Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

Ajansspor 'dan Eyüp yıldız in özel haberi...
alatasaray Odeabank, Euroleague'in açılış karşılaşmasında 13 Ekim 2016 perşembe günü***CSKA'yı Abdi İpekçi spor salonunda ağırlayacak. Maçın biletleri günler önce Biletix'te satışa çıkmıştı. Bilet fiyatları basketbolseverler tarafından biraz pahallı bulunsada maçın başlamasına 4 gün kala 3.200 civarı bilet satıldığı öğrenildi.***

Sezon başında satılan 5 bin kombine ile beraber salonun yarısından fazlası dolmuş durumda. 11 bin kapasiteli Abdi İpekçi'de 8.200 kişilik bölüm dolarken kalan 2.800 civarı biletinde maç gününe kadar tükenmesi bekleniyor.

AJANSSPOR ÖZEL HABER / EYÜP YILDIZ

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2750 kombine mi satıldı 4750 mi sorusunu kombinemi teslim almaya gittiğimde ofisteki yetkili kişiye sordum. 3 bine yakın kombine satıldığını ve sponsorlara ayrılan koltuklarla beraber sayının 4 bini geçtiğini söyledi. Muhtemelen 4750 sponsorlara ayrılan koltukları da içine alarak söylenmiş biraz abartılı bir sayı

Şahsi düşüncem De Colo ve Vorontseviç'i durudurabilirsek, Teo zaten seyirciyle morali bozulup oyundan düşecektir. Diğer oyuncularla bire bir mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Hücumda günümüzde olup şutlar da girerse yakarız bu gezegeni.

Maçın kilit noktası Göksenin'in De Colo'ya,Diebler'ın da Teodosic'e yapacağı savunma da saklı.
Bu iki ismi durdurabilirsek ancak galibiyet alabiliriz.
En büyük silahımız 6.adam olacak...

Takımın daha zamanı olduğu Balıkesir maçında belli oldu. NŞA da bu tip maçları kazanırız diye söylerdim ama en az 1 ay kadar daha bir süreye ihtiyacımız var. Eğer Dentmon da Russ gibi uyumsuz oynarsa hiç şansımız olduğunu düşünmüyorum.
Yalnız hoca Pleis ve Russ ın hazır olmadıklarından hafta sonu oynayıp, hazırlansınlar diye pazar günü sahaya sürdüyse , Perşembe daha iyi bir takım çıkacaktır sahaya. Ama Dentmon ve Deon daha kötü durumdaysa vay halimize o zaman.

Deon thompson son hazirlik maclarına dogru takima önemli katkılar yapti. Aek macinda gayet iyi oynamisti . Şu hali ile pleiss'den 2-3 adim önde . Bunu persembe günü net bir sekilde görecegiz.
Dentmon konusunda ise bir sıkıntı oldugunu düsünmüyorum . Russ smith'e göre çok daha derli toplu ve bu seviyeleri oynamaya alışkın bir oyuncu . Perşembe aksamı bunu net bir şekilde görecegiz...

Dentmon-sinan-micov-daye-tyus

Emir - dieber- göksenin - shlibb - thompson

Bu rotasyon ile oynayacagimizi düsünüyorum

Russ smith ve Pleiss duruma göre süre alır . Göksenin'in bu atmosferde yapacagi sert savunma belirleyici olacaktir.

Dentmon-Sinan-Diebler-Daye-Tyus sanırım bu maçın kilit oyuncuları ve takımı bu olacak Micov-Emir ve Pleiss 3'lüsündende iyi performans bekliyorum Smith bu maç afallayabilir.

Smith yaklasik 1 milyon euro gibi ciddi bir ücret ile transfer oldu . Şu paraya eurolig tecrübesi olan bir guard bulunamaz mıydı ? En kötü ihtimalle Mc Collum tutulabilirdi . Gereksiz bir kumar oldugu fikrindeyim hala

Özellikle yeni gelen oyuncularımız için, seyircisiz ve sıradan bir lig maçından sonra İpekçi cehenneminde Euroleague maçına girmek en az rakip oyuncuların olduğu kadar şaşırtıcı olacaktır. Daye, Smith, Tyus, Dentmon gibi oyuncuların seyirci ile performansını çok merak ediyorum.

Bu vlog işi muazzam başarılı bir olay . Sporcularin sosyal yaşantısı , mac öncesi ve antremanlar hakkında merak ettigimiz her şeyi bulabiliyoruz .

[video=youtube;WXl0MyGZt2U]https://www.youtube.com/watch?v=WXl0MyGZt2U[/video]

Smith yaklasik 1 milyon euro gibi ciddi bir ücret ile transfer oldu . Şu paraya eurolig tecrübesi olan bir guard bulunamaz mıydı ? En kötü ihtimalle Mc Collum tutulabilirdi . Gereksiz bir kumar oldugu fikrindeyim hala
Mccollum la aradaki 200-300 olsa yine tutulurdu ama o paralara çıkılamazdı. 900 K ya maalesef oyun kurucu yoktu bu sene. Russ olacaktır, Mccollum la oynamaya bizim takım ne zaman alışmıştı, ona göre düşünelim.

Mike james in antremanda hocası ile tartışıp elini kesmesi hiç konuşuldumu burada bilemiyorum ama az peşinden koşmamıştık. Yani her oyuncunun zor yanları var. Sadece bize özel değil.

Dentmon ın maçı olabilir. Best maçındaki ilk 5 çok ağır basıyordu, ne zaman ki Russ ve Pleiss girdi maç dengeye gelmişti. Oradaki ilk 5 i yabana atmayalım. Yanına Dentmon, Deon ve her ne kadar beğenmesekte Schilb te girerse Micov ve Gökseninle 10 kişilik rotasyon yaptı bile. Russ belki süre bile almayabilir...

Hoca ilk 5 e Dentmonla başlamalı. Olumlu bir mesaj olur. Bize maçı aldıracak performansı bile getirebilir. Emir çok kritik oyunlar oynayabilir. Micov daha hazır değil oda bizim için handikap...

Csk maci böyle bir atmosfer neden olmasın ?

[video=youtube;yLboxkNxwXw]https://www.youtube.com/watch?v=yLboxkNxwXw[/video]

Euroleague'in hazırladığı bilgileri aktarayım.

- Orhan Haciyeva ve Russ Smith ilk Euroleague deneyimini yaşayacak.

- Dentmon oynadığı 24 Euroleague maçında da 1 üçlük isabeti bulmuş.

- Dentmon oynadığı son 6 maçta en az 1 top çalmış.

- Dentmon son 13 serbest atışında başarılı olmuş.

- Diebler geçen %49.5 üç sayılık yüzdesiyle Euroleague'de 4. sırada yer aldı.

- Dentmon'ın Euroleague'de 98 asisti bulunuyor. 2 asist daha yaptığında 100 asiste ulaşacak.

- Tyus Euroleague'de 99 blok yapmış. 1 blok daha yaptığında 100 blok sayısına ulaşacak.

- Tyus 1.15 blok ortalamasıyla Euroleague tarihinde 9. sırada.

- Sinan Güler'in 500 kariyer sayısına ulaşması için 31 sayıya ihtiyacı var.

- Sinan Güler'in 200 kariyer ribaunduna ulaşması için 2 ribaunda ihtiyacı var.

- Hines Euroleague kariyer rekoru olan 10 savunma ribaundunu 2014'deki Galatasaray maçında yapmış.

- 2010-11 sezonunda Pleiss ve Hines ilk Euroleague deneyimlerini Bamberg formasıyla yaşadılar. O sene ikili Almanya'da çifte kupa kaldırdılar.

- Micov 2012-14 yılları arasında CSKA takımında Teodosic, A.Jackson, Vorotsevich ve Khryapa ile beraber oynadı. 2. yılında ise ayrıca Fridzon ve Hines ile beraber oynadı.

- Micov ve Tedeosic ayrıca defalarca milli takımda beraber oynadılar.

- Daye ve Fridzon 2011-12 sezonunun başında Khimki'de beraber oynadılar. Daye o sezon Khimki'de 2 Eurocup maçına çıktı.

Hazirlik maclarini ve Balikeskir macini izledikten sonra CSKA macinda kazanmamiz bir mucize olur demek lazim aslinda.
Ama neden'se icimde bir his sanki oyuncular taraftarlarla birlesip patlama yasayacaklar gibi geliyor bana. Umarim öyle olur.
Nerden yayinlancak, bilgisi olan varmi?