Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria 94-81 Galatasaray

Özel Uçak işi kesinleşti mi ? Geçen sene KSK özel uçakla gidip uçakla taraftar da götürmüş.Hani Özel uçak olacak madem neden hala kesin bir açıklama yok ? Bizimkiler taraftar götürmeyecek mi ?

Özel uçakla gidiyor takım bugün 16:00 uçağıyla, az sayıda taraftar olacaktır ben de gidenlerdenim, dün ayarladık zar zor ama genel bir duyuru görmedim resmi sitede filan.
 
Bu sefer 1-2 oyuncumuzdan sıfır katkı alarak maçı tamamlayamayız.Herkes katkı vermeli. İlk maçta Sinan ve Schilb katkı vermemişti bu sefer tam bir takım olursak oradan final biletiyle çıkarız. Yoksa ani rüzgarlar ile 10 sayı fark yakalamak zor değil
 
14Puntoslu hastagı bende gördüm.Yanlız 14 sayı fark yemişsen normalde bir fazlasını atmayı düşünmen lazım hedef 15 sayı olmalı yani.Kendilerine "güvenleri" belirledikleri hedeften belli .

Hakemler kim olacak bakalım hala açıklanmadı
 
Eurocup'taki son 6 deplasman maçımızın 1 tanesini(Szolnoki Olaj) kazanmışız. Fakat sadece 1 tanesinde(Zaragoza) 15 ve üzeri fark yemişiz.

Chuck Davis, 7 sayı atması halinde Eurocup'ın en skorer 3. oyuncusu olacakmış.
 
Son yıllarda Lokomotiv Kuban, Aek, Kızılyıldız deplasmanları avrupadaki kritik maçlarımızdı. Yenip dönmüştük benzer bir oyun oynamalıyız üstelik bu kez 14 sayılık avantaj ile gidiyoruz. Tüm ekibe güvenim tam final biletini alıp öyle gelecekler...

uAmed
 
Özellikle ilk maç kaybolan Schilb ve Green'in 3lük isabeti bularak başlamaları çok kritik bizim açımızdan. Nasıl başlarlarsa öyle gidiyor çünkü. Chuck'ın sırtı dönük oyunları, Lasme'nin erken 5'lemeden savaşması, Göksenin'in savunması ve ceza şutları, Micov'un oyun aklı, kaptanın ve McCollum'un penetreleri.. Hepsi olmazsa olmazımız.

Ancak savunma performansımız da belirleyici olacak. Belki hücumda çok iyi olmayabilirsiniz, elinizde olmaz lâkin savunmada iyi olmak, azimli/hırslı olmak elinizdedir. Biz de tüm konsantrasyonumuzla final biletini alıp geleceğiz inşallah..
 
Maçın anahtarı temponun düşmesi. Eğer Canaria 80'li sayıları geçemezse turu biz geçeriz. Canaria 79 attığı takdirde, biz 66 atsak turu geçiyoruz ki ölümüz 66 atar.
 
Ilk macta ozellikle ucuncu ceyrek tempoyu ele aldigimizda grand canarianin ne kadar etkisiz oldugunu gorduk. Sete set kaldiklarinda eger guardlari cozum bulamasa kitleniyolar.
Macin ve tabiki turun bizim acimizdan onemli noktalari tempo ve buna bagli olarak top kayiplari ve ikinci olarak reboundlar. Eger esit sayilarda top kullanirsak her turlu daha ustun takimiz. 10-12 civari top kaybi bence limit. Rebounlarda ise cok dikkatli olmamiz gerek. Hele ki hucum reboundini alamasak da oralari karistirip onlarin temiz defansif rebound almasini engellemeliyiz.
Ben gene ilk mac dedigim gibi blake schilb diyorum, kilit oyuncu bizim adimiza. Onlarda ise Sasu salin.
Daha kaliteli takimiz ve insallah bu turu biz gecicez.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Oliverla Pangosu dilediğimiz şekilde kontrol altında tutabilirsek Canaria kitlenecektir zaten başka türlü de üretemiyorlar. Bunu maçın 3.çeyreğinde de gördük. İlk iki çeyrek at koşturdular resmen ve pota altımız otoban oldu. Mccollum Göksenin ve Sinanın yapacağı savunma çok önemli bu bağlamda. Ayrıca Micov umarım sinmez, bazı deplasmanlarda çok çabuk siniyor.
 
İspanya'dan galibiyetle döneriz, biz daha iyiyiz, bu takım ligde ve Eurocup'ta şampiyon olacak...
Tempoyu biz ayarlamalıyız, Oliver ve Pangos'a yapılacak baskı önemli, kesinlikle hakem kararlarına takılmaması gerek oyuncularımızın... Schlib ve Green'in ilk maçta hücumda veremedikleri katkıyı bu maçta vermeleri gerekiyor, topun kıymetini bilmeliyiz...
 
Basketbol şansının yanımızda olduğu,oyuncularımızın gününde olacağı ve sonunda zaferle döneceğimiz bir maç olsun.Allah utandırmasın.
 
Çarşamba günü maçta kendi sahalarında oynayacakları için tabi bazı avantajları olacak ama bizimde deplasmanda İpekçi'ye kıyasla avantajlı taraflarımız var.Birincisi Canaria'ya karşı oynarken topun kıymetini bilmek ve tempoyu yönetmek çok önemli iki faktör ve aslında bu konuda deplasmanda daha avantajlıyız.İpekçi'de oluşan atmosfer bazen bizim oyuncuları da kendiden geçirebiliyor.Bunun yanında son iki iç saha maçımızdaki üç sayı yüzdemizle son iki dış saha maçımızdaki üç sayı yüzdemiz arasında dış saha maçlarının lehine ciddi bir fark var.Bu istatistiki bir tesadüf de olabilir fakat takımımız da sorumluluk duygusu ön planda olan oyucu sayımız fazla olduğu için iç sahadaki ortam bazı oyuncularda biraz stres yaratıyor bana kalırsa.Bu çarşamba deplasman takımı gibi oynamanın avantaj getireceğibir rakibe karşı deplasmanda oynayacağız.Böyle bakınca bu bir avantaj.

Basketboöda hücüm ve savunma ayrımı biraz sanal bir ayrım belkide o yüzden böyle bir ayrım üzerinden bir öncelik belirleme ne kadar doğru bilmiyorum ama rakibin hücüm stilini ve asıl yumuşak karnının savunma olduğunu göz önünde bulundurunca hücüm da ne yaptığımız da en az savunma kadar önemli diye düşünüyorum.Topun kıymetini bilmemiz ve tempoyu iyi yönetmemiz önemli ,tempoyı yönetirken her an tempoyu düşürme ve illa 24 saniye süresini sonuna kadar kullanmaktan ziyade yüksek set temposu ile topun çemberden en yüksek olasılıkla geçeceği pozisyonda topu kullanmak önemli bu pozisyon bazen 5. Saniyede gelebilir.Topun çemberden geçmesi ne zaman potaya atıldığından çok daha önemli yani çünki biz hücümda iken rakibin temposunu en net düşürecek sonuç bu.

Normalde bizi farklı yenmesi gereken takımın yapacağı şey daha çok çemberi iyi korumak ,pota altı ve ikili oyun savunmasına ağırlık vererek bizi daha çok dış atışlara zorlamak .Hücüm dengemizi üç sayılık atışler lehine değiştirerek düşük yüzde ile hücüm etmemizi beklemek bence.Dış şutlarda çok istikrarlı bir takım değiliz çünki ama ne mutlu bize ki Canarianın gerek hücüm tarzından gerekse oyuncu profilinden dolayı böyle birşeyi deneme denese bile iyi uygulama olasılığı düşük muhtemelen kendi riskli ve bence bizim işimize gelen savunma stratejilerini biraz daha faülle karışık uygulayıp hakemlerin göz yummasını bekleyecekler hakemler başlangıçta göz yummazsa kararlıllıkla sürdürüp maç içersinde hakemlerin standardını değiştirmek isteycekler.Bu açıdan Schilb başta olmak üzere sakin ve soğukkanlı olmamız önemli.Ayrıca hücüm da topsuz oyuncuların elinde olan oyuncuyu rahatlatacak şekilde hücümda hareketli olması ve tembel paslardan kaçınmak önemli.Normal şartlarda hakemler çok şaçmalamazsa bizim kadro yapımız yaptıkları savunmayı cezalandırmaya çok musait ilk maçtaki %70'e yakın iki sayılık yüzdemiz de bu durumu gösteriyor zaten.

Hücümda doğru tercihler yapıp basit hatalarda yapmazsak zaten geçiş hücümlarını başlamadan engellenmiş oluruz. Set hücümü etmek zorunda kalmaları zaten savunmanın yarısını halletmemiz demek.Sete set de pglerini kitlemenin önemini biliyoruz bir de bu ara formda olan Saline dikkat etmek lazım .Pozisyon yokken bile kaldırıp atıyor ve yüzdeli sokuyor bu ara.

Real ile iç sahada oynadıkları ve on sayı ile kaybettikleri maçın sonunda maç artık kaybediliyorken Oliver bence ikisi de uyduruk ama biri kesin uyduruk iki tane üç atışlık faul aldı.Seyircilerde son umut tamemen hakemlere odaklandılar.Bizim maçta bu işlere erken başlıyacaklardır.Tüm oyuncuların sakin kalması çok önemli ama Teknik heyetin Schilble maçtan önce özel olarak ilgilenmesi lazım.Haksızlığa uğrayınca kafası parkeden çok uğradığı haksızlıkta kalıyor çünki.

Şans da yanımızda olur inşallah
 

Üst