Euroleague 1. Hafta | Kızılyıldız 76-68 Galatasaray

Murat Özyer ve Jawaisiz bir takım istemek daha doğru kanımca. Adam boğaz köprüsü gibi, gelene geç diyor. Bu Jawai 2. ligde bile oynayamaz -ki pota altında, Türkiye liginde de en kötü takım biziz maalasef. 2. ligde Yeşil Giresun'un da pota altı berbat ama inan ki en azında Jawai'den daha iyi ribaunt alıyorlar. Bu örneği vermemin sebebi, ne durumda olduğumuza açıklık getirmek için. Nolan Smith savruk; bir maç var, bir maç yok. Böyle bir şey olmaz. Bize sabit, her maç ne verecegi belli adam alamıyoruz şu bölgeye. Sorun kesinlikle maceraya girip Jawai'yle devam etmek. Bizler Ndong'u gördükten sonra, oraya ondan daha çok yakışır bir pivot bulmalıyız. Buluruz, inanıyorum. Murat Bey, Jawai'yi boyar bize geri satar, "bununla idare edin" der.

Furkan ne yaptı? Ya da Vuyukas? Balazic önüne gelenin yanından yürüyerek potaya giderken dış oyuncularımız ne yapıyordu? Üzerinden geçen topa müdahale etmeyen Arroyo? Adamlar gazı almış giderken izleyen Ergin hocam?

Jawai takımda olur/olmaz tartışması yapmam ama dün için Jawai'ye gelene kadar çok adam var sorgulanması gereken.

En başta da takıma paralarını ödemeyen yönetim. Bu vurdumduymazlığın sebebi buysa vah halimize.

Asıl sorun uzunların Marjanovic veya diğer adamların pota altı savunmasında daha çok etkisiz kalması. Savunmada sıkıntı yaşıyorsak faul yapma yolunu deneyebilirdik. Tamam adam çok kötü faul atan bir adam değil ama iki sayılık atış yüzdesinden daha kötü olacağına da eminim. Eleştirilmesi gereken konu bu. Hemen detaylandırayım.

Furkan 20 dk 1 faul
Jawai 11 dk 2 faul
Gönlüm 8.5 dk 1 faul
Vougioukas 9.5 dk 1 faul

Marjanovic 11/14 iki sayılık atış yüzdesi, 0/1 serbest atış ile 22 sayı.

Uzunlara yüklenmeyelim sadece. Ayrıca;

Blazic 5/5 iki sayılık atış yüzdesi.
Zirbes 3/5 iki sayılık atış yüzdesi.
Mitrovic 4/6 iki sayılık atış yüzdesi.

Bu yolu bile deneyemedik. Topu aldıktan sonra değil almasına engel olacak şekilde bile faul yapamadık.

İşin daha da komiği maç boyu geride olan takım olan Galatasaray 17 faul yaparken Kızılyıldız 22 faul yapmış.

Bu ne hiddet? Bu ne celal arkadaşlar ? Daha bismillah sezon başı, takıma 7 yeni oyuncu girmiş ve kaybedilen telafisi olan maç. Tamam çok kötü savunma yaptık ama bu her maç yapacağımız anlamına gelmez. Bu maçıda deplasmanda kaybetmekte bir avantaj. Bu arada nolan smith'ten bir gordon beklemekte hayelcilik olur, Gordon bizde oynadığı oyunla avrupa'nın o bölgede en degerli 2-3 oyuncusundan biriydi, nolan'ın ve jawai'nin süreye ihtiyacı var, özeliklede jawai'nin; malum bir sezonu boş geçirdi( Ha neden jawai yerine daha iyi birini almadık derseniz, bende isterdim ama malum bütçe durumu buna engel )
Hem geçen yıl hızlı başlayıp cska'ya 20 vuranların top 16'da hallerini gördük. Bir yolunu bulup kendimizi top'ya atarız, asıl sezonda orada başlar. Benim tkım ve hocaya güvenimde sonsuz...

suanda pocius un nolan smith in jawa ve vuyukas in savunmalari bi felaket ayni sekilde hucumlarida.Acilen toparlanmalari lazim.Darius Washington gibi bir adam free agent ken hem baska takimlar hem de biz bu adami nasil almayizda nymburg alir aklim ermiyor.

Bence bir şekilde düşe kalka da olsa bu turu geçeriz, o zamana kadar da takımın oturacağını ve oyun kalitesinin gayet artacağını düşünüyorum. Jawai'nin toparlaması, oyuncuların birbirlerine alışmaları, tanımaları bu takımda çok şey değiştirecektir. Ancak yönetimin maddi sorunları ne zaman söz konusu olsa bu tarz berbat maçlar görüyoruz bunu da hatırlatmak isterim.

Birde bu maçta maddi sıkıntıların'da etkili olduğunu düşünüyorum. Murat özyer'de bu konularda bir şeyler yazdı ama oyuncuların para alamaması bunda etkilidir.

Kazanmamız sürpriz filan olmazdı. Kızılyıldız çok kötü takım. Orta mesafe sokmadan maç kazandılar.

Anormal bir şeyler vardı dün. Kimse savunma yapmak istemiyordu özellikle kısalarda.

Daha 2.aydan maddi sorun çıkıyor. Hem de küçülttüğünüz (pardon ekonomik kullandığınız) bütçelerde. Allah aşkına benimle sizin yaptığınız yöneticilik arasında ne fark var? Ben de para yok diyorum, siz de.

Jawai konusuna gelince kendisi gerçekten ne yaptığını bilmiyor. Bir kaç pozisyonda egzersiz olsun diye pozisyondan bağımsız sıçradığını gördüm.

Bu arada dünkü maç resmen iki sezon önceki Ratiopharm Ulm maçının kopyasıydı. Savunmada aynı isteksizlik, hücumda aynı beceriksizlik, aynı bitkinlik...

Para konuları kesinlikle etkili olmuş bence. Yönetim uyumasın lütfen.

Jawai'nin ilk hazırlık maçını seyrettiğimde böyle olacağını söylemiştim.O günden beri yaklaşık 2.5 ay geçti.Jawai yaklaşık 25 maça çıktı, durumu ortada.Aslında Yağızer hoca takip etmişti ya onu Avustralya'da.Bİz onun kadar anlamazdık basketboldan .Eleştirmek ne haddimizeydi.Neden böyle oldu ki şimdi? Kapak takmaya çalışanlar falan vardı, onları da bir görsek fena olmaz aslında.

Dün eğer Bonsu bile olsa bu kadar kötü oynadığımız bir günde bile oradan galibiyet çıkarırdık.Pota altı bu kadar yol geçen hanı olmazdı çünkü.Radjulica diye boşuna paralamadık kendimizi.

Kaan Horuzoglu;n887200' Alıntı:
Eğer Jawai'nin oynadığı 10 dakikayı başkasına oynatsak kesin kazanırdık maçı.
Bu kadar basit işte eleştiri yapmak.

Kazanır mıydık bilmem de, Jawai'nin yerine Davut Kamer oynasa ondan daha kötü oynamazdı.Gerçi biz Yağızer hocadan iyi bilemeyiz, boşa konuşmayalım !

Burak Yıldırım;n887201' Alıntı:
Kazanır mıydık bilmem de, Jawai'nin yerine Davut Kamer oynasa ondan daha kötü oynamazdı

Dünden bahsediyorsak Arroyo'nun yerine de M.Strikland oynasa ondan kötü oynamazdı.

Jawai'nin iyi ya da kötülüğünü tartışmıyorum maç eleştirisini Jawai üzerinden yapmanın hata ve günü kurtarmak olduğunu söylüorum

Kaan senin bu olumlu tavrını inan anlamıyorum ben. Hocaya laf söylemezsin, oyunculara söylemezsin, e ben mi yanlış yapıyorum zaman? :)

Kaan Horuzoglu;n887203' Alıntı:
Dünden bahsediyorsak Arroyo'nun yerine de M.Strikland oynasa ondan kötü oynamazdı.

Jawai'nin iyi ya da kötülüğünü tartışmıyorum maç eleştirisini Jawai üzerinden yapmanın hata ve günü kurtarmak olduğunu söylüorum

Perşembenin gelişi,Çarşambadan bellidir.Jawai 2 aydır hiç ışık vermiyor, ne dünü.

Maç eleştirisine gelecek olursak da, kaybetmemizin en önemli sebebi pota altının yol geçen hanı olması, buraya sert bir uzun almamış olmamız.Haliyle de maç özelinde de düşünecek olursak en büyük sıkıntı Jawai'nin pozisyonunda.

Maç eleştirisini Jawai üzerinden yapmak günü değil sezonu kurtarmaktır.Çünkü Jawai'nin yerine sert bir uzun almamamız sezonu hayal kırıklığıyla bitirmemize neden olabilir.Bu pozisyondaki eksikliğin bir an önce görülüp, gerekli hamlenin yapılması gerekir

Burak Yıldırım;n887207' Alıntı:
Perşembenin gelişi,Çarşambadan bellidir.Jawai 2 aydır hiç ışık vermiyor, ne dünü.

Maç eleştirisine gelecek olursak da, kaybetmemizin en önemli sebebi pota altının yol geçen hanı olması, buraya sert bir uzun almamış olmamız.Haliyle de maç özelinde de düşünecek olursak en büyük sıkıntı Jawai'nin pozisyonunda.

Dün değil Jawai, Ndong olsa pota altımızda bir şey fark etmezdi. Maşallah kısa oyuncularımız o kadar güzel savunma yaptılar ki her önüne gelen yürüyerek potaya gitti.

+ Bu takımın tek pota altı oyuncusu Jawai değil. Tüm suçu 10 dk. oynayan oyuncuya yıkmak (genel olarak söylüyorum sana değil) çok güzel olmuş.

Kerem Seçer;n887206' Alıntı:
Kaan senin bu olumlu tavrını inan anlamıyorum ben. Hocaya laf söylemezsin, oyunculara söylemezsin, e ben mi yanlış yapıyorum zaman? :)

Oyunculara mı? Ergin hocaya mı?

''Furkan ne yaptı? Ya da Vuyukas? Balazic önüne gelenin yanından yürüyerek potaya giderken dış oyuncularımız ne yapıyordu? Üzerinden geçen topa müdahale etmeyen Arroyo? Adamlar gazı almış giderken izleyen Ergin hocam?''

Bunu da ben dedim Kerem. Ben sadece olayın jawai üzerinden gitmesine karşıyım.Böyle olunca eleştirilmesi gerekenleri konuşamıyoruz bile.

Bu takımdan birşey olmaz diyenlere katılmıyorum daha ilk maç ama bu Ergin Hoca'nın 16-0 seri yiyip mola almamalarını ne yapacağız ? Abilerim kardeşlerim biri cevap verir mi ?

Kaan Horuzoglu;n887209' Alıntı:
Dün değil Jawai, Ndong olsa pota altımızda bir şey fark etmezdi. Maşallah kısa oyuncularımız o kadar güzel savunma yaptılar ki her önüne gelen yürüyerek potaya gitti.

+ Bu takımın tek pota altı oyuncusu Jawai değil. Tüm suçu 10 dk. oynayan oyuncuya yıkmak (genel olarak söylüyorum sana değil) çok güzel olmuş.

Çok şey farkederdi.Kısa oyuncular bile savunma yaparken arkalarında bir bekçi olmasının güveniyle savunma yaparlar.Hepsini geçtim N'dong 2 tane blok vursa Kızılyıldız oyuncuları o topları o kadar çembere bırakamazlar.Kaldı ki maçı yalnızca 8 sayıyla kaybettik.

Bu arada Jawai gerekli sertliği koysa, sahada 10 dakika kalmaz.Hoca oldukça istekli zaten onu oynatma konusunda.Sezon başından beri hazırlık maçları dahil, farkındaysan Jawai her oyuna girdiğinde ya takım geriye düşüyor, ya da öndeysek fark eriyor.Furkan pasaportu sayesinde değiştiremeyeceğimiz bir oyuncu.Voyukas ve Jawai arasında da hoca beklentilerini Jawai üzerinde yoğunlaştırıyor.Ligde bile Voyukas'ı değil, Jawai'yi kullandı

2 ay önce konuştuğum kadar açık konuşuyorum.Hoca Jawai sevdasından vazgeçmezse sezon hayal kırıklığıyla noktalanır.

Dünkü maç içinse tekrar söylüyorum.Bu kötü oyuna rağmen uzunlarımızdan birisi 2 tane net blok vursa maçı alabilirdik.Adamlar turnike atmaktan yoruldu ve maçı sadece 8 sayıyla kaybettik.

Dün bir çok anlamda kötüydük.Ancak en barizi potaya giden rakip uzunları karşılayacak uzunumuzun olmayışıydı.Kısaların durumunu formsuzluğa ve günlük performansa bağlayabilirsin ancak uzunların savunmadaki genel durumunun bu olacağı kabak gibi ortada.