Eurocup Top 16 5. maç | Unics Kazan 64 - Galatasaray MP 57

Tarih:13 Şubat 2013 Çarşamba
Salon:Basketball Kazan
Saat:17:00

Galatasaray erkek basketbol takımı Eurocup'ın 5. haftasında Rusya'nın Kazan şehrinde Unics Kazan'a konuk oluyor.Takımımız 4 haftanın sonunda aldığı 2 galibiyet ve 2 mağlubiyetle L Grubu'nda 3. sırada bulunuyor.Tüm takımların 2 galibiyet 2 mağlubiyetle sıralandığı ve küçük averaj farklarının sıralamayı şekillendirdiği grupta Çarşamba günkü rakibimiz Unics Kazan ise lider durumda 5. maçların öncesinde.

Geçtiğimiz sezon takımımız gibi Euroleague'de mücadele eden Unics Kazan'la Euroleague'in ilk turunda aynı grupta yer almıştık.Rakibimizle Abdi İpekçi Arena'da oynadığımız karşılaşma ev sahipliği yaptığımız ilk Euroleague maçımızdı aynı zamanda,bu yönüyle tarihi bir anlam barındırıyordu.Oyunu uzun süre önde götürdüğümüz halde bitime 2 dakika kala geriye düşüp şu an kadromuzda bulunan Henry Domercant'in maça noktayı koyan mucizevi üçlüğüne engel olamamıştık ve karşılaşmadan 68-64'lük skorla mağlup ayrılmıştık.

Sezon başında Henry Domercant'i çetrefilli bir transfer sürecinin sonunda takımımıza kaptıran Unics Kazan 2011'in Euroleague şampiyonu Panathinaikos'tan iki önemli takviye yaparak kadrosunu güçlendirdi.Pivot pozisyonunda görev alan Ian Vougioukas ile forvet pozisyonundaki Kostas Kaimakoglou bu sezon Kazan formasını giymekte.Geçtiğimiz sezon Euroleague'de Top 8 gören kadronun önemli isimleri Petr Samoylenko-Vladimir Veremeenko-Kelly McCarty-Terrell Lyday-Mike Wilkinson beşlisini kadrosunda tutan rakibimiz şüphesiz en sansasyonel hamleyi Barcelona'dan Chuck Eidson'ı transfer ederek yaptı.

Bu noktada iki eski dosta,Terrell Lyday ve Mike Wilkinson'a ayrı bir parantez açmamak olmaz.2002-2003 sezonunda Aaron Mitchell'ın Siena'ya transfer olması üzerine Thomas Kelley ile anlaşmış;guard rotasyonundaki bu sirkulasyonu yeterli görmeyerek play-off dönemine doğru Kelley'nin yerine Terrell Lyday'i kadromuza katmıştık.Play-off ilk turunda rakibimiz Fenerbahçe'ydi.Normal sezondaki karşılaşmaları 96-68(D) ve 76-74'lük skorlarla kazandığımız için seriye 1-0 önde başlamıştık.Serinin ilk karşılaşmasını uzun süre geride götürsek de son anlarda rakibimizi yakalayıp öne geçmiştik,maç uzatmaya taşınmıştı.Seride 2-0 öne geçtiğimizi müjdeleyen 96-88'lik galibiyetin mimarı Fenerbahçe potasına tam 31 sayı bırakan Terrell Lyday'di.Mike Wilkinson ise 2009-2010 sezonunda Galatasaray formasını giymiş ve aldığımız ağır puan silme cezasına karşın play-off potasını zorlayan takımımızın simgeleşen yüzlerinden biri olmuştu.

Eurocup L Grubu'nun ilk karşılaşmasında Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiğimiz Unics Kazan'a karşı ilk 3 çeyreği önde geçmemize rağmen sahadan 80-74'lük skorla mağlup ayrılmıştık.

Tüm takımların eşit galibiyet/mağlubiyet oranı tutturduğu grubun kalan 2 maçında her sayının büyük önemi var.Türkiye Kupası'nda sergiledikleri mücadelenin süreceğini umarak takımımıza Unics Kazan karşısında başarılar diliyoruz.

yılın belkide en önemli maçına çıkacağız ama bu maç hariç herşeyi konuşuyoruz, tek gündemimiz bu maç olmalıyken nelerle uğraşıyoruz yada uğraştırılıyoruz.. sebep olanlardan bir an önce kurtulmak dileğiyle.. bu maçı almalıyız..

Çok kritik bir maç ama şubedeki problemler maçın önüne geçti.Herhangi bir ters sonuçta diyecek tek bir sözümüz olmaz ama herşeye rağmen ellerinden geleni yapacaklarına eminim

Zor bir dönemde çok zor bir maç ama takıma ve koça güveniyorum kupa maçlarında gösterdiğimiz hırsı sahaya yansıtabilirsek galibiyetle dönmemiz içten bile değil

Şube olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde kaybedersek kimse sesini çıkaramaz takıma ama kazanırsak daha yüksek sesle haklarının savunucusu olur.

İnanıyorum ki Ergin Hoca ve oyuncular kolayı değil olayı seçecekler ve Rusya´dan zaferle dönecekler. Daha önce bu kriz anlarından güçlenerek çıktık, yarın da neden olmasın!..

Maç çok zor, iki takım için de çok kritik. Ergin hoca zoru seviyor, bakalım yarın neler olacak. Allah'ım inşallah bizim yüzümüzü güldürür !

Yarın için iki dileğimden biri Kızılyıldız'ın Ulm maçından galibiyetle ayrılması. Takıma "haydi aslanlar çıkın ve kazanın" demek sanki haksızlıkmış gibime geliyor. Üç tane Euroleague seviyesinde maç oynadık üst üste ve bunca sıkıntının üzerine bir de hakemler tarafından katledildik. Ben bile iki gündür mutsuzsam (ama çok şükür takımla gurur duyuyorum) oynucuların halini düşünemiyorum bile.

Diğer dileğim ise kötü basketbol oynasak bile gücümüzün yettiğince mücadele etmemiz.

Başarılar aslanlara!

Sezonun en kritik maçı bence. Allah korusun kaybedersek Avrupa Kupası hayalimiz suya düşer hele birde Ulm,Kızılyıldız'ı yenerse.
Ben Ergin Hoca'ya bu noktada çok güveniyorum.
Bu zorlu dönemde kaybedersek kimse ses çıkarmaz neden kaybettik diye.
Ama kazanırsak işte o zaman bir daha bizi Allah'ın izniyle kimse tutamaz.
Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.
Rabbim,koçumuzun ve oyuncularımızın yar ve yardımcısı olsun inşaAllah...

kazan hem kötü hem de 7 kişilik rotasyonla oynuyor biraz daha akıllı ve özellikle baskılı oynarsak çok rahat yeneceğimizi düşünüyorum.

Kimse bana hikaye anlatmasın. Fark 7 sayılara 9 sayılara açılıyor GALATASARAY BAŞ ANTRENÖRÜ ERGİN ATAMAN tiyatro seyircisi gibi maç izliyor? Arkadaş lütfen 1 kişi bana anlatsın bir takım neden 2 periyotta işler iyi gitmemesine rağmen MOLA ALMAZ?!!!! Neden? Bu ihanet değil de nedir? Bizim rakipler mi geri zekalı mola alıyorlar işler sıkışınca? Ve geri dönüyorlar? Alın size oynatılmayan Engin Atsür, Furkan Aldemir. Canavar gibi çocuklar. Bence Ergin Ataman'ın kendisiyle sorunları var. Başka bir şey yok. (Teknik taktik olarak bakarsak benim bu sezon en fazla beğendiğim, en fazla sistematik oynadığımız karşılaşma. 2. yarı maçı kesinlikle alacağımızı düşünüyorum.)