafında gayet güçlü bence ama onun da oyun bilgisinin yüksek olmaması zaman zaman sorun yaratıyor .Yine de mevcut kadro yapımızda Mccollumun varlığı bugün de gördüğümüz gibi son derece önemli.

Ergin Ataman teknik anlamda bir basketbol dehasındır belki ,ama işin iletişim ve psikolojik kısmında zayıf olduğunu hatta belki de işin bu kısımlarını yeterince önemli görmediğini düşünüyorum ama bana kalırsa oldukca önemli ve daha fazla önem vermemiz lazım.Davis gibi daha once kendini hücüm oyuncusu olarak tanımlayan bir oyuncunun bomboş pozisyonda basket atmak yerine potanın dibinde ekstra pas yapması çok manidardı bence belii ki bu adamın güven kazanmaya ihtiyacı var .Bu tarz durumların fark edilmesi ve bir eylem planı olusturulması lazım.

Kazanabileceğimiz bir maçtı. Deplasmanda sadece 67 sayı yiyip 3 farklı mağlubiyetle dönmek ikili maç serisi için gayet olumlu. Hücum kontrolünü sağlayan üçlümüzün bugün formda olmadığı bir günde Erick Mccollum gerçekten büyük bir karakter koydu ve ben de bu takımda sorumluluk alabilirim mesajı verdi. Hücumda şutlarımız da girmeyince istediğimiz ivmeyi yakalayamadık, havaya giremedik, set akışkanlığımız bozuldu fakat özellikle son periyotta rakibin de havaya girmesine izin vermedik.

Maça Göksenin ile başlamak güzeldi fakat bence daha çok oynayabilirdi özellikle maçın son dakikalarında savunma bölümündeyken. Banvit maçında da yapmadı bunu hoca. Schilb'in oyun zekasına ve hücum performansına büyük saygı duyuyorum ama savunmada özellikle hareketli kısalara karşı aksayabiliyor. Bir de hakemler korkunçtu gerçekten. Ortada ki kararların çoğu ev sahibi takımı lehineydi. Bu da yenilmemizde rol oynadı.

1 mart günü Abdi İpekçi yine rakibe salonu dar eden günlerinden birini yaşatacaktır. Karşıyaka sinir bozucu ve düzen bozabilen bir takım fakat taraftar ile bütünleştiği zaman Galatasaray'ın ne kadar etkileyici olduğunu da biliyoruz. Avantajlı taraf biziz ve bu eşleşmeyi geçip adımızı çeyrek finale yazdıracağız.

Dünkü maçta çok kötü oynadık. Yalnız hücumda biraz daha iyi mücadele ettik diyebiliriz. Lasme pota altında mükemmel oynadı. Ancak hiç kimsenin beklemediği ve özellikle mücadele anlamında müthiş oynayan bir McCollum vardı. Sinan herkesi şaşırtacak şekilde kötü oynadı.
Ksk yönetimi bizim takımı baskı altına almak için pota altına kadar taraftar doldurmuştu. Hakemlerin de bu baskıdan çok fazla etkilendiğini düşünüyorum. Bizi maçtan koparmak için her türlü planı hazırlamışlar.
3 sayılık bir yenilgi ile kendi evimize geliyoruz. Şimdi 1 Mart Salı günü Abdi İpekçide tek bir koltuk boş kalmayacak şekilde dolmalı. Ancak takımın üzerinde de gereğinden fazla bir baskı oluşturmamak lazım. Tribünleri dolduralım iyi basketbolumuzu oynayalım zaten gerisi kendiliğinden gelecektir.
Ayrıca şunu da unutmadan yazayım. Salı günü oynanacak rövanş maçı, Ergin Ataman'ın kariyerindeki en önemli maçlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Uzun süredir Ufuk Sarıca'ya anlamsız şekilde kaybediyor. Salı günü de böyle bir şey olursa Ergin Ataman için hoş olmaz. Bu yüzden Ergin Ataman'da gereken hazırlığı yapacaktır.
Salı günü taraftar ve takım olarak bütünleşip İzmir'den kalma hesapları artık kapatalım diyorum.

Dün kötü oynadığımızı düşünenlere zerre kadar katılmıyorum. Sayı averajı ile eliminasyon olan iki maçın ilkinde, deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa aynen öyle oynadık. Sadece hücuma bakarsanız evet, özellikle ilk yarı iyi değildik hücumda. Ancak savunmada oyundaki her aslan terinin son damlasına kadar savaştı. Bakıyorum düne kadar Türkiye'nin en formda !!! iki takımından biri ilan edilen KSK için, bu sefer zaten iyi takım değiller deniyor. Bunu hiç anlamıyorum. Dün KSK oynamadı değil, oynatılmadı. En büyük zaafımız olan üçlük savunması bu maçta inanılmaz öte başarılıydı. Alan savunmasını mükemmel uyguladık. Çok övülen Jones ve Wright savunmamızdan bunaldı. Bizim maçlarda coşan Josh Carter, resmen yokları oynadı. Lasme faul problemine girmese, İverson'dan da o kadar sayı yemezdik. Ayrıca dün hakemler son dakikalarda seyirci baskısı altına girmese zaten kazanmıştık. Ancak "3" sayılık malubiyetki bunu Ufuk Sarıca ve tüm KSK'da biliyor (inanmayan son Wright'ın son saniyedeki baksetine dahi sevinemeyen taraftarına baksın) Bizim için çok iyi, KSK için berbat bir sonuç. Eğer aksilik olmasa, İstanbul'da cehennemi yaşamaya gelecekler...Dünkü maç için, bize bu savunmayı gösterdikleri için tüm oyuncuları ve Ergin Hocayı tebrik ediyorum...

Mccolumun sayesinde ikinci maça umutlu çıkıyoruz. Düngerçekten hücumda ve defansta inanılmazdı. Her işi yapmaya kalkıştı ki bunu dabaşardı bence. Sayı, Defans, Ribaunt ve blok. Özellikle bizim maçlarda coşan vene hikmetse kendini Cimbomlu zannettiğimiz Kerem Gönlüme koyduğu blokefsaneydi.
Lasme dünkü maçta ilk yarıda ıversonla beraber erken faulalmamak için içeride yol geçen hanı yaptılar. Ama Karşıyaka içeriyikullanırken, biz maalesef kullanmadık ve ilk yarıdaki sayı farkı da bbundanoluştu. LAsme nin ikinci yarıdayorulması, Iversonle münakaşaya girmesi ortamı gerdi ve bi anda 4 fauleulaşmasına neden oldu ki burada ergin hocanın da 3 faullü iken çıkarmaması birhataydı.
Sinan,Schlilb ve micov dan hücum anlamında beklediğimizverimi alamadık maalesef. Özellikle sinan dün hayal kırıklığıydı. Oyundan erkenkoptu, 3 lükleri sokamadı ve defans yapamadık. Schilib in de gereksiz yere 3faule ulaşması onu çok etkiledi.
Birde hakemlere iki çift lafım olacak. Dün gerçekten bizimadımıza kötü maç yönettiler. Özellikle Karşıyaka pozisyonlarını tekrarizlemelerine rağmen bizimkilerini izlememeleri gerçekten çok büyük hataydı.

Ilk yarıda hücumda gerçekten kötüydük.Bir ara düşündüm bu takım nasıl sayı atar diye bence alan savunmasını iyi yaptık Karşıyakada etkili olamadı. Sinan uzun zamandır gördüğüm en kötü sinandi üstüne micov ve schiLp kötü performansı etkilenince ilk yarı 11 sayı farkla bitince herkes maç sonunda 3 sayı farkla mağlubiyeti kabul ederdi. Rövanşda taraftar doldurdu mu tribünleri güzel bir atmosferle içeride rahat bir galibiyet alırız

Karşıyaka'yı eleriz bence ama Lasme'ye bu kadar yük binmesi ayrıca skorer oyuncularımızın 1 maç oynayıp 2 maç kaybolması ve yoğun maç trafiğiyle Eurocup'ta kupa zor gibi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kupadan, madalyadan, başarıdan önce ahlak önemlidir. Karşıyaka oyuncuları ne kadar da bunlardan bihaber oyuncularmış. Hakemleri, tribünlerin küfürlerini bir yana bıraktım Kenan, Kerem gibi oyuncular kendilerine çarpıp çıkan topu bile ısrarla almak için neler yapmışlar ve o haksız oyunlarla atılan sayılar.... 3 sayı ile yenilmeyi bırak 10 sayı ile galip bile gelebilirmişiz.

Sinan-Micov-Schilb oturup formsuz olacakları günler çakışmayacak şekilde bir takvim hazırlasınlar. Böyle olmaz. Üçü birden kötü olunca hiç çekilmiyorlar.

Gayet iyi savunma yaptık maç boyunca, hücumda bir türlü şut sokamasak da savunmamız harikaydı. Micov ve Sinan biraz daha yüzdeli atsa maçı kazanırdık ama bir türlü istedikleri isabeti bulamadılar.

Rövanş maçında boş koltuk kalmamalı! Bu turu geçeceğiz!