Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Enisey-CSKA maçı
84-97 bitti.

İkinci yarıyı seyredebildim ben de. Sakat Hines dönmüş. Çok fazla sahada kalmadı. Augustine birinci tercihti pivotta. Jeff Ayres da son dakikalarda oyuna girdi.

Takım yeni kuruldu ve hazırlık dönemi de bol bol Ergin hocanın denemeleriyle geçti. İzlediğimiz 4-5 maçta takımın uyum sürecinin atlatması için zamana ihtiyaçları olduğu su götürmez bir gerçek. Başta savunma olmak üzere eksi yönlerimiz şimdilik çok fazla. Takımımızda en büyük artılarımız ise 2 kaptanımız Sinan ve Micov gibi karakterli, özverili ve takımı toparlayacak oyunculara sahip olmamız ve zor işlerin üstesinden geleceğine inandığımız Ergin Ataman'ın olması. Unutmayalım ki GALATASARAY'ın olduğu yerde her zaman umut vardır.

Bu maçı kazanacaksak bunun için en çok görevin taraftara düşeceği kesin. Geçen seneki oyuncu-taraftar sinerjisi parkeye yansır, maçı da kazanırsak haftanın sürprizini yapacağız ve sezona büyük bir sükse yaparak başlamış olacağız. Şu an tek istediğimiz ve bizi de heyecanlandıran şey de bu.

Bundan önceki maçlar tamamen deneme maçlarıydı. Sezon açılıyor, artık fix kadro ve sistem ile oynayacağız.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maçı kaybedersek bir şey kaybetmeyeceğiz ( çoğunluğun beklediği sonuç mağlubiyet ) ama kazanırsak çok şey kazanmış olacağız. İpekçi full çekmeli. Umarım kazanırız.

Maçın ilk hafta olması bence avantaj,çünkü CSK ne oynadığımızı ve nasıl bir takım olduğumuzu bilmiyor, Gerçi kim biliyor derseniz hiç kimse:) herkese süpriz olacak umarım en büyük süpriz de CSK'ya olur. Kazanırsak müthiş bir özgüven kazanacak takım ve bundan sonrası için daha sağlam basacaklar.

Oncelikle herkese selam kardesler

GS'nin hazirlik donemini biraz takip ettim. En son oynadigi Olympiacos macinin tamamini izledim. Bizim Russ uyum saglamis bence takima, paslari cok iyiydi. Onun disinda Auistin ve Guler formdaydi. Takim maalesef fark yedi o macta ve cok daginik oynadı onu diyeyim. Yani belli bi plan yokmus gibi, herkes kafasina gore takiliyordu. Mesela super sutor Jon Diebler bi kere haric hic bos atis kullanmadi cunku o pas organizasyonu, bos adami bulma cabasi yoktu Gs'de. Topu eline alan kafasina gore oynuyordu. Ikinci yarida molada Oly coachi ve Ergin Aaman'in konusmasini gosterdi kameralar Oly kocu bayagi agresif ve istekliydi. Ergin coach ise cok umursamiyor gibiydi, sanki sadece izlemek ve bazi pozisyonlari anlatmak icin oradaydi. Yani anlatmak istedegim Ataman galiba pre sezonda fazla zorlamadi maclari. Vucut dili de onu gosteriyordu. Ama su da bi gercek ki Gs'nin oynadigi oyunu hic begenmedim.

Buraya kadar herseyi kotu yazdim. Ama soyle de bi gercek varki Gs seyircisiyle baska bi takim. Luksa Andricli Jamon Gordonlu Gs'nin Kirilenkolu CSKA'yi yendigi maci hatirliyorum. Gercekten olaganustuydu. GS'nin avrupa icin iyi bi kadrosu oldugunu dusunuyorum. Undervalue bi kadro diyebilirim hatta. GS oyunculari ve kocu eger maci kazanmayi gercekten isterse orada tarafatarla bu isi yaparlar. Son sampiyonu yenerek baslamak Gs icin harika bi start ve tun takimlara mesaj olacaktir.

Aklinizla ve kalbinizle oynayin beyler!

İlk maçımız başka bir takımla olsa daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Maça 4 gün var ve biz hiç hazır bir görüntü vermedik. İnşallah seyircinin de etkisiyle güzel bir performans sergileriz.

Maçın önemi değiştikçe performansımız da değişecektir diye düşünüyorum. Sonuçta Olympiakos gibi takıma 26-8 seri yapmış bir takımız ayrıca 3 as oyuncumuz da katılacak takıma.

Maçın önemi değiştikçe performansımız da değişecektir diye düşünüyorum. Sonuçta Olympiakos gibi takıma 26-8 seri yapmış bir takımız ayrıca 3 as oyuncumuz da katılacak takıma.

O seri yaptığımız maçların birini 8 sayıyla diğerini 20 sayıyla kaybettik yalnız. Hangi oyunculara karşı bu seri oldu o da meçhul.

Biliyorum demek istediğim öyle bi potansiyel var yani yapabiliyoruz demek ki. Ona bakarsak o maçlar deplasmandaydı burda kapalı gişe oynayacağız.

Oynayacağımız takım Csk Fener ve bunlara yakın veya bir tık altı takımlar. Şu an görünen o ki ciddi bir savunma sorunumuz var. Evimizde iyi bir performans sergileyeceğimizi düşünsem de deplasmanları düşündükçe canım çok sıkılıyor.

Justin Dentmon'in double/double yapacagi mac.

Acikcasi bu maci kazanma konusunda o kadar umutsuz degilim.

Dentmon 21 sayi, 11 asist.
Austin Daye 16 sayi, 8 ribaund, 2 blok, 2 asist.
Alex Tyus 9 sayi, 11 ribaund, 3 blok.
Sinan Guler 6 sayi, 4 asist, 2 ribaund.
Jon Diebler 9 sayi, 4 ribaund.
Vladimir Micov 11 sayi, 3 asist, 4 ribaund.

Hadi bakalim. :D

Best Balıkesir maçı ciddiydi veya değildi bunu oynayanlardan başka kimse bilemez ama artık bu maça konsantre olmakta fayda var. Hazırlık maçı gibi görünse de Best maçı bize bazı konularda sinyal verdi. Emir ve Tyus'ın performansı sevindiriciydi. Göksenin ve Sinan da oynadığı dakikalarda olumlu sinyaller verdi. Diebler hala az şut kullansa da 1 tane bile soksa etkili olabiliyor. Daye'in hücum performansı da mükemmele yakın. Olumlu gözlemlerim bunlar maçla ilgili.

Takımdaki Tyus dışındaki atletizm sıkıntısı, geçen sezonlardan beri süregelen 3 sayı savunması ve Tyus'ın atletizmi dışında pota altı savunması problemdi.

Atletizm ve pota altı savunması konusunda Tyus bize umut verse de sonuçta aklıyla oynayan bir oyuncu değil. Fiziksel yetenekleriyle Avrupa'daki fundamentalı üst düzey oyunculara karşı nasıl tek başına duracak göreceğiz. Burada ona yardımcı olması gereken oyuncu Deon Thompson. Best maçından farklı olarak sahada olacak isimlerden biri de o. Mutlaka pota altı savunmasına tecrübesiyle bir şeyler katması gerekiyor. Pleiss malesef iyi sinyaller vermedi o konuda. Yere sağlam basan bir uzuna ihtiyacımız olacak.

2-3 numaralardaki atletizm sıkıntısını da burada çok arkadaş yazdı. Üstünden tekrar tekrar geçmek fazla anlamlı olmaz ama Sinan ve Göksenin'e çok daha fazla ihtiyacımız olacak. 2-3 numara rotasyonunu sorunsuz şekilde yönetebilmek takımın bu seneki önemli aşamalarından biri olacak.

Daye hücumda çok iyiydi. Zaten herkes bunu bekliyordu. Ben savunmada da gayretli gördüm ama savunmadaki gayreti ona basit fauller aldırıyor. Faul problemine girmesi muhtemel olacak çoğu maçta. O faul problemine girerse sahada güç kaybımız %20-25 olur. Şutu o kadar yumuşak ki her an sahada olabilmeli.

Oyun kurucu konusunda da sıkıntımız bence büyük. Dentmon'ın ben mutlu olmadığını düşünüyorum. Hoca da ondan memnun değil. Bir sıkıntı var ama çözemedim.

Russ'ın da penetre yolları kapatılıp üçlüğe zorlanması durumunda iki ucu keskin bıçak olma durumu var. Russ'ın 3 sayı yüzdesi bizim bu seneki performansımızı doğrudan etkileyecek.

Hatırlatmaya devam edelim. Maçın reklamının daha fazla yapılması lazım.

Blokların hemen hepsi 9 bilet alımına izin veriyor.

Dün ki maça bakarak Tyus en önemli pota altımız. Onun yokluğunda sertlik ve ribaund katkısı için deon daha mantıklı bence. Pleiss sayıya ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda girmeli. Emir sinan iyi anlaşıyor. Sağlıklı bir micov bizde çok önemli. Daye de pozisyon gelince bitiriyor. Savuma kısmında eksik kalıyoruz. Net oyun kurucu Sinan olmaz. Dentmon mutlaka girmek zorunda. Ard arda iki hata bile kopmamıza neden olabilir. En önemli silahımız taraftar ve kestirilemez oluşumuz. Allah yardımcımız olsun