Euroleague 1. Hafta | Galatasaray 84-109 CSKA Moskova

9 gündür bölgesel çalışma nedeniyle internetim yok. Bu sene Digiturk Play aldım. İnternet gelmez ve maçı izleyemezsem muhtemelen cinnet getirip Ttnet Avcılar bölge binasını pompalı tüfekle basacağım :D

Best Balıkesir maçından sonra bu maçla ilgili pek ümitli değilim. İnşallah seyirci, atmosfer falan derken gaza gelip bir sürpriz yapabiliriz.

Benim maçın kazanılmasıyla ilgili çok bir endişem yok gibi. İçimden bir ses günlerdir sadece kazanacağız diyor. İnanın aksine hiç düşünmedim ve aklıma bir kez dahi gelmedi...

Kazanırsak Euroleague için çok havalı bir başlangıç ve büyük bir sükse yapacağımız kesin. Takımın kendine güveni tavan yapacak ve gelecek için herkeste bir umut ışığı olacak.

Eğer bu futbolda olduğu gibi 2 kupanın kazanan takımlarının yapacağı bir süper kupa finali olsa tereddüt bile etmezdik herhalde kazanmak ile ilgili. Malumunuz sonunda bir kupa varsa ne yapıp edip mutlaka o kupayı alıyoruz. Bu kulübün genlerinde var yapacak bir şey yok...

Aslında benim korkum maçtan ziyade bizim takımda dahil Türk insanın sadece başarıya prim verip kötü sonuçlarda takımdan uzaklaşması. Tüm kulüpler için olası 4-5 kötü sonuçta maalesef aynı şey geçerli ve bunu aşmamızda çok zor.

Ve son olarak da GALATASARAY'ın adının olduğu her yerde umut vardır...

Eğer söylenenler doğru ise kombine ve satılan biletler 8 bini geçmiş. Neden kulüp şu kadar bilet kaldı deyip taraftarı hareketlendirmiyor. Ben olsam mesela son 2-3 bin bilet kaldı diye sosyal medyada paylaşım yapar kısa sürede biletlerin satışını hızlandırırdım...

Bizim taraftarın önünde etkilenmeyecek takım yoktur. Karşılaştıgımız takım en sogukkanlı ve uyumlu takım olması şansızlık oldu ama genede maçın başı çok önemli..

İki önemli etken olacak bence,

- maç başı rakip ivme yakalamamalı.Çunku bu taraftar baskısını azaltır.
- Bizim yeni oyuncuların reaksiyonu ve hırsı.

İnşallah kazanırız, şimdiden heycan bastı.

Bende maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Anlamadığım şey ligin favorisi 2 takımdan birinin Fener olarak gösterilmesi.Geçen sene final oynayınca bu sene favori olmasımı gerekiyor onu anlamadım.

Real Madrid önceki sene şampiyon olmuştu sanırım geçen seneki halini gördük.Fenerde aynen öyle olur.

Bizim takım henüz tam oturmadı savunma sorunları var.Yeni kurulan takımlar için normal ama oyuncu kalitemiz hiçte fena değil.Zamanla takım oturunca çok iyi takım olacağız.Futboldan çok basketbola odakladım bu sene.Allah yüzümüzü kara çıkarmaz umarım...

Antreman'da giyilen forma renklerine bakacak olursak, persembe aksamki ilk besimiz su sekilde: Justin Dentmon - Sinan Güler - Vladimir Micov - Austin Daye - Alex Tyus. Kirmiz formali takim su sekildeydi: Russ Smith - Jon Diebler - Emir Predzlic - Deon Thompson - Tibor Pleiss. Blake, Can ve Ege'nin beyaz forma giyimesi hocanin bu mac icin bunlari dusunmedigi anlamina geliyor bana gore. Bencede dogru olan bu.

Bende maçı kazanacağımızı düşünüyorum.Anlamadığım şey ligin favorisi 2 takımdan birinin Fener olarak gösterilmesi.Geçen sene final oynayınca bu sene favori olmasımı gerekiyor onu anlamadım.

Real Madrid önceki sene şampiyon olmuştu sanırım geçen seneki halini gördük.Fenerde aynen öyle olur.

Bizim takım henüz tam oturmadı savunma sorunları var.Yeni kurulan takımlar için normal ama oyuncu kalitemiz hiçte fena değil.Zamanla takım oturunca çok iyi takım olacağız.Futboldan çok basketbola odakladım bu sene.Allah yüzümüzü kara çıkarmaz umarım...

Fenerin favori gösterilmesi obradoviçle alakalı bence, realin ve barcanın koçları rezil ötesiydi geçmiş yıllarda.. Yoksa kadrolara bakarak fb ilk 2 ye giremez.... Ama uyumluluk ve koç artıları oldugu bir gerçek.. Birde şu var favori gösterilme falan hikaye, önemsiz şeyler.. Sezon içinde neler olabilcegini kimse bilemez. Bizim kendi işimize bakıp bir an önce takım kimyasını oturtmamız lazım..

Bu takımdan üst düzey savunma beklemek yersiz olur. O yüzden hücumda üst düzey olursak kazanma şansımız olur.

Mümkünse Pleiss hiç oyuna girmeden Tyuss 30 dakikaları görerek oynamalı. 4-5 pozisyonundaki 80 dakikayı Tyuss-Deon-Daye bölüşebilir. Pleiss 2 kez post oynayacak diye savunmayı iyice yumuşatmasına göz yumulmamalı.

Sadece 5 saniye Pleiss yerine rotasyonda Stephan Lasme oldugunu düsünün . Büyük talihsizlik oldu . Gecen yil eurocup'ın kazanılmasında en az %40 payı var . Tyus & Lasme ikilisi ah be !

F4'e kalamayabilir tabi ki abi ama son iki senenin f4 yapan takımı, geçen seneki takımı bozmamış şekilde sezona başlıyor. Haliyle favori gösterilmeleri çok doğal. Olur olmaz orası başka mevzu. Geçen sene de Real favori gösteriliyordu sonuçta.

Ben maçtan umutluyum. Kazanabiliriz. ama takım daha hazır değil, bu kadar yeni takımın 2 ayda hazır olması da beklenemezde. Belki ligin en hazır takımıyla oynayacağız. Kazanırsak büyük iş yapmış oluruz. Kaybedersek de çok önemli değil, ben umudumu korumaya devam edeceğim...

CSKA Moskova'nın yıldızı Nando De Ceolo, yarınki Galatasaray Odeabank maçı öncesi açıklamalarda bulundu
Gamaspor'un haberine göre Fransız oyuncu, Galatasaray'ın kalitesini bildiklerini ancak kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Yıldız oyuncu şu ifadeleri kullandı:

"Sezonun ilk Euroleague maçı olacak ve bence Galatasaray, Euroleague'e dönüş sezonunda çıkacağı ilk mücadelede bize karşı yüksek motivasyonla oynayacak. Aynı zamanda bu maç çok ilginç bir mücadelede olacak çünkü çok güzel bir salonda ve ateşli bir atmosferde oynayacağız. Galatasaray iyi bir takım ve bize karşı agresif oynayacaklar ama biz de kalitemizi göstermeye çalışacağız

Kirilenko'nun üstünden balyozu vuran Andric... Sag dipten eli titremeden şut sokan Cevher... Her topa elini sokan ağır işçi Shipp... Hey gidi günler!

Teo parkeye çıktığında avel avel tribünlere bakıyordu.

Benzer bir oyun neden olmasın diyesim var ama takımda o ruhu göremiyorum.

Maçla ilgili bence en kilit nokta, Pleis oyuna girdiğinde topa yapacağımız baskı. Balıkesir maçında Pleis - Smith ikilisi oyundayken savunmada büyük sıkıntı yaşadık. Pleis oyundayken Dentmon - Sinan - Micov- Thompson - Pleis beşiyle oynamak daha mantıklı geliyor bana. Daye yazmama nedenim ise iki oyuncunun pota altında çok ince kalması. Uzun boylu ve uzun kollu olmalarına rağmen size olarak inceler.

Fiksture soyle bir baktim, eger bu maci iyi tribun, iyi oyunla kazanirsak takim bir anda bir butun haline gelip ligin ilk 10 haftasini 7 galibiyetle falan gecebilir. Oyle bir mac...