Dün alınan mağlubiyeti sadece Jawai veya savunmacı pivot eksikliğine bağlayan varsa, açık ve net yanlış sularda yüzüyor. Bu konudaki eksiklik elbette bizi zorluyor, ama olayı bunun üstünden yorumlamak yanlış.
Olay bu değil yani. Takımın geneli üzerindeki havayı görmeden, Aradori ve Erceg dışında hiçbir oyuncudan doğru düzgün katkı alamamışken; sadece maçın son bölümünde normal değil biraz eli yüzü düzgün durduk savunmada diye maç 8 sayı farkla bitti. Bunu görmek lazım. Şu maddi sıkıntı haberlerine inanmak istemiyordum ama şu takımın havasını görünce, demek ki doğruymuş dedim. Yoksa ekstra bir performansa gerek olmadan, o bekçi uzun eksikliğine rağmen biz bu maçı kazanırdık. Hücumda oyun aklı ve yönlendirmeleri ile öne çıkan Arroyo, Micov ve Pocius gibi oyuncuların böyle performans gösterdiği bir gün, yaptıkları işler enteresan yani.
Maç öncesi Kızılyıldız adına işlerin yürümesini sağlayacak iki adam vardı; Williams ve Marjanovic. Biz ikisini de savunma adına bir çözüm üretmedik, üstüne Kızılyıldız'in tempo yapıp skor bulmasına engel olamadık. Hiçbirşey değil, sadece ve sadece şu tempo konusunda biraz daha dikkatli olsak, biraz o hızlarını kesseydik, şu kötü günümüzde bile maçı alır dönerdik. Ama çok takılacak bir durum da yok benim gözümde.
Bir de sürelerin bu kadar dağılması, 11 oyuncuyla oynanması falan pek Ergin Hoca'nın tarzı değildir. Süreç ilerledikçe bu konuda da biraz daha eskiye dönüş yaşanacağını düşünüyorum. Takım hakkında şüpheleri olanlar elbet vardır, ben bu konuda geçen sene de defalarca burada hocayı ve takımı savundum, yine aynı noktadaydım. Şüpheye düşenler, geçen seneki kadroya ve sene sonu geldiğimiz noktaya baksınlar, ardından bir de bu seneki kadro ile mukayese etsinler. Gönlümüz ferah olsun, hoca doğru kombinasyonu ve kimyayı elbet yakalayacaktır. Yeter ki şu maddi sıkıntı muhabbetleri ile hocanın ve oyuncuların canı sıkılmasın.