Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria 94-81 Galatasaray

Fazla küçümsememek lazım omic-pangos-oliver-salin tehlikeli oyuncular ve 14 fark evet önemli bir avantaj ama bir periyottaki berbat oyun herseyi degistirebilir kazan-Gora maçı örnegi gibi.Koçları renenes avrupanın en tecrübeli koçlarından biri ama oyuncu tecrübelerini karşilastirdiğimizda büyük bir üstünlüğümüz var bu farkın bize finali ve kupayı getireceğine inanıyorum şu 2 gün nasıl geçecek onuda bilmiyorum .

Şu maçı oynayıp finale çıksak, düşünmekten uyuyamıyorum, bir yandan heyecan bir yandan mutluluk, en son Kadınlar Euroleague Rusya'da önce Eka'yı sonra finalde fb'yi yenerek şampiyon olurken bu duyguları yaşamıştım, Yine kadınlarda Eurocup finalinde Taranto'yu geçerek kazandığımız Eurocup'ta yaşadım aynı duyguları, şimdi bize bu duyguları yaşatma sırası Ergin hocamız ve öğrencilerinde, Aslan parçaları önce İspanya'dan zaferle dönecekler, sonra finalde istanbulda bu kupayı kaldıracaklar Allah'ın izniyle...

Açıkçası ben çok çekiniyorum.Beklediğimdem daha iyi ve disiplinli bir takım çıktı Canaria.Deplasman performansımızı düşününce çok korkuyorum.
Avrupadaki en zor deplasmanlar her zaman İspanyol deplasmanlarıdır ki rakip liginin en iyi 5-6 takımından biri.Bizim kalitemizde asla değiller ama,40 dakika sakin ve kontrollü olmazsak hiç kolay geçmez bu maç bu kadar farka rağmen.

Maça kesinlikle seri yiyerek başlamamak gerek.
Tempo sürekli düşük olmalı ve rakibi sete set bırakmalıyız.

En kötü 8-10 sayı farkla yeniliriz ama finale çıkarız.Ben galibiyet bile bekliyorum.Buradaki yorumların aksine Canaria'yı ben beğenmedim bizden düşük seviyede takımlar.Bayern bile tarz olarak daha zorlayıcı bir yapıdaydı bizi.Umarım takımda da biraz rahatlık vardır böyle deplasmanlarda rahat başlamak rahat gitmek önemli "Cool" diye tabir edilen oyuncularımızın sayısının fazlalığı da içimi rahatlatıyor.

Tempoyu düşürmeyi çok iyi bilir Ergin hoca yıllardır düşük tempoyla oynadık zaten. Ayrıca ben kazanmaya oynayacağımızı düşünüyorum hocada böyle takımı hazırladığına eminim.
Ergin hoca hedef maçlara motivasyon olarakta çok iyi hazırlıyor takımı aklıma hemen 2-0 geriye düştüğümüz fb serisi geliyor aklıma bizim daha iyi takım olduğumuz 2-2 olacağını serinin vs.

Hakemler belli olmuş. Ilıja Belosevic (Sırbıstan) , Tomas Jasevıcıus (Litvanya) , Clemens Fritz (Almanya) umarım hakkımızı yemezler. Belosevic haric diğer hakemler bu seviye hakemler mi Trento eşlemesi hakemlerine dikkat ettim bizim maça göre daha tecrübeli gibi geldi 3 hakem rakipten daha çok hakemlerle uğraşmak zorunda kalmayız umarım.

Hakemler belli olmuş. Ilıja Belosevic (Sırbıstan) , Tomas Jasevıcıus (Litvanya) , Clemens Fritz (Almanya) umarım hakkımızı yemezler. Belosevic haric diğer hakemler bu seviye hakemler mi Trento eşlemesi hakemlerine dikkat ettim bizim maça göre daha tecrübeli gibi geldi 3 hakem rakipten daha çok hakemlerle uğraşmak zorunda kalmayız umarım.

Trento serisinin 1 numaralı yardımcı hakemi hemen hemen bizin maçın başhakemi kadar,2 numaralı yardımcı hakemi de bizim 1 numaralı yardımcı kadar tecrübeli .Herşey tecrübe değil tabi de ortada dikkat çekici bir fark var.

Yarın ki maç sonucunda finale çıkacagımız konusunda o kadar emin ve netim eger ki allah korusun bir aksilik yaşarsak o an ki ruh halimi tahmin bile etmek istemiyorum.Bu maç genelinde 2 isme çok güveniyorum biri Schlib digeri Sinan güler.Sinan ın artık bu maç eski günlerde ki gibi kendini hissettirmesi gerekiyor.

O kadar heyecanlıyım ki...Kafamda defalarca savunma yapıyorum , hücum ediyorum...Ama ben inanıyorum ki turu geçeceğiz...Ayrıca Ergin hocanın kazanmaya gideceğini biliyoruz...Zaten kazanmaya oynarsan soğukkanlı şekilde , ordan en kötü ihtimal 2-3 sayı ile mağlup ayrılırsın..Bana göre 5-6 sayı farkla alacağız..Başarılar Galatasaray Odeabank...!!

Herkes o kadar umutlu ki umarım terse yatmayız. Takıma ve koça elbette güveniyorum ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Koç umarım doğru yerlerde mola alır.

Adamların maç biletlerinde direk Galatasaray yazıyor.Odeobank falan karıştırmamışlar.

Kulic kadroda olacak gibi de bir dedikodu var twitter'da

şimdiden maçın stresine girdim yarın akşama kadar vakit nasıl geçer bilmiyorum. benim içimde de tuhaf bir duygu var, hiç kolay maç olmayacak.Elbette koça ve takıma güveniyorum. Fakat forumdaki genel görüşün aksine ben ciddi anlamda tedirginim.

Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria-Galatasaray

Trento serisinin 1 numaralı yardımcı hakemi hemen hemen bizin maçın başhakemi kadar,2 numaralı yardımcı hakemi de bizim 1 numaralı yardımcı kadar tecrübeli .Herşey tecrübe değil tabi de ortada dikkat çekici bir fark var.

Sirp hakem baya tecrubeli bi hakem. Tahminim euroleague te son hafta 4 onemli mac var. Ondan boyle bi durum olmustur. Alman hakemden biraz tirsiyorum, baski altinda kalmicam diye bizim tarafada kayabilir, yada baskida darmadaganda olabilir.

Kuric'in bu maç dönüyor olması da onlar için bi hikaye fırsatı oluşturuyor. Normalde olduğundan daha etkili bir tribün olacaktır, hele Kuric bir iki üçlük soksun bizim oyuncuların dikkatlerini dağıtacak bi seyirci etkisi olur.

Eminim Ergin Hoca bunların hepsini hesaba katıyordur çünkü saha içi kadar bu faktörler de önemli ve iyi yönetim istiyor. Örneğin hakemlere "akıllı ol" mesajı için aldığı teknik fauller orda sıkıntı olur, taraftarı daha da işin içine sokar.

Bir de ilk maçta taktik olarak es geçtiği noktalar vardı, umuyorum bu maç hiç açık nokta bırakmaz. Maçı düşündükçe ben burdan heyecanlanıyorum, oyuncuların heyecanlanmaması için iyi hazırlanılmış olması şart.