Eurocup Yarı Final 2. Maç | Gran Canaria 94-81 Galatasaray

Ergin Hocama ve Takıma güvenim tam. Şahsen ben bu maç da kızılyıldız deplasmanı gibi bir performans bekliyorum. Herhalde Arma için tüm branşlar içinde sezonun en krtik maçına çıkıyoruz. Abdi İpekçi de final bu takıma çok yakışacak çok...

İlk maçta şutlarımız girmemesine rağmen 14 farkı yakaladık aynı durum gran canariaya olsa ne olurdu diye düşündüm, sonra actım eurocupdaki bir çok maçının istatistiklerine baktım %90 olarak şut yüzdeleri iyi oluyor kazandıkları maçlarda girmediği halde strasbourg ve gora maçları gibi yeniliyorlar muhtemelen Ergin hocada bu sefer üçlük savunmasını iyi yapacağını düşünüyorum girmeme psikolojisine girdikten sonra riske etmeye başlar içeri gömülüp kanısındayım inanıyorum ki şut yüzdeleri kötü olacak bugün gran canarianın herkes buna inansın sinerjiyi yaratalım

İlk maçın istatistikleri gerçekten çok garip aslında. 25'te 7 %28 üçlük attığımız, serbest atışları %57 kullandığımız bir maçte 89 sayı bulduk.Tabi maçın gidişi öyle olmazdı ama 5 tane üçlüğümüz daha girse maç 30 oluyormuş diyeceğim. Aslında şu sonuca ulaşıyoruz ki rakip çok şut şansı veriyor. Başka deyişle savunması iyi değil. En azından deplasmanda demek ki seyirciden çok olumsuz etkilendiler. Şimdi bizim yapacağımız şey Göksenin'e ve Sinan'a fazla süre vermek, iyi savunma yapmak ve mutlak surette tempoyu düşürmek. Hele ki skorda 4-5 sayı önde kalmayı da başarırsak oldu bu iş demektir :)

İlk maçın istatistikleri gerçekten çok garip aslında. 25'te 7 %28 üçlük attığımız, serbest atışları %57 kullandığımız bir maçte 89 sayı bulduk.Tabi maçın gidişi öyle olmazdı ama 5 tane üçlüğümüz daha girse maç 30 oluyormuş diyeceğim. Aslında şu sonuca ulaşıyoruz ki rakip çok şut şansı veriyor. Başka deyişle savunması iyi değil. En azından deplasmanda demek ki seyirciden çok olumsuz etkilendiler. Şimdi bizim yapacağımız şey Göksenin'e ve Sinan'a fazla süre vermek, iyi savunma yapmak ve mutlak surette tempoyu düşürmek. Hele ki skorda 4-5 sayı önde kalmayı da başarırsak oldu bu iş demektir :)

Ilk bakista analiz dogru fakat irdeleyince biraz belirsizlik olusuyor. Aslinda biz 69 onlar 64 sut kullanmis, çizgiye bizden fazla gittiklerini hsaba katarsak farkin kullanilan hucum veya onlarin çok hucum imkani vermesinden kaynaklanmadigi sonucuna varabiliriz. Asil belirgin nokta bizim 30/44, onlarin 15/36 gibi çok farkli 2 sayilik isabet orani yakalamis olmasi. Bu da pota altinda bizi savunamadiklari, bizim ise onlari zorlayabildigimiz anlamina geliyor. Ozellikle penetrelere ve Omic uzerinden teke tek oyunlara çozum getiremediler ilk maçta. Chuck Davis deyim yerindeyse adami yuruyerek denize doktu. Kendi sahalarinda baski biraz fazla olacaktir fakat diger sektorleri iyilestirmekle birlikte ana plan olarak yine pota altini islemek gerekir diye dusunuyorum.

Hatta bana kalırsa maç içinde bir kaç kişiyi gözümüze kestirip rüzgarı arkalarına almaya kalkmadan faul yapalım tempoyu asla ama asla yukarı çekmelerine izin vermeyelim

Maç hakkinda son yazim olsun (galibiyet kutlamasindan once tabii :) ) : hakemler konusunda rahatladim biraz. Ilk maçin bas hakemi Borys Ryzhyk'mis, kuçuk ekrandan takip ettigim için taniyamamistim, simdi ogrenince IStanbul'daki duduklerin tesaduf olmadigini anladim. Bu adamin yonettigi herhangi bir Turkiye veya Turk takimi maçinda adalet sagladigi gorulmemis. O açidan hepiniz musterih olun, bugun hakemler baski altinda kalsa dahi geçen haftaki kadar kotu olmalari imkansiz :).

Akşamkimaç belki basketboldaki şampiyonluk maçından sonraki en önemli maçımız. Hepimizçok heycanlıyız ve stresliyiz. Üzerimizdeki bu baskı ve stresbasketbolcularımızda olmamasını dilerim.

İşimiz hala zor ama oyuncularımız durumun farkındadırlar zaten. Biz ne kadar heyecanlanıyorsak onlar iki katını hissediyorlardır. Calebinden Schilbine Jerrelsına hepsine güveniyorum. Bize bu kupayı getirecekler!

39 yasimdayim ve yarifinal seviyesinde en son leeds united ile orda oynayacagimiz mac oncesi bu kadar heyecan yapmistim. Inaniyorum bu aksam final vizesi alip gelicez. Futbol ozelinde rezil otesi bir sene geciren Galatasarayimizin yuz aki basketbol takimlarimiz ve insallah bu gece sonunda final ile taclanacak bu sene. Haydi cocuklar haydi aslanlar artik taktik teknik falan bos, cikacaz bacaklarda enerji bitene kadar oynicaz. Allah yardimciniz olsun, sans yaninizda olsun. Haydi aslan parcalari, haydi yenilmez armada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Özellikle ilk maç kaybolan Schilb ve Green'in 3lük isabeti bularak başlamaları çok kritik bizim açımızdan. Nasıl başlarlarsa öyle gidiyor çünkü. Chuck'ın sırtı dönük oyunları, Lasme'nin erken 5'lemeden savaşması, Göksenin'in savunması ve ceza şutları, Micov'un oyun aklı, kaptanın ve McCollum'un penetreleri.. Hepsi olmazsa olmazımız.

Ancak savunma performansımız da belirleyici olacak. Belki hücumda çok iyi olmayabilirsiniz, elinizde olmaz lâkin savunmada iyi olmak, azimli/hırslı olmak elinizdedir. Biz de tüm konsantrasyonumuzla final biletini alıp geleceğiz inşallah..

Ek olarak oyun temposu mutlaka bizim kontrolümüzde olmalı. Bir anlık dalgınlık feci sonuçlar doğurabilir. Canaria oyunu hızlandırmaya çalıştıkça biz yavaşlatmalıyız. Rakip farkı açmaya başladığı her an koç mola almalı, hızlı hücumlarını da gerekirse faulle kesmeliyiz. Bunu en iyi yapan Sinan. İspanyolların 3lüklerde ilk maçtaki kadar şanslı olacaklarını düşünmüyorum. Biz de ilk maçtaki kadar kötü olmazsak başa baş bir mücadele bekliyorum.

Ataman'ın da dediği gibi; "Biz onlardan daha iyi takımız." Başarılar #YenilmezArmada Biz burada olsak da kalbimiz sizinle..

İçimde büyük sıkıntı var. Sanki ucuna kadar gelip başaramayacağız diye hissediyorum. İnşallah tersi olur.
Zaman da geçmiyor.

Zaman geçmiyor hakikaten Trento-Strasbourg maçına bakıyorum. İlk yarı bitti. 35-36 Strasbourg lehine. İkisi de Galatasaray'ımız ayarında değil. İnşallah bugün turu geçip finali de alacağız.

Takımın iki gündür antrenman yaptığı Gran Canaria Arena'da maç günü zeminde oynama yapılmış.
Haber, İspanya'dan. Antrenman sırasında kayan zemin, maç günü kaymıyor.

Böyle bir haber dolaşıyor sosyal medyada ne derece doğrudur bilemiyorum.