Kerem Seçer;n887028' Alıntı:
Winner koçumuz Ergin Ataman averajı güzel hesaplayarak gruptan çıkmayı cebe koydu belki de. Tebrik ediyorum. Başarı isteyen arkadaşlar son 2 sezonda olduğu gibi son derece mutlu olacaklardır. Benim gibi basketbolsever olan arkadaşlar ise 2 senedir olduğu gibi mutsuz olmaya devam edecek. Sezon boyu yatıp da hedef maçları alan bir takım istemiyorum ben. Böyle iğrenç bir basketbolun sezon boyunca önümüze sürülüp son maçlarda zorlayıp gruptan çıkmak istemiyorum ben. Fener'den 1 maç alıp şampiyon olmayı deneyen takım gibi veya Kuban'ı son maçta yenip gruptan çıkan takım gibi. 2 senelik Ergin Ataman mutsuzluğum devam ediyor. Winner karakterini gösterince de Galatasaray'ın başarısı için sevinsem de mutlu olmayacağım yine. Bulunduğumuz durum benim için çok karanlık. 2 senedir olduğu gibi.
Senin duygularına benzer benimkiler de.
Ergin Ataman ilk geldiğinde ve D.Hawkins'in doping olayı olmadan önce çılgın attığı dönemlerde herkes burada övgü dolu sözler yazarken, ben takımın oyununu beğenmediğimi yazacaktım, ama yine millet sataşır diye söylemedim. Ergin Ataman konusuna da değineceğim ama taraftar profili de çok önemli bence. Özellikle Hawkins'in tek başına aldığı, o herkesin övdüğü maçları izlediğimde asist ve organizasyon anlamında hiçbir şey göremiyordum. Sokak basketbolu oynuyorduk resmen. Arroyo gelince biraz keyif almaya başladım.
Şimdi kaybettik diye ortalığa çıkmış değilim, ki bence Ergin Hoca ciddi anlamda şu an Avrupa'daki en iyi 5-6 koçtan biri kesinlikle, ancak ben ne yazık ki Oktay Mahmuti ve Cem Akdağ dönemlerindeki keyifi alamıyorum. O kora kor mücadeleyi onların seviyesindeki kadar göremiyorum. Yani elbette keyif aldığım maçlar var ancak genel olarak sadece kazandığımız için seviniyorum. Ha şimdi kazanmak mı daha önemli yoksa güzel oyun mu diye sorarsanız net cevap veremem. Ayrıca Ergin Hoca'nın Oktay Hoca'yı stratejik anlamda nasıl alt ettiğini de gördük sonuçta.
Beni bu sene Ergin Hoca'nın yabancı oyuncu tercihleri biraz şaşırttı açıkçası. İçlerinde forumdaki çoğu kişinin de belirttiği gibi beğendiğim isimler var ama bu oyuncular Oktay Hoca'nın seçimlerine daha çok benziyor, genelde ağır hareket eden, saha görüşü yüksek, pasör ve şutu olan oyuncular. Ergin Hoca bu sene kendi karakterinin oyuncularını seçmedi. Öncelikle bu ilginç geldi bana. O daha hareketli oyuncularla başarılı oluyor genelde. Nolan Smith'i denemesini bile anlıyorum ama Kerem, Furkan ve Erceg gibi uzunlara sahipken, Jawaii ve Vuyukas gibi benzer özellikte iki kalın, ağır ve atletik olmayan uzun alması bence en büyük hatası. Kaldı ki Erceg'li Beşiktaş'ta Pops gibi bir atletik savunmacı ve hücumda bitiriciyle neler başardığını hepimiz gördük. Bu sene savunmada zaafa sebep olacağı ve hücumda tam olarak domine edemeyecek uzunlar tercih etmesi onun en başarılı olduğu konulardan biri olan iyi oyuncu seçme özelliğinin uzağından bile geçmiyor.
Ha tüm bunlara rağmen, Kerem'in de belirttiği gibi takım iki gün sonra önemli maçlarda çıkar yener hepimiz tekrar susarız, o da bir gerçek. Ergin Hoca'yı Ergin Hoca yapan asıl özelliği zaten tıpkı bir oyuncu gibi maçına göre takımın performansını artırabilmesi. Ama o gün gelene kadar, takımın maçlarını izlemek için eskisi kadar hevesli olmayacağım. Bir taraftar olarak benim için en önemli şey de bu diye düşünüyorum.