Euroleague 1. Hafta | Kızılyıldız 76-68 Galatasaray

Kaan Horuzoglu;n887210' Alıntı:
Oyunculara mı? Ergin hocaya mı?

''Furkan ne yaptı? Ya da Vuyukas? Balazic önüne gelenin yanından yürüyerek potaya giderken dış oyuncularımız ne yapıyordu? Üzerinden geçen topa müdahale etmeyen Arroyo? Adamlar gazı almış giderken izleyen Ergin hocam?''

Bunu da ben dedim Kerem. Ben sadece olayın jawai üzerinden gitmesine karşıyım.Böyle olunca eleştirilmesi gerekenleri konuşamıyoruz bile.

Ben onun için değil de genel olarak koruma içgüdüsü içinde olduğun için dedim. Jawai'nin herhangi bir şekilde savunulmasından yana değilim. Ona minnet borcumuz yok, onun da bize yok. Olmayacak bence. Ben zaten Jawai'ye ağır şeyler de yazmıyorum. Derdim sezonun genelini önemsemeyen koçla ilgili.

Dün alınan mağlubiyeti sadece Jawai veya savunmacı pivot eksikliğine bağlayan varsa, açık ve net yanlış sularda yüzüyor. Bu konudaki eksiklik elbette bizi zorluyor, ama olayı bunun üstünden yorumlamak yanlış.

Olay bu değil yani. Takımın geneli üzerindeki havayı görmeden, Aradori ve Erceg dışında hiçbir oyuncudan doğru düzgün katkı alamamışken; sadece maçın son bölümünde normal değil biraz eli yüzü düzgün durduk savunmada diye maç 8 sayı farkla bitti. Bunu görmek lazım. Şu maddi sıkıntı haberlerine inanmak istemiyordum ama şu takımın havasını görünce, demek ki doğruymuş dedim. Yoksa ekstra bir performansa gerek olmadan, o bekçi uzun eksikliğine rağmen biz bu maçı kazanırdık. Hücumda oyun aklı ve yönlendirmeleri ile öne çıkan Arroyo, Micov ve Pocius gibi oyuncuların böyle performans gösterdiği bir gün, yaptıkları işler enteresan yani.

Maç öncesi Kızılyıldız adına işlerin yürümesini sağlayacak iki adam vardı; Williams ve Marjanovic. Biz ikisini de savunma adına bir çözüm üretmedik, üstüne Kızılyıldız'in tempo yapıp skor bulmasına engel olamadık. Hiçbirşey değil, sadece ve sadece şu tempo konusunda biraz daha dikkatli olsak, biraz o hızlarını kesseydik, şu kötü günümüzde bile maçı alır dönerdik. Ama çok takılacak bir durum da yok benim gözümde.

Bir de sürelerin bu kadar dağılması, 11 oyuncuyla oynanması falan pek Ergin Hoca'nın tarzı değildir. Süreç ilerledikçe bu konuda da biraz daha eskiye dönüş yaşanacağını düşünüyorum. Takım hakkında şüpheleri olanlar elbet vardır, ben bu konuda geçen sene de defalarca burada hocayı ve takımı savundum, yine aynı noktadaydım. Şüpheye düşenler, geçen seneki kadroya ve sene sonu geldiğimiz noktaya baksınlar, ardından bir de bu seneki kadro ile mukayese etsinler. Gönlümüz ferah olsun, hoca doğru kombinasyonu ve kimyayı elbet yakalayacaktır. Yeter ki şu maddi sıkıntı muhabbetleri ile hocanın ve oyuncuların canı sıkılmasın.

Emre Çelik;n887211' Alıntı:
Bu takımdan birşey olmaz diyenlere katılmıyorum daha ilk maç ama bu Ergin Hoca'nın 16-0 seri yiyip mola almamalarını ne yapacağız ? Abilerim kardeşlerim biri cevap verir mi ?

Ergin Hoca'nın prensibi bu.
Geçen senede böyleydi ondan önceki senede.

Örneğin dün Ivkovic 6-0 seri yeyince Anadolu Efes mola aldı ama Ergin Hoca hemen almaz.
Prensip meselesi bu.
Belki yanlış ama Ergin Hoca bu haliyle son 3 senede bu başarıları kazandı.

Kerem Seçer;n887216' Alıntı:
Ben onun için değil de genel olarak koruma içgüdüsü içinde olduğun için dedim. Jawai'nin herhangi bir şekilde savunulmasından yana değilim. Ona minnet borcumuz yok, onun da bize yok. Olmayacak bence. Ben zaten Jawai'ye ağır şeyler de yazmıyorum. Derdim sezonun genelini önemsemeyen koçla ilgili.

Sonuç oyunu bu Kerem maalesef. Ben de ne kadar bundan haz etmesem de kazanan haklıdır. Ergin Ataman da 2 senedir kazanan taraf.

Nihat Bölgi;n887218' Alıntı:
Ergin Hoca'nın prensibi bu.
Geçen senede böyleydi ondan önceki senede.

Örneğin dün Ivkovic 6-0 seri yeyince Anadolu Efes mola aldı ama Ergin Hoca hemen almaz.
Prensip meselesi bu.
Belki yanlış ama Ergin Hoca bu haliyle son 3 senede bu başarıları kazandı.

Başarıları mola ile kazandı demek yanlış bence. Geçen seneki play off final serisi 4. maçında 15-2 seri yedik izledi. Kimse kusura bakmasın böyle mantık yok. Adamlar aklımızı aldı hala izliyor. Ergin Hoca'nın bu mola olayı gına getirdi. Mola almaz baska bir hamle yapar ama oda yok.

Takımın iyi gitmediğini birçok defa yazdık, söyledik. Ben burada kadroyu kesinlikle eleştirmem, eldeki bütçeye göre Jawai hamlesi hariç son derece iyi transferler yapıldı. Underrated diyebilceğimiz oyuncular alındı. Ancak bence takımın iki temel sorunu var:

1- Mali sorunlar. Oyunculara maaş ödemelerinde güçlük çekmek.
2- Ergin Ataman'ın hiç olmadığı kadar formsuz olması ve yanlış tercihler yapması.

Şimdi Kızılyıldız deplasmanı ışığında bu iki maddeyi ele alalım. Birinci madde için yapılan şey oyuncuları ikna etmek olmuş. Tabii kafalarını sahaya ne kadar verebildiler, muamma... Burada iş özellikle Ataman'a düşüyordu, aslında Ataman'ın bu tip konulara hiç girmiyor olması lazım ama, maalesef Türkiye'de işler böyle yürüyor. Sonuç olarak sakat oyuncular hariç öyle veya böyle tam kadro maça çıkıldı. Peki sahada neler oldu? Esas sorun burada zaten. Ergin Ataman'ın oynattığı kaos basketboluna çok da uygun bir kadro yok. Yapılan transferlere bakalım hep oyunu set hücumda oynayan, topu paylaşan, rolleri belli oyuncular alınmış ama, bu adamların görev tanımları oturmamış. Mesela Kızılyıldız maçının en iyi oyuncusu Aradori kupa elemesi ve lig maçlarında oynatılmıyor. Geri koşamayan, savunmada takımı dört kişi bırakan Jawai, Ergin Ataman'ın faydasız ısrarı sonucu Vougouikas'tan çok süre alıyor. Avrupa'daki hiçbir üst düzey koç Jawai'ye bu haliyle sertlik düzeyi yüksek maçlarda 1-2 dakikadan fazla süre vermez. Bir önceki maçta Arroyo'nun dinlendirilmesi gerektiğini söylemiştik, nitekim Uşak gibi görece zayıf bir takıma karşı Arroyo'yu 30 dakika kullanırsan, Kızılyıldız maçında aynı eforu göremezsin. Madem 35 yaşındaki Arroyo'yu dinlendirmeyeceksin, her maç ona bağımlı oynayacaksın neden bu kadar transfer yapıp takımı şişiriyorsun? Geniş kadroyu verimli kullanamazsan, geniş kadro kurmanın da bir manası yok. Marcus Williams ve Marjanovic dışında Galatasaray seviyesinde olmayan oyunculardan kurulu Kızılyıldız seni sahadan siliyorsa büyük sıkıntı var.

Bu maçta ne yazık ki, takım sahaya bir karakter koyamadı. Geçen sezon çeyrek final oynayan bir takımın böyle bir görüntüde olmaya hakkı yok. Bu maç +20 sayı farkla da bitebilirdi. Eğer mesaj doğru alınmazsa haftaya Valencia maçı da kabus olabilir.

Herkesin her yazdığında haklılık payı var var olmasınada yenilince nekadar çok görüş bildiren olmuş . Enteresan geldi bana...

Umarım bu değerli fikirleri galip geldiğimiz maçlardan sonrada görürüz.....

Jawai'nin oyuna girdiği ikinci çeyrekte 3 tane ikili oyunla beraber gelen top kaybı var. Akabinde yenilen hızlı hücumlar farkın açılmasını sağladı. Milli takımda Jawai'nin üzerinden oynayan herkes sayı attı ki Jawai'nin en çok oyunda kaldığı maçta rakip uzun 38 sayı attı.

Diğer bir yandan. ''Hoca çok formsuz, mola almıyor'' diyen arkadaşlar 3 yıldır Ergin Hoca'yı görmüyor, görmek istemiyor galiba. değil 6, 26-0 seri de yesek mola almıyor. Kaldı ki mola hiçbir şeyin çözümü değildi orda.

Aşırı derecede sinirlerimi bozan bir maçtı, çoluk çocuğa maskara olduk. Jawai yerine Sofo , Mejri gibi bi adam olsa çok daha farklı olurdu. Lawal bile çok iyi katkı verirdi, atlar zıplar ribaund, blok yapardı.

Sezon başı diye eleştiri yapılamaz mı arkadaş? Hem 5.maç bu sezon oynadığımız bu. Ergin hoca en iyi olabilir ama tüm sezon öylesine oynayalım. Playoffta 1 maç çalarızın hesabında. Hadi geçen sezon tamam EL'de iyi konumdaydık. Kabul edilebilir bir riskti ama aynı hatayı yine yapıyoruz. Sonunda playoff finalinde 1 maç çalıp şampiyon olsak bile.

Hepsini geçtim 1 değil 2 değil 10 değil 20 değil. Sezon boyunca 100 kez 10-0 , 9-0, 11-2 atıyorum 17-3 seriler yiyoruz ve mola denen şeyi göremiyoruz. Bir koç neden mola almaz aklım almıyor.

Keşkelerle başlayan sezon umarım keşkelerle devam etmez.