Eurocup Son16 | Galatasaray Odeabank-Pınar Karşıyaka

3 sayı farkla mağlubiyet bu tip elemelerde iyi sonuçtur da bunun dışında beklenti neydi? 20 nin altında bir mağlubiyeti mi kabullenecektik.Forumda ki hava çok olumsuz. Karşı tarafı çok abartıp, kendi takımızı çok küçültüyoruz.3 tane kritik hakem hatası olmasa şuanda 3-4 sayı farkla galibiyeti konuşuyroduk(Gabrielden çıkan top yenen 3 lük, Lasmeni hucum faulu kaça 3 lük +lasmenin 5 faulle dışarı çıkması,Davsi in topunda çembere müdahale giden 2 sayı. Micov un hucum faullünüde buraya yazabiliriz aslında)
KSK ler burayı okusa bizim takım neymiş der be. Beğenmediğimiz Scihilb i Ufuk Sarıca ya sorsak Bracey Wright la takas eder mi? Havada kapar vs...

Burada 20 lik olup giderler. İpekçide full olur, oradan kolay kolay kimse çıkamaz...
20lik olurlarsa Abdi İpekçi alev alır :D

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maçın gidişatı bir hayli ürkütmüştü beni açıkçası ama kabul edebileceğimiz skorla dönüyoruz evimize,belki ksk serisinde çok canımızı yakmayacak ama kalıplı bir 5 numara eksikliğini ileride fazlasıyla hissedeceğimiz aşikar,hakemler maça etki ettiler, özellikle tam oyunun hakimiyetini elimize aldığımız esnada ksklı oyunculardan çıkan topu göremediler ve dönüşünde 3lük yedik,sinan bugün gününde değildi kesinlikle,micov'dan da beklenen katkıyı alamamıza rağmen 3 sayılık barem hiç önemli değil.umarım abdi ipekçideki seyirci baskısı ve ufuk sarıcaya nazaran Ergin hocanın tecrübesiyle ksk'yı eleriz,takımımıza güveniyorum ve canı gönülden başarılar diliyorum 2.ci maçta.

16 hücum ribaundu verdik, 15 top kaybı yaptık. Rakibe fazlaca hücum şansı verdik. Çok iyi olmayabilirler ama savunmamız bu maç özelinde kötü değildi bence. 4/22 üçlük attılar, şanssız boş üçlük kaçırma şeklinde değildi bu durum.
Bilakis biz çok sayıda boş üçlük kaçırdık. İkinci yarı düşük tempoda oynayıp kendi seyircisi önünde tabir caizse rakibi uyutma bizi maç ortak eden strateji oldu.
Kendi sahamızdan çıkarken kaptırdığımız toplara çözüm bulmalıyız. Buradan çok kolay sayılar yiyoruz daha da kötüsü momentum rakibe geçiyor. Bu tarz sayılardan sonra ritme girip çift hanelere çıktılar hep.
Hücumda kısır bir görüntü çizdiğimiz bu maçta savunma performansımızı beğendim. O girmeyen şutlar İpekçi'de giriyor, o konuda sıkıntılı yok zaten. Turu geçersek -ki geçeriz- ilerleyen turlarda da benzer deplasman performansı işimizi görür.
Ek olarak KSK guardları bugün beklenenin çok altında kaldılar. Bu durumu gözden kaçırmayalım, ikinci maçta hafife almayalım, önlem almak şart yine.

FB yarın PAna deplasmanında. Lig maçımız Cumartesi günü Erteletirler mi acaba? Federasyon malum. Eğer maçı Pazar'a aldırırlarsa Salı günü İpekçi'de işimiz çok zor olur.

Eve şimdi girebildim ancak. Öncelikle 6-7 bin hasta ruhlu adamların arasında sakin kalabildiğim için kendimi çok iredeli görüyorum.

Maça gelirsek ilk 5 dakika gerçekten çok saçmaladık. McCollum'un mücade ve azmi ile skorda tutunabildik. Müthiş çember dövdük 3 sayı çizgisinden hemde bomboş pozisyonlarda. Olmayınca olmuyor

3. Periyot Carter çıktı el üstü iki tane yolladı. Bu adamdan sene başından beri yaka silkiyorlar ama adam ne hikmetse bize karşı alev alıyor.

Maçın son bölümünde çok iyi geri geldik ortalık sus pus oldu. Salondaki herkesi panik sardı. Lasme 2-3 dakika daha durabilseydi çemberi unutturacaktık. Hakemler imdadına yetişti resmen. Micov'un elinde canlanan topla birlikte Davis'in sayı olması gereken topu inanılmaz canım sıkılsa da İpekçi'de vurur geçeriz.

Maçın başından sonuna kadar Bracey ve Jonas'u iyi müdafa ettik rövanşta da durdurabilirsek Lasme'nin İverson'a farklı şeyler deneyeceğini düşünüyorum. Micov'un 3'lüğüyle maç 62-62'ye geldiğinde benchte bütün karşıyaka taraftarına güzel geçirdi. :)

Bomboş üçlükleri kaçırdık.
Rezalet bir Karşıyaka vardı biraz yüzdeli atsak seri burda bitmişti.
Maça hiç hazırlanmamışız.
Micov-Schilb'in istikrarsızlığı devam ediyor.
İpekçi'de Karşıyaka'yı geçeriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Maça hazırlanmışız tam aksini düşünüyorum. Hesapta olmayan şey rezil hücum performansı. Ona maç içinde koçun çözüm bulması gerekiyordu

Tamam hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz ama bir sonraki turda rakibimiz kim ? Birde mccolluma son maçlarda bende ayar olmuştum ama bugün verdiği mücadele ve kritik anlarda attığı sayılarla özelliklede yaptığı bloklarla beni mahcup etti lütfen beni hep mahcup etsin ?

Tamam hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz ama bir sonraki turda rakibimiz kim ? Birde mccolluma son maçlarda bende ayar olmuştum ama bugün verdiği mücadele ve kritik anlarda attığı sayılarla özelliklede yaptığı bloklarla beni mahcup etti lütfen beni hep mahcup etsin ?
Alba Bayern maçı 82 82 bitti. Bayern avantajlı ama belli olmaz.

Sizler rahat yazın, bizim işimiz gücümüz yok, saatlerce her üyenin yazdığını tek tek düzenleriz biz!

Arkadaşlar, biliyoruz ki bazı arkadaşlar cep telefonu ile yazıyor, dolayısıyla daha zor oluyor yazması ama ileti yazarken Türkçeye özen gösterelim.

Cümleye büyük harfle başlamak, özel isimlerin ilk harfini büyük yazmak ve noktalama işareti kullanmak çok zor olmasa gerek...

Bu edilen küfürlere cevabı Abdi İpekçi'de şunları madara ederek vermeliyiz.

Ufuk Sarıca da gözümden düştü. Maç boyu hakemler onların lehine tonlarca hata yaparken ağzını açmadı. Son topta Sinan hatalı yürüme yaptın mı diye soruyor. Nasıl bir yüzsüzlüktür bu ya?

Ufuk Sarıca şımarığın teki Sinan'a yaptığı affedilir gibi değil! Bu hareketleri bakalım İpekçi de yapabilecek mi ?

2. maç Iverson bence erken faul problemine girebilir, taraftar baskısı ve bizim ikili oyun vs ile oyundan düşürebiliriz. O gidince lasme daha rahat eder.
Iverson, Vidmar, Mahalbasic gibi kalıplı beş numaralar maçlarda önemli farklar yaratıyor, bundan sonraki eşleşmelerde kimlerle karşılaşacağımız önemli eurocup finali için. Lasme çok kısa kaldı bugün. Seneye bence böyle bir oyuncu katmalıyız kadromuza.

Abdi ipekçide Ergin Atamanın da dediği gibi 40 dakika takımı destekleyeceğiz ama Karşıyakalı ahlaksızların aksine küfür etmeden destek olmalıyız. O ahlaksızlara en büyük cevabı oyuncularımız sahada verecek eminim

Şu atmosfere ve küfürlere, berbat hakemlere, inanılmaz kötü şut yüzdesine, tek beş numarayla oynamaya, maç içindeki komik kayıplara rağmen bu takım şu skorla dönüyor ordan. Bizde de biraz namus ve şeref varsa İpekçiyi doldurur Kşk'yi ateşe verir İzmir'e yollarız bu kadar...

uAmed

Ben şahsen Fener maçındaki tribünleri bekliyorum Salı akşamı, terbiyesiz rezil Karşıyakalılara Ataman'a ettikleri küfürleri yedireceğiz !

Karşıyaka'yı öyle bir ezelim ki, Ufuk Sarıca kafasını çıkaramasın benchten. Abdi İpekçi başlarına yıkılacak terbiyesizlerin sabırsızlıkla bekliyorum Salı akşamını..

Abdi İpekçi'de Kerem Gönlüm'ü de es geçmeyelim derim. Her harekerinden irrite oldum maç boyunca. Sayın maddiyatı önemsemeyen koyu Galatasaraylı "tecrübe" reyiz.

Daha önce demiştim ki 10 sayı altı yenilgi beni mutlu eder.
Ama böyle bir yenilgi üzdü beni.
Yine de 3 sayı iyidir demek gerekiyor.

Lasme ve Eric çok iyiydiler bugün.
Onlara eşlik edecek 3.bir isim daha çıksaydi +8 veya +10 lehimize bitirdi maç.

Eminim Abdi İpekçi'de muhteşem taraftarimizin önünde ezip geçeceğiz inşAllah.

Ama öncesinde Ülker Salonu'ndan en az hasarla dönmek gerekiyor.
Lasme'yi fazla yormasakta olur.
5 numara da Davis ve Duşan ikilisine 30 dakika üstü şans vermek lazım.

Maça gelirsek maç önü yazmış olduğum köşe yazısındaki savunma tekniklerini uyguladık,özellikle 2.yarı.

3 temel anahtar nokta yazmıştım.

1-Tempo kontrolü,kaos = Tempoyu onların istedikleri boyuta çıkarmadık bunda başarılı olduk aslında. Ama maç temposunu kontrol altına almak ile hücumda temposuz olmak arasında fark var.Hücumda berbattık ve hücum tempomuz çok düşüktü.

2-Jones'a karşı sağlam durmak = Göksenin ile tam sahadan başlamak gerek,baktık olmuyor yarım adım geriden penetresini kapatarak savunmak gerek demiştim. Maça Göksenin-Jones ile başladık sonra ribaund problemi dolayısıyla koç takımı uzattı ve Göksenin kenara geldi. Bu dakikadan sonra devre bitimine kadar felaket savunduk. Jones'a ekstra önlem almazsanız bizim kısaları çok rahat geçip savunma dengemizi bozar. 2.yarı neyse ki McCollum akıllı bir şekilde penetre açılarını kapatacak şekilde yarım adım geriden savundu.

3-Bracey'nin perdeyi kullanıp attığı orta mesafeler ve 3'lükler = Bunu engellemek adına "show up" yapmak gerektiğini söylemiştik ki koç da maç boyu "show up" yaptı. Sadece son pozisyon switch yaptık malesef farkı 3'e çıkaran orta mesafeyi attı.

Tüm bunların yanında benim yazmadığım "match up zone" silahını çıkardı cepten koç. Çok iyi hamleydi, muazzam işledi. Hem içeriye daha iyi kapandık hem de Jones'un kafasını karıştırdık. Muazzam hamleydi, tebrikler koç.

Hücumda berbat olduğumuz bir gün 3 sayı fark iyi sonuç. Errick McCollum en iyi maçını oynadı.